Szerbia – Svédország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 21.
Szerbia
Teljesítmény:
D N N V V
  • Stadion Rajko Mitić
  • Szeptember 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Svédország
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kicsit csalóka tud lenni, ha egy csapat erejét a Nemzetek Ligájában elért teljesítménye alapján akarunk megítélni. Ott vannak a magyarok, akik vezetik a csoportjukat az A dviízióban, és itt vannak mondjuk a svédek, akik meg közel járnak ahhoz, hogy kiessenek a második legerősebb divízióból, a B-ből. Mégis, egyikük hajszállal maradt le a VB-ről, a másik meg egészen simán.

Összefüggésben lehet az itt nyújtott teljesítmény azzal, hogy sokan ezt a sorozatot nem annyira veszik komolyan. Felkészülésnek gondolják, olyan kupának, ahol bátrabban lehet tesztelni, mert akkora tétje nincs. És vannak, akik szerint ez egy ugyanolyan fontos verseny, mint egy VB-, vagy EB-selejtező. Az igazság… hát én azt nem tudom, hogy kinél van. Én csak élvezem, hogy néha vannak látványos és jó meccsek az NL-ben. Mint amilyen a Szerbia – Svédország is lehet.

A szerbek nagyot erősödtek a tavalyi NL óta, most még akár a csoportgyőzelemre is lehet esélyük, miután legutóbb a kiesést csak az utolsó fordulóban tudták elkerülni. Svédország viszont erősen visszaesett, az előző idényben még az A divízióban voltak, aztán nyeretlenül pottyantak ki a B-be. Janne Andersson csapata itt sem brillírozik, de talán ők is inkább a Világbajnokságra koncentráltak, mint Wales. Csak míg utóbbinak sikerült, előbbinek nem.

Közel a kiesés, tehát össze kell kapniuk magukat. Bár az NL-nek sokak szerint nincs sok értelme, annyiban mégis jó, hogy erős válogatottak ellen lehet készülni. És a C csoportban azért nincs annyi erős együttes…

A bukmékerek szerint a szerbek jócskán esélyesebbek, kissé meglepetés, hogy ennyivel jobbnak tartják őket, mint Isakékat. 1.90-et fizetnek a győzelmükre, a svédekére kétszer ennyit, míg a döntetlen 3.30 most.

Szerbia

Nagyot fordult a világ a szerbekkel azóta, hogy majdnem kiestek a Nemzetek Ligája B divíziójából. Pedig nem különösebben történt változás, Tumbakovicot Stojkovic váltotta a kispadon, nagyjából ennyi.

A szerbek a vb-selejtezős csoportjukban fantasztikusan teljesítettek, és pótselejtező nélkül jutottak ki a Világbajnokságra. Méghozzá egy olyan nagy nevet tudtak megelőzni, mint Portugália. Abban az ötösben egyedül ők maradtak veretlenek, hat győzelem mellett két döntetlent értek el, az utolsó fordulóban Portugáliát idegenben verték meg 2-1-re.

A Nemzetek Ligájában is jól teljesítenek eddig, bár egy vereség becsúszott, amit jó lenne kijavítani. Norvégia verte meg őket hazai pályán, Belgrádban. Ezen kívül volt még két győzelmük (Szlovéniát és Svédországot verték meg), valamint egy döntetlenjük. Ha az nincs, most jobban tapadhatnának a norvégokra.

És bánthatja Stojkovicot, hogy csak ikszet hoztak össze, ugyanis Ljubljanában már 2-0-ra is vezettek egy félidőnyi játék után, innen egyenlítettek a hazaiak.

Elnézve a névsort nem vagyunk meglepődve, hogy Szerbia ilyen jól szerepel. Csupa klasszis, topligákban játszó játékosok alkotják a keretet, mint például Dusan Vlahovic vagy Aleksandar Mitrovic, a középpályán Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, a védelemben pedig Stefan Mitrovic mellett Strahinja Pavlovic… Egyedül a Fiorentina játékosa, Nikola Milenkovic nem lehet itt, aki egy jó hónapja sérült meg.

Szerbia hazai pályán sorra nyeri a meccseit, csak a norvégoktól kaptak ki az elmúlt két évben…

A teljes keret:

Kapusok: Marko Dmitrovic, Vanja Milinkovic-Savic, Marko Ilic

Védők: Stefan Mitrovic, Filip Mladenovic, Strahinja Pavlovic, Milos Veljkovic, Aleksa Terzic, Erhan Masovic, Strahinja Erakovic, Srdan Babic

Középpályások: Dusan Tadic, Nemanja Gudelj, Filip Kostic, Nemanja Maksimovic, Filip Djuricic, Nemanja Radonjic, Sergej Milinkovic-Savic, Sasa Lukic, Andrija Zivkovic, Stefan Mitrovic, Uros Racic, Ivan Ilic, Darko Lazovic

Támadók: Aleksandar Mitrovic, Luka Jovic, Dusan Vlahovic

A várható kezdőcsapat:

V. Milinkovic-Savic – Mladenovic, Masovic, S. Mitrovic – Zivkovic, S. Milinkovic-Savic, Gudelj, Kostic – Tadic– Mitrovic, Vlahovic

Egymás elleni meccsek:

Furcsa, nem furcsa, de összesen csak háromszor találkozott egymással ez a két csapat. 2009-ben és 2012-ben barátságos meccseket játszottak, amik egyrészt a meccs jellegéből fakadóan irrelevánsok, másrészt meg több mint tíz éve voltak. Az egyedüli, szerintünk érdekes mérkőzésük júniusban volt, amikor Svédország otthon, Stockholmban nem tudta legyőzni Szerbiát, kikaptak 1-0-ra Mitrovicéktól.

A gólt a Real Madridnál mellőzött, a Fiorentinában önmagát nem nagyon találó Luka Jovic szerezte az első félidőben. Beszélhetünk még a másik két meccsről is, de azt hiszem, felesleges…

Előző meccs eredménye
2022.06.09.Nemzetek Ligája
svédország
0:1
szerbia
Nemzetek Ligája
2012.06.05.Barátságos Mérkőzés
svédország
2:1
szerbia
Barátságos Mérkőzés
2009.04.01.Barátságos Mérkőzés
szerbia
2:0
svédország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Svédország

Vannak problémák a svéd csapatnál, nem is kicsik. Pár hónapja még sokkal szebb volt a sárga-kékek számára a világ, hiszen VB-pótselejtezőt játszhattak Katarért, és a Nemzetek Ligája következő idényében is ők számítottak legfőbb esélyesnek a feljutásra. Anderssonék aztán Lengyelországtól 2-0-ra kikaptak, majd három hónappal később belekezdtek egy rossz sorozatba. Szlovéniát még megverték, de aztán kikaptak pár napon belül a norvégoktól, a szerbektől, majd még egyszer északi riválisuktól…

Így áll most a helyzet, Svédországnak van három pontja, csak eggyel többet gyűjtöttek, mint a szlovénok, tehát még ki is eshetnek.

Ez a mostani találkozó sem ígérkezik könnyűnek, és a svéd csapatban akad néhány meglepetés, Andersson nekikezdett a fiatalításnak láthatóan. Vannak persze rutinosabbak, mint Lindelöf, Sundgren, Augustinsson, Forsberg, Claesson vagy Isak, de akadnak olyanok, akik eddig nem sokszor húzhatták magukra a nemzeti dresszt.

Ezen minden válogatott túlesik, és általában ilyenkor az eredmények látják ennek kárát. Az az érzésem, hogy az átállás a svéd csapatnak sem fog simán menni.

Ja, és a rutin nagyon fog hiányozni, a 40 éves Zlatan Ibrahimovic sem lehet itt, pedig még mindig tudna újat mutatni sok játékosnak. Arról nem beszélve, hogy az öltözőben mekkora szerepe és szava van az AC Milan támadójának.

A teljes keret:

Kapusok: Andreas Linde, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Védők: Joel Andersson, Ludwig Augustinsson, Filip Dagerstal, Isak Hien, Edwin Kurtulus, Victor Lindelöf, Martin Olsson, Aiham Ousou, Daniel Sundgren

Középpályások: Jens Cajuste, Viktor Claesson, Anthony Elanga, Emil Forsberg, Jesper Karlström, Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Matthias Svanberg, Patrik Walemark

Támadók: Viktor Gyökeres, Alexander Isak, Mikael Ishak

A várható kezdőcsapat:

Olsen – Sundgren, Kurtulus, Olsson , Augustinsson – Karlström, Cajuste, Forsberg – Kulusevski, Isak, Claesson

Tippelde

Szerbia lendületben, főleg hazai pályán tudnak nagyot alkotni Vlahovicék. Bombaerős a kezdőjük, és a motivációjuk is megvan, sokkal inkább akarják a győzelmet, mint a svédek. Arról nem beszélve, hogy ez főpróba a hazaiaknak a VB előtt. Amit a svédek maximum a tv előtt ülve fognak nézni.

Szóval szerintem nem kérdés, hogy Sergej Milinkovic-Savicék nyerik meg a találkozót, és így az utolsó fordulóra lesz egy izgalmas meccsünk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.94 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.92 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.92 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső