Midtjylland – Lazio: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 14.
FC Midtjylland
Teljesítmény:
D V V N V
  • MCH Arena
  • Szeptember 15. 18:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Lazio
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már megszokhattátok, hogy a Bajnokok Ligája után sem állunk le, egyből következik az Európa-liga. A Konferencialigára már nincs kapacitásunk, de bízunk abban, hogy az EL-meccsekkel is elégedettek lesztek. A múlt héten… Hát mondjuk úgy, hogy felemás teljesítményt nyújtottunk, akadtak szép győzelmek – a Fradi meccsén nagyot lehetett velünk nyerni -, de akadtak meglepetés-eredmények, mint amilyen a Manchester United veresége volt a Real Sociedad ellen.

Ma hét mérkőzést hoztunk nektek, megint próbálkoztunk azokat hozni, amelyekben van érték, és ami egy semleges szurkoló számára is érdekes lehet.

A Midtjylland – Lazio lesz az első, de lesznek még egyéb finom meccsek, mint például a Rennes Fenerbahce, de persze a Fradi monacói vendégjátékát sem hagyjuk ki.

A Lazio az első körben magabiztos győzelemmel nyitott, bár volt némi kis gödör a 90 perc során, de Maurizio Sarriék fel tudtak állni belőle. Nem úgy a Midtjylland, amely az első mérkőzésén vereséget szenvedett, és így lépéshátrányba kerültek a harmadik helyért vívott csatában. Merthogy a csoport esélyese a Lazio, őket követi a Feyenoord, és az EKL-továbbjutásért a Sturm Graz és a dánok fognak hajtani. Ezt hittük előzetesen, és kitartunk mellette egy kör után is.

A mostani mérkőzésen természetesen a Lazio várható győztesként, de az Európa-liga egy olyan sorozat, ahol gyakoriak a meglepetések. Ez meg is látszik az oddsokon, bár az olaszok a favoritok a maguk 1.90-es szorzójával, azért nem szabad leírni a Midtjyllandot sem, akik kétszer olyan magas szorzót kaptak. Majdnem akkorát, mint a döntetlen, ami 3.90 környékén mozog most.

Az előző fordulóban történt

A forduló egyik leggólgazdagabb mérkőzését a Lazio és a Feyenoord játszotta. A rómaiak hazai pályán fogadták a hollandokat, akik tavaly az Európa-konferencialiga döntőjében egy olasz csapattal szemben maradtak alul. És ez a mostani meccs sem sikerült jobban. Többek között azért nem, mert a vendégek a meccs elejét átszundizták, az első félórában háromgólos hátrányba kerültek.

Először Luis Alberto talált be egy maximálisan kijátszott akció végén. A spanyol Vecinotól kapott nagyszerű indítást, majd higgadt volt a befejezés. Először azt hittem, a gólt nem fogják megadni, mivel a labdaszerzéskor az egyik olasz mintha kézzel ért volna a bogyóhoz. A visszajátszásokból kiderült, hogy valóban kezezés történt Cataldinál, de ezt valahogy egy kisbusznyi ember nem látta.

Tíz perccel később egy Feyenoord-támadást akasztottak meg a római védők, majd egy gyors kontrával megindultak előre. Három passz kellett, hogy Felipe Anderson már az ellenfél tizenhatosán belül járjon, csinált egy cselt, majd visszahúzta a labdát a rövidbe, Bijlow kapus egy kicsit ebben benne volt, 0-2.

És a 28. percben jött a harmadik, Matías Vecino egy Bijlow-ról kipattanó labdát vágott be.

Az Intert is megjárt középpályás a második félidőben is bevágott egy labdát, kezdett megalázó lenni ez a Feyenoord számára. Akiknél pályára lépett Santiago Gimenez, ő tudta egy kicsit közelebb juttatni a csapatot az ellenfélhez. Előbb a 69. percben egy tizenegyest vágott be, majd a 89. percben akcióból is eredményes tudott lenni. A Lazio ekkor már össze-vissza cserélgetett, láthatóan elégedettek voltak az eredménnyel, és nem is hajtották szét magukat.

A csoport másik meccsén a Midtjylland idegenbe utazott, hogy a Sturm Graz otthonában lépjen fel. Nyolc percre volt szüksége a hazai együttesnek, hogy megszerezzék a vezetést, egy gyors támadás végén balról érkezett egy lapos beadás, középen megjelent Emanuel Emegha, aki laposan a kapus mellett a hálóba lőtt.

A másik oldalon Evander előtt adódott egyenlítési lehetőség, a brazil finom mozdulattal próbálta meglepni a Sturm portását, de az emelés végül a háló tetején landolt.

A félidő közepén Emegha duplázhatott volna, közeli lövését azonban most nem a hálóba, hanem a kapufára lőtte.

A 42. percben a hazaiak előtt újabb gólszerzési lehetőség adódott, a szlovén Tomi Horvat hagyott ki egy tizenegyest, amit azért kapott a sógorok csapata, mert Gazibegovicot Evander egyszerűen lerántotta, egy amúgy nem túl veszélyesnek mondható helyzet közepette. A második félidőben nagy erőket mozgósított a dán együttes az egyenlítés érdekében, Paulinho távolija majdnem beakadt, majd egy kis előnyhöz is jutottak a vendégek, ugyanis a hajrában kiállították a Graz egy játékosát. Ezzel azonban nem tudtak élni, maradt az 1-0.

Midtjylland

Nem telt el sok idő a dán bajnokságból, mindössze a kilencedik fordulót játszották a hétvégén, de az látszik, hogy idén a bajnoknak és az ezüstérmesnek is nehéz dolga lesz. A BL miatt láthattuk, hogy a Copenhagen csak a 6., a Midtjylland pedig még lejjebb van, ők a 8. helyen állnak most. Az utóbbi időben nem megy nekik a futball, hiszen az elmúlt öt meccsükből csak egyet nyertek meg. A hétvégén rangadót játszottak, az élen álló Nordsjaelland ellen, az idegenben megvívott meccsen a hazaiak szerezték meg a vezetést, amivel úgy tűnt, meg is szerzik a győzelmet. Az egész második félidőben képtelen volt betalálni a vendégcsapat, de a mérkőzés végén jött a csattanó, a Midtjylland tizenegyeshez jutott, amit Evander a 101. percben váltott gólra. Nem remegett meg a brazil lába…

Egy pont az éllovas ellen nem rossz, de az általában bajnoki címre hajtó pirosmezesek részéről ez több mint kevés.

A múltkori kezdőhöz képest nem várható sok változás, az egyetlen kérdés talán az, hogy a Sisto – Kaba – Isaksen hármast megbontja-e a spanyol mester? Merthogy a szezon elején még általában a kezdőbe jelölt Chilufya ott van, hogy bizonyítson. Az is lehet, hogy a múltkor hátrébb húzódó Dreyert visszateszik csatárnak, és ebben az esetben Kaba kikerül a kezdőből.

Pablo Ortiz és Junior Brumado nem játszhatnak a mérkőzésen sérülés miatt.

A várható kezdőcsapat:

Lössl – Andersson, Dalsgaard, Juninho, Dyhr – Evander, Martínez, Olsson – Isaksen, Dreyer, Sisto

Lazio

A fölényes első fordulós győzelmet követően a Lazio hétvégén, a bajnokságban is nyerni tudott, és ezzel továbbra is tapadnak az élbolyra. A Verona elleni mérkőzés nem volt könnyű, nem is számítottunk másra, de arra igen, hogy végül a hazaiak megnyerik a találkozót. Két kései góllal tudták maguk alá szorítani a Veronát, a hajrában Ciro Immobile talált be először, majd a hosszabbításban Luis Alberto is, aki az elmúlt hetekben mutatott formája után joggal számíthat arra, hogy újra állandó tagja lesz a kezdőcsapatnak.

Jó formában vannak, és Dániában is győzelemre fognak törekedni, minden bizonnyal egy hasonló csapattal, mint a Feyenoord ellen. Változás azért biztosan lesz, ugyanis Manuel Lazzari sérült, a helyét így Hysaj veheti át.

A középpályán Cataldi, Vecino és Basic harcol egy posztért, a másik kettőt Milinkovic-Savic és Luis Alberto elfoglalják.

Sérült még Pedro, így Anderson és Zaccagni fogják Immobilét segíteni.

A várható kezdőcsapat:

Provedel – Hysaj, Patric, Romagnoli, Marusic – L. Alberto, Milinkovic-Savic, Basic – F. Anderson, Immobile, Zaccagni

Tippelde

Vannak problémák a Midtjyllandnál a játékban, így nem számítunk arra, hogy a Laziot emg tudják verni. A pontszerzés nem feltétlenül buta gondolat, de valószínűbb, hogy az olaszok egy góllal jobbnak bizonyulnak.

Tippünk a Lazio győzelme, valamint az, hogy mindkét csapat a hálóba fog találni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.97 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 2.00 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 2.00 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső