RB Leipzig – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 április 26.
RB Leipzig
Teljesítmény:
V N N N N
  • Red Bull Arena
  • április 28. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy a Bajnokok Ligájával, úgy az Európa-ligával is kiemelten foglalkoztunk idén. Ami kimaradt, az az Európa Konferencia-liga, nem igazán gondoltuk, hogy abban a sorozatban olyan meccsek vannak, amik nekünk érdekesek lehetnek. Rengeteg együttes kisebb ligákból érkezett, vagy a topligák gyengébb eredménye miatt indulhatott, esetleg az EL-ből pottyantak át. Többen nem igazán vették komolyan, egyfajta nyűg volt ez sokak számára. De az elődöntő már más tészta, ott már mi is beszállunk, négy olyan csapat maradt porondon, amelyiket már mi is elég jól ismerjük.

De mielőtt az EKL elődöntőire rátérnénk, beszéljünk az Európa-ligáról. Pontosabban először az RB Leipzig – Glasgow Rangers találkozóról, majd a West Ham United – Eintracht Frankfurtról.

A négy csapatnál voltak jobbak – papíron – ebben a sorozatban, az, hogy idáig eljutottak nem a véletlen, és nem is a szerencse műve. Mindegyikük innentől kezdve megérdemelné a trófeát, az ember igyekszik tárgyilagos lenni, de mindig, mindenkinél van legalább egy csapat, amelyiknek egy kicsit szurkol. Még nekem, nekünk is.

Most ilyen nincs. Most négy csapat van, amelyik megérdemli, tudjátok, amikor nem marad keserű íz az ember szájában, amikor XY együttes YZ játékosa magasba emeli a serleget.

Egy kicsit nyilván jobban drukkolunk a Leipzignek, mégis csak három magyar válogatott játékost foglalkoztatnak, egy győzelemmel az értékük is feljebb menne, és akár még komolyabb csapatba is igazolhatnának.

De a Rangers is megérdemelné a döntőt. Ahogy visszajött a Braga ellen, legjobb támadóját nélkülözve, az nem volt semmi…

RB Leipzig

Egy nagy sorozat ért véget szombaton, amikor az RB Leipzig – Gulácsi Péterrel, Orbán Willivel, később pedig Szoboszlai Dominikkel a pályán – vereséget szenvedett az Union Berlin csapatától. Nem számítottak erre, egyrészt csütörtök este a lipcseiek 2-1-re meg tudták verni a fővárosi együttest a kupában, másrészt itt is vezettek. Egészen a 86. percig. Góljukat Yussuf Poulsen szerezte, aki idén többet volt sérült, és amúgy sem nagyon számított rá sem Jesse Marsch, sem pedig Domenico Tedesco.

Tizenöt mérkőzés telt el azóta, hogy a Leipzig vereséget szenvedett volna, szépen haladtak mind a bajnokságban, mind a BL-ben, mind a Német Kupában.

Mivel a Bayer Leverkusen győzni tudott, így vissza is vették a harmadik helyet tőlük. De még mindig BL-t érő pozícióban vannak.

Gulácsi Péter azt nyilatkozta, meg akarják és meg is tudják nyerni az Európa-ligát. Ez szerintünk is így van, komoly győzelmet arattak a legutóbbi alkalommal, megérdemelten jutottak el idáig. A BL-ből kiesve a Szpartak Moszkvával nem kellett játszaniuk az oroszok kizárása miatt, de azt követően az Atalantán kellett átjutniuk. Az odavágó 1-1-es eredményt hozott, a visszavágót, Bergamóban 2-0-ra nyerték Christopher Nkunku duplájával. A támadó egészen elképesztő az egész szezonban, nem is csoda, hogy több nagycsapat vinné a franciát.

Domenico Tedesco a kezdő tekintetében problémákba ütközött. Két stabil, alapjátékosa is hiányozni fog eltiltás miatt, és mindketten védők. Orbán Willi az egyik, Mohamed Simakan a másik. És tegyük hozzá, hogy Lukas Klostermann most épült fel a covidból, bár játszani fog, nem biztos, hogy százszázalékos.

Nem lesz még a pályán – szintén eltiltás miatt – Kevin Kampl, valamint Amadou Haidara is sérült még.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Gvardiol – Henrichs, Laimer, Adams, Angelino – Nkunku, A. Silva

Egymás elleni meccsek:

Mindössze egyszer, 2017. januárjában futott össze egymással ez a két csapat, mondanom sem kell, nem így nézett ki egyikük kerete sem, mint most. Az eredményből – lévén, hogy barátságos mérkőzésről volt szó – nem kell és nem is lehet sokat leszűrni. Annyi bizonyos, hogy a Leipzig 4-0-ra nyert, a még mindig Lipcsében futballozó Yussuf Poulsen két gólt szerzett azon a találkozón.

Gulácsi Péter és Orbán Willi már akkor itt játszottak, és pályán is voltak. Ahogy nézem, a skótok alakultak át jobban, onnan csak James Tavernier maradt meg hírmondónak.

Előző meccs eredménye
2017.01.15.Barátságos Mérkőzés
leipzig
4:0
rangers
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Glasgow Rangers

Azok után, hogy Alfredo Morelost elvesztették sérülés miatt, azok után, hogy a bajnokságot – lényegében – elbukták a Celtic-kel szemben, azok után, hogy az első meccsen kikaptak a Braga otthonában, nem gondoltuk volna, hogy a legjobb négy között lesz a Rangers. De Giovanni van Bronckhorst csapata nagyon tud küzdeni. A luzitánok elleni második meccs hosszabbításba torkollt, végül azonban a Morelost helyettesítő Kemar Roofe meglőtte a harmadik skót gólt. Az első kettőt James Tavernier szerezte.

A gond az, hogy Morelos mellett Roofe is kiesett, így minden bizonnyal Fashion Sakala lesz majd az ék a Rangersben. Szintén sérült Ianis Hagi, Filip Helander, Nnamdi Ofoborh és valószínűleg Aaron Ramsey sem fogja tudni vállalni a meccset.

A bajnokságban vajmi kevés esélye van megelőzni a Celticet, hat pont jelenleg a zöld-fehérek előnye, és alig pár forduló van hátra a rájátszásból.

A Skót Kupa döntőjébe viszont sikerült bejutni, idegenben verték – hosszabítás után – legfőbb ellenfelüket. A hétvégén a Motherwell otthonában tudtak nyerni egy öngóllal, Wright és Tavernier találataival. Úgy, hogy Balogunt a meccs elején már kiállították.

A várható kezdőcsapat:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Bassey – Kamara, Lundstram, Jack – Aribo, Sakala, Kent

Tippelde

A hétvégi vereség hatására nem fog visszaesni véleményem szerint az RB Leipzig, azonban szinte a teljes védelmük hiányzik, ez azért jobban foglalkoztatja a mestert. Még úgy is, hogy a Rangersben meg a támadókkal vannak zűrök.

Ezek ellenére úgy gondoljuk, hogy egy gólgazdag mérkőzést láthatunk majd. A Leipzig ezt a védelmet fel tudja törni, és szerintünk a Rangers sem lesz rest válaszolni. Azt várjuk, hogy mindkét csapat gólt szerezzen.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.98 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.96 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső