PSG – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2024.05.07.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 május 06.
2024. május 07. kedd, 21:00 Parc des Princes
PSG
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A legjobb négy közé érkeztünk, sőt, nyakig benne vagyunk. Kedden kiderül az első finalista, szerdán pedig a másik. Ma mindkét mérkőzésről írni fogunk nektek. Ja, és a Bajnokok Ligájáról van szó. Első körben a PSG – Borussia Dortmund meccsről, a találkozó egygólos német előnyről folytatódik.

A Dortmund legutóbb itt, a Parc des Princes-ben kikapott, most az nem férne bele. Azonban, ha ezt megússzák, akkor mehetnek az angol fővárosba, a legendás Wembley-be. Jártak ők már fináléban, akkor a Bayern München verte meg őket minden idők egyik leggyengébb BL-döntőjében. És ez idén is összejöhet…

PSG

Nem sokan gondolták volna, hogy a Dortmund nyerni tud majd a Bajnokok Ligája odavágóján. A PSG papíron erősebb csapat, amely a csoportkörben négy pontot szerzett a német együttes ellen. Merthogy ők már a szezon során háromszor futottak össze, a holnapi lesz a negyedik. Eddig szépen, igazságosan intézték el a dolgokat, egyszer nyertek a franciák, egyszer a németek, egy mérkőzés meg döntetlen lett.

A PSG már francia bajnokként fogja várni saját otthonában a Dortmund együttesét, miután a Le Havre ellen két héttel ezelőtt kiderült, már senki nem érheti utol őket. Pontosítok: Nem Negoék ellen derült ez ki, hanem az ezután játszott Monaco-meccsen, ahol a hercegségbeliek kikaptak. Lényeg a lényeg: Bajnok a PSG.

Ám ez a bajnoki cím senkit sem mozgat meg úgy igazán. A PSG-nél már nagyon régóta prioritás a Bajnokok Ligája. Amelynek megszerzéséhez ritkán állnak ennyire közel.

Nem mondhatjuk egyébként, hogy a Dortmund elleni vereség igazságos volt. Legalább egy döntetlent megérdemeltek volna a franciák, de remekelt az egész német védelem, valamint a szerencsével sem álltak hadilábon a hazaiak. Volt ugyanis, hogy egy támadáson belül kétszer találták el a kapufát a franciák.

A mérkőzésen nem csak a vereség miatt kellett idegeskedni, hanem Lucas Hernandez sérülése miatt is. A bekket az első félidőben kellett lecserélni, azóta kiderült, vége a szezonjának.

Otthon a PSG az elmúlt öt mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, kikaptak a Barcától, ikszeltek a Clermont és a Le Havre ellen, utóbbi kettőt mégsem mondanám releváns eredménynek, akkoriban a bajnoki cím szinte már zsebben volt.

Hernandez mellett még Sergio Rico és Layvin Kurzawa fog sérülés miatt hiányozni.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes – Zaire-Emery, Vitinha, F. Ruiz – Dembele, Kolo Muani, Mbappé

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2024.05.01.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
psg
Bajnokok Ligája
2023.12.13.Bajnokok Ligája
dortmund
1:1
psg
Bajnokok Ligája
2023.09.19.Bajnokok Ligája
psg
2:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2020.03.11.Bajnokok Ligája
psg
2:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2020.02.18.Bajnokok Ligája
dortmund
2:1
psg
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Borussia Dortmund

Több dolog miatt gondolják azt az emberek, hogy a találkozót holnap este a PSG fogja megnyerni. Egyrészt ott a hazai pálya előnye, amit félvállról abszolút nem lehet venni. Aztán ott van még a tény, hogy a PSG nem játszott bajnoki meccset a hétvégén, míg a Dortmund igen.

És bár megnyerték, bizonyára egy kissé elfáradtak. Edin Terzic igyekezett levenni a terhet a legjobbakról, némi pihenőt adni és megpróbálni elkerülni a sérüléseket. Végül is összejött, csapata pedig még úgy is fölényesen nyert, hogy sok alapjátékos csak a kispadon ült.

A kezdőcsapatban kapott helyet Antonios Papadopoulos, Niklas Süle, Mateu Morey Bauza, az ifjú Kjell Watjen, valamint a szintén nem túl koros Youssoufa Moukoko – Jamie Bynoe-Gittens duó is.

Na meg ne feledjük azt a Marco Reust sem, aki nemrég bejelentette, a szezon végén távozik. Ő lett a meccs embere az Augsburg ellen, gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott. Szintén betalált még Donyell Malen, Felix Nmecha és Youssoufa Moukoko, utóbbi kétszer.

Mivel botlott a Lipcse, még odaérhetnek a negyedik helyre, de igazán ez már nem fontos, az UEFA-koefficiens pontok Németországnak kedveztek, így a Dortmund ötödikként is indulhat a BL-ben. Persze akkor, ha most nem nyerik meg a sorozatot.

Idegenben a legutóbbi öt meccsükből hármat megnyertek, kikaptak csúnyán a Lipcsétől és az Atletico Madridtól.

Náluk is három sérült van: Sebastien Haller, Ramy Bensebaini és Julien Duranville.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Sancho, Brandt, Adeyemi – Füllkrug

Tippelde

Nyerni még nem tudtak a németek Párizsban, és most sem ők az esélyesek. Igaz, az odavágón sem voltak. Sok függ attól, mikor talál be a PSG (ha egyáltalán fel tudják törni majd Gregor Kobel kapuját), mert egy korai gól alapjaiban változtathat meg mindent.

Fő tippek:

1.: PSG győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt: Nem

Tombolázz és nyerj! A Rabona 5.000 Ft után egy tombolaszelvényt ad, a fődíj pedig 820.000 Ft

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső