Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 14.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V N V N D
  • BORUSSIA-PARK
  • Május 15. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jaj, de csúnya verésbe szaladt bele Marco Rose együttese. A bajnok Bayern München otthon nagyon megverte őket, a vége hatgólos müncheni siker lett. A lehető legrosszabbkor, de Pleáék szerencséjére a mögöttük álló Union is bukott, így nem kellett megválniuk az Európa Konferencia Ligát érő hetedik helytől. Egyelőre. Mert két fordulóval a vége előtt ezt még simán elbukhatják, ugyanannyi (46) pontjuk van, mint Awoniyiéknak.

Most kiderül, hogy egy hét elegendő volt-e felkelni a padlóról, ahova küldte őket a Lewandowski fémjelezte bajor bajnokcsapat. A Stuttgart verhető, a szezon végére Kajaldzicék egy kicsit kiengedtek, bár a hétvégén pont nyerni tudtak az Augsburg ellen, bár azért ez valahol papírforma eredmény volt.

Előtte viszont nagyon nem ment nekik a játék, kikaptak a Dortmund – Union Berlin – Wolfsburg – Leipzig négyestől. Rendben, ez valóban nem a legkönnyebb sorsolás.

És a következő meccsük sem lesz könnyebb, ebben biztos vagyok. Kezdjük a Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Borussia Dortmund

Hát, ez nagyon csúnya volt. Az ember azt gondolná, hogy a bajnoki cím tudatában egy kicsit visszavesznek a játékosok, de itt épp az ellenkezője történt, leiskolázták szegény Gladbachot, már az első félidőben négyet vágtak a vendégeknek, és még emberhátrányban is képesek voltak növelni az előnyüket…

Robert Lewandowski remek csatár, talán a világ legjobbja jelen pillanatban – ezt mindannyian tudjuk. Most 120 másodpercre volt szüksége az első góljához, David Alaba beadása után maradt nagyon üresen a lengyel, és máris a hálóból kellett kiszedni a labdát.

Ha a bajnoki cím már megvan, akkor mire hajthattak ennyire a bajorok? – tehetjük fel a logikus kérdést. Egyrészt edzőjüknek, Hansi Flicknek ezek az utolsó meccsei, szép búcsút akarnak a rekordokat elérő mesternek, másrészt Lewa nagyon közel jár ahhoz, hogy beállítsa – és akár meg is döntse – Gerd Müller megdönthetetlennek hitt 40 gólos szezonját.

Nagyon közel került hozzá a csatár, még kétszer mattolta ő Yann Sommert.

De előbb még említsük meg Thomas Müller gólját, a 23. percben Musialától kapott jó passzt, majd a lövés Denis Zakaria lábán irányt változtatva zavarta meg a kapust, így nem tudott védeni.

Ismét Lewa-percek: Ez volt a találkozó legszebb gólja, Joshua Kimmich átadását ollózva váltotta gólra a lengyel, aztán a gólok után kiosztott egy gólpasszt is, Kingsley Coman szerezte a negyedik hazai találatot.

A szünet után Florian Neuhaus kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Bayern, természetesen Lewandowski állt a labda mögé, és kész is volt a mesterhármas.

Csereként pályára lépett Tanguy Nianzou, nem sokkal később meg mehetett is az öltözőbe, utolsó emberként szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította. 5-0-s vezetésnél ez egy teljesen felesleges mozdulat volt, de hát a rutin még hiányzik a franciából…

Az emberhátrány ellenére Leroy Sané is feliratkozott a gólszerzők közé, és ezzel ki is alakult a végeredmény.

Mindenki megkapta, amit akart, Lewandowski is, Flick is és az egész csapat is. A Gladbach, na ők megkapták, de nem akarták…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.03.Német Kupa
vfb stuttgart
1:2
gladbach
Német Kupa
2021.01.16.Bundesliga
vfb stuttgart
2:2
gladbach
Bundesliga
2019.04.27.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
gladbach
Bundesliga
2018.12.09.Bundesliga
gladbach
3:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.02.11.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

VfB Stuttgart – Augsburg

A négy vereség ellenére bíztunk a stuttgartiakban, és nem kellett csalódnunk. Tudtuk, hogy nehéz sorsoláson vannak túl, senkinek nem kell szégyenkeznie, ha kikap a Dortmund – Wolfsburg – Lipcse hármastól. Az Union Berlin? Nos, ők is élcsapatnak számítanak idén…

Az Augsburg pedig teljesen kiengedett a szezon végére, minden egy Schalke elleni vereséggel kezdődött, azt követte egy döntetlen, majd további három vereség. A Stuttgart ellenivel együtt.

Sasa Kalajdzic ebben a szezonban robbant be, tavasszal vált a Stuttgart legjobb góllövőjévé, de úgy tűnik, a gólpasszok kiosztásával sincs problémája. Ezt mutatja az is, hogy a 13. percben egy csodás sarkazással hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társát, ha nem is kihagyhatatlanba, de Philipp Forster megoldotta, 1-0.

A félidő hátralévő részében az Augsburg két nagy egyenlítési kísérletet is kihagyott, vagyis inkább a Gregor Kobel helyett védő Fabien Bredlow hárította. A 26. és a 45. percben történt a két szitu, mindkét alkalommal Marco Richter próbálkozhatott, az első helyzet különösen nagy volt, jár a taps a 26 esztendős portásnak!

Ha a gól nem is, egy gólpassz azért összejött Richternek, az 59. percben a fejese pont jó volt Florian Niederlechner számára, ő meg egy lépésről a hálóba bólintott.

Negyedórával később esett a találkozó utolsó találata. Sasa Kalajdzic volt a gólszerző, két augsburgi védő között tudott fejelni, nagy hiba volt ez a vendégek részéről.

Megszakadt tehát egy rossz sorozat, a sérülésektől megtépázott Stuttgart újra nyerni tudott egy hónap után.

Összefoglalás

Ami a sérüléseket illeti, elmondhatatlan a különbség a Gladbach és a Stuttgart között. Utóbbinál egy fél csapatnyi hiányzó lesz, köztük fontos játékosokkal. Például Silas Wamangituka vagy Nicolás Iván González, Gonzalo Castro Gregor Kobel vagy Tanguy Coulibaly, és még végére sem értem a felsorolásnak.

Ezzel szemben a hazaiaknál csak Mamadou Doucouré nem játszhat, Lars Stindl és Valentino Lazaro is felépült.

Wamangituka és González hiánya szembetűnő, sajnos a szezonban már nem is lehet majd számítani rájuk, de a célkitűzést Matarazzoék teljesítették: Bent maradtak. Szerintem ennél többre senki sem vágyott, titkon esetleg igen…

Marco Rose az idény végén búcsúzik, és az idei Bajnokok Ligája szereplés után most csak egy Európa Konferencia Liga jön össze. Ha összejön, mert az Union Berlin nagyon a nyakukon van.

Ha az elmúlt négy meccsüket nézzük a Borussia Parkban, akkor csak Gladbach győzelmet láthatunk.

És látva, mennyi sérültje van a vendégeknek, most sem számítok sok jóra… A hazaiak győzelmében reménykedem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső