Olympique Marseille – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 27.
Olympique Marseille
Teljesítmény:
N N N N N
  • Orange Velodrome
  • Január 28. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Monaco
Teljesítmény:
N D V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És akkor a végére még egy mérkőzést hoztam, amire könnyen lehet, hogy ma már nem marad idő. Amennyiben marad, akkor üdv az utolsó mai cikkünkben, amennyiben nem, úgy üdv a pénteki első cikkünkben.

Semmiképp nem akartam kihagyni az Olympique Marseille és a Monaco közötti csatát. Ugyan a francia erőviszonyok egy kicsit átrendeződtek, már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Marseille és a Monaco volnának a PSG legfőbb kihívói egy adott idényben, de azért persze mindketten ott vannak az élbolyban, így kettejük mérkőzése felfogható rangaódnak.

Főleg, hogy Franciaországban csak az első két csapat jut a Bajnokok Ligájába, egy harmadik pedig a selejtezőben próbálhatja meg kivívni a csoportkört.

Kérdezzük meg a Monacot, ők szeretnének-e ismét bronzérmesek lenni? A válasz az lesz, hogy nem, mert zsinórban kétszer buktak az utolsó pillanatokban, és így képtelenek voltak elindulni a BL-ben, ami jelentős anyagi forrásoktól vágta el őket.

A Marseille idén ott volt, abban azonban nem volt köszönet, Tudor együttese végül kiesett nagy csatában, és lényegében csak maguknak köszönhetően. De most ne a BL-ről, hanem a Ligue 1-ről beszéljünk!

A Marseille a harmadik, a Monaco a negyedik, de körülöttük tényleg nagy a verseny. Második helyen a Lens, ötödiken a Rennes, hatodikon a Lille, és alig van pontbeli különbség a csapatok között.

Aki nem az online sportfogadás miatt nézi majd az Olympique Marseille – Monaco mérkőzést, az sem fogja szerintem unalmasnak találni.

A Casinia irodájánál Payeték a favoritok: 2.10-et fizetnek rájuk, 3.60-at a döntetlenre, 3.40-et a vendégekre.

Olympique Marseille

Az Olympique Marseille és a Monaco közötti mérkőzés mindig rangadó. Akkor is, ha épp egyiküknek sem megy a játék. De most még csak ezt sem mondhatjuk. Egészen konkrétan a Marseille jelen pillanatban a legjobb formát mutató együttes a francia első osztályban.

Igor Tudor csapatának volt nemrégiben egy gyengébb időszaka, ami miatt egy kicsit lemaradtak a Lenstól meg a PSG-től, de továbbra is ott vannak a harmadik helyen. Mivel az első két helyen álló együttes sem hibátlan, ezért tudtak hozzájuk zárkózni, amire nagy szükség is volt. Tekintve, hogy a csapat jelen pillanatban csak a BL selejtezőjében indulhatna.

Az elmúlt nyolc mérkőzésük mindegyikét megnyerték, minden akkor kezdődött, amikor a Tottenham ellen – drámai körülmények között – kiestek a Bajnokok Ligájából. Onnantól kezdve nem lehetett megállítani őket. Sorrendben elverték a Lyont, a Monacot, a Toulouse-t, a Montpellier-t, a Hyerest (kupa), a Troyes-t, a Lorient-t és a Rennes-t (szintén kupa).

Utolsó bajnoki meccsüket az igencsak jól kezdő, azóta viszont kissé visszaeső Lorient ellen játszották. Az első félidőben hátrányba kerültek, de még az első félidőben sikerült észbe kapni, és Sead Kolasinac találatával döntetlenre hozták az első játékrészt, a másodikban pedig fordítottak. Előbb Alexis Sánchez gólja jött, majd nem sokkal később Jordan Veretout is betalált.

Az utolsó meccsük viszont nem ez volt, hanem egy kupameccs a múlt hét végén, amelyet a Rennes ellen játszottak. Szerintem Bruno Génésio csapata erősebb, mint a Lorient, és ez az egymás elleni meccseken is látszott (meg talán fog is a hétvégi találkozójukon is), de a Marseille ezt is kihozta nyertesen, Mattéo Guendouzi találatával nyerni tudtak, és már ott vannak a legjobb tizenhat között.

Hátrányuk jelenleg öt pont a PSG-vel szemben, kettő a Lens csapatával szemben. 13-3-3-as mérlegük van, ami összesen 42 pont. Ebből a 42-ből hazai pályán 22-t szereztek, hét győzelem mellett egy döntetlenjük és két vereségük van.

Történtek fontos változások a keretben a téli szünet alatt. Egyyrészt eladták Gersont, brazil középpályásukat, aki hazatért a Flamengoba. Nem sűrűn fordul elő, hogy egy 25 éves játékos, akinek bőven lenne helye Európában, hazatér. Biztosan megvolt az oka ennek a váltásnak.

Szintén távozott Luis Suárez, aki nem tudta magát beverekedni a kezdőbe Alexis Sánchez mögött, ő kölcsönben az Almeria csapatához ment. A fiatal Isaak Tourét is kölcsönadták, ő maradt Franciaországon belül.

És érkező is van, az Atalantánál egyre kevesebb játéklehetőséget kapó Ruslan Malinovskyt vették kölcsön a tavaszra.

A Lorient ellen négyen nem léphettek pályára: Eric Bailly és Nuno Tavares eltiltottak voltak, Pablo Ruiz és Amine Harit sérültek.

Tavares már ott lehet a pályán, viszont Bailly eltiltása még tart, valamint Ruiz és Harit sem épült fel, sőt, most még Jonathan Clauss is kiesett.

A várható kezdőcsapat:

Lopez – Mbemba, Gigot, Balerdi – Ünder, Rongier, Veretout, Tavares – Malinovsky, Guendouzi – Sánchez

Egymás elleni meccsek:

A két együttes – ahogy egy kicsit feljebb is írtam – már összefutott az idei szezonban, a II. Lajos Stadionban egy gólgazdag mérkőzést vívtak, ami a semleges szurkolók számára volt igazán élvezetes. No meg a Marseille-drukkereknek is, mivel csapatuk 3-2-re nyerni tudott. Nem volt semmi, ahogy a vendégek fordítani tudtak, vert helyzetből, körülbelül tíz perc alatt lett az övék a három pont. Alexis Sánchez szerzett vezetést, de a Monaco két támadója, Wissam Ben Yedder és Kevin Volland fordítani tudtak. Az utolsó tíz percben aztán betalált Jordan Veretout és Sead Kolasinac is, így lett 2-3 a meccs.

Nem szoktak ilyen gólgazdag meccseket vívni, de azért panaszkodni sem nagyon lehet.

A két együttes a legutóbbi öt mérkőzésen mind olyan meccseket játszott, ami után csak csettinteni lehet. Ezekből hármat a Marseille nyert meg, kettőt a Monaco.

A Velodrome-ban három döntetlen áll a nevük mellett az utolsó öt találkozón, egyszer a Marseille, egyszer meg a Monaco volt jobb.

Előző 5 meccs eredménye
2022.11.13.Ligue 1
monaco
2:3
marseille
Ligue 1
2022.03.06.Ligue 1
marseille
0:1
monaco
Ligue 1
2021.09.11.Ligue 1
monaco
0:2
marseille
Ligue 1
2021.01.23.Ligue 1
monaco
3:1
marseille
Ligue 1
2020.12.12.Ligue 1
marseille
2:1
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Monaco

Nem fut rossz idényt a Monaco sem. A szokásos idény eleji beragadás persze most is megvolt, ami miatt Philippe Clement csapata csak a negyedik helyen áll. Mostanság kezdték el magukat összeszedni, most épp négy veretlen találkozónál tartanak, amiből hármat meg is nyertek. Utoljára épp a Marseille-től szenvedtek vereséget novemberben, azóta viszont jött egy kemény meccs – és győzelem – az Auxerre ellen, egy szűk siker a Brest ellenében, 2-2 a Lorient csapatával, és végül – másfél héttel ezelőtt egy kiütéses győzelem az újonc AC Ajaccioval szemben.

Ezen a mérkőzésen ki lett elégítve a szurkolók góléhsége, betalált Wissam Ben Yedder háromszor, Breel Embolo kétszer, valamint Axel Disasi és Krépin Diatta is.

A Monaco ezen a hétvégén pihenhetett, mivel a kupából a másodosztályú Rodez kiverte őket az év elején.

A Marseille-től egy kicsit le vannak maradva, 37 pontjuk van (11-4-4), míg a Marseille-nek ugye 42.

Idegenben egész jó a mérlegük, 6-2-1-gyel a képzeletbeli tabella harmadik helyét foglalják el.

Az itteni játékosmozgásról is szerettem volna pár szót ejteni. Alexander Nübel végül maradt, nem rendelték őt vissza Münchenbe, de a fiatal kapus maradni is akart, itt megkapja a játéklehetőséget, míg a Bayernnél csak azért kellett volna, hogy pótolja fél évre Manuel Neuert. Aztán mehetett volna a levesbe…

Fontos információ az is, hogy a gárda eladta egyik legjobb védőjét, Benoit Badiashile a Chelsea együtteséhez igazolt. Szintén távozott Willem Geubbels, akiben ennél sokkal több volt, valamint Benjamin Lecomte, aki az Espanyolnál töltötte az őszt.

Nem játszhat a mérkőzésen Gelson Martins, valamint Kevin Volland sérülés miatt, Mohamed Camara eltiltott lesz. Volland ugyan már edzett a héten, de arra még nem áll készen, hogy pályára lépjen. Mondják ezt a francia lapok.

A várható kezdőcsapat:

Nübel – Vanderson, Disasi, Maripán, Caio Henrique – Fofana – Diatta, Ben Seghir, Golovin – Ben Yedder, Embolo

Tippelde

A két csapat egész jó formában van, ahogy láttátok, a gólokkal sincs probléma, és legutóbb is egy ötgólos találkozót vívtak egymással. Kell a győzelem mindkét félnek, az iksz egyikük számára sem megfelelő.

Adja magát, hogy ezúttal is kényeztetni fogják a szurkolókat, és két és fél gól felett végeznek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.76 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.744 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.75 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső