Real Madrid – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Spanyol Kupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 25.
Real Madrid
Teljesítmény:
N N V N V
  • Santiago Bernabeu
  • Január 26. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt hiszem, a nap egyik legjobb meccse következik. Városi derby, amit különösen kedvelek, ráadásul Spanyolországból. A spanyol foci az egyik gyengém az angol mellett. A Real Madrid és az Atletico Madrid hosszú történelmének következő felvonása a kupában lesz. Nagy gond, hogy igazából egyik sincs ereje teljében. De ha a szezon eddig mutatott játékát kellene pontozni, és ez egy pontozásos sportág lenne, ahol most kell végeredményt hirdetni, hát én a Real Madrid kezét emelném a magasba, a matracosokét pedig valahova mélyen elrejteném. Ezzel az ostobának tűnő feltételes példálózással akartam bemutatni nektek azt, mennyire gyengén szerepel idén az Atleti. Önmagához képest. Mert, ha valaki ránéz mondjuk a spanyol bajnoki tabellára, azt mondhatná, hát ők nem is gyengék, ott vannak a negyedik helyen. Oké, de az elmúlt pár idényben a bajnoki címre hajtottak, volt, hogy el is érték azt.

Diego Simeone korszaka a végéhez közeledik, és ez most már nem csak valamiféle fantázia vagy játék a gondolatokkal, hanem hivatalos tény. Az argentin sokévnyi edzősködés után a nyáron veszi a sátorfáját, és új kalandok után néz. Itt hagy maga után egy kiöregedett, némiképp motiválatlan, vezér és gólerős támadó nélküli csapatot. Nem lehet nem mondani, hogy az AtMa visszaesésében nem játszott szerepet. De ne vegyük el az érdemeit, amikor a csúcson volt a csapat, abban is benne volt a keze.

A Real Madrid nincs a csúcson, de nincs is olyan mélységekben, mint mostani ellenfelük. De lehet itt akármilyen fáradtság, akármilyen rossz forma, akármennyi sérült vagy eltiltott, a Real Madrid – Atletico Madrid mindig kuriózum, hiszen egy ország fővárosának két csapata feszül egymásnak, akik… nem szívlelik egymást. És igyekeztem a legszofisztikáltabban fogalmazni.

Az ilyen meccsek miatt jó, ha az ember a sportfogadás szerelmese. Amellett, hogy lát minőségi futballt, még pénzt is nyerhet.

Az LVBetnél 1.85 a hazai, vagyis a Real Madrid-győzelem, 4.20 a vendégsiker, 3.60 a döntetlen.

Real Madrid

Az elmúlt hetek sikertelenségét valamelyest sikerült feledtetnie a Real Madridnak az elmúlt két hétben. Miután a bajnoki visszatérés meglehetősen nyögvenyelősre sikerült, valamint a Szuperkupa döntőjében is simán kaptak ki a Barcelona csapatától, következett a kupa nyolcaddöntője, ahol az a Villarreal várta őket, akik korábban 2-1-re legyőzték őket. És itt is elég gányul alakultak a dolgok, már az első félidő szünetére kétgólos hátrányban mentek Ancelottiék. Sokan már biztos el is kapcsoltak, akik a Real Madridért szorítottak, és ők ezt nagyon bánhatják, mert a cseréknek köszönhetően a királyi gárda megfordította a mérkőzést, 3-2-re győztek egy nagyon jó meccsen.

Ezután pedig az Athletic Bilbao következett a hétvégén, amelyről mi is írtunk. Azt gondoltuk, hogy a Bilbao is a kapuba fog találni, gondolván arra, hogy a Real mostanában ritkán hozott le kapott gól nélkül meccset. Meg is voltak a hazai lehetőségek, de Thibaut Courtois betonfalat képzett a kapu körül. A Real pedig gólokat rúgott. Előbb Karim Benzema, majd a mérkőzés végén Toni Kroos lőtt a hálóba, így a Real Madrid kényelmesen nyert.

A Real a kupában eddig annyira azért nem volt meggyőző, ha mindent összevetünk. A Cacereno ellen a tartalékok nem rángatták meg az istrángot és nem mutatták meg, hogy miért kéne több játéklehetőséghez jutniuk, a Villarreal elleni mérkőzésről pedig már beszéltem.

Továbbra is abban látom a Real gyengélkedésének okát, hogy a keret kezd elöregedni, valamint abban, hogy a kulcsemberek egy része nem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint előző évben.

Arról nem is beszélve, hogy Ancelotti nem forgatja a keretet, a játékosok fáradtak. Most mondjuk nehéz is lesz őket forgatni, több játékos is megsérült. A kezdők közül Aurelien Tchouaméni és David Alaba estek ki, a mindig beugró Lucas Vasquez sem áll rendelkezésre, illetve sérült még Dani Carvajal és Eden Hazard is.

Ez pedig azt jelenti, hogy lényegében jobbhátvéd nélkül maradt a Real. Beugorhat Tony Rüdiger ide, akár Eder Militao és Nacho is, de van egy kézenfekvőbb megoldás, a Shakhtartól kölcsönkapott Vinicius Tobias mutatkozhat be a felnőttek között.

Nem árt a középpályát is egy kicsit rotálni, Valverde, de főleg Kroos és Modric nem bír már el egy szezonban 60 meccset. A padon ott van Eduardo Camavinga és Dani Ceballos is.

A támadók között Marco Asensio érdemelné meg, hogy a csapatba kerüljön, majd kiderül, hogyan gondolkozik Ancelotti.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Nacho, Militao, Rüdiger, Mendy – Modric, Camavinga, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Egymás elleni meccsek:

A matracosok szurkolóinak dühe valahol érthető, a történelmi okok mellett az elmúlt időszakban játszott közös meccsek is táplálják az ellenérzéseiket a Real Madrid iránt. A királyi gárda az elmúlt tíz évben kétszer is megverte őket a Bajnokok Ligája döntőjében, de a bajnokságban is általában előttük végeztek, és a legyen szó bármilyen meccsről, nem adták könnyen magukat. Kellemetlen ellenfél az Atletico Madrid, de valahogy a Realon nem tudnak fogást találni. Az egyedüli kivétel az utóbbi időből a tavaly májusi bajnoki meccsük, amikor a piros-fehér-kékek a Wandában 1-0-ra nyertek. Teszem hozzá, hogy ekkor a Real már bajnok volt…

A Santiago Bernabeut régóta nem tudják bevenni, utoljára 2016-ban győztek itt. Az utolsó öt mérkőzés eredménye: 3 hazai siker, 2 döntetlen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.18.La Liga
atletico madrid
1:2
real madrid
La Liga
2022.05.08.La Liga
atletico madrid
1:0
real madrid
La Liga
2021.12.12.La Liga
real madrid
2:0
atletico madrid
La Liga
2021.03.07.La Liga
atletico madrid
1:1
real madrid
La Liga
2020.12.12.La Liga
real madrid
2:0
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Atletico Madrid

Ahogy azt fentebb már mondtam, az Atletico Madridnak leáldozóban van. No nem kell megijedni, biztos, hogy ez a csapat lesz még ennél jobb helyzetben is, de a mostani szezonról jobb, ha lemondanak. Hozzák ki belőle a maximumot, legyen meg a BL-indulás, esetleg a kupában egy jó szereplés, tegyék széppé Simeone utolsó itteni szezonját. Az argentin bejelentette, hogy az idény végén távozik, és ezzel egy hosszú éra végére tesz pontot. Lehet, hogy egy ideig pihenni fog, de őt ismerve, azonnal munkába áll majd, kérők pedig lesznek, talán már most is vannak.

A matracosok ebben az idényben tényleg elfáradtak, az ő gyengélkedésükben az játszhat szerepet, hogy a korábbi kulcsjátékosok mind elfáradtak, kicsit beleszürkültek a mezőnybe. Koke Resurreción árnyéka önmagának, Saúl Niguez, amekkora tehetség volt anno, most annyira semmilyen. Joao Félix már nincs is a csapatnál, annyira nem vált be (pedig 120 millió euróba került), hogy inkább lepasszolták Angliába.

Az Atletico Madrid azért képes megvillanni, egy szóval sem mondtam, hogy gyenge csapattá váltak volna. De önmagukhoz képest igenis gyengültek.

A hétvégén ennek nyoma sem volt, de az ellenfél a Real Valladolid volt, ez volt a minimum… 3-0-ra nyertek a hazaiak, Álvaro Morata mellett Antoine Griezmann és Mario Hermoso talált be a kapuba.

A bajnokságban a negyedik helyen állnak, hét pontra a harmadiktól, tízre a másodiktól, tizenháromra az elsőtől.

A kupában négy meccsük volt, az Almazan után az Arenteirot verték, majd a Real Oviedo és a Levante következtek.

Megérkezett a csapathoz Memphis Depay, akit hárommillió euróért igazoltak le, miután létszámfelettivé vált a Barcánál, ő az egyetlen valódi transzfer. Végleg a felnőttek közé került a jó teljesítményt nyújtó Pablo Barrios, míg távozott Joao Félix mellett Matheus Cunha és Marcos Paulo.

A hétvégén Stefan Savic, Sergio Reguilón és José Maria Giménez hiányoztak, utóbbi sérült csak, a másik kettő eltiltott volt. Az uruguayi védő ugyan már edzésben van, de kétséges, hogy egyáltalán nevezik-e. A kezdőcsapatba nem fog bekerülni, ez biztos.

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Molina, Savic, Hermoso, Mandava – Llorente, De Paul, Kondogbia, Carrasco – Griezmann, Depay

Tippelde

Nem annyira erős most a Real Madrid, mint voltak az elmúlt mondjuk másfél évben. Kijött a fáradtság, miközben a forma is hanyatlik jó pár játékosnál. És még sérülések is tizedelik őket. Ez nagyjából kiegyenlíti a hazai pálya előnyét, szerintünk teljesen 50-50% ez a mérkőzés.

Maradunk annál, ami elsőre is eszünkbe villant: Mindketten a hálóba fognak majd találni a meccsen. Nem kizárt, hogy hosszabbításban döntik majd el, melyikük mehet majd az elődöntőbe.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.83 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.82 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.81 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső