Nimes – Strasbourg: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 17.
Nimes
Teljesítmény:
D V N D V
  • Stade des Costieres
  • április 18. 15:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Strasbourg
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyjából utolérték a mezőnyt a kiesőjelöltek, így a triumvirátus (Lorient – Nimes – Nantes) tagjai most már a többiekre is veszélyt jelenthetnek, nem csak egymásra. Épp ezért leszek kíváncsi a Nimes – Strasbourg találkozóra, ahol a 30 pontos (osztályozós helyen álló) hazaiak fogadják a 36 pontos ellenfelüket. Nem semmi meccs lesz, és tekintve, hogy a hátsó harmadban tényleg bármi megtörténhet – és általában meg is szokott -, nagyon jó meccsre van kilátás. A nagyon jó meccs nem jelent egyet a gólgazdaggal, egy 0-0 is lehet izgalmas, ha végig hajtás van, akadnak helyzetek, és az iram is rendben van. És ez szerintem adott lesz ezen a találkozón.

Már csak hat forduló. Ennyi ideje van bebizonyítani a Nimes-nek, hogy helyük van a legjobbak között, míg a Strasbourg egy-két győzelemmel biztonságos helyre érhet. Csakhogy az elmúlt időszakban mutatott formájuk alapján nem feltétlenül ez várható.

Szerencséjükre a Nimes az egyik leggyengébben teljesítő hazai csapat…

Na, essünk neki a Nimes – Strasbourg meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brest – Nimes

A Brest sem nyugodhat még meg, a bajnokságban eléggé hátul, egészen pontosan a 16. helyen állnak, a mérkőzést megelőzően 35 pontjuk volt. Ez bő másfél órával később egy egységgel növekedett.

Ők kezdtek jobban, az első gólhelyzet az övék volt: Steve Mounie, a hazaiak támadója nagyon üresen fejelhetett kapura rögtön a mérkőzés elején, azonban nem tudta irányítani megfelelően a labdát, ami a jobb kapufa mellett csúszott ki a pályáról. Pedig ez hatalmas esély volt.

A Nimes ezt követően átvette az irányítást, és első helyzetüket ugyan még elpuskázták – Renaud Ripart lövését védte Larsonneur -, de egy perccel később már náluk volt a vezetés. Moussa Kone kapott egy jó indítást, védőjével a nyakán beérte a labdát (már a tizenhatoson belül), visszahúzta a jobb lábára, és okosan lőtt a bal alsóba.

A gólt követően is a Nimes játszott jobban, megvolt a lehetőségük egy második találatra Zinedine Ferhat révén, aki a fél védelmet be tudta csapni, csak Larsonneur-t nem, így maradt a 0-1.

Egészen a 26. percig, amikor a Brest csapatkapitánya Brendan Chardonnet váltotta gólra Lilian Brassier átadását.

Fordulás után a Brest lényegében végig támadta a meccset, Reynet-nek is akadt sok dolga, meg a védelmet is próbák elé állították, de újabb gól nem született.

Idegenben jó az iksz, legalábbis az okosok ezt szokták mondani. Azonban a Nimes ideje már nagyon fogy…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Ligue 1
strasbourg
5:0
nimes
Ligue 1
2020.07.24.Ligue 1
nimes
0:1
strasbourg
Ligue 1
2019.11.09.Ligue 1
strasbourg
4:1
nimes
Ligue 1
2019.03.16.Ligue 1
nimes
2:2
strasbourg
Ligue 1
2018.11.24.Ligue 1
strasbourg
0:1
nimes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Strasbourg – PSG

Komoly pofonba futott bele a Strasbourg, akik hazai pályán és idegenben is kaptak már el nagycsapat grabancát, hát, most nem sikerült.

A PSG az első perctől kezdve kontrollálta a mérkőzést, kijött a tudásbeli különbség, és a vége egy négygólos győzelem lett.

A Bajnokok Ligája elődöntőjére készülő fővárosiak egyetlen félidő alatt elintézték a Strasbourgot, már ekkor három góllal terhelték meg Matz Sels kapuját.

Pedig az első nagy lövést egy strasbourgi eresztette el, méghozzá Adrien Thomasson. A középpályás jó 20 méterről szánta rá magát lövésre, és ez bizony nem Keylor Navason múlt. Az életerős bomba a jobboldali kapufáról jött ki.

Ezt követően viszont indult a henger: Kylian Mbappé a 16. percben vezette be a tizenhatoson belülre a labdát, majd a védőjével szemben olyan gyorsan váltott ütemet, hogy azt szemmel alig lehetett követni. Az akció végén Sels lába között juttatta kapuba a labdát. Nagyjából az ilyen megmozdulások miatt tartják a franciát az elkövetkezendő 10 év meghatározó focistájának…

Tíz perccel később Pablo Sarabia is betalált – ez sem volt csúnya gól -, zárásként pedig Moise Kean értékesítette Mbappé passzát a lefújás előtt.

Egy óra elteltével cserélt a hazaiak mestere, három játékost is pályára küldött, közülük Dion Moise Sahi azonnal betalált. Ekkor már egyébként Sergio Rico védte a vendégek kapuját. Ez volt a fiatal támadó második fellépése a Ligue 1-ben (az előző fordulóban egy percet kapott), értelemszerűen ez volt az első gólja. Bizonyára emlékezetes marad számára.

Maga a mérkőzés viszont nem, vagyis remélheti a támadó, hogy elfelejti, mert Leandro Paredes révén még egyszer mattolták a hazaiakat a párizsiak: A hajrában hatalmas szabadrúgásgólt ragasztott az argentin a kapuba, és ezután más érdekesség már nem történt.

Összefoglalás

A bevezetőben került szóba, hogy a Nimes az egyik leggyengébben teljesítő hazai csapat. Ez a számok nyelvén a következőt jelenti: 3 győzelem, 3 döntetlen és 10 vereség. Legutóbbi három meccsüket nem tudták megnyerni, utoljára a St. Etienne-t fogadták, a vége – némileg meglepetésre – 0-2 lett.

A Strasbourg idegenben erősebb, mint otthon, 6-2-8-cal állnak jelen pillanatban.

A két gárda között tehát hat pont a különbség, közöttük pedig beékelődött a Bordeaux, a Brest és a Lorient.

Van miért visszavágnia a Nimes-nek, ősszel kiütötte őket a Strasbourg, annak a találkozónak 5-0 lett a vége.

Hiányzók is vannak mindkét oldalon, a Nimes-nél Depres, Sidy Sarr, Pablo Martinez és Anthony Briancon, míg a vendégeknél Simakan, Djiku, Idriss Saadi, Ajorque, Waris és Mothiba.

Ludovic Ajorque kiesése okozza a legnagyobb fejfájást Thierry Laurey számára, kevés esély mutatkozik rá, hogy játszhat.

Talán az őszi meccs után butaság bízni a Nimes győzelmében, pláne, hogy a legutóbbi hazai meccsükön is gyengén szerepeltek, de közelebb érzem őket a három ponthoz. Ha valaki ebben nem bízik – amit megértek -, akkor még opció lehet az, hogy mindkét csapat gólt szerez, erre valamivel nagyobb esély mutatkozik, utóbbi öt meccsükből négy végződött így a Stade de Costieres-ben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső