Zalgiris – Ludogorets: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 22.
Zalgiris
Teljesítmény:
N V N D N
  • LFF stadionas
  • Augusztus 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Ludogorets
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez volt az a párharc, amelyről már a múlt héten is beszéltünk, sőt nyertünk is. Mondjuk aznap minden tippünk bejött… A Zalgiris és a Ludogorets csatája nyitott maradt a visszavágóra, amit megmondok őszintén, meglepőnek találok. Többször mondtam már itt, hogy a litvánok csapatát nem tartom túlságosan erősnek, és azt is említettem, hogy a Ludogoretset viszont igen. Csakhogy időközben meggyengültek, két alapjátékosuk is eligazolt, plusz a BL-meccsük után volt három eltiltottjuk, meg még jó néhány sérültjük is.

De azért nagy nehezen sikerült győzni hazai pályán. Ám ez az egygólos előny nem biztos, hogy meg is marad, főleg, ha a Zalgiris hozza a Malmö elleni játékát.

A hazai zöld-fehér együttesnek kell támadnia, nekik kell diktálni a tempót, az iramot, és akkor talán lehet esélyük a hátrány lefaragására.

Mindenesetre a bukik ebben nem igazán hisznek. Érdekesen néznek ki a szorzók, van olyan iroda, ahol a Zalgiris győzelme 3.10-et ér, néhol meg majdnem 4-szeres pénzt. A döntetlennél ugyanez a helyzet, néhol 3.60, néhol csak 3. Amiben egyetért mindenki, az az, hogy a Ludogorets az esélyesebb, győzelmük itt 2.10 környékén mozog, ám a napokban emelkedni kezdett.

Nézzük, miért! Jöjjön a Zalgiris – Ludogorets találkozó!

Az előző mérkőzésen történt

Annak ellenére is sima hazai győzelmet vártunk ezen a találkozón, hogy a Ludogorets nem a megszokott felállásban léphetett pályára. Ahogy mondtam, két kulcsjátékos eligazolt, hárman eltiltottak voltak, további két játékosuk meg sérült. Ante Simundza sosem látott összeállításban küldte pályára a fiúkat, de a közönség két perc elteltével kicsit megnyugodhatott. Ekkor szerezték az első találatot, ami – mint később kiderült – az egyetlen gól volt ezen a találkozón.

Kiril Despodov készülődött szabadrúgáshoz a tizenhatos sarkától nem messze. Beívelése erős volt, és talán társat is talált volna, ha nincs Ivan Tatomirovic. A Zalgiris védője belecsúsztatott a labdába, ami így Gertmonast teljességgel meglepte, és nem is tudott a kapus hárítani, 1-0.

Azt gondolhattuk volna, hogy ezután a Ludogorets szétszedte ellenfelét. De nem így történt. Habár az első félidőben csak előttük akadt gólszerzési lehetőség, egyikkel sem éltek. És ezek nem kis helyzetek voltak!

Ott van mindjárt Igor Thiago fejese, egy szép beadás után fejelhetett a brazil, de pont középre, és így Gertmonas a kezével még bele tudott kapni a labdába. Aztán később Kiril Despodov szabadrúgása ment centikkel mellé, a litvánok kapuvédőjétől simán gól lehetett volna, el sem tudott indulni a csavarásra.

Még mindig az első félidőben jártunk, amikor Despodov szögletére a csapatkapitány, Anton Nedyalkov érkezett a röviden, a csúsztatás jól is sikerült, de nem elég jól, hiszen a felsőléc érintésével a pályán kívülre szédült a játékszer.

És még mindig nincs vége: A lefújás előtti percekben Kiril Despodov is kapufát lőtt, a szélső közelről nem tudott elég jól célozni.

Egyébként a Ludogorets akkor jutott a védők mögé, amikor akart, a széleken is állandóan megverték a litvánokat, de középen is hagytak pont annyi helyet a fehérmezesek, hogy ott egy labda elférjen. A bolgárok csak magukat okolhatták, hogy a félidőben még nem döntötték el a meccset, illetve az egész továbbjutást.

Volt egy, a vendégek számára neccesebb helyzet, amikor Tekpetey lódult meg a kapu felé, de Mikoulinas lerántotta őt. Van olyan bíró, aki ezért piros lapot adott volna, ám a szlovák játékvezető, Kruzliak, megelégedett egy sárgával.

A razgradiak a félidőben meghallgatták Ante Simundza beszédét, amely biztos nem arról szólt, hogy vegyenek vissza, inkább arról, hogy üssék tovább a vasat, mert meg lehet szerezni a második gólt is. De a játékosok nem hallgattak rá. Kevesebb volt a helyzet, teret engedtek a Zalgiris támadásainak is, így már Slugának is volt dolga.

Az eredmény viszont nem változott, szűk győzelemmel készülhet a litvániai visszavágóra a Ludogoret együttese.

Zalgiris

A litván srácok nem töketlenkednek, fontos meccs ide, csoportkör oda, nincs több halasztás, a Jonava elleni meccsüket a hétvégén le kellett játszani. Mondjuk nagyon nem szúrtak ki velük, ugyanis 3-1-re sikerült nyerniük, amivel továbbra is vezetik a bajnokságot. A három gólt ketten szerezték, Renan Oliveira mellett Josip Tadic duplázott. A mögöttük álló Hegelmann csapatának 25 meccse van, ehhez jön 48 pont, a Zalgirisnek meg 21 mérkőzése, ehhez van 50 pontjuk. Szóval nem igazán kérdés, hogy ki fogja megnyerni a ligát. Megint.

Hogy teljesen őszinte legyek, nem sok esélyt látok arra, hogy a Zalgiris tovább tud jutni, még úgy sem, hogy hazai pályán fognak játszani. Vladimir Cheburin együttese az első mérkőzésen nem teljesített valami jól, és csak a szerencsének köszönhetik, hogy egy góllal megúszták. Valódi helyzetük nem volt, sem Ourega, sem Oliveira, sem pedig Oyewusi nem tudott helyzetbe kerülni. Talán most a kezdőbe kerül a hétvégén két gólt szerző Tadic, ő Ourega helyén játszhat majd.

Az eddigi 4-4-2-t is lecserélhetik 4-3-3-ra, és egy támadóbb felfogást választhatnak, most már tényleg nincs mit őrizni, neki kell esniük a Ludogoretsnek. Petar Mamic az előző héten eltiltott volt, most viszont visszatérhet, és vissza is fog a kezdőbe.

A várható kezdőcsapat:

Gertmonas – Mikoliunas, Pavelic, Ljubisavljevic, Mamic – Buff, Gorobsov, Milickovic, Oyewusi – Tadic, R. Oliveira

Előző meccs eredménye
2022.08.18.Európa-liga
ludogorets
1:0
zalgiris
Európa-liga
2017.07.19.Bajnokok Ligája
ludogorets
4:1
zalgiris
Bajnokok Ligája
2017.07.12.Bajnokok Ligája
zalgiris
2:1
ludogorets
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ludogorets

A múltkor már megemlítettem, hogy mennyi hiányzója volt a Ludogoretsnek. Szerintem a legproblémásabb dolog az, hogy Alex Santanát és Pieros Sotiriout is eladták, egyiküket Brazíliába, a másikukat Japánba. Ezáltal gyengült Ante Simundza csapata, úgy, hogy közben mondjuk Igor Thiagot sem tartom rossz játékosnak.

A Dinamo Zagreb elleni mérkőzésen három piros lapot is kiosztott a játékvezető, Jhonatan, Dominik Yankov és Zan Karnicnik is korábban ment az öltözőbe.

Elvileg mind a hárman visszatérhetnek, viszont Claude Goncalves, Cauly és Sergio Padt még továbbra sem bevethető. Utóbbi esete érdekes, mivel a kispadon ott volt a Zalgiris ellen, de a helyén Sluga játszott. Úgy gondolom, hogy ez most is így lesz.

A Ludogorets nem játszott bajnokit, szükség van erre az EL-csoportkörre, hiszen a Razgrad olyan Bulgáriában, mint a Fradi itthon. Az egész ország érdeke, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson a nemzetközi kupasorozatok valamelyikében. Jobb lett volna a BL-ben, de azért az EL sem rossz. Az EKL viszont itt is csalódást jelentene.

A várható kezdőcsapat:

Sluga – Cicinho, Verdon, Plastun, Nedyalkov – Show, Piotrowski, Delev – Despodov, Igor Thiago, Jhonatan

Tippelde

Durva lenne, ha a Zalgiris meg tudná verni a Ludogorets együttesét, őszintén szólva, mi nem számítunk rá. Maguknak köszönhetik a vendégek, hogy a visszavágó még nyitott, le kellett volna zárniuk a mérkőzést.

Úgy gondolom, hogy ezúttal a védekezés nagyobb hangsúlyt kap a bolgároknál, a Zalgiris fog valamennyire irányítani, és a Ludogorets türelmesen fogja várni, hogy hibázzanak a litvánok. Lehet, rosszul gondolom, de ezúttal is olyan bolgár győzelmet várok, amelyiken a másik fél nem tud a hálóba találni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.82 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.80 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.80 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső