Portugália – Spanyolország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 26.
Portugália
Teljesítmény:
N V N N D
  • Estádio Municipal de Braga
  • Szeptember 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Spanyolország
Teljesítmény:
V N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És már itt is a hétfő. Mintha alig néhány óra telt volna el azóta, hogy pénteken azt írtam: Megyek esküvőre, majd legénybúcsúba… Repül az idő, amíg én mulattam, addig nagyban ment a Nemzetek Ligája, többek között elképesztő bravúrral, egy elképesztő góllal legyőztük Németországot. Lipcsében. És ezzel eldőlt, hogy biztosan az A-ligában maradunk a legközelebbi alkalommal is, Anglia kiesett, de ami a legjobb: Ma este Olaszországgal játszunk a csoportelsőségért. Nem lenne semmi, ha a lesajnált magyar csapat megelőzne mindenkit a csoportjában, és a négyesdöntőbe kerülne…

A mai meccsekről már nem írunk. Tegnap még nem igazán tudtam volna értelmes dolgokat írni, ma pedig már túl rövid az idő, hogy minden információt összegyűjtsek, és azt meg is fogalmazzam. Ezért a holnapi találkozók következnek, a legjobbnak ítélteket szedtem össze.

A Portugália – Spanyolország találkozóval kezdünk, amely a legizgalmasabbnak ígérkezik. Két futball-nagyhatalom, két olyan ország, akik nyertek már Európa-bajnokságot, és akik játszottak már Nemzetek Ligája-döntőt. De míg a portugálok megnyerték 2018-ban, addig a spanyolok elveszítették.

Csoportdöntő ez a javából, a döntetlen Fernando Santoséknak kedvez, Spanyolország csak akkor nyerheti meg a csoportját, ha magát a mérkőzést is megnyerik.

A bukik szerint erre kevesebb esély van, mint a hazai győzelemre, mivel 2.30-at fizetnek Ronaldoék sikerére, míg Moratáék győzelme után 3.30-as pénz járna. A döntetlen is 3 felett van.

Portugália

Érdekes hír látott napvilágot, miszerint a Benfica támadója, Rafa Silva lemondta a válogatottságot. Először azt hittem, valaki félreértett valamit, aztán kiderült, hogy nem, maga a játékos is megerősítette, hogy nem szeretne többet pályára lépni a válogatottban. Indoklás nagyon nincs, de nem is a nagyközönség dolga, hogy ítéletet mondjon, vagy hogy egyáltalán megtudja, mi is áll a háttérben. Rafa Silva még csak 29, és bár állandó tagja sosem volt a kezdőnek, de voltak fontos meccsei. Például a magyarok elleni EB-találkozó, ahol csereként beállva kiharcolt egy tizenegyest, és adott két gólpasszt…

Fernando Santosnak azért nem kell a kardjába dőlnie, maradt bőven tehetség, akik közül válogathat. A rutinos mester kerete a VB-re készülő csapatok közül az egyik legerősebb, lentebb olvashatjátok, milyen játékosok kerültek be a mostani keretbe. És ez a mostani keret nagyjából ugyanaz lesz, amelyikkel Katarban találkozhatunk majd. Persze, akkor már Rafa Silva nem lesz ott…

Portugália a hétvégén előzni tudott, amíg ők hozták a kötelezőt a csehek ellen, addig Spanyolországnak ugyanez nem sikerült. Megjósoltuk mi is a luzitán sikert, de ennyire simára talán nem számítottunk. A meccs hőse az a Diego Dalot volt, aki csak azért került a kezdőbe, mert Joao Cancelo eltiltását töltötte. Ezt úgy hálálta meg a Manchester United védője, hogy rúgott két gólt. Rajta kívül betalált még Bruno Fernándes, valamint Diogo Jota is. Csehország nem nagyon tudott mit kezdeni a jó formában és jó kedvvel futballozó vendégekkel. Cristiano Ronaldo annak ellenére is a pályán maradt, hogy annyira nem ment neki a játék, valamint volt egy ütközése Tomás Vaclikkal, ami után ömlött a fejéből a vér. De maradt. Santos úgy tűnik, nem meri azt meglépni, amit Erik ten Hag.

Dalot mellett jól játszott Bruno Fernándes, Rúben Dias és Mario Rui is. Kár, hogy utóbbi bizonyára a kispadon lesz a következő meccsen, mivel Cancelo visszatérhet, és egy ilyen meccs után Dalot nem kerülhet ki a csapatból. A középpályán William Carvalho játszott gyengébben, a helyén mi Joao Palhinhát vagy Matheus Nunest játszatnánk.

Portugália számára egy döntetlen elegendő, hiszen két ponttal vannak Spanyolország előtt, ha nem kapnak ki, másodszor sikerül bejutniuk a legjobb négy közé a Nemzetek Ligájában. Amikor ez összejött, akkor meg is nyerték a sorozatot.

A teljes keret:

Kapusok: Diogo Costa, José Sá, Rui Patrício

Védők: Diogo Dalot, João Cancelo, Danilo Pereira, Pepe, Rúben Dias, Tiago Djaló, Nuno Mendes, Raphael Guerreiro

Középpályások: João Palhinha, Rúben Neves, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, João Mário, Matheus Nunes, Vitinha, William Carvalho

Támadók: Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Pedro Neto, João Félix, Rafa Silva, Rafael Leão, Ricardo Horta

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Dalot, Dias, Pereira, J. Cancelo – Neves, Palhinha, B. Fernandes – B. Silva, C. Ronaldo, R. Leao

Egymás elleni meccsek:

A két nagycsapat már korábban is összefutott több világeseményen is. 2012-ben az EB elődöntőjében, aztán 2018-ban a csoportkörben. Azóta játszottak még két felkészülési meccset, valamint a nyáron a Nemzetek Ligájában találkoztak.

Azon a mérkőzésen döntés nem született – most egy ilyen eredmény a portugálok csoportgyőzelmét jelentené -, Spanyolország hazai pályán nem tudta dűlőre vinni a találkozót, pedig összességében jobban játszottak, és Álvaro Morata góljával meg is szerezték a vezetést. De a végén jött a Braga újdonsült sztárja, Ricardo Horta, és kiegyenlített. Összességében talán a spanyolok jobban megérdemelték volna a győzelmet, de a portugálok a második félidőre összeszedték magukat, így a pontszerzésük nem volt teljesen érdemtelen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.06.02.Nemzetek Ligája
spanyolország
1:1
portugália
Nemzetek Ligája
2021.06.04.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
0:0
portugália
Barátságos Mérkőzés
2020.10.07.Barátságos Mérkőzés
portugália
0:0
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2018.06.15.Világbajnokság 2018
portugália
3:3
spanyolország
Világbajnokság 2018
2012.06.27.Európa-bajnokság 2012
portugália
2:4
spanyolország
Európa-bajnokság 2012
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Spanyolország

Luis Enrique kezéből kicsúszott az irányítás a Nemzetek Ligájában. A mester olyan játékosoknak is lehetőséget ad, akik csapatukban nem nagyon játszanak, ez pedig magával hozta, hogy Spanyolország gyengén futballozott Svájc ellen. A La Romaredában megrendezett mérkőzésen Manuel Akanji góljával a vendégek szereztek vezetést, és bár Jordi Alba egyenlíteni tudott, a második félidőben Murat Yakin együttese rúgott még egyet. Így Spanyolország elveszítette első helyét, és csak akkor nyerhetik meg a csoportjukat, ha győznek Portugáliában. Elnézve ezt a mostani csapatot, a keretet, a hétvégi meccset, nem sok esélyt adok erre.

Spanyolország a meccsen valódi center nélkül lépett pályára, Borja Iglesias és Álvaro Morata is csak a kispadon ült, RDT sérült, más meg nagyon nem jöhet szóba. Nem tesz jót a VB előtt, hogy Pablo Sarabia és Ferrán Torres is csak a padot melegíti a klubcsapatában, a védelemben is akadnak gondok bőséggel, és a középpálya is rendkívül gyengén muzsikált. Pedig azt nem lehetne mondani, hogy nem ismerik egymás gondolatait a fiúk, Busquets, Pedri és Gavi szerepelt ott, akik a Barcában is együtt vannak.

A mester erősen épít volt csapata játékosaira, ami most azt gondolom, hogy hiba, és pl. ennél a mostani Gavinál vannak bőven jobb középpályások. De ez csak egy példa volt…

Visszatérhet a kezdőbe Dani Carvajal és Diego Llorente, akik elvileg azért nem játszottak, mert rájuk a portugálok ellen számított Luis Enrique, és egy lapra voltak az eltiltástól, nem akart a szövetségi kapitány kockáztatni. Mi Rodrit és Kokét is a kezdőbe várjuk, Busquets és Gavi maradhat a kispadon.

És nem ártana támadni, hiszen győzni kell, és ahhoz csatárok kellenek. Morata nincs jó formában, a válogatottban amúgy sem nagyon megy neki, mi adnánk egy esélyt Borja Iglesiasnak.

A teljes keret:

Kapusok: Unai Simon, Robert Sánchez, David Raya

Védők: Jordi Alba, Pau Torres, José Gaya, Hugo Guillamon, Diego Llorente, Eric Garcia, Cesar Azpilicueta, Dani Carvajal

Középpályások: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Koke, Gavi, Marcos Llorente, Carlos Soler, Marco Asensio, Yeremi Pino

Támadók: Borja Iglesias, Nico Williams, Pablo Sarabia, Alvaro Morata, Ferrán Torres

A várható kezdőcsapat:

Unai Simon – Carvajal, E. Garcia, D. Llorente, J. Alba – Rodri, Koke, Pedri – F. Torres, B. Iglesias, Sarabia

Tippelde

Spanyolország most már sorozatban 19 meccsen betalált az ellenfeleknek, meglehet ezúttal a 20. Biztos vagyok abban, hogy Luis Enrique levonta a megfelelő következtetéseket, és változtatni fog több helyen is a kezdőben, nem lesz ennyire veszélytelen a kapura a spanyol csapat.

De Portugália ellen nem hiszem, hogy nyerni tudnak. Főleg nem idegenben. Nekünk két tippünk van: Az egyik, hogy mindkét csapat szerez majd gólt, a másik az, hogy a hazai csapat megnyeri a mérkőzést.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 2.35 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 2.43 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 2.43 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső