Eibar – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 22.
Eibar
Teljesítmény:
V D D D V
  • Municipal de Ipurua
  • Szeptember 25. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb hétvége, újabb spanyol első osztályú forduló, most már az összes csapat pályára lép, így mi is tudunk szemezgetni. Elsőként az Eibar – Athletic Bilbao összecsapását vesszük górcső alá. Azt kijelenthetjük, hogy egyikük sem indította jól a pontvadászatot, de korai lenne még bármilyen következtetést levonni, az Eibar két meccsen, a baszkok egy mérkőzésen léptek pályára.

Lássuk, a legutóbbi meccsük hogy alakult!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Villarreal – Eibar

A vendégekről most már második hete találtam azt mondani, hogy a mezőny leggyengébbjei közé tartoznak, a véleményem a Sárga Tengeralattjáró elleni meccsen egy kicsit változott. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ki lesz az a 3-4 csapat, aki majd a bennmaradásért küzd, lesz-e olyan gárda, aki újoncként, kiscsapatként tud nagyot mutatni.

Eddig úgy tűnik, az Eibar lesz az egyik kiesés ellen küzdő csapat, ha a pontszámaikat nézzük, de a mutatott játék a Villarreal ellen kifejezetten jó volt, mégis pont nélkül maradtak.

Az első félidőben mindkét oldalon veszélyben forogtak a kapuk, Okazaki és Exposito is veszélyeztett, mindkét alkalommal védett Asenjo. A túloldalon Paco Alcacer rúgott majdnem gólt, de túlságosan félvállról vette a ziccert, így Dmitrovic bravúrral hárított. A 10. percben egyébként Gerard Moreno gólt szerzett, de les miatt nem adták meg.

A második játékrész elején a sokadik Eibar lehetőségből gól született: Kike Garcia kapott remek kiugratást Expositotól, elhúzta a labdát Asenjo mellett és az üres kapuba lőtt.

Ekkor kapcsolt a Villarreal, hogy ismét győzelem nélkül maradnak és Gerard Moreno egy nagyon szép góllal egyenlített: Egy lövőcsellel csapta be Bigast és Alvarezt, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtt. A 71. percben pedig már a hazaiak vezettek, ezúttal is Gerard Moreno tündökölt, de most a gólpassz fűződik a nevéhez. Paco Alcacert ugratta ki, aki egy kis szerencsétlenkedés után becsúszva a kapuba lőtt.

Nem játszott rosszul Mendilibar csapata, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, továbbra is nyeretlenek, azonban voltak bíztató jelek a mutatott játékban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.05.Barátságos Mérkőzés
athletic bilbao
2:2
eibar
Barátságos Mérkőzés
2020.06.17.La Liga
eibar
2:2
athletic bilbao
La Liga
2019.12.14.La Liga
athletic bilbao
0:0
eibar
La Liga
2019.02.23.La Liga
athletic bilbao
1:0
eibar
La Liga
2018.10.21.La Liga
eibar
1:1
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Granada – Athletic Bilbao

Gyorsan kezdem a legfontosabbal: Ez a meccs még az első fordulóban, konkrétan szeptember 12-én került megrendezésre, de a második fordulóban a Bilbao nem vett részt, hiszen a Barcelona ellen játszottak volna, akik hosszúra nyúlt kupaszereplésük miatt két fordulónyi haladékot kaptak.

Így a baszkok egy meccsen vannak túl, pénteken pedig egy barátságos meccset játszottak a Sevillával, akik az Európai Szuperkupa döntőjére készülnek, melyet szerdán, Budapesten rendeznek, hosszú idő után nézők előtt.

De ne menjünk el szó nélkül az első fordulós meccsük mellett, ahol a tavalyi szezon meglepetéscsapatához, a Granadához látogattak. A mérkőzés első félidejében pedig olyan teljesítményt nyújtottak, amilyen a mezük színe volt: Szürkét. Bár itt még a Granadának sem ment, sőt, kifejezetten rosszul játszottak. Komolyabbnak nevezhető helyzetből egyet tudok megemlíteni, Raúl Garcia lövése nem talált kaput.

A második félidő első tíz percében aztán gyorsan eldöntötték a meccset a hazaiak: Előbb Yangel Herrera fejelt gólt a 49. percben, majd négy perccel később Luis Milla 16 méteres lövése talált utat a kapuba. Milla góljánál a kapufára is szükség volt, a lécről vágódott kapuba a bogyó.

Éledezett a Bilbao, de a gól egyszerűen sem De Marcosnak, sem Muniainnak, sem pedig Inaki Williamsnek nem jött össze. Utóbbi állt a legközelebb a gólhoz, de a pörgetése kifelé pattant a felsőlécről.

Összességében nem élete meccsét játszotta egyik csapat sem, de a Granada két lehetőségéből is gólt szerzett, mondhatni megérdemelten nyerte meg a találkozót és tartotta otthon a három pontot.

Összefoglalás

Nem túl fényes egyik csapat mérlege sem eddig, de tényleg még az elején járunk, a lebonyolítás miatt pedig a tabella is nagyon káoszos.

Az Eibar legutóbbi meccsén voltak pozitív jelek, két kihagyás miatt azonban pont nélkül maradtak. A Bilbaonál szinte ugyanez a helyzet, nem játszottak rosszabbul, mint ellenfelük, de ami az egyik oldalon bement, az a másikon nem.

A kettejük meccsei gyakran végződnek pontosztozkodással, 15 meccsük több mint fele lett 0-0, 1-1 vagy 2-2. Az Eibar összesen egyszer tudta megverni a Bilbaot, annak pedig már öt éve.

A Bilbaonál kezd kikopni az a társaság, akik hosszú éveken keresztül zászlóshajói voltak a csapatnak, minden generációváltás nehézségekkel jár.

Tetszett az Eibar játéka, így akár még meglepetés is születhet ezen a találkozón, főleg, ha a baszkok nem tudják összeszedni magukat.

Jut eszembe, a Sevilla elleni barátságos meccset 2-1-re elveszítették, a gólt Muniain büntetőből szerezte.

Nehéz tipp, kézenfekvő lenne a korábbi tapasztalatok alapján a döntetlent megfogadni, de ezúttal húzok egy merészet, nem szabad mindig a papírformára várni. Azt gondolom, hogy a Villarreal elleni meccsből erőt merítettek a hazaiak, a Bilbao pedig egy meccsel kevesebbet játszott, így megfoghatók. Hazai győzelemre tippelek ezúttal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső