Bayer Leverkusen – Union Berlin: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 14.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
D N V N D
  • BayArena
  • Május 15. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Union Berlin
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, ez is izgalmas lesz! Befordultunk a célegyenesbe, és egyes csapatok fej-fej mellett, egyesek pedig egy hangyabokányival lemaradva, most pedig egy igazi rangadót rendeznek, ahol tét az európai kupaindulás. A Bayer Leverkusen – Union Berlin meccsen a hazaiak egy győzelemre vannak a biztos Európa Ligás helytől, míg az Union az EKL-ért harcol, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorultak a Borussia Mönchengladbach mögé.

A Gladbachnak viszonylag könnyű ellenfele lesz, tehát, ha az Union hibázik, akkor minden bizonnyal lemondhat arról az álmáról, hogy az új kupasorozatban megméretteti magát. És hát azért a zárófordulóban sem piskóta ellenfél jutott nekik, hanem a legtöbb magyart foglalkoztató, jövő évtől gyakorlatilag teljesen megújuló RB Leipzig, így az esélyek ismét csökkentek egy picikét.

A csapatok készen állnak, mi is készen állunk, nincs más hátra, mint előre, és egyéb bölcsességek. Nem is fárasztanálak ilyenekkel benneteket, kezdjünk neki hátralévő életünk első tippjének.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Werder Bremen – Bayer Leverkusen

Nem tudta kihasználni Hannes Wolf együttese a mögöttük álló Borussia Mönchengladbach borítékolható bukását – egyébként Pleáék nagyon belenéztek egy balhorogba, a bajnok Bayern München kegyelmet nem ismerve 6-0-ra ütötte ki őket -, a kiesésre „pályázó” Werder Bremen otthonában csak egy 0-0-s döntetlent sikerült elérni. Egy pont is több, mint a semmi, ez tény és való, de már most bebiztosíthatták volna magukat és az Európa Liga csoportkört jövőre, de még marad a stressz meg az aggódás.

Már csak azért is meglepő, hogy nem tudtak három ponttal távozni a Weserstadionból a gyógyszergyáriak, mert a Bréma utolsó hét meccse nem igazán sikerült, magyarán mondva elbukták mindet, és újra a veszélyzónában találták magukat. Tehát számukra ez az egy pont igenis sokat számít.

Az első félidő inkább a Leverkusenről szólt, és bár becsülettel küzdöttek a vezetést jelentő gól megszerzéséért, de Leon Bailey és Patrick Schick is kihagyta a maga ziccerét, a kettő között meg volt egy lesgól, amit Florian Wirtz szerzett.

A szünet után a Werder egy kicsit ki tudott jönni a szorításból de a helyzetek többsége még így is az ő kapujuk előtt volt.

Talán a legveszélyesebb szituáció egy szöglet után volt Hradecky kapuja előtt, de Davie Selke lemaradt a megcsúsztatott labdáról.

Muszáj még megemlítenem Eren Dinkci mesés játékát. És itt a mesést erősen idézőjelesen kell érteni. A fiatal támadó a 84. percben lépett pályára, majd a hosszabbításban, egészen pontosan a 93. percben teljesen indokolatlanul csúszott rá ellenfele bokájára, amiért totálisan jogosan kiállította a játékvezető. Az biztos, hogy Kohfeldt nem dicsérte meg a játékost…

Vannak olyan 0-0-s meccsek, amikor az ember a végén nem szomorú amiatt, hogy nem esett gól. Hát, ez nem ilyen volt…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.15.Bundesliga
union berlin
1:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2020.03.04.Német Kupa
bayer leverkusen
3:1
union berlin
Német Kupa
2020.02.15.Bundesliga
union berlin
2:3
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.09.21.Bundesliga
bayer leverkusen
2:0
union berlin
Bundesliga
2017.10.24.Német Kupa
bayer leverkusen
4:1
union berlin
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Wolfsburg – Union Berlin

Az előző körben is idegenben kellett pályára lépnie Urs Fischer együttesének, méghozzá egy hírhedt oroszlánbarlangban, ahonnan nem sokan távoztak pontokkal. Ezen listát erősítette bő másfél órával később a fővárosi csapat is.

A találkozó hőse, legjobbja Josip Brekalo volt, aki egymaga küldte haza a berlinieket, mesterhármast szerzett a horvát támadó.

Nem ez volt Luthe kapus karrierjének legkönnyebb félideje, egész sokszor feladat elé állították a zöldmezesek. Először Otávio a második percben, azt még védte a hálóőr, de tíz perccel később Brekalo már pontosabb volt. A tizenhatos előterében csavart kapura a horvát, méghozzá tökéletesen, a labda a bal felsőben landolt.

Később meg Maxi Philipp maradt annyira üresen az ötös környékén, hogy simán át tudta venni mellel a balról érkező beadást, ezután lőtt, de Luthe itt is a helyén volt.

A vendégek egyetlen veszélyes helyzetét pedig Joel Pohjanpalo, az elmúlt körben mesterhármast jegyző finn hagyta ki, bár nem sokkal tévedett.

A fordulást követően Josip Brekalo bő egy óra után rúgta meg második gólját, ehhez egy nagy adag szerencse is kellett, ugyanis a lövése pont úgy változtatott irányt egy blokkolni vágyó védő lábán, hogy Luthe felett áthullot.

A legvégén pedig jött a harmadik, Baku passzát váltotta gólra a 90. percben.

Összefoglalás

Meglepő módon Hannes Wolf csak a cserepadra jelölte Diabyt az előző meccsen, minden bizonnyal most Bellarabi kerül a padra, Diaby meg a kezdőbe.

Az eddig is komoly sérültlistához most újabb játékos csatlakozott, Daley Sinkgraven. És ha már szóba kerültek a sérültek: Lars Bender, Timothy Fosu-Mensah, Lucas Alario, Paulinho, Santiago Arias, Charles Aránguiz és Julian Baumgartlinger sem állhat az edző rendelkezésére.

Lars Bendert különösen sajnálom, hiszen ő a szezon végén visszavonul, nem lesz alkalma utoljára még pályára lépni. Bár, ha igazak a hírek, Sven és ő is kapnak búcsúmeccset.

Hosszú, sőt hosszabb a sérültek listája az Unionnál. Sheraldo Becker és Taiwo Awoniyi, Cedric Teuchert és Anthony Ujah, tehát négy csatár is kiesett a keretből, illetve kétséges a játéka az Ingvartsen, Trimmel, Andrich, Lenz négyesnek is.

Mindkét együttes viszonylag sok döntetlent játszott az idényben, a Leverkusen kilencszer, az Union tizenhárom alkalommal osztozkodott meg a pontokon. Schickék az utolsó fordulóban a Borussia Dortmund ellen játszanak idegenben, így véleményem szerint most tudják bebiztosítani magukat.

És a BayArénában eddig még sosem veszítettek az Union ellen. Páran inkább a döntetlent tartják a legreálisabb eredménynek, én azonban bízom Wolfékban, és az ő győzelmükre fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső