Olympique Lyon – Reims: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 27.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
N N D N N
  • Groupama Stadium
  • November 29. 13:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Reims
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ugorjunk át egy kicsit Franciaországba, a Ligue 1-ben a vasárnap elég sűrű lesz, nem kevesebb mint hét meccset játszanak, közülük az elsőt, az Olympique Lyon – Reims meccset fogjuk megtippelni. Remélhetőleg sima tipp lesz, ha a tabellára vagy a Lyon formájára nézünk, akkor már kirajzolódik egy kép a fejekben. Így történt ez velem is, és megosztom veletek, mire jutottam.

A hazaiak ugyanis remek formában vannak, a Reims viszont két meccs óta nyeretlen, egyébként sem túl fényes az idény idáig, 11 meccsen 9 pontot gyűjtöttek, ez pedig jelenleg a 17. helyhez elég. Ez még pont bennmaradást érő hely, de muszáj lenne összekapniuk magukat, mert hamar a piros vonal alá csúszhatnak.

De pont a Groupama Stadionban fog ez megtörténni? Kétlem…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Angers – Olympique Lyon

A múltkori duplájának köszönhetően Rudy Garcia a kezdőbe nevezte Kadeweret, és hibája ellenére Lopes is az első perctől a gyepen volt. És már a meccs első részében volt dolga, Bahoken kínálta meg egy lövéssel, de könnyedén védett a hálóőr. Később Fulgini is próbára tette, itt már nehezebb dolga volt, de a portugálra most is lehetett számítani.

A másik oldalon az előbb említett Kadewere stukkolt bele egy beadásba, nem sokkal ment mellé a labda.

Meglepően jól játszott a hazai csapat rengetegszer próbálkoztak kapura lövéssel, eredményre azonban ezek nem vezettek, vagy Lopes akadályozta meg a gólt, vagy a kísérletek nem voltak elég pontosak.

A Lyon pedig önmagához képest halovány teljesítményt nyújtott, de mégis övék volt az egyetlen találat a meccsen: A gólszerző pedig ismételten Tino Kadewere volt, most már hat pontot köszönhet neki Rudy Garcia. Dubois beemelt labdáját vette át a 78. percben, majd a kapu közepébe lőtt. Hiába volt ott két védő Bernardoni kapus is, a labda utat talált közöttük.

Összesen 19-szer próbálkoztak a hazaiak, négyszer a vendégek, ez sokat elárul a meccsről, és sokat elárul arról is, hogy nem mindig az a csapat nyer, amelyik valóban megérdemli. Ez most tökéletes példa volt erre.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.21.Ligue 1
reims
1:1
lyon
Ligue 1
2019.01.11.Ligue 1
lyon
1:1
reims
Ligue 1
2018.08.17.Ligue 1
reims
1:0
lyon
Ligue 1
2016.05.14.Ligue 1
reims
4:1
lyon
Ligue 1
2015.10.03.Ligue 1
lyon
1:0
reims
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Reims – Nimes

Ezek azok a mérkőzések, amelyeket hatpontos meccsként szokás hívni. Hiába járunk a bajnokság harmadánál, egy Reims vagy Nimes szintű csapatnak ezek nagyon fontos mérkőzések. Egyben már most megállapodhatunk: Nem ez volt a világ legjobb, legizgalmasabb, körömrágósabb meccse. Megmutatták a csapatok, hogy miért ott állnak, ahol, egyáltalán nem játszottak jó meccset.

Nincs könnyű dolgom, amikor a helyzetekről kell írnom, mert nem volt belőlük sok. Az első a hazaiak előtt adódott, egy szögletet Reynet ütött ki középre, pont Berisha elé, a koszovói egyből lőtt, de fölé. A kapusedző bizonyára nem fogja az eset miatt megdicsérni tanítványát, már ifikorban azt tanítják, hogy beadást, szögletet nem ütünk ki középre, de megúszta a Nimes.

Reynet kapusnak még egyszer kellett védenie az első félidőben, Dia lövését szedte fel könnyedén.

A mérkőzés – csakúgy, mint a fenti meccsünk – 0-1-gyel ért véget, a Nimes egy büntetőből szerezte meg a vezetést. Ferhat cselezte ki védőjét, De Smettel húzták-vonták egymást, majd mindketten a földre zuhantak, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a védő szabálytalankodott. A tizenegyest Ripart higgadtan értékesítette.

Ez a mérkőzés nagyon hasonlított az Angers – Lyonra. A hazaiak támadtak, a vendégek gólt szereztek. Újabb példa, hogy a futball nem igazságos.

Összefoglalás

De vajon most igazságos lesz-e? A papírforma alapján ez akkora hazai, hogy csak na. A Lyon a harmadik helyen áll a bajnokságban, a Reims-ről pedig már beszéltünk, 17. pozícióból várják a folytatást.

Rudy Garcia csapata az ilyen kaliberű ellenfelek ellen általában jól szerepel, és tegyük azt is hozzá, hogy szeptember 15-e óta veretlenek, az azóta lejátszott nyolc meccsükön négy győzelmet és négy döntetlent hoztak össze. Mondjuk az a négy döntetlen azért nem túl bíztató, mert olyan csapatok ellen történt, mint a Nimes vagy a Lorient, akik hasonló erőt képviselnek, mint a Reims.

Újabb bizonyítékot mondok, hogy miért a Lyon fogja nyerni a meccset: Ez pedig az örökmérleg.

12 mérkőzést játszottak, ezek közül 2 végződött döntetlennel, 6-ot a Lyon nyert, a maradék 4 meccsen a Reims nyert, de a Groupamában utoljára 2013-ban tudott nyerni.

Véleményem szerint nincs min gondolkozni, sokkal jobb csapat a Lyon, hazai pályán pedig még veretlenek.

Sérültjük és eltiltottjuk nincs, a Reimsnél viszont Konan és Zeneli továbbra sem bevethető.

Gólokra is számítok, számomra továbbra is Memphis Depay az egyik legjobb csatár a Ligue 1-ben, annak ellenére, hogy mostanában nem megy a góllövés. Nem baj, mert úgy tűnik Tino Kadewere belemelegedett, felvette a ritmust és két meccs alatt három gólt szerzett.

Nem is húzom az időt, én hazai győzelemre számítok, amelynek oddsa rohamosan csökken, így megéri még most megtenni, a meccs előtt egy órával már bizonyára nem lehet ennyiért megfogadni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső