Borussia Dortmund – Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 17.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V N V V D
  • Signal Iduna Park
  • április 18. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Werder Bremen
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk a mai napot egy német bajnokival, méghozzá a Borussia Dortmund – Werder Bremen találkozóval. A sárga-feketék még mindig hajtanak azért, hogy legalább a legjobb négybe bekerüljenek, de ez egyre távolabb van. A hét közben búcsúzni kényszerültek a Bajnokok Ligájából, de meg kell hagyni, derekasan helyt tudtak állni a sokkal esélyesebb Manchester Cityvel szemben, és egy buta kezezés volt a fő oka a búcsújuknak… Anélkül akár a csoda is összejöhetett volna.

Maradt tehát csak a bajnokság, de ahogy említettem, ott is megvannak a célok, van miért hajtani. Más kérdés, hogy hétpontos hátrányt nyolc forduló alatt. Már-már lehetetlen küldetés…

A Werder Bremennel kapcsolatban egy dolog biztató: Hogy most nem a kiesőzónából kell felkapaszkodniuk. Ettől függetlenül egyáltalán nincsenek biztonságban, mögöttük ott tobzódik három gárda is, akik előrébb szeretnének lépni, és köztük, valamint a már osztályozós helyen levő Bielefeld között mindössze négy pont a különbség.

Jönni fog a papírforma? Utánajárunk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

Két olyan együttes csapott össze, akik nem vetik meg a támadásokat, és ez szerencsére ezen a találkozón is látszott. A Stuttgart inkább idegenben szokott jól játszani, de ez most a Mercedes-Benz Arénában is megvolt. Csak egy gond volt: Hogy a Dortmund is remekül focizott. A vége így egy rendkívül élvezhető adok-kapok lett, egy ötgólos mérkőzés, amiből a sárga-feketék jöttek ki végül jobban.

A vendégek kezdtek jobban, Mahmoud Dahoud lövésénél kellett Gregor Kobelnek védenie, aztán a 18. percben váratlanul a Stuttgart jutott előnyhöz. Egy elképesztő fejesgóllal vétette észre magát Sasa Kalajdzic, az osztrák válogatott és – szerintem nyugodtan mondjuk ki – a Bundesliga egyik legígéretesebb csatára. Borna Sosa adott be a baloldalról, Kalajdzic nagyon magasra emelkedett, és elképesztő ívben fejelte meg a labdát, amely hulló falevélként esett a kapuba, Marvin Hitz ezzel nem tudott mit kezdeni.

Így hát előnnyel fordult a hazai gárda, és bár nem volt rossz az első félidő, de az igazi csemege a második félidőben következett.

Rögtön a kezdő sípszó után, a 47. percben Jude Bellingham, a Dortmund még mindig piszok fiatal középpályáa (17 éves) rúgta meg első Bundesliga gólját, Gio Reyna lekészítése után lőtt védhetetlenül, 16 méterről az angol.

Öt perccel később pedig már a vendégeknél volt az előny: Mateu Jaume Morey Bauza passzát Haaland átlépte, így lett az jó Marco Reus számára, aki okosan csavart a bal alsóba.

De a Stuttgart nem adta fel!

A 77. percben Daniel Didavi egy remek kontra végén 2-2-re módosított, majd jött Ansgar Knauff nagy pillanata. A 19 esztendős támadót Edin Terzic hozta fel a nagyokhoz, alatta kezdett el – mostanában – játszani, és Marco Reus helyett lépett pályára a 67. percben. Tizenhárom perccel később gyönyörű gólt tekert a stuttgarti kapuba, amely győzelmet ért.

Rendkívül jó meccs volt, főleg a második félidő, a Dortmund pedig továbbra is harcban a Bajnokok Ligája indulásért.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.15.Bundesliga
bremen
1:2
dortmund
Bundesliga
2020.02.22.Bundesliga
bremen
0:2
dortmund
Bundesliga
2020.02.04.dfb-pokal
bremen
3:2
dortmund
dfb-pokal
2019.09.28.Bundesliga
dortmund
2:2
dortmund
Bundesliga
2019.05.04.Bundesliga
bremen
2:2
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Werder Bremen – RB Leipzig

Tegnap este a Leipzig újabb esélyt szalasztott el a zárkózásra – habár nem tudjuk, milyen eredménnyel ér véget a Wolfsburg – Bayern München meccs -, és ez eléggé meglepő hír, tekintve, hogy a Bremen ellen hogy játszottak. Spoiler: Jól.

Egy félidő alatt úgy lerendezték a hazaiakat, hogy azok fel sem tudták fogni, mi történik a pályán.

Gyönyörű volt az első találat, amelyet Dani Olmo szerzett. Sarokkal játszott egy labdát Kamplhoz, a társ egyből tette vissza neki, Olmo meg gyönyörűen a kapuba helyezett. Az egész támadás nagyszerűen volt kivitelezve, hát még a befejezés.

Eltelt kilenc perc a gól után, és Alexander Sorloth egy erős fejessel már 2-0-ra módosított, de a norvég itt még nem állt meg, a félidő lefújása előtt Willi Orbán centerezését lőtte a hálóba.

3-0-val fordultak a csapatok, és bár Milot Rashica még szépíteni tudott tizenegyesből, az RB Leipzig két perc múlva visszaállította a háromgólos különbséget, Marcel Sabitzer alakította ki a végeredményt.

A Werder zsinórban negyedik vereségét szenvedte el, és a szurkolók ismét kezdhetnek aggódni, nagyon közel van az az osztályozós hely, és még túl sok forduló van hátra…

Összefoglalás

A hiányzók ellenére Edin Terzicnek még mindig irigylésre méltó problémái vannak. Hiába nem játszhat Jadon Sancho vagy Youssoufa Moukoko, így is valakit padra kell ültetnie a Reus – Knauff – Reyna – Hazard négyesből. Könnyen lehet, hogy Knauff kap ismét lehetőséget a kezdőben, a Manchester City ellen jól ment a srác.

Sanchon és Moukokon kívül a hosszú időre kidőlt játékosokról kell beszámolnom: Witsel, Zagadou és Schmelzer az, aki idén már nem szerepelhet.

A másik oldalon visszatérhet eltiltásából Joshua Sargent és Maximilian Eggestein, viszont Ludwig Augustinsson, Ömer Toprak és Nick Woltemade.

Jó hír, hogy Niclas Füllkrug közel jár a felépüléshez, de a játékára sok esély nincs.

Mostanában elég sokszor tréfálta meg a Werder az ellenfelét a Signal Iduna Parkban. Elég csak a tavalyi bajnokijukra gondolni, ami 2-2-es végeredménnyel zárult, előtte meg a kupából estek ki a sárga-feketék. 3-3 lett akkor a végeredmény, tizenegyesekkel jutottak tovább Rashicáék.

Ősszel viszont a Dortmund hozta el a három pontot a Weserstadionból, még ha nem is könnyen (1-2).

Nagyon gyenge formában a Bréma, és félő, hogy ez a sorozat Dortmundban is folytatódni fog. Még az sincs kizárva, hogy a hazaiak megszórják őket, bár a Lipcse – Hoffenheim után már nehéz ilyet kijelenteni. Mindenesetre minden meccs más, szóval mehet az Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső