Valencia – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és Spanyol Kupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 25.
Valencia
Teljesítmény:
D N V V N
  • Camp de Mestalla
  • Január 26. 20:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tavalyi döntős örülhet, még mindig talpon vannak, miközben a győztesek, akik őket elverték pár hónappal ezelőtt, már nincsenek itt. A Valencia meglepetésre a Király Kupa döntőjébe jutott egy évvel ezelőtt. Nagyon nagy szükségük lett volna arra, hogy győzni tudjanak, kiléphettek volna a nemzetközi porondra, amely jelentős bevételeket is jelentett volna. Erre pedig a klubnak nagy szüksége lett volna, mind tudjuk, mennyire ingatag lábakon áll a csapat ebből a szempontból. Most nem szeretnék belemenni részletesen, többször is megtettem már korábban, röviden összefoglalva a csapat elnöke nem túlságosan teszi oda magát, emiatt a Valenciának a legjobbjait el kellett adnia, és főként saját nevelésekkel, vagy ingyenesen, esetleg aprópénzért megszerzett játékosokkal vág neki már évek óta az idényeknek. Tavaly érhették volna el a legjobb évüket. Igazából, az ezüstéremmel is elérték, csak azt akarom mondani, hogy lehetett ez volna ennél jobb is.

Az esély most is megvan, hogy fináléba kerüljenek, az Athletic Bilbaon kell első körben átverekedniük magukat. Közös a két csapatban, hogy mindkettőnél volt edző Marcelino, közös a két csapatban, hogy most már egyiknél sem dolgozik.

A Bilbaonál Ernesto Valverde, a Valenciánál meg Gennaro Gattuso tevékenykedik. Nem mondom esélytelennek a Valenciát, mivel hazai pályán játszanak, illetve a Bilbao a VB óta nem találja önmagát, holott a szezont fenomenális formában kezdték.

Ez látszik a fogadóirodák szorzóin is. A Librabetnél 2.80-at fizet a hazaiakra, 2.70-et a vendégekre, a döntetlen közben 3.10.

A sportfogadás sosem volt egyszerű. Ezen a meccsen főleg nem lesz az. Következzen a Valencia – Athletic Bilbao mérkőzés!

Valencia

Masszív csapat lett a Valenciából, aki mostanság bárkivel felveszi a versenyt, és még a legnagyobb csapatok sem mehetnek biztosra ellenük. A Gennaro Gattuso által irányított gárda bárki torkán fennakadhat, ahogy ezt már a mostani szezonban is többször láthattuk.

A bajnokságban a középmezőnyben foglalnak helyet, jelentősen elmaradva az élmezőnytől. Sőt, ha őszinte akarok lenni, most sokkal közelebb vannak a kiesőhelyen állók, mint a nemzetközi kupaszereplést elérők. Ez mondjuk tavaly nem így volt. Akkor még Pepe Bordalas volt a mester, őt váltotta nyáron a Napoli egykori mestere. Mégsem mondanám, hogy nagy a gond, igyekeznek lehetőségeikhez mérten erősödni, egy gyengébb periódus pedig bárkit megtalálhat, van ilyen.

De azért ebből idővel ki kell jönni, ami a Valenciánál most még nem történt meg. A bajnoki formájuk elég ingadozó, az utolsó öt mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, három meccs óta nyeretlenek, két vereséget követően az Almeria ellen ikszelt Edinson Cavani és a többiek. Az uruguayi csatár csak egy sárga lappal vétette észre magát, Justin Kluivert és José Gaya szerezték a hazaiak góljait.

A Valencia nemrégiben ott volt Szaúd-Arábiában, hogy a Szuperkupában vegyenek részt. A Real Madrid elleni elődöntőben már búcsúztak, de alaposan feladták a leckét Krooséknak, csak tizenegyesekkel múlták felül őket. Úgy tűnik, a szétlővés nem a csapat erőssége, tavaly a Király Kupa döntőjét bukták el büntetőket követően.

A kupába két körrel ezelőtt szálltak be, a La Nucia elleni mérkőzésen kezdtek, amit 3-0-ra nyertek meg, majd következett a Sporting Gijón elleni találkozó.

Ha lehet, ez még simább volt, ha csak a lőtt gólokból indulok ki. A másodosztályú együttesnek négy gólt vágott a Valencia, betalált Edinson Cavani két alkalommal is, Justin Kluivert és Samuel Lino is feliratkozott a góllövők közé. Szóval sima meccsen jutottak be a legjobb nyolc közé.

Ez a mostani lesz az első hazai meccsük a kupában, itt még egy forduló dönt, ami egy kicsit növeli az esélyeiket a Bilbao ellen.

Nico González – akit a Barcától kaptak kölcsön -, valamint Jaume Domenech – a cserekapus – biztosan nem vehet részt a találkozón, egy ideje már mindketten sérültek, valamint kérdéses, hogy Thierry Correia tudja-e vállalni a játékot.

A hétvégi kezdőhöz képest a spanyol sajtó vár némi változást, mivel Gattusonak is rotálnia kell. A legvalószínűbbnek azt tartják, hogy Cenk Özkacar a padra kerül, és a helyét a hétvégén mellőzött Mouctar Diakhaby veszi át.

Mielőtt még a kezdőcsapatot megemlíteném, beszéljünk arról, hogy bár téli érkező (és távozó) nincs, de pletykák azért akadnak. Bryan Gilt idén is szeretnék elhozni a Tottenhamből, rajta kívül Adnan Januzajjal, Arijen Ademivel és Facundo Pellistrivel hozták szóba a gárdát.

A várható kezdőcsapat:

Mamardashvili – Foulquier, Paulista, Diakhaby, Gaya – Musah, Guillamon, Almeida – Kluivert, Cavani, Lino

Egymás elleni meccsek:

Az egymás ellen játszott mérkőzéseik alapján azt tudom mondani, ebből gólzápor nem lesz. Az utolsó öt mérkőzésükön alig született gól, egyszer sem fordult elő, hogy két és fél gól felett végeztek, egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik együttes egynél több gólt rúgjon.

Az idei első mérkőzésükön, amelyet egyébként a szezon elején, a második fordulóban rendeztek meg, 1-0-ra győzött hazai pályán a Bilbao, a győztes gólt Alejandro Berenguer szerezte.

A Mestallában sem kényeztetnek minket el találatok terén, itt is 5/4 az under 2,5 aránya. Az egyedüli mérkőzés, ahol megugrották a lécet, 2020-ban volt, 2-2 lett.

Az elmondható, hogy kiegyenlített meccseket játszanak, a Valencia kétszer volt jobb otthon, egyszer a vendégek nyertek, míg a maradék két meccs döntetlen lett.

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.21.La Liga
athletic bilbao
1:0
valencia
La Liga
2022.05.07.La Liga
athletic bilbao
0:0
valencia
La Liga
2022.03.02.Spanyol Kupa
valencia
1:0
athletic bilbao
Spanyol Kupa
2022.02.10.Spanyol Kupa
athletic bilbao
1:1
valencia
Spanyol Kupa
2021.09.25.La Liga
valencia
1:1
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Athletic Bilbao

A nyáron edzőt váltó, Marcelinot lecserélő, Ernesto Valverdét kinevező együttes remekül kezdte meg az idényt, ám a világbajnokság óta nem igazán találják azt a formát. A baszk együttes az utóbbi időben két fontos rangadót is elbukott, pontokat veszítenek, így az élen levő mezőny szimplán lehagyta őket.

Ugyan a kupában magabiztosan haladnak előre (az Alzirát 2-0-ra, a Sestaot 1-0-ra, az Eldensét 6-1-re, az Espanyolt megint 1-0-ra verték), a bajnokságban egy jó ideje már nem tudtak nyerni.

Kezdődött minden a Betis elleni döntetlennel, majd egy hozható meccset sem tudtak megnyerni az Osasuna ellen, a Real Sociedad elleni rangadót elbukták, ahogy a Real Madrid elleni hétvégi meccsüket is.

A beszámolók szerint ugyan volt néhány helyzetük és lövésük, de gólt csak a Real Madrid szerzett. Emiatt lecsúsztak a középmezőnybe, most a nyolcadik helyen állnak. Ami még mindig nem egy rossz helyezés, csak épp a Bilbao nemrég még a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyet akarta megszerezni magának.

Ahogy mondtam, a kupában szépen mennek, és az idegenbeli statisztikájuk itt hibátlan – mind a négy meccsük idegenben volt -, a bajnokikon kevésbé nyújtanak megbízható teljesítményt. És most a Valencia, a tavalyi döntős, egy állandóan a La Ligában szereplő, az eddigieknél erősebb csapat érkezik.

A hétvégén sem Inigo Martínez, sem pedig Yeray Álvarez nem játszhatott. A szurkolók annak örülhetnek, hogy utóbbi most rendelkezésre fog állni. Más hiányzó nincs.

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – de Marcos, Alvarez, Vivian, Yuri – D. Garcia, Vesga – I. Williams, Sancet, N. Williams – Guruzeta

Tippelde

A két csapat legutóbbi hat mérkőzésén nem született két gólnál több, és most is hasonlóan harcos, kevés helyzetet hozó meccsre számítunk. A Valencia véleményem szerint meg is foghatja a Bilbaot, bár úgy igazán nincsenek jó formában. Igaz, a vendégek sem.

Ezt most kihagyjuk, csak annyit tippelünk, hogy a gólok száma nem fogja a 2,5-et elérni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.65 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.625 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.63 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső