AEK Larnaca – Dnipro: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 22.
AEK Larnaca
Teljesítmény:
N D N V D
  • AEK Arena
  • Augusztus 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Dnipro
Teljesítmény:
V N D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mivel a héten nem lesz hétközi forduló sehol, így Európa-ligával pótoljuk ezeket. Igen, a múlt héten is volt Európa-liga, de akkor csak három mérkőzést néztünk ki, most viszont úgy gondoltuk, hogy mind a tízről beszélgetni fogunk. És talán még egy kis EKL is szóba jöhet.

Az AEK Larnacát már a BL-ből megismerhettük, Gyurcsó Ádámék szoros vereség után estek ki a legnagyobb reputációval rendelkező kupából, de most egyetlen lépésre vannak attól, hogy az Európa-liga csoportkörébe kerüljenek. Ami véleményem szerint nagy szó lenne, és nem utolsó sorban, megérdemelt. A ciprusi csapat kemény találkozókon van túl, szoros meccseken, ami mindig úgy alakult, ahogy az nekik jó volt.

Ellenfelük most az a Dnipro lesz, akik csak barátságos mérkőzésekkel tudnak készülni, ráadásul a Larnaca elleni első találkozó volt hosszú ideje az első tétmeccsük. Az itt is ismert, hogy miért, a Dnipro is ukrán csapat, ahol most áll a bajnokság.

Bár a Larnacát tartják a bukmékerek esélyesebbnek, de azért nem teljesen reménytelenül lép pályára a vendégek csapata. A ciprusi győzelem 1.90-es oddson fut sok helyen, az ukrán 3.80-on, míg a döntetlenért 3 és félszeres pénzt lehet eltenni.

Következzen az AEK Larnaca – Dnipro mérkőzés!

Az előző mérkőzésen történt

A Dnipro sem tudta hazai pályán fogadni az AEK Larnacát, ahogy a Dinamo Kijevnek is más stadionban kellett pályára lépnie. A Dnipro Kassán tudta lejátszani a meccsét, de meglátszott, hogy azért ez nem az övék. A mérkőzésre nem tippeltünk, mondanám, hogy megvolt rá az okunk, sejtettük, hogy itt valamiféle meglepetés fog születni, de az igazság az, hogy egyszerűen annyi meccs van most már, hogy minden sorozat minden mérkőzésére nem jut idő. Szóval nem is nagyon merültünk bele a találkozóba.

Most, a visszavágót azért már nem hagyjuk ki, mivel kiderül, hogy melyikük lesz majd a csoportkörben. Az AEK Larnaca az első félidőben két alkalommal is meglepte az ellenfelét, először a 16. percben. Omri Altman talált a hálóba, miután egy baloldali támadás során Englezou szépen megverte a védőjét, középre passzolt, és bár elsőre úgy tűnt, nem lesz meg a támadónak a játékszer, szerencsével előtte maradt, és előbb kapcsolt, mint a védők. A közelről érkező lövésnél Araujo da Silva nem tudott mit tenni.

Negyedórával később jött az újabb gól: Gyurcsó Ádám ívelt be egy szögletet a baloldalról, Araujo da Silva kirohant a kapujából, de alászaladt, a hosszún ott állt Hrvoje Milicevic, és ezzel már 0-2 volt. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy a gól Milicevic műve volt, mivel nekem nagyon úgy tűnt, hogy Oleksandr Svatok, a Dnipro csapatkapitánya tessékelte saját kapujába a labdát…

A lényeg, hogy már két góllal mentek a vendégek, és hogy Gyurcsó kiosztott egy gólpasszt.

Amíg az első félidőben inkább a ciprusiak akarata érvényesült – még volt helyzetük, Faras például hatalmas indítást követően szórakozott el egy ziccert -, addig a másodikban inkább az ukránoké.

Az 54. percben majdnem sikerült a szépítés, egy baloldali beadás után Dovbyk lövése egy védő fejében elakadt, a kipattanót Domingo Blanco bombázta rá estében, a felsőkapufáról a labda a gólvonal elé pattant.

A 79. percben a Larnacának is volt egy kapufája, méghozzá Gyurcsó Ádámtól. A magyar szélső jó 22 méterről döntött úgy, hogy kapura csavar, nem is hiányzott sok a gólhoz, amely a forduló egyik legszebbje lett volna. De nem lett.

A Dnipro tovább próbálkozott, és a 90. percben sikerült végre szépíteniük. A gólt az az Oleksandr Svatok szerezte, aki az első játékrészben öngólt vétett.

A hosszabbításban Eduard Sarapiynál mentek el otthonról, a középpályásnak már volt egy sárga lapja, mégis ész nélkül rúgott oda ellenfelének, aki a földön is maradt. Sarapiy nem hitt a szemének, hogy ez az elkésett, durva belépő sárga lapot ért, még akkor is mondta maga elé a mondandóját, amikor lejött a pályáról. Nem is értem, az ilyen szabálytalanságok után miért vannak meglepődve, ha sárgát kapnak…

A meccs nem lefutott, azt kell mondjam, de azért a Larnaca hatalmas lépést tett az Európa-ligában való szereplésért, egy meccsre a főtábla.

AEK Larnaca

Szimpatikus együttes az AEK Larnaca, és ezt teljesen komolyan gondolom. Nem azért, mert Gyurcsó Ádám ott játszik, bár nyilván szorítunk a honfitársunknak, hogy sikerüljön bejutni az Európa-liga főtáblájára.

Nem lesz egyszerű feladatuk, de nem is lesz megoldhatatlan. A Larnaca a nemzetközi porondon idáig két meccset vívott otthon. Először a Midtjylland csapatával ikszeltek, majd mivel ez már a visszavágó volt, és az első meccs is 1-1 lett, jöhetett a hosszabbítás, valamint a tizenegyespárbaj, amit a dánok jobban csináltak.

A következő meccsre már az EL-ben került sor, a Partizan Belgrád elleni találkozón úgy tudtak 2-1-re nyerni, hogy a mérkőzés elejéhez közük sem volt. Ott a szerbek két vagy három gólt is rúghattak volna, aztán akkor most nem lenne miről beszélünk.

Angel Garcia, valamint Hrvoje Milicevic azonban fordítottak, a visszavágón pedig döntetlent harcoltak ki, így az esélyesebbnek tartott Partizant legyőzve jutottak az EL playoff-körébe.

Panagiotis Giannou-nak csak egyetlen játékosa nincs elérhető helyzetben, ő Andreas Paraskevas. A kapus helyettese még nem biztos, hogy megvan, eddig Piric védett, aki a nyáron érkezett, viszont a Dnipro ellen Toumpas állt a kapuban. Nem tudunk róla, hogy a szerbnek lett volna bármilyen problémája, a kispadon ott volt.

Az újak közül ki kell emelni még Oiert, akin látszik, hogy karrierje során szinte végig a spanyol élvonalban játszott.

A várható kezdőcsapat:

Toumpas – Rosales, Milicevic, González, Englezou – Oier, Altman, Ledes – Faraj, Rafael Lopes, Gyurcsó

Előző meccs eredménye
2022.08.18.Európa-liga
dnipro
1:2
larnaca
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Dnipro

Bevallom, azért nekem is fel kellett készítenem magam a Dniprora, hiszen ők azért nem mindennapi szereplői az oldalunknak. És lehet, hogy a jövőben sem azok lesznek. Akkor sem, ha most továbbjutnak. A Dnipro is előszeretettel épít dél-amerikai játékosokra, amely az ukrán együtteseknél azért megszokott jelenség. Most is érkezett több ember ebből a régióból, például Domingo Blanco, Emiliano Purita, Max Walef vagy Wesley Braga.

Sokan távoztak is, többségük ingyenesen, a legtöbb pénzt a Brentfordtól szedték be, 18 éves tehetségüket, Yegor Yarmolyukot adták ezért a pénzért cserébe. Talán ismerős lehet még Valentin Cojocaru, a román kapus, akit az OH Leuvennek adtak el, ő tehát már Vancsa Zalán csapattársa.

Ahogy mondtam, csak felkészülési meccseket tudtak vívni, ezeken változatos eredmények születtek, volt, amikor meglepetésre kikaptak, meg volt, amikor 14 gólt rúgtak egy meccsen…

A múlt héten nem sok jó teljesítmény volt a csapatnál, ezért lehet, hogy bele fog nyúlni a kezdőbe edzőjük, Oleksandr Kucher.

Amúgy is muszáj lesz, mivel Eduard Sarapiy kiállíttatta magát.

Sérültekről nem tudunk, csak a védekező középpályás, aki nem léphet csütörtökön este pályára.

A várható kezdőcsapat:

Walef – Tanchyk, Adamyuk, Svatok, Busanello – Kogut, Babenko – Purita, Pikhalyonok, Blanco – Dovbyk

Tippelde

Sokkal inkább játékban vannak a hazaiak, ráadásul otthon még a sokkal erősebb Partizan és Midtjylland sem bírt velük. Az edzőváltás megtette a hatását, és az újak is eddig remekül illenek a csapat játékába.

Azt várjuk a mérkőzéstől, hogy a Larnaca – ha csak egy góllal is, de – megverje a Dnipro csapatát.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.91 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.90 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.90 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső