Augsburg – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 22.
Augsburg
Teljesítmény:
N N V N N
  • WWK Arena
  • Szeptember 26. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csodájára járnak annak, ahogy a Borussia Dortmund bátran mélyvízbe dobja a fiatalokat. Nagyon szimpatikus, hogy ennyi 21 év alatti játékosnak szavaznak bizalmat, akik élnek is a kapott eséllyel. A Dortmund első fordulós meccsén két 17 éves és két 20 éves játékos rohamozta Sommer kapuját, az eredményről lentebb olvashattok majd, annyit elárulok: Megérte betenni őket.

Az Augsburg is jól indított, ők idegenben győzedelmeskedtek az Union Berlin felett. A két gárda találkozása általában sok gólt hoz, meglátjuk, hogy most is ez lesz-e a helyzet!

Járjunk utána együtt: Az Augsburg – Dortmund meccsen vajon milyen eredmény várható?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Augsburg

Mindkét csapat jelentős átalakuláson ment át, a hazaiakhoz kilenc új játékos érkezett, míg az Augsburgba öten. Többek között visszatért Gregoritsch a Schalkétól, Uduokhay és Caligiuri akár nagy fogás is lehet, viszont eladták a PSV-nek Philip Maxot.

A meccs a vendégeknek indult jobban, habár az első félidőt tekintve totálisan kiegyenlített játékot láthatott az az 5000 néző, akik kilátogattak a meccsre. Egyetlen gól esett ebben a félidőben, azt pedig az Augsburg szerezte, pontosabban Vargas volt eredményes. Meg kell dicsérni a gólpasszt adó Frambergert, aki nem ismert elveszett labdát és egy nagy sprintnek köszönhetően saját testi épségét sem kímélve varázsolta Vargas fejére a labdát, a svájcinak pedig onnan már könnyű dolga volt.

A második félidő elejét megnyomta a hazai csapat, és végül a 75. percben összejött a gól, Bulter közeli góljával sikerült kiegyenlíteni. De az öröm nem tartott sokáig, hét perccel később az előző szezont Gelsenkirchenben töltő Michael Gregoritsch ismét az Augsburgot juttatta előnyhöz, majd Andre Hahn a 89. percben végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát.

A második félidőben jobban játszottak a hazaiak, azonban a gólokat a vendégek szerezték, így nem mondható érdemtelennek az Augsburg győzelme.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Bundesliga
augsburg
3:5
dortmund
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
dortmund
5:1
augsburg
Bundesliga
2019.03.01.Bundesliga
augsburg
2:1
dortmund
Bundesliga
2018.10.06.Bundesliga
dortmund
4:3
augsburg
Bundesliga
2018.02.26.Bundesliga
dortmund
1:1
augsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

A tavalyi szezon második és negyedik helyezettje feszült egymásnak a Signal Iduna Parkban és Dortmund győzelemre számítottam, gólokra számítottam, de ennyire sima eredményre nem. Főleg, amikor megláttam a kezdőt: Bellingham, Gio Reyna is ott volt a csapatban, és bár szupertehetségek, de egyből a mélyvízbe? Favre kockáztatott és nyert!

A túloldalon meglepő volt, hogy a tavalyi szezon két meglepetésembere, Marcus Thuram és Alassane Plea csak a kispadon ücsörgött, Marco Rose a Wolf – Standl kettőstől várta a gólokat.

A mérkőzés végeredménye 3-0 lett a sárga-feketék javára, az első gólt pedig épp a fentebb említett tinik hozták össze: A Birminghamből szerződtetett Bellingham passzolt Reynához, aki éles szögből ellőtte Sommer mellett a labdát.

Mindkettejük előtt óriási jövő vár, és nagy pacsi a Dortmundnak, hogy bár olyan játékosok ültek a padon, mint Dahoud vagy Doherty, mégis esélyt adtak nekik.

Persze van itt még egy másik fiatal, aki tavaly robbant be a futballvilág elitjébe, ő pedig nem más, mint Erling Braut Haaland. Az 54. percben tizenegyesből megszerezte a második dortmundi gólt, majd a 77. percben duplázni tudott. De milyen gól volt ez?! A Mönchengladbach végezhetett el szögletet, ami aztán Jadon Sancho elé került, ő pedig elindult Sommer felé. Követte őt a norvég, a saját tizenegyespontjától iramodott meg és a visszajátszások alapján 93 métert sprintelt, legmagasabb sebessége pedig 35 km/h volt. Sancho egy passzal gólhelyzetbe is hozta, Haaland Sommer fölött ellőtte, 3-0.

Elképesztő, hogy milyen erő, sebesség és technika lapul ebben a srácban, csoda lenne, ha a következő évet is a Dortmundban töltené és nem fizetne valaki érte euró száz milliókat.

Összefoglalás

Eléggé bejött ez a fiatalítás a Dortmundnak, miközben ott van a rutin is, gondolok itt Hummelsre, Thorgan Hazard-ra vagy épp Roman Bürkire, aki megint egy hihetetlen védéssel vétette észre magát.

Valóban kár a Dortmund szempontjából, hogy a Bayern talán története legjobb időszakát éli, mert ez a keret simán elég lenne a bajnoki címhez, ha nem lennének a bajorok ennyire mocskosul erősek. De azok. Így is persze lehet esély, de a nyitó fordulóban rúgott nyolcas azért intő jel.

Ahogy említettem, a két csapat nem fukarkodik a gólokkal, amikor egymás ellen játszanak, legutóbb 5-3-ra nyert a Dortmund, Haaland akkor mesterhármast rúgott.

Az utolsó hazai meccsen sem álltak meg öt gólig Sanchoék, akkor 5-1-re nyertek.

Bár az Augsburg jelentősen megerősítette a védelmet és a középpályát, nem fogják tudni megállítani ezt a fiatalokkal megtűzdelt Dortmundot. Sebességben, játéktudásban is az Augsburg fölé nőnek majd, nem lepődnék meg, ha újra nagy arányú győzelmet aratnának Lucien Favre tanítványai.

Reménykedem abban is, hogy lehetőséget kap előbb vagy utóbb Reinier és Moukouku is, előbbi a kispadon töltötte a Gladbach elleni meccset, a 15 éves zseni viszont még a kispadra sem fért oda, remélem ez mihamarabb változik.

Összegezzünk: Gólokat várok a vendégektől, fölényes győzelmet várok, az odds is jól mutatja, hogy melyik csapatot tartják a bukik jobbnak. Én is velük értek egyet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső