Izrael – Izland: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 31.
Izrael
Teljesítmény:
D V N V N
  • Sammy Ofer Stadion
  • Június 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Izland
Teljesítmény:
V D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újoncot avatnak a Nemzetek Ligája B divíziójában, Izland az előző két körben végig a legjobbak között volt az A-ban. Első alkalommal is kiestek volna a csoportjukból, de akkor az egész lebonyolítást megreformálták, így megúszták. Tavaly viszont már nem mentette meg őket semmi, nagyon simán zúgtak ki a „második vonalba”. Az izlandi aranygeneráció szépen lassan kiöregedett. Páran még ma is szerepelnek, de felettük is azért lassacskán eljár az idő, így nincs könnyű helyzetben az izlandi szövetségi kapitány, akinek be kellene építeni a fiatalokat. A probléma az, hogy egy háromszázezres országban nincs akkora választék. De mondhatják az emberek – és igazuk is lenne -, hogy Sigurdssonék idejében is sikerült felépíteni egy erős csapatot, akkor ezután is fog.

A B-liga valóban jobban passzol Izlandhoz, az A-ban pofozógépek voltak, itt valóban éles meccseket játszhatnak, kezdésnek pedig az izraeli nemzeti tizenegy lesz majd velük szemben a pályán.

Akik tavaly saját csoportjukban nem alkottak maradandót, ahogy a VB-selejtezőn sem. Vannak jó játékosaik, olyanok, akik európai szinten is megállják a helyüket, ám az igazi siker várat magára, és valószínűleg még váratni is fog.

A csapatok – ha minden igaz – nyugodtan játszhatnak, anélkül, hogy aggódni kellene a C csoportba való kiesésük miatt. Ugyanis a kvartett tagja (lenne) Oroszország is, akik automatikusan búcsúzni fognak. A csoportban még egy rivális van, Albánia, akiket – és ezt mi tudjuk jól – nem árt szemmel követni, van spiritusz Eduardo Reja szövetségi kapitány gárdájában. Lightos kis csoport, bárki feljuthat a három együttes közül…

Ja, és a bukik egyértelműen hazai győzelmet várnak az Izrael – Izland mérkőzésen…

Izrael

Érdekes azt látni, hogy egy A divízióssal a csoportban is Izrael számít a legnagyobb esélyesnek a feljutásra. Nem gondolnám, hogy ez annyira indokolt. Sem a mostanában mutatott teljesítményük alapján, sem pedig a múltban elért eredményeik alapján. Ki fogunk térni arra, Izlandnak mennyire nincsenek jó eredményei, de azért Izrael sem büszkélkedhet annyira. Nézzük az elmúlt hónapokat:

Az elmúlt öt meccsükön összesen két meccset tudtak megnyerni, egyet Moldova, egyet a Feröer-szigetek ellen. Egyik sem egy világverő együttes. Romániával ikszeltek, Ausztriától és Németországtól kikaptak.

Legutóbb a Nemzetek Ligájában csak a harmadik helyen végeztek, Szlovákiát tudták megelőzni, de annak közelében sem jártak, hogy esetleg feljebb kerüljenek.

Világbajnoki álmaik megint csak nem lehetnek, mivel Dánia és Skócia mögött a harmadik helyen végeztek, viszonylag hamar kiszállva a buliból.

Rengeteg gólt kaptak egyébként, többet, mint a mögöttük végző Ausztria.

Góljaik jelentős részét két ember, Eran Zahavi és Munas Dabbur lőtték, a találatok kétharmada a nevükhöz fűződik.

Ha lehet hinni az izraeliek hivatalos oldalának, akkor Zahavi nem lesz ott a pályán. De az a gond, hogy a kisebb csapatok keretét úgy kell összehalászni, és sok esetben találhatunk pontatlanságot.

A teljes keret:

Kapusok: Yoav Gerafi, Omri Glazer, Ofir Marciano

Védők: Eyad Abu Obid, Eli Dasa, Omri Gandelman, Shon Goldberg, Doron Leidner, Miguel Angelo Leonardo Vitor, Sun Menachem, Raz Shlomo

Középpályások: Mohamad Abu Fani, Dan Glazer, Dolev Haziza, Eden Kartzev, Bibras Natcho, Don Peretz, Ramzi Safury, Manor Solomon

Támadók: Liel Abada, Omer Atzili, Tai Baribo, Munas Dabbur, Mahmoud Gaber, Shon Weissman

A várható kezdőcsapat:

Marciano – Abu Obid, Vitor, Goldberg, Shlomo – Peretz, Natcho, Abu Fani – Abada, Dabbur, Solomon

Egymás elleni meccsek:

Nagyon nincs mit magyarázni az egymás elleni meccseikkel kapcsolatban, a két válogatott összesen egyszer találkozott egymással. Annak is már tizenkét éve. Egy felkészülési mérkőzést vívtak egymás ellen 2010-ben, amit Izrael hazai pályán 3-2-re megnyert.

Se előtte, se utána ez a két gárda nem futott össze semmiféle sorozatban. Egészen mostanáig, az idei Nemzetek Ligájáig.

Előző meccs eredménye
2010.11.17.Barátságos Mérkőzés
izrael
3:2
izland
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Izland

Nagyon nehezen megy az a generációváltás. Egyre kevesebb az ismerős arc a nemzeti csapatban, jönnek a fiatalok – ami egyébként mindig jó -, de az eredmények nem – ami egyébként mindig rossz. Izland válogatottja nagyon simán esett ki a Nemzetek Ligája A divíziójából, aztán a világbajnoki selejtezők sem sikerültek, a gárda végül csak Liechtenstein csapatát tudta megelőzni, az örmények és a románok is jobbak voltak, nem beszélve az északmacedónokról és a németekről.

Néhány egészen nagy verésbe is beleszaladtak. És ahogy végignézünk a kereten, valóban, Bjarnasonon, Sampsteden kívül nem sok ismerős arcot láthatunk.

Ott a két Gudjohnsen, az Arsenal egykori (?) cserekapusa, Rúnarsson, Arnór Sigurdsson meg persze Thorsteinsson is ismerősen csenghet egyeseknek, de ők most nem azon a szinten játszanak, mint az elődök.

Izland a legutóbbi tizenöt (!) mérkőzéséből csak hármat nyert meg, Liechtensteint kétszer, a Feröer-szigeteket egyszer. Ezeken kívül csak a döntetlenek és a vereségek… Márciusban egy ötöst kaptak a spanyoloktól, előtte Finnországgal ikszeltek.

A teljes keret:

Kapusok: Patrik Sigurdur Gunnarsson, Ingvar Jónsson, Rúnar Alex Rúnarsson

Védők: Daniel Leó Grétarsson, Brynjar Ingi Bjarnason, Ari Leifsson, Hördur Björgvin Magnússon, David Kristján Ólafsson, Valgeir Lunddal Fridriksson

Középpályások: Alfons Sampsted, Hákon Arnar Haraldsson, Isak Bergmann Jóhannesson, Willum Thór Willumsson, Thórir Jóhann Helgason,Arnór Sigurdsson, Stefán Teitur Thórdarson, Birkir Bjarnason, Aron Elis Thrándarson

Támadók: Mikael Neville Anderson, Jón Dagur Thorsteinsson, Mikael Egill Ellertsson, Albert Gudmundsson, Hólmbert Aron Fridjónsson, Andri Lucas Gudjohnsen, Sveinn Aron Gudjohnsen

A várható kezdőcsapat:

Rúnarsson – Sampsted, Bjarnason, Grétarsson, Magnússon – Thordarson, Bjarnason, Thrandarson – Thorsteinsson, S. Gudjohnsen, Helgason

Tippelde

A gyenge eredmények ellenére az azért kijelenthető, hogy az izlandiaknál ritka, amikor rúgott gól nélkül zárnak egy mérkőzést. Szintén ritka ez Izrael csapatánál, bár most, hogy nincs Zahavi, akár lehetnek is gondok. Ha nem lesz… Mondom még egyszer, ezt elég nehéz kitalálni, és még az izraeli honlapok sem voltak a segítségemre.

Magam részéről úgy gondolom, hogy lesznek gólok ezúttal is, mindkét oldalon, de még az over 2,5 is jó lehet…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 2.07 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 2.05 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 2.05 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső