Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 16.
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
D D N V N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Május 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kevés van csak a szezonból már, nekünk is egyre kevesebb lehetőségünk marad majd tippírásra, de már megtaláltuk a megoldást, a topbajnokságok szünetében visszatér a Vysshaya Liga, lesz egy kis svéd és norvég őrület, valamint a tengerentúlon is körül fogunk majd nézni, hiszen több honfitársunk is az MLS-ben futballozik.

De amíg van még közelebbi meccsünk, addig maradunk. Az Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers találkozóval kezdünk, vagyis az Európa-liga fináléjával. Furcsa, hogy ezzel indítanak, és nem a Konferencia-ligával, de az három nappal a BL-döntő előtt lesz majd.

Két olyan csapat jutott el a döntőbe, amelyről nem gondoltuk volna, hogy itt lesz. Egyikük sem rossz csapat, de valljuk be, voltak azért erősebbek náluk. Mégsem számít ez, hiszen ezek az erős csapatok valahogy, valamiért mégis elköszöntek a második számú kupasorozattól.

Két underdog csapat, akik még sosem találkoztak, így gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy melyikük fogja magasba emelni a trófeát. A Frankfurt hiába gyengélkedett a Bundesligában, az EL-ben sorra nagyobb halakba botlottak, akik ellen remekeltek.

A Rangersszel is hasonló a helyzet, bár ők a Premiershipben az ezüstérmet megszerezték.

A fogadóirodáknál is elég tanácstalanok, ám egy kicsit több esélyt adnak az Eintracht Frankfurt csapatának.

Eintracht Frankfurt

Történelmi lehetőség kapujában áll az Eintracht Frankfurt. Az induláskor nem sokan gondolták volna, hogy Oliver Glasner együttese eljuthat a fináléig, minden sorsoláskor azt gondoltuk, oké, itt a vége. Ha nem is minden sorsoláskor, de elég gyakran.

Lássuk, milyen utat járt be a német együttes, amíg a döntőbe került. A csoportkörben veretlenek tudtak maradni, sőt első helyen végeztek, de azért a hibátlantól messze elmaradtak. Pedig nem volt ez egy kőkemény csoport, az Olympiakosz Pireusz, a Szalai Attilával felálló Fenerbahce és a belga Antwerpen alkották a D jelű csoportot.

A Frankfurt három győzelemmel és három döntetlennel is élen tudott maradni, köszönhetően a körbeverésnek, amit a többi három csapat produkált.

A következő kört így kihagyta a Frankfurt, a csoportok második helyezettjei mérkőztek meg a BL-ből kiesettekkel, és így alakult ki a legjobb 16 mezőnye.

Első körben a Real Betis ellen léptek pályára, és Manuel Pellegrini csapata nagyon megnehezítette a németek dolgát. Konkrétan majdnem ki is ejtették őket. Az első meccset Sevillában megnyerték Lindströmék 2-1-re, a visszavágón viszont kikaptak 1-0-ra, így jöhetett a hosszabbítás. A játékosok már a tizenegyesekre készültek, amikor egy szabadrúgás után a 121. percben Guido Rodriguez öngólja a Frankfurt továbbjutását eredményezte.

Spanyol csapat után jött egy másik, egy sokkal keményebb, az FC Barcelona. Itt már mindenki a Frankfurt kiesését várta, de Glasner nyugalomra intett mindenkit, azt mondta, fel fogják venni a versenyt a katalánokkal. Így is lett, odahaza 0-0, idegenben pedig – mindenki megdöbbenésére – 3-2-re legyőzték Depayékat.

Az elődöntőben a West Ham csapatát fogadták, pontosabban először ők utaztak Londonba. És nyertek 2-1-re Ansgar Knauff és Daichi Kamada góljaival. A visszavágó kemény falatnak tűnt, ám egy korai angol kiállítás megpecsételte a londoniak sorsát. Ezt a csatát is a Frankfurt nyerte, Rafael Borre rúgta a győztes gólt.

A német bajnokság a hétvégén ért véget, a Frankfurt eredménye pedig csalódást keltő, a németek lényegében egy EL-győzelemmel menthetik meg a szezonjukat. A hazai pontvadászatban csak a 11. helyet érte el, az utolsó nyolc meccsük egyikét sem tudták megnyerni. Nem jelent ez semmit, közben az EL-ben nagyon szépen meneteltek…

A Mainz elleni utolsó mérkőzésen – amit most szombaton rendeztek meg – 2-2-t játszottak, Tuta és a sérüléséből felépülő Rafael Borre találtak a hálóba. Oliver Glasner nem pihentetett, nem finomkodott, egy olyan csapatot küldött a pályára, amelyik majd akár a Rangers ellen is kifuthat.

Ami probléma, hogy Martin Hinteregger és Jesper Lindström továbbra is sérültek, Danny da Costa is kiesett, Diant Ramaj pedig már egy ideje az orvosi szobában épülget fel.

Hinteregger kiesése miatt a védelmet át kell dolgozni, Tuta és N’Dicka mellé kell még valaki. Általában ez a személy Makoto Hasebe, a Mainz ellen Almamy Touré kezdett.

A várható kezdőcsapat:

Trapp – Tuta, Hasebe, N’Dicka – Knauff, Jakic, Sow, Kostic – Hauge, Kamada – R. Borre

Egymás elleni meccsek:

A közelmúltban nem játszott egymás ellen a két csapat, régen viszont futottak össze. Egy emlékezetes csatájuk volt az 1960-as Bajnokok Ligája elődöntőjében, amelyen a Rangerst nagyon elverte a Frankfurt. A németek az odavágót 6-1-re, a visszavágót 6-3-ra nyerték meg… De az azért elég régen volt ahhoz, hogy számunkra irreleváns legyen…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Glasgow Rangers

A Rangers számára sűrű lesz a hét, hiszen nem csak az Európa-liga döntőjében lépnek pályára, hanem a Skót Kupadöntőben is három nappal később. Valószínűnek tartom, ha priorizálni kell, akkor Giovanni van Bronckhorst együttese az előbbit helyezi előtérbe, de miután a csapat nem tudta megvédeni a címét a Premiershipben, így mindkét trófeát elhódítanák, ezzel örömet okoznának a szurkolóiknak, valamint bosszantanák a rivális Celtic csapatát. Mielőtt a jelenre rátérünk, itt is nézzük meg, a Rangers milyen utat tett meg a fináléig.

A Frankfurttal ellentétben a skótok nem nyerték meg a csoportjukat, az Olympique Lyon megelőzte őket. Igazából majdnem sikerült kiesniük a Sparta Prahával szemben, nem sokon múlt, hogy a csehek jussanak tovább, egy ponttal előzték meg őket a skótok.

Kétszer is vereséget szenvedtek a csoportban, nem úgy tűnt, hogy sokáig tudnak majd menetelni. Főleg, hogy a következő körben már egy nehéz ellenfelet sorsoltak nekik, a Borussia Dortmundot. A Rangers viszont mindenkit meglepve a Signal Iduna Parkban 4-2-re nyert, a visszavágón elég volt egy döntetlen is…

Ezt követően a Crvena zvezda könnyebb falatnak bizonyult, legalábbis az odavágó mindenképp. Szerbiában azonban megszenvedtek Morelosék, majdnem ki is estek, nagyot küzdött a Red Star.

A negyeddöntőben a Braga csapatát tartották favoritnak, mert időközben az első számú csatára kiesett Giovanni van Bronckhorstnak. És az első meccset meg is nyerték a luzitánok, a visszavágón viszont ismét jött a skót harcosság, hosszabbítást követően ők örülhettek.

És akkor nemrég itt volt az elődöntő, amit az RB Leipzig ellen vívtak. Már az odavágón látszott, hogy a kulcsembereit nélkülöző Rangers felveszi a versenyt Gulácsiékkal, de a Németországban lejátszott mérkőzést elveszítették.

A visszavágón viszont remekül játszottak, az Ibroxban helyet foglaló nézők egy fölényes győzelem miatt lehettek boldogok, a Rangers James Tavernier, Glen Kamara és John Lundstram góljaival megfordította a mérkőzést.

A Premiershipben a Rangers csak a második helyen végzett a Celtic-kel szemben, a bajnokság majdnem végig kiélezett csatát hozott. Ahogy mondtam, a kupában is jelenése lesz a gárdának, ott a Celticet az elődöntőben elütötték a folytatástól, a Hearts lesz az ellenfelük.

Mókás, hogy az utolsó bajnoki meccsüket is velük vívták, gyakorlatilag B csapattal is 3-1-re nyertek, Cedric Itten, Alex Lowry és Cole McKinnon góljaival. Nnamdi Ofoborh, Ianis Hagi, Filip Helander és Alfredo Morelos ezúttal sem lesz a pályán, illetve Kemar Roofe is sérült volt még pár napja.

A várható kezdőcsapat:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Bassey – Lundstram, Jack, Kamara – Wright, Aribo, Kent

Tippelde

Képes mindkét csapat a jó játékra, képesek fegyelmezettek maradni, kivárni, és akkor támadni, amikor a másik hibázik. Hatalmas a tét, mindkét csapat underdogként került a döntőbe, és nem tudni, mikor lesz lehetőségük arra, hogy ismét ilyen közel legyenek egy trófeához.

Számomra ez azt jelenti, hogy óvatosak lesznek, igyekeznek majd nem kinyílni, az ugyanis végzetes lehet. Ez egy tipikus egygólos mérkőzés, így meg is fogadjuk az under 2,5-et. Emellett egy hajszállal talán a Rangerst látjuk esélyesebbnek, ám a Frankfurt is megmutatta, hogy képes bárkit legyőzni az Európa-ligában…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.94 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.94 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső