Szlovénia – Svédország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 31.
Szlovénia
Teljesítmény:
D D N D V
  • Stožice Stadion
  • Június 02. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Svédország
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mostanság közelebbről ismerkedünk az északi csapatokkal és játékosokkal, holott a válogatottjukról már sokszor esett szó itt az oldalon. Szlovénia – Svédország mérkőzést rendeznek a Nemzetek Ligája B divíziójában, és itt is van egy újonc csapat, a sárga-kékek voltak azok, akik tavaly még a legjobbak között bizonyíthattak, nagy csatában is voltak a bentmaradásért, végül azonban alulmaradtak Horvátországgal szemben. A cél minden bizonnyal az, hogy azonnal visszakerüljenek a legjobbak közé, de egyáltalán nem lesz ez sima ügy. Ugyanis a csoportban még szerepel Norvégia és Szerbia, valamint Szlovénia, akikkel most fognak játszani.

A szlovénok talán a leggyengébbek ebből a négyesből, amit az is „bizonyít”, hogy ők most kerültek fel a C divízióból. Viszont a VB-selejtezők során megmutatták, hogy még a legkeményebb csoportellenféllel is fel tudják venni a harcot. Persze, a maguk eszközeivel.

Egyértelműen esélyesebb a svéd csapat, szó se róla, és a bukmékerek is azt mondják, a vendégeknek kell nyernie. Viszont nem lesz ez olyan sima, és ezt a fogadóirodáknál is tudják.

A mérkőzést követően még egy északi csapat meccséről írunk, azt követően pedig két listát mutatunk majd nektek. Összeszedtük a tíz legjobb és a tíz legrosszabb igazolást a Premier League idei évéből. Szerintünk megéri rákukkantani.

Szlovénia

Matjaz Kek nagyon egyszerű alapokon nyugvó, mégis hatékony válogatottat rakott össze. Ezek eredménye „kicsiben” már látszik, hiszen a csapat feljutott a Nemzetek Ligája B divíziójába, Görögországot megelőzve. A gárda a világbajnoki selejtezőn már nem volt ennyire sikeres, de azért értek el ott is jó eredményeket, emlékezzünk csak a horvátok elleni mérkőzésre, amit 1-0-ra meg tudtak nyerni. Oké, a horvát csapat végigtámadta az egész meccset, és Oblak a szemüket is kivédte, de… Ettől nem ér kevesebbet az a siker.

A selejtezőn végül a negyedik helyen végeztek, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a harmadik szlovákok.

Egyébként négy győzelmet arattak, kétszer ikszeltek, ez nem annyira rossz teljesítmény. Márciusban tétmeccsük nem volt, csak felkészülési találkozók, ahol előbb Horvátországgal, majd Katarral játszottak. Mindkét meccsen ikszeltek, előbbi 1-1, utóbbi 0-0 lett.

Utolsó vereségüket tavaly októberben szenvedték el Oroszország ellen.

Matjaz Kek nemrég beszélt a csapat egyik legjobbjáról, Josip Ilicicről, aki személyes problémák miatt több hónapja nem játszott. Ezúttal sem lesz ott, Kek szerint nincs azon a szinten, sem fizikálisan, sem mentálisan. Azonban nem mondott nemet a folytatásra az Atalanta játékosa, valószínűleg még időre van szüksége.

A teljes keret:

Kapusok: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic, Martin Turk

Védők: Miha Mevlja, Petar Stojanovic, Jaka Bijol, Jure Balkovec, Miha Blazic, Martin Milec, Zan Karnicnik, Gregor Sikosek, David Brekalo

Középpályások: Jasmin Kurtic, benjamin Verbic, Miha Zajc, Domen Crnigoj, Sandi Lovric, Jon Gorenc Stankovic, Adam Gnezda Cerin, Leo Stulac, Blaz Vrhovec, Timi Elsnik, Tomi Horvat

Támadók: Andraz Sporar, Luka Zahovic, Benjamin Sesko, Blaz Kramer, Zan Celar

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Stojanovic, Bijol, Balkovec, Karnicnik – Gnezda Cerin, Kurtic – Sesko, Zajc, Verbic – Celar

Egymás elleni meccsek:

Az ember azt gondolná, hogy egy szlovén – svéd csatából mindig utóbbi jött ki jobban, mondjuk azt, hogy gazdagabb a futballtörténelme a svéd legényeknek. Ám ez nem teljesen igaz. Eddig csak kétszer találkoztak, mindkettő egy felkészülési mérkőzés volt.

2008-ban Svédország hazai pályán tudott 1-0-ra nyerni, majd nyolc évvel később – szintén Svédországban – gól nélküli döntetlenre futotta csak. A szlovén gárda tehát győzni még nem tudott, viszont mindkétszer megszorongatták ellenfelüket.

Bizonyos szinten ez számunkra irreleváns, túl régen volt mindkét meccs ahhoz, hogy bármi komolyabb tanulságot levonhassunk belőlük, mindenesetre érdekes tény, hogy a már akkor sokkal erősebb csapat benyomását keltő svédek nem igazán bírtak a hozzájuk képest talán gyengécske ellenfelükkel.

Előző meccs eredménye
2016.05.30.Barátságos Mérkőzés
svédország
0:0
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
2008.05.26.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:0
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Svédország

Csak én gondolom úgy, hogy kilóg a B-ligából Svédország? Biztosan nem, pedig ez a helyzet, Janne Andersson együttese kihullott legutóbb, így most kellene visszakapaszkodniuk. Nem sokon múlt a bentmaradás, de végül az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek Franciaország ellen, és hiába kaptak ki a horvátok is, az egymás elleni eredmények miatt az északiaknak kellett mennie.

Most nem lehet más a cél, mint a feljutás, egy ilyen kerettel ez pedig lehetséges. Még ha Zlatan Ibrahimovic már nincs ott, és valószínűleg nem is lesz. A támadót megműtötték, és legalább hét vagy nyolc hónapot kell kihagynia. 41 évesen pedig valószínűbb, hogy a csúcson, egy bajnoki címmel a zsebében vonul vissza.

Mielőtt még rátérnénk a keretre, beszéljünk az EB-szereplésükről és a vb-selejtezőről is. Az EB-n a csapat csoportelsőként jutott tovább Spanyolország előtt, ami azért nagy szónak számított. Szépen haladtak előre, mígnem összetalálkoztak Ukrajnával, és egy őrült meccsen végül hosszabbítás után kiestek.

A VB-re nem jutottak ki, pedig az esélyük megvolt rá. Vezették is a csoportot, ám az előnyük nem tartott ki, így pótselejtezőre kényszerültek. Az első akadályt – Csehország ellen – még vették, a másodikat – Lengyelország ellen – már nem, 2-0-ra kaptak ki.

A gárda hihetetlenül erősnek tűnik, a rutinos játékosok mellett azért akadnak olyanok is, akik most kezdik meg válogatott pályafutásukat. Marcus Danielson, a tapasztalt belső védő az, akit nem láthatunk, úgy tűnik, ő már többet nem húzza magára a nemzeti dresszt.

A teljes keret:

Kapusok: Andreas Linde, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Védők: Joel Andersson, Ludwig Augustinsson, Hjalmar Ekdal, Gabriel Gudmundsson, Emil Krafth, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Victor Lindelöf, Martin Olsson, Carl Starfelt

Középpályások: Viktor Claesson, Anthony Elanga, Emil Forsberg, Jesper Karlsson, Jesper Karlström, Kristoffer Olsson, Mattias Svanberg

Támadók: Viktor Gyökeres, Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Kerim Mrabti, Robin Quaison

A várható kezdőcsapat:

Olsen – Krafth, Lindelöf, Starfelt, Augustinsson – Kulusevski, Karlström, Olsson, Forsberg – Isak, Quaison

Tippelde

Kemény csapat a szlovén, és hiába játszanak otthon, az erősebb ellenfeleik ellen szeretik beparkoltatni a buszt, és onnan kontrákra játszani. Szerintünk ezúttal sem lesz másképp, maximum abban az esetben, ha a vendégek korán vezetést szereznek.

Véleményünk szerint itt a legjobb döntés az, ha a két és fél alatti gólszámot tippeljük meg. Szerintünk egyébként egy góllal lesznek jobbak a svédek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.59 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.58 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.58 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső