Arsenal – Liverpool: Fogadási Tippek és Angol Ligakupa Előzetes

Olvasd el 12 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 03.
Arsenal
Teljesítmény:
V N N N N
  • Emirates Stadium
  • Január 06. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
D V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy az előző cikkben is említettem, az elődöntők következnek az Angol Ligakupában, és ez két mérkőzést jelent. A Chelsea – Tottenham találkozón már túl vagyunk, most következzen a másik páros, az Arsenal – Liverpool kettős mérkőzése. Jürgen Klopp fiai – a német edző távollétében – kétgólos előnyüket nem tudták megtartani a Stamford Bridge-en, a Chelsea egy nagyszerű hajrával még az első félidőben ki tudott egyenlíteni, a második játékrészben pedig nem esett gól.

Az Arsenal közben – az év első angol mérkőzésén – rangadót bukott hazai környezetben az éllovas Manchester City ellen. Hiába vezettek Bukayo Saka góljával, a második félidőben minden összeomlott. Előbb egyenlítettek Pep Guardiola fiai, majd Gabriel kiállítását követően már az ikszért harcoltak az ágyúsok. Ami nem jött össze, Rodri a hosszabbításban megnyerte a meccset a vendégeknek. Az itt említett két találkozóról egy kicsit bővebben fogunk beszélgetni lejjebb.

Ki tudja, milyen kezdőt tudnak majd felrakni a pályára a csapatok, hiszen a helyzet napról napra változik, most például Klopp mester mellett Alisson Becker dőlt ki a londoni vendégjáték előtt. Ez nem könnyíti meg a mi helyzetünket sem, de igyekszünk naprakészek lenni, és a lehető legpontosabb képet festeni előttetek. A sérülések és a koronavírus-fertőzések mellett gondolni kell az ANK-ra is, a csapatokban akadnak afrikai játékosok, akik már akár ezt az elődöntőt is kihagyhatják a január 9-én kezdődő kontinenstorna miatt.

Szóval érdekes csatának nézünk elébe, ahol a vendégek számítanak alapjáraton favoritnak, de ez egyrészt a Ligakupa – ott néha a szabályok meg a papírforma borul -, másrészt igencsak tartalékos összeállításban fog tudni pályára lépni a két együttes…

Mi történt korábban?

Lássuk, hogyan jutottak el az elődöntőig csapataink, illetve megvizsgáljuk, hogy az utóbbi időben mi történt a házuk táján.

Liverpool

Tegnap este csapott tehát össze egymással a Premier League második, valamint harmadik helyezettje. A meccs semleges szurkolók számára valóságos örömünnep volt, nem fogták vissza magukat a srácok még úgy sem, hogy azért bőven akadtak hiányzók. A Poolnál Alisson Becker kiesése okozott gondot, no meg az, hogy nem csak a brazil, de Jürgen Klopp is elkapta a koronavírust. És Joel Matip szintén. Andy Robertson eltiltása és az amúgy is sérült játékosok miatt a másodedző, Pepijn Lijnders egy tartalékos kezdőt tudott összerakni. Nézzük is meg, kik csatáztak a győzelemért:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Kovacic, Alonso – Mount, Pulisic – Havertz

Liverpool:

Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Milner – Szalah, Diogo Jota, Mané

A mérkőzés egy nagy londoni eséllyel indult, amellyen Christian Pulisic nem tudott élni. Trent Alexander-Arnold a saját tizenhatosán belül próbált meg felszabadítani, ám bombája telibe talált egy Chelsea-játékost. A labda így az amerikai elé került, aki szemben állt Kelleher kapussal, megpróbálta őt kicselezni, ám az ír játékos elvetődött, és el tudta ütni a labdát.

Aztán a kilencedik percben Trevoh Chalobah is hibázott egyet, ott viszont Sadio Mané már gólra tudta váltani a fiatal védő bakiját. Egy jobboldali beadást nem tudott megjátszani Chalobah, fogalma sem volt, hogy fejjel, vagy lábbal mentsen, végül egyikkel sem tette, elesett, Mané ott termett, és Mendy mellett a hálóba lőtt, 1-0. Negyedórával később a Liverpool újfent gólnak örülhetett, ezúttal Mohamed Szalah vette be a Chelsea kapuját, egy remek, oldalról leadott lövést követően kötött ki a labda a kapuban. A találatnál a szenegáli Mendy hibázott, nem fogta kellően a rövid oldalt, Szalah pedig elég jó csatár ahhoz, hogy ezeket az apró réseket észre tudja venni.

Nyeregben érezhették magukat a vendégek, de ez a magabiztosság hamar elillant, a Chelsea az első félidő lefújása előtt három perc alatt eltüntette a szakadékot a két együttes között. Előbb a 42. percben Mateo Kovacic lőtt hatalmas gólt, majd Christian Pulisic tett ugyanígy. A horvát középpályás karrierje legszebb találatát jegyezte, egy szöglet utáni kipattanó labdát bombázott a bal felsőbe, míg az amerikai N’Golo Kanté passzát vágta a pipába.

A második félidőben is akadt egy-két szép megmozdulás, Mo Szalah helyzetfelismerése például gólt érdemelt volna, az egyiptomi távoli csavarására azonban visszaért a kapujából kilépő Mendy. A túloldalon pedig Christian Pulisic vághatott volna be egy ziccert, ám Kelleher pont ott állt, és hárítani tudott.

A pontosztozkodás nem jött jól egyik csapatnak sem, mivel a City nyert. Azonban nekünk, semleges szurkolóknak ez egy igazán nagyszerű mérkőzés volt, amit öröm volt nézni.

Az út az elődöntőig

A legkönnyebb sorsolása talán a Poolnak volt, hiszen egy újonccal játszottak az első körben, a Norwich elleni találkozót simán meg is nyerték, majd következett a másodosztályú Preston csapata, az is sima lett (2-0), aztán a negyeddöntőben emberükre akadtak a Leicester személyében, majdnem búcsú lett a vége. A rókák már 3-1-re vezettek, de a vörösök fel tudtak állni, döntetlenre mentettek, végül tizenegyesekkel búcsúztatták Iheanachoékat…

Előző 5 meccs eredménye
2021.11.20.Premier League
liverpool
4:0
arsenal
Premier League
2021.04.03.Premier League
arsenal
0:3
liverpool
Premier League
2020.10.01.Angol Ligakupa
liverpool
4:5
arsenal
Angol Ligakupa
2020.09.28.Premier League
liverpool
3:1
arsenal
Premier League
2020.08.29.Community Shield
arsenal
5:4
liverpool
Community Shield
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal

Öt győztesen megvívott mérkőzést követően kapitulált az Arsenal együttese, elsején a bajnoki címvédő, a Manchester City látogatott az Emirates-be. A mérkőzésre mi is leadtuk a tippünket, egygólos vendéggyőzelmet vártunk úgy, hogy mindkét együttes hálóba talál. Az 1-2-es eredmény így nekünk tökéletesen megfelelt.

Az Arsenal tele volt hiányzóval, a szabályok ellen vétő Pierre-Emerick Aubameyang ismét nem volt ott a csapatban, ahogy Sead Kolasinac, Calum Chambers és Eddie Nketiah sem. Utóbbi kettő a koronavírus miatt, a bosnyák sérült, a gaboni pedig… Kiesett Mikel Arteta kegyeiből. Fogalmazzunk így. Egyébként a spanyol is csak otthonról figyelhette az eseményeket, hiszen ő is beteg lett, helyét Albert Stuivenberg vette át ideiglenesen.

A holland mester és Pep Guardiola az alábbi csapatot küldték pályára:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli – Lacazette

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, R. Dias, Laporte, Aké – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Mahrez, Gabriel Jesus, Sterling

Bőven akadtak már az első félidőben is emlékezetes/vitás dolgok, vegyük csak Martin Ödegaard esetét Edersonnal. A norvég támadó középpályás és a brazil kapus egy esetben akadtak össze az ötös sarkánál, és bár az esetet követően Stuart Attwell és csapata sokáig videózott, végül úgy döntöttek, hogy az eset nem ér tizenegyest. Albert Stuivenberg a mérkőzés után adott nyilatkozatában egyértelmű hibának nevezte, hogy nem csapata nem kapott büntetőt…

A másik oldalon egy jó Rúben Dias fejest követően sóhajtott fel a közönség megkönnyebbülten, a portugál védő csúsztatása kevéssel a jobboldali kapufa mellett szállt el.

Nem maradtak a nézők gól nélkül az első játékrészben, a 31. percben Kieran Tierney lapos passzát a tizenhatoson belül érkező Bukayo Saka belsővel továbbította a manchesteri kapuba, 1-0.

A góltól felbátorodtak a hazaiak, főleg Gabriel Martinelli, aki aztán kétszer is hálóba találhatott volna, azonban mindkét kísérlete elkerülte a kaput.

A második félidőben is feladták a leckét a játékvezetőnek, ugyanis Granit Xhaka és Bernardo Silva ütközött az 55. percben. Attwell először továbbot intett, majd rászóltak a fülére – meg bizonyára a folyamatos reklamálás manchesteri oldalról is rásegített -, hogy érdemes lenne megnézni ismét az esetet. Tény, hogy a svájci, és a portugál térd összeakadt, de az is tény, hogy Silva eldobta magát, méghozzá elég látványosan. Mindenesetre Attwell végül tizenegyest ítélt, és kisztott Xhakának, valamint Gabrielnek is egy-egy sárga lapot.

A büntetőhöz Rijad Mahrez állt, és ugyanoda lőtte a labdát, mint a Leicester ellen, a bal felsőbe.

Az egyenlítés után két perccel az ágyúsok megfogyatkoztak, Gabriel gyűjtötte be nagyon hamar a második sárgáját. Az elsőt ugyebár reklamálásért kapta, a másodikat meg azért, mert a félpályánál jó NFL-es módra letarolta Gabriel Jesust. A vicc az, hogy az esetet megelőzően az Arsenal majdnem gólt szerzett, Nathan Aké a gólvonalról mentett, majd Gabriel Martinelli az üres kaput nem találta el. Előny helyett hátrány…

A hazaiak tíz emberrel is nagyot küzdöttek, ám a legvégén Rodri egy lecsorgót bekotort Ramsdale kapujába, ezzel pedig megnyerte a meccset a Citynek.

Sokáig fognak még beszélni erről a meccsről, az biztos…

Az út az elődöntőig

A legmeggyőzőbb teljesítményt Ödegaard-ék nyújtották, akik a többiekkel ellentétben nem három, hanem négy mérkőzést játszottak a sorozatban. A West Brom kiütése után (6-0) a harmadosztályú AFC Wimbledon következett (3-0), majd a Leeds United (2-0), végül pedig a Sunderland együttese (5-1). Mint látható, gólt csak az egykor szebb napokat megélt fekete macskák tudtak szerezni…

Összefoglalás

Az ágyúsoknál továbbra sem bevethető Calum Chambers és Sead Kolasinac, csatlakozott hozzájuk Gabriel Magalhaes a Pool elleni kiállítása miatt (a PL-ben kapott pirosat a védő letöltheti a Ligakupában), illetve Pierre-Emerick Aubameyang, Omar Rekik, Thomas Partey, Nicolás Pépé és Mohamed Elneny elutazott az ANK-ra.

A másik oldalon Andy Robertson három mérkőzésre szóló eltiltása letelt, azonban bőven van gond az Anfielden. Jürgen Klopp nem utazhat a csapattal a koronavírus miatt, és ugyanez a helyzet Alissonnal, Firminoval és Matippal. Hatalmas probléma, hogy Mo Szalah, Sadio Mané és Naby Keita elutazott az ANK-ra, míg Divock Origi sérült. Diogo Jotán kívül jelen pillanatban nincs bevethető csatár a csapatban. Harvey Elliottra hosszú felépülés vár, de Takumi Minamino és Nat Phillips szintén kiestek.

Egyszóval nem lesz könnyű helyzetben Pepijn Lijnders, amikor a kezdőt kell majd összerakni.

Bizonyára mindkét csapatból sokat kivett a hétvégi bajnoki mérkőzés, valamint a rengeteg hiányzó sem tesz majd jót egyiküknek sem.

A keretben maradt, egészséges játékosokat figyelembe véve ezúttal hajszállal jobbnak gondolom az Arsenalt. És a bukik is őket tartják favoritnak, a hazai pálya előnye, illetve a fentebb említett ok(ok) miatt úgy gondolom, hogy közelebb leszünk majd egy londoni házidöntőhöz az első kör után.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső