Spanyolország – Portugália: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 31.
Spanyolország
Teljesítmény:
N N N N V
  • Benito Villamarín
  • Június 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Portugália
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Valószínűleg ez az első játéknap legnagyobb rangadója a Nemzetek Ligájában, biztosan ezt várja a legtöbb szurkoló is. Ibériai rangadó, vagyis Spanyolország – Portugália mérkőzés lesz csütörtökön este, mi pedig nem akartuk kihagyni ezt a meccset.

Az utóbbi évek meghatározó együtteseiről van szó válogatott szinten, mindketten nyertek EB-t a közelmúltban, emellett Nemzetek Ligáját a portugálok, Világbajnokságot a spanyolok. Viszont a legutóbbi nagy versenyen egyikük sem tudta kihozni magából a maximumot, ha mégis, akkor az nem sok mindenre volt elég.

Most itt egy újabb lehetőség, ősszel pedig majd Katarban bizonyíthatnak mindketten. Mondhatjuk, hogy ez a VB előszobája, akiket a szövetségi kapitányok beválasztanak, amilyen kezdők lesznek most ezen a négy meccsen, valószínűleg egy ahhoz hasonló, vagy teljesen ugyanolyan keret lesz majd a VB-re is.

A csoport másik két tagja Svájc és Csehország, ha a papírformának hiszünk, akkor ezen két csapat közül dől el, ki jut majd tovább a kvartettből.

A bukmékerek szerint a spanyolok esélyesebbek a találkozón, de az elmúlt pár találkozóikat nézve ez nem teljesen egyértelmű. Még jó, hogy ennél azért összetettebb a dolog…

Spanyolország

Luis Enrique válogatottja Katarban csúcsra juthat, ezt mondják a szakértők. Ez a fiatal, sikeréhes csapat egyre jobb és jobb, ezt mi is aláírjuk, már az EB-n közel jártak a döntőhöz, végül szétlövéssel estek ki az elődöntőben a későbbi győztes olaszokkal szemben.

Négy mérkőzés óta veretlenek, Görögország és Svédország után márciusban Albániát és Izlandot verték barátságos meccsen.

A selejtezős csoportjukat nyerték, bár azért volt izgulnivaló egy darabig, mivel kikaptak Svédországban. De aztán Isakék elkezdtek rontani, több kínos eredmény is jött, és Pedriék visszavették az első helyet.

A válogatott a tavalyi Nemzetek Ligájában ezüstérmes lett, Franciaországtól kaptak ki 2-1-re egy felettébb érdekes góllal, ami nagy port kavart. Most nem megyek bele, mindenki nézze meg maga, és döntse el, jól döntött-e a játékvezető.

A keretben két nagy visszatérő van: Ansu Fati és Marco Asensio. Előbbi szinte az egész szezonban sérült volt, Luis Enrique el is mondta, nem fog felesleges kockázatot vállalni, nem szeretné, hogy a fiatal támadó ismét megsérüljön.

Marco Asensio jó ideje nem volt már kerettag, és nem is volt olyan jó idénye Madridban, keveset játszott, néha ketten is előtte álltak a sorban. Mindenesetre az esélyt most megkapta.

Akit hiányolhatunk, az a fent említett Pedri, aki sérülése miatt nem utazhat az összetartásra.

A teljes keret:

Kapusok: Unai Simon, Robert Sánchez, David Raya

Védők: César Azpilicueta, Dani Carvajal, Eric Garcia, Pau Torres, Aymeric Laporte, Inigo Martinez, Jordi Alba, Marcos Alonso

Középpályások: Sergio Busquets, Rodri, Thiago Alcantara, Gavi, Carlos Soler, Koke, Marcos Llorente

Támadók: Alvaro Morata, Raúl de Tomás, Ansu Fati, Pablo Sarabia, Ferrán Torres, Marco Asensio, Dani Olmo

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – Carvajal, Laporte, P. Torres, J. Alba – Thiago, Rodri, Gavi – F. Torres, RDT, D. Olmo

Egymás elleni meccsek:

Mint azt már sejtettem veletek a bevezetőben, hiába tartják favoritnak a spanyolokat, a vörös fúria hosszú idők óta nem tudja legyőzni a portugálokat. Ez mondjuk nem teljesen igaz… Szóval, 2010-ben a portugál együttes 4-0-ra nyert egy barátságos mérkőzésen, ami azután történt, hogy Spanyolország megnyerte a világbajnokságot Dél-Afrikában, így ez egy kicsit érdekesen hatott. Azóta négy meccsük volt összesen, egy az EB-n, egy a VB-n és két felkészülési találkozó. És mind döntetlen lett. 2012-ben, azon az EB-n amit szintén a spanyolok nyertek, döntetlen eredményt követően tizenegyesekkel múlták felül a luzitánokat. De a lényeg, hogy 90 perc alatt nem született döntés. Ahogy nem született döntés a VB-n sem. Ott a csoportkörben találkoztak, jó összecsapáson hat gól született, egyenlő megosztásban.

A maradék két meccsük szintén iksz lett, mindkét találkozó 0-0-val végződött.

Előző 5 meccs eredménye
2021.06.04.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
0:0
portugália
Barátságos Mérkőzés
2020.10.07.Barátságos Mérkőzés
portugália
0:0
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2018.06.15.Világbajnokság 2018
portugália
3:3
spanyolország
Világbajnokság 2018
2012.06.27.Európa-bajnokság 2012
portugália
2:4
spanyolország
Európa-bajnokság 2012
2010.11.17.Barátságos Mérkőzés
portugália
4:0
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Portugália

Portugália kicsit neccesen jutott ki a világbajnokságra, Szerbia mögött csak a második helyen végeztek a csoportjukban, így pótselejtezőre kényszerültek. Törökországot felül tudták múlni, 3-1-re nyertek hazai pályán, majd a döntőben nem az olaszokkal, hanem az északmacedónokkal játszottak, végül Bruno Fernándes duplájával legyőzték őket.

Az első Nemzetek Ligáját ők nyerték még anno 2019-ben, viszont a másodikon nem sikerült nagyot alakítani. Franciaország mögött a második helyen végeztek.

Mostani csoportjuk könnyebbnek tűnik első blikkre.

A keretből Rúben Dias hiányzik leginkább, a Manchester City védője a szezon végharjájában sérült meg, és azóta sem épült fel. Ott van viszont Cristiano Ronaldo, hiába 37 a pasi, még mindig nélkülözhetetlen.

Van pár név, akin talán meglepődhettek, ilyen Vitinha és Otávio Monteiro a Portoból, Ricardo Horta a Bragából, Domingos Duarte a Granadából.

A teljes keret:

Kapusok: Diogo Costa, Rui Patricio, Jose Sa

Védők: Joao Cancelo, Diogo Dalot, Pepe, Nuno Mendes, Raphael Guerreiro, David Carmo, Domingos Duarte

Középpályások: Danilo Pereira, Ruben Neves, Bruno Fernandes, Joao Moutinho, Joao Palhinha, William Carvalho, Bernardo Silva, Matheus Nunes, Vitinha

Támadók: Andre Silva, Cristiano Ronaldo, Otavio Monteiro, Goncalo Guedes, Ricardo Horta, Rafael Leao

A várható kezdőcsapat:

R. Patricio – J. Cancelo, Pepe, Duarte, Mendes – R. Neves, Danilo Pereira, B. Fernándes – A. Silva, C. Ronaldo, R. Leao

Tippelde

Szó se róla, mindkét gárda bivalyerős, ez pedig nem könnyíti meg a mi dolgunkat sem. Az elmúlt években csak ikszelni tudtak, és nincs kizárva, hogy ezúttal sem tudják eldönteni, melyikük a jobb csapat.

Talán ilyen kezdőket látva azonnal beugrik az embernek, hogy itt aztán lesz nemulass, lesznek gólok. De ez nem feltétlenül van így. Mi most például azt gondoljuk, hogy két és fél alatt marad a gólszám. Mindkét csapat sokkal jobban védekezik, mint a korábbi években, és egy ilyen volumenű rangadón még inkább a biztonságra fognak törekedni a felek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.73 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.71 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.71 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső