Blackpool – Birmingham: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 07.
Blackpool
Teljesítmény:
V V V V N
  • Bloomfield Road
  • December 10. 16:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Birmingham
Teljesítmény:
V D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már csak egy kicsit kell várni, hogy a világbajnoki negyeddöntőkkel folytassuk. Bizonyára mindenki már arra kíváncsi, de mi még elidőzünk Angliában. Egyébként is kedveljük a másodosztályt, amikor meg ínségesek az idők, pláne szívesen nyúlunk a Championship meccseihez.

Két nem túl jó formában levő gárda feszül majd egymásnak szombaton délután, ez lesz a Blackpool – Birmingham mérkőzés. A Blackpool tavaly újoncként kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, a középmezőnyben végeztek, pedig többen gondolták úgy, hogy a kiesés ellen fognak majd menni. Nem így lett. Idén viszont így lehet. Elég volt egy rosszabb periódus, hogy a csapat a középmezőnyből az utolsó előtti helyre kerüljön. És ha a Huddersfield megnyeri az elmaradt meccsét, akkor akár még az utolsó helyre is kerülhetnek.

Mindenképp szükség volna egy megnyugtató győzelemre, ami egyúttal azt is jelentheti, hogy kikerülnek a piros vonal alól. Ehhez persze szükség van több csapatra is… Mármint arra, hogy ők ne nyerjenek.

A Birmingham szintén nincs túlzottan jó formában, de ők valamennyire biztonságban vannak egyelőre. A csapat a középmezőny vége felé található, és a tavalyiból kiindulva vár rájuk egy kemény tavasz.

Egymás elleni meccseik sok gólt nem szoktak hozni – ez alól a legutóbbi meccs kivételt képez -, így inkább az izgalom, a mezőnyküzdelem lesz domináns ezen a találkozón.

Ahogy az előző meccsen, úgy itt is kifejezetten szoros szorzók kerültek kiadásra a bukmékerek által, a Blackpool-győzelem 2.80-at, a Birmingham-siker 2.60-at jelent most, míg a döntetlen 3.30-nál van.

Blackpool

A tavalyi évben egészen jól szerepelt a Blackpool, hiszen csont nélkül maradtak bent a másodosztályban, ami a céljuk volt. Idén sem lehettek bátrabbak, főleg, hogy a sikereket elérő Neil Critchley távozott, az élvonalból kapott ajánlatot, Steven Gerrard segédje lett az Aston Villánál. A helyére érkező Michael Appleton eleinte ott folytatta, ahol Critchley abbahagyta, ám a bajnokság előrehaladtával elkezdtek gyülekezni a viharfelhők a csapat feje felett.

Most épp ott tartunk, hogy a Blackpool a legrosszabb formában lévő együttesek közé tartozik a Championshipben, és lecsúsztak az utolsó előtti helyre. Innen kellene most visszakapaszkodni, de ez nem lesz egyszerű feladat.

A 23. hely elérésében az jelentette a döntő szerepet, hogy a csapat novemberben nem nyert meccset, sorozatban négy bajnokit veszítettek el. Először október végén a West Brom verte őket, aztán a Luton, a Middlesbrough, és utoljára a Wigan, akik egyébként kiesőhelyen állnak, fontos lett volna nem kikapni ellenük. De a hazaiak két góljára csak Madine-nek volt válasza. Nem is rossz ez a 2-1 annak ismeretében, hogy Marvin Ekpitetát már a meccs elején kiállították.

A Blackpool hazai pályán a legrosszabbak között van, csak a Wigan szerzett náluk kevesebb pontot otthon. Három győzelmük mellett egyszer ikszeltek és már hatszor kikaptak. Az utolsó öt meccsük közül hármat veszítettek el házigazdaként.

Nem lesz könnyű innen felállni, de nem is lesz lehetetlen, hiszen hat pontra tőlük található a tizennegyedik helyezett, a mostani ellenfél, a Birmingham. Egy siker elegendő lehet ahhoz, hogy kikerüljenek a kiesőhelyről.

Nem csak a rossz forma és a rossz hazai mérleg miatt gondolhatjuk, hogy a Blackpool újra vereséget szenved. Hanem azért is, mert rengeteg a csapat hiányzója. Marvin Ekpiteta piros lapja miatt nem szerepelhet, mellette pedig több sérült is van: James Husband és Jordan Thorniley hamarosan már pályán lehetnek, utóbbi talán már ezen a meccsen is. Jordan Lawrence-Gabriel és Kevin Stewart az év végén lesznek bevethetők, Keshi Anderson pedig januárban.

A várható kezdőcsapat:

Maxwell – Connolly, Thorniley, Williams, Thompson – Carey, Dougall, Patino – Lavery, Madine, Yates

Egymás elleni meccsek:

Ahogy azt már a kezdéskor is mondtam, gólokban ritkán bővelkednek a csapatok meccsei. És hogy ez alól egy kivétel van. Ez a kivétel tavaly áprilisban történt, amikor a Blackpool hazai pályán 6-1-re ütötte ki a Birminghamet. Azt a meccset megelőzően sorozatban háromszor is ugyanolyan eredményt produkáltak, 1-0-ra nyert valamelyik csapat, kétszer a Birmingham, egyszer a Blackpool. Mivel a hazaiak is megjárták a League One-t, így friss meccsük csak kettő van, az a kettő, amelyeket tavaly játszották, előtte csak 2015-ben feszültek egymásnak. 2014-ben nyert utoljára a Blackpool otthonában a Birmingham, és egyébként, ha az utolsó öt itteni meccset vesszük alapul, jobban áll Michael Appleton együttese, ugyanis ők háromszor nyertek otthon, egy döntetlen és egy kudarc mellett.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.18.Championship
blackpool
6:1
birmingham
Championship
2021.11.27.Championship
birmingham
1:0
blackpool
Championship
2015.03.04.Championship
birmingham
1:0
blackpool
Championship
2014.12.06.Championship
blackpool
1:0
birmingham
Championship
2014.02.22.Championship
blackpool
1:2
birmingham
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Birmingham

Tinikoromban kezdtem követni a Premier League-et, és bár akkoriban a Birmingham nem volt meghatározó csapat, javarészt a kiesés elkerülése lebegett a játékosok szeme előtt, legalább az első osztályban szerepeltek. Aztán 2011-ben kiestek, és azóta a Championshipben ragadtak. Az első évükben majdnem feljutottak, de csak a negyedik helyen végeztek, később pedig belesüppedtek a Championship mocsarába. Időközben az anyagi csőd is veszélyeztette a csapatot, sokan Jude Bellingham eladásának tulajdonítják, hogy végül nem kellett bezárni a csapatnak.

Apropó, Bellingham! Az angol válogatott sztárjának öccse idén került fel a felnőttek közé. Ő is nagyon fiatal, még csak 17 éves, de már bemutatkozhatott az első csapatban. Jobe Bellingham támadó középpályásként bevethető, és azt mondják, ő is tehetséges srác.

A csapat tavalyi teljesítményével nem igazán voltak megelégedve, így Lee Bowyer távozott, John Eustace vette át a helyét, akivel nem sokkal jobbak az eredmények, a Birmingham most a 14 helyet foglalja el 28 ponttal. Elég közel a kiesőzóna, így iparkodniuk kell, ha nem akarnak olyan idényt, mint a tavalyi.

A csapat hét győzelmet aratott idén, hétszer ikszeltek és hétszer kaptak ki. A tökéletes mérleg nyelve most valamerre el fog billenni. Idegenben kifejezetten jónak mondható a teljesítményük, hiszen 4-2-4-es mérleget hoztak össze. Ami nem rossz, csak ez alapján a felsőházban lennének.

A szünet előtti utolsó meccsük nekik nem sikerült, a Sunderlandtől kaptak ki otthon, ami azért meglepő, mert – egyrészt – a Sunderland újonc, – másrészt – a Birmingham pedig jó formában várta a meccset, előtte négy mérkőzésen át nem találtak legyőzőre. Pedig játszottak a QPR-ral, a Swansea-val és a Millwall-lal is.

Az együttesben három sérült van: Przemyslaw Placheta mellett Gary Gardner és Harlee Dean esett ki.

Ja, és ott vannak a VB-n szereplő játékosok: Hannibal Mejbri Tunézia színeiben játszott, míg Krystian Bielik Lengyelország címeres mezét öltötte fel. Mindkét csapat kiesett már, talán Mejbri a pályán lehet, Bielik viszont nem valószínű, ő három nappal ezelőtt még Franciaország ellen meccset játszott.

A várható kezdőcsapat:

Ruddy – Sanderson – Dean, Trusty – Colin, Bacuna, Chong, Mejbri, Graham – Hogan, Jutkiewicz

Tippelde

Fontos összecsapás mindkét fél számára. Hatpontos meccs a Blackpoolnak, de mondom, a Birmingham számára sem mindegy az eredmény.

A nagy akarásnak sokszor nyögés a vége. A Blackpool most nem fog gurítani egy hatost az ellenfelének, mint tavaly a tavaszi szezonban. Szerintünk ez inkább egy egygólos mérkőzés. Két és fél gól alatti eredményt tartjuk a legvalószínűbbnek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.72 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.752 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.70 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső