Sampdoria – Cagliari: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 03.
Sampdoria
Teljesítmény:
D D N N V
  • Luigi Ferraris
  • Január 06. 12:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Cagliari
Teljesítmény:
V V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az angol mérkőzések után tehát jöjjön Olaszország, hat mérkőzést fogunk közelebbről megismerni. Kezdésnek a Sampdoria – Cagliari találkozót, véleményünk szerint van ebben a meccsben fantázia, annak ellenére, hogy a Walter Mazzarri vezette vendégek már féltávnál biztos kiesők. Vagy ezt még nem kéne ilyen biztosan kijelenteni? Feltámadhat ez a Cagliari? Van téli átigazolási idény, ha be tudnak vásárolni, akkor akár esélyük is lehet, de ezzel a kerettel vajmi kevés esélyük van kivívni az elsőosztályú tagságot. Ráadásul, ha lehet hinni Fabrizio Romanonak – márpedig neki azért lehet -, akkor Diego Godin, az együttes uruguayi középhátvédje dúskál az ajánlatokban, és már a télen elhagyja az együttest.

A Sampdoria csapatának feljebb lenne a helye a tabellán a játékoskeret erőssége alapján, de Roberto D’Aversa csapata elég csehül áll. Eltekintve egy-két fellángolástól nem megy nekik a játék. Most itt az esély arra, hogy újabb három ponttal gazdagodjanak.

A Samp a tabella 15. helyét foglalja el, míg a Cagliari az utolsó előtti, csak a Salernitanát előzik meg. Ja, és az újonc egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, amennyiben azt megnyerik (arra sincs azért sok esély), akkor sereghajtó lesz Joao Pedroékból.

Megéri ma várni a cikkekre, hiszen nagy rangadók is sorra kerülnek, lesz itt AC Milan – AS Roma és Juventus – Napoli meccs is, emellett jelentkezünk az Atalanta, a Fiorentina és a Lazio aktuális bajnoki mérkőzésével is. Szóval mit is mondhatnánk még? Semmit, kezdjük a találkozó előzetesét!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AS Roma – Sampdoria: 1-1

G.: Shomurodov ill. Gabbiadini

Az olaszok karácsony előtt már letették a lantot, az utolsó fordulót a Serie A-ban 22-én rendezték, hétközben. Az AS Roma két vereséget követően kétszer nyert, így szurkolóik joggal várták, hogy következzen a harmadik. Minden adott volt a sikerhez: Hazai pálya, és egy gyengébb ellenfél, amely hajlamos bukdácsolni. Ám a Sampdoria nagyot küzdött, és némi szerencsével ugyan, de egy pontot hazavitt a Stadio Olimpicoból.

A kezdők:

AS Roma:

Rui Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Cristante – Karsdorp, Veretout, Mkhitaryan, Vina – Zaniolo, Abraham

Sampdoria:

Falcone – Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello – Candreva, Silva, Ekdal, Askildsen – Caputo, Gabbiadini

Összességében nézve a farkasok közelebb álltak a győzelemhez a Samp elleni bajnoki mérkőzésen, ám a fa alá a genovaiak rakhattak ajándékot a szurkolóknak, egy pont az AS Roma ellen igazán szép kis meglepetés, tekintve, hogy D’Aversáék az ősszel nem teljesítettek olyan jól.

A mérkőzésen José Mourinho fiai domináltak, a mérkőzés első félidejében Tammy Abraham például kétszer is bevehette volna Wladimiro Falcone kapuját. Egyébiránt furcsa, hogy Falcone védett, holott Emil Audero, a Sampdoria elsőszámú kapusa ott ült a kispadon…

Szóval, Abraham… A Chelsea-től vásárolt csatár először egy labdaszerzés után került helyzetbe, miután Jordan Veretout kiugratta őt. Védője mellett sikerült az angolnak lőnie a tizenhatoson belülről, kiszorított szögből, a labda mellé szállt.

Nem sokkal később fejjel próbálkozott a csatár, Karsdorp remek beadását bólintotta fölé, kissé alá szaladt a labdának Abraham, így a fejest nem tudta irányítani.

Nagyjából ez volt az első félidő, ezen a két helyzeten kívül komolyabb ziccert a stadionba kilátogató ötvenezer néző nem láthatott.

A második játékrészben kicsit jobban kinyílt a vendégcsapat, és Antonio Candreva révén majdnem be is találtak. Augello baloldali elfutása után adott be középre, ott egy kis kavarodást követően Ciccio Caputo és Candreva előtt termett a labda. Utóbbi lőtt kapura, lapos lövése a jobboldali kapufát érintve gurult végig a gólvonal előtt, aztán a farkasok fel tudtak szabadítani.

Ezután Falcone kapus került főszerepbe, aki előbb Nicoló Zaniolo 16 méteres csavarását ütötte ki, majd az ismétlést is, amit Tammy Abraham küldött kapura. Mindkettő nagy védés volt.

Mourinho mindenképp meg akarta nyerni a mérkőzést, és ez a cseréin is látszott. Először jött Afena-Gyan a félidőben, majd Stephan El-Shaarawy, illetve Eldor Shomurodov a 67. percben. És utóbbi lett a nyerőember – legalábbis a 72. percben még ezt hihették a hazai drukkerek. Az üzbég nemzetiségű támadó saját maga kaparta ki a gesztenyét, és öt perccel pályára lépését követően kilőtte Falcone kapujának jobb alsó sarkát. Nagy volt az öröm a római kispadon, ez azonban nem tartott sokáig, mert a Samp pár perccel később kiegyenlített.

Kaotikus gól volt ez, de a genovaiakat ez egy cseppet sem érdekelte. Egy jobboldali szögletet Askildsen csúsztatott meg, a hosszún érkező Fabio Quagliarella nem lőtt, hanem középre passzolt, Omar Colley érkezett, lövése a kapufát találta el, de a gólvonalon álló Manolo Gabbiadini bepofozta a játékszert a hálóba, 1-1.

A legvégén még Henrikh Mkhitaryan próbálkozhatott, csavarása azonban messze elkerülte a vendégek kapuját. Mou arcára rá volt írva minden a lefújást követően, a rómaiak úgy érezhetik, elveszítettek két pontot. D’Aversáék meg úgy, hogy nyertek egyet…

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.17.Serie A
cagliari
3:1
sampdoria
Serie A
2021.03.07.Serie A
sampdoria
2:2
cagliari
Serie A
2020.11.07.Serie A
cagliari
2:0
sampdoria
Serie A
2020.07.15.Serie A
sampdoria
3:0
cagliari
Serie A
2019.12.05.Olasz Kupa
cagliari
2:1
sampdoria
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Juventus – Cagliari: 2-0

G.: Kean, Bernardeschi

Nem volt irigylésre méltó helyzetben Walter Mazzarri együttese, akik először az Intertől, majd az Udinesétől kaptak egy négyest. És aztán Torinóba kellett utazniuk, hogy a Juventus csapatával mérkőzzenek meg. Nem is lett jó vége a dolognak, a kulcsembereit nélkülöző öreg hölgy így is simán nyert. Kilátástalan helyzetben a vendégek, nagyon nagy hajrát kell ahhoz bemutatni, hogy ebből jövőre is Serie A legyen…

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Bentancur, Arthur, Rabiot – Bernardeschi, Morata, Kean

Cagliari:

Cragno – Zappa, Ceppitelli, Carboni, Lykogiannis – Bellanova, Deiola, Grassi, Dalbert – Pereiro – Joao Pedro

Láthatóan próbálkozik Mazzarri, hogy végre megtalálja a nyerő taktikát. A kezdő és a felállás hétről hétre változik, és valahogy egyik sem az igazi. A Cagliari az utóbbi három meccsén (ezt is beleszámítva) tíz gólt kapott, és egyet sem rúgott…

Már a meccs elején megmutatta a házigazda, hogy ki az úr a háznál. Ugyan ez gólban nem mutatkozott meg, de Moise Kean kapufája mindenképp jelzésértékű volt Cragnoék számára. Az olasz támadó egyébként Juan Cuadrado jobboldali beadását fejelte rá a jobboldali kapufára.

A félidő végén aztán Kean már a hálóba talált egy igencsak szemfüles – és szerencsés – góllal. Federico Bernardeschi cipelte a labdát, felgyorsított az ellenfél térfelén, ám látta, hogy előre nem vezet út. Megállt, majd kapu felé fordult és távolról ellőtte a játékszert, ami megpattant egy védő lábán, pont a gólszerző fejét találva el, 1-0.

A második félidőben a Cagliari hatalmas egyenlítési lehetőséget hibázott el, Pereiro megcsúsztatott labdájával Bellanova futott el a jobbszélen, centerezésére Henrique Dalbert érkezett, ám öt méterről is képes volt úgy eltalálni a labdát, hogy az a jobboldali kapufa mellett elhagyja a játékteret.

Bár a Juventus is támadgatott (Moratának volt egy gyengécske lövése), a következő gólhelyzet is a vendégek előtt adódott. Ismét jobbról érkezett a labda, ezúttal azonban Joao Pedro fejelhetett, Wojciech Szczesny jobb kézzel tolta szögletre a bólintást.

A mérkőzés a 83. percben dőlt el, miután a csereként pályára lépő Dejan Kulusevski egy labdaszerzés után Cragno kapuja felé iramodott meg. Észrevette, hogy a balján teljesen üresen érkezik Federico Bernardeschi, aki egy átvétel után 15 méterről a bal alsót lőtte ki.

Közel járt a bravúrhoz a Cagliari, de ahhoz a helyzeteket be kell rúgni. Ezt a vendégek nem tették meg, így ismételten üres kézzel távoztak a pályáról…

Összefoglalás

A koronavírus az olasz csapatok között is felütötte a fejét, ketten is megfertőződtek a Sampdoriánál. Wladimiro Falcone mellett Tommaso Augello esett ki emiatt, illetve ott vannak még a sérültek is: Mikkel Damsgaard majd februárban térhet vissza, Ernesto Torregrossa és Ronaldo Vieira sérüléséről viszont nincs információ. Kérdéses még Bereszynski és Chabot játéka, Askildsen pedig eltiltott. Ó, még egy apróság: Omar Colley utazik az ANK-ra, valószínűleg ezen a mérkőzésen már nem számíthat rá D’Aversa.

A Cagliarinál is van egy eltiltott, a Juve ellen ziccert hibázó Henrique Dalbert nem léphet pályára, Pavoletti és Strootman közel a visszatéréshez, de játékukra mérget nem mernék venni.

Walukiewicz és Rog sérültek, Ladinetti is csak a hónap végén válik újra bevethetővé, míg Nández a koronavírust kapta el. A Cagliarit az ANK-n Keita Baldé képviseli.

A két csapat tavalyi bajnoki meccsei nem szűkölködtek a gólokban, a Luigi Ferrarisban 2-2-t, a Sardegna Arénában 2-0-t játszottak. Idén ősszel a Cagliari egyetlen sikerét épp Quagliarelláék ellen aratta…

Magyarul a Samp tavaly egyik meccset sem tudta megnyerni, és elbukták az idei elsőt is, ez pedig nem járja. Az örökmérleg eléggé kiegyenlített (17 Sampdoria győzelem, 19 döntetlen és 19 Cagliari-siker), véleményünk szerint most arra van nagyobb esély, hogy a Samp nyerje meg a mérkőzést.

Mi legalábbis ezt fogadjuk meg. A Samporiának van miért visszavágnia, ráadásul a Cagliari most nagyon mélyen van. Az az 1.80 körüli odds nagyon vonzó számunkra, úgy érezzük, hogy a Luigi Ferraris népe örülhet majd a mérkőzés végén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső