Borussia Dortmund – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes – 2023.12.09.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 december 07.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V D N N V
  • Signal Iduna Park
  • December 09. 18:30
Nézd élőben itt:
Rabona
RB Leipzig
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A német élvonalban több nagy rangadó is lesz a héten. Ezek közül az egyik a Borussia Dortmund – RB Leipzig, amelyet szombaton koraeste rendeznek meg. A két együttes karnyújtásnyira van egymástól, a Dortmund most az ötödik, a Lipcse a negyedik, kettejük között mindössze egy pont a differencia.

A Dortmund mentálisan megerősödve várhatja a mérkőzést, ugyanis a múlt héten két nagy sikert is elkönyvelhettek, a Leipzig viszont annak örülhet, hogy egy ilyen megfiatalított csapattal is ott tudnak lenni a mézesbödön közelében.

Fontos találkozó ez mindkettejük számára, mégpedig azért, mert másnap a bronzérmes helyen álló Stuttgarthoz a Bayer Leverkusen érkezik. Papíron a vendégek megnyerik a meccset, vagyis ennek a találkozónak a győztese jobban zárkózhat a harmadik pozícióra.

A sportfogadási esélyeket látva viszont kisebb gondban vagyunk. A Sportaza csapata 2.50-et ad a hazaiakra, 2.75-öt a vendégekre, 3.85 a döntetlen.

Borussia Dortmund

Az imént azt írtam, két nagy sikert is elkönyvelhetett a Borussia, és valóban, az AC Milan legyőzése a Bajnokok Ligájában, valamint az éllovas elleni döntetlen a Bundesligában annak mondható. Az utolsó kör előtt már kiderült, hogy a Dortmund ott lesz a legjobb tizenhat között, ez pedig hatalmas eredmény egy PSG – Newcastle – AC Milan trió mellett…

De most térjünk rá a bajnoki szereplésükre. Ahogy mondtam, a Leverkusen ellen döntetlent értek el, de nem jártak messze a győzelemtől sem, a hajrában egyenlített az első helyezett. A Dortmund gólját egyébként Julian Ryerson szerezte.

A Dortmund most az ötödik a bajnokságban, de közel a Lipcse, közel a Stuttgart. Egy győzelem esetén előbbit biztosan megelőzik, utóbbihoz pedig közelebb léphetnek.

Jó esélyük van a sikerre, hiszen hazai pályán remekelnek, öt győzelmük, egy döntetlenjük és egy vereségük van. Ráadásul a Lipcsét otthon a legutóbbi ötből háromszor elkapták.

Lehet, hogy Niklas Süle, Ramy Bensebaini és Salih Özcan sem lesz pályán, mindhárman betegek, ami viszont biztos, az az, hogy Felix Nmecha és Julien Duranville kihagyja a találkozót.

Még egy infó: a Dortmund tegnap este kiesett a Német Kupából, a VfB Stuttgart simán, 2-0-ra verte őket.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Wolf, Hummels, Schlotterbeck, Ryerson – Can, Sabitzer – Brandt, Reus, Adeyemi – Füllkrug

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.04.05.Német Kupa
leipzig
2:0
dortmund
Német Kupa
2023.03.03.Bundesliga
dortmund
2:1
leipzig
Bundesliga
2022.09.10.Bundesliga
leipzig
3:0
dortmund
Bundesliga
2022.04.02.Bundesliga
dortmund
1:4
leipzig
Bundesliga
2021.11.06.Bundesliga
leipzig
2:1
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

RB Leipzig

Nehéz megmondani, mire lehet képes ez a Leipzig, amit biztosan tudunk, hogy a Bajnokok Ligájában csoportmásodikként zárnak. Nem rossz az, továbbjutást ér, de ebből messzemenő következtetést nem kell levonni, a Crvena zvezda és a Young Boys azért nincs egy szinten Marco Rose együttesével, a Man City meg kétszer is megverte őket.

A bajnokságban bele-belefutnak néha kínosabb eredményekbe, nemrég a Mainz és a Wolfsburg is legyőzte őket. Most hétvégén viszont ők örülhettek, az újonc Heidenheimet Lois Openda és Yussuf Poulsen góljaival verték 2-1-re.

A negyedik helyen állnak, ha győznének, egy pontra megközelíthetnék a Stuttgartot (feltételezzük, hogy a svábok kikapnak a Leverkusentől), ha kikapnak, lecsúsznak az ötödik helyre.

Idegenben három győzelmük és három vereségük van, nem túl biztató, főleg, hogy a legutóbbi két idegenbeli meccsüket egyaránt elvesztették.

Négy sérült a keretben, Willi Orbán közülük az egyik, mellette El Chadaille Bitshiabu, Timo Werner és Dani Olmo nem áll készen a játékra. Gulácsi Péter helyzete nem egyszerű, a sérülése visszavetette őt, és most úgy néz ki, Blaswich kirobbanthatatlan. A magyar válogatott kapus, meg szeretne küzdeni a helyéért, de közben az ő neve is felmerült Nick Pope pótlására, a Newcastle kapusa ugyanis öt hónapra kiesett.

A várható kezdőcsapat:

Blaswich – Henrichs, Simakan, Lukeba, Raum – Schlager, Haidara – Baumgartner, Simons – Openda, Poulsen

Tippelde

Nem igazán győzött meg bennünket eddig a Lipcse, ám tegyük hozzá, újra kell formálni ezt az együttest a távozók és a mostani hiányzók miatt is. A Mainz és a Wolfsburg elleni vereség intő jel kell, hogy legyen nekik, egy Dortmund elleni győzelem most eléggé irreálisnak gondolható.

Tippjeink a következők:

1.: Borussia Dortmund győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

3.: Mindkét fél szerez majd gólt

Növeld a szorzóidat! Tégy egy multifogadást a 20BET oldalán, és nyerj akár 100%-kal több pénzt!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső