Silkeborg – HJK: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 22.
Silkeborg
Teljesítmény:
N V V N N
  • JYSK Park Stadium
  • Augusztus 25. 18:30
Nézd élőben itt:
Rabona
HJK
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Skandináv rangadó megint, ezúttal a Silkeborg csatázik a finnek bajnokával. A HJK Helsinki van előnyben, ami azért kisebb meglepetés volt, de azt már megszokhattuk, hogy az Európa-ligában akadnak ilyen meglepő eredmények.

A Silkeborg korábban még sosem szerepelt nálunk, úgyhogy kezdésnek majd valamennyire igyekezni fogunk bemutatni a klubot. A HJK meg régi ismerős, akik olvasnak minket, nagyjából képben vannak velük kapcsolatban.

Az 1-0-s első találkozó után a dánok hazai pályán fordíthatnak, és erre egyébként minden lehetőségük megvan, de a múltheti játékukat el kell felejteni, azzal láthatóan nem mentek semmire.

Tegyük hozzá, hogy félórán át tíz emberrel kellett játszaniuk, így annyira nem is gáz az az egygólos vereség.

A HJK tavaly után idén is közel az EL-hez, de az előző szezonban mutatott teljesítményüket biztosan meg fogják már ismételni, hiszen akkor az EKL-csoportkörbe kerültek. Az talán jobban is illik a gárdához.

A fogadóirodák már azt is bravúrként élték meg, hogy a HJK hazai pályán nyerni tudott, de a visszavágón tényleg nem adnak a finn gárdának esélyt. Toni Koskela csapatának sikere majdnem hatszoros pénzt ér, miközben a Silkeborgé alig 1.50. Ha ez alapján tippelnénk, szó nélkül tolnánk minden pénzünket a dánokra. Lehet, így is így fogunk tenni, de néhány dolognak azért még utána fogunk nézni majd. Következzen a Silkeborg – HJK!

Az előző mérkőzésen történt

Előzetesen nem tudtam – volna – megmondani, mire számítsak a HJK és a Silkeborg mérkőzésétől. De, mint azt már az előző tippben is mondtam, nem nagyon foglalkoztunk a héten az Európa-ligával, így nem is kellett gondolkoznom ezen. Azt viszont el tudom mondani, hogy a fogadóirodák kiegyenlített mérkőzést vártak, és dán győzelmet.

A találkozó sok lehetőséget egyébként nem hozott, három kaput eltaláló lövés volt az egész 90 perc alatt.

Az első félidő komoly hajtást igen, de helyzeteket nem igazán hozott.

A mérkőzés legelején rögtön a vendégek kerültek helyzetbe, de lövésig már nem. Pontosabban de, sikerült kapura lőnie Sebastian Jörgensennek, de egy védő lábáról a labda szögletre gurult.

A másik oldalon Malik Abubakari reklamált tizenegyest, miután Calisir kezén pattant meg a labda – a támadó szerint -, ám a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. Igazából több alkalommal, többször is visszajátszották az esetet, de nem tudtam megállapítani, hogy valóban kezezett-e a dánok játékosa.

Továbbra is az első félidőben jártunk, amikor nagy gólhelyzetet puskázott el a Silkeborg, Sonne jobboldali beadása teljesen üresen találta meg Nicklas Heleniust, ám a támadó jó húsz centivel mellé bólintott. Hatalmas helyzet volt.

Ezt követően a másik oldalon is volt egy jó fejes, a HJK japán játékosa, Atomu Tanaka centikkel tévesztette el a bal alsó sarkot. Később pedig a hálóba is találtak a hazaiak, de a gólszerző pár milliméterrel előrébb tartózkodott, mint Sonne, emiatt nem adták meg a találatot.

Az első félidő tehát kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt adódott egy nagy gólszerzési lehetőség, a HJK pedig még a kapuba is talált. Mégis döntetlennel vonultak a szünetre.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első. Főként a mezőnyben csatározott egymással a két együttes. Kicsit bátrabb volt a HJK, és ennek meg is lett az eredménye. Egy Tanaka általi kiugratással Abubakar indult meg, egyetlen védő állhatta volna útját, André Calisir, aki az indítással egyidőben indult el keresztezni. Elkésett azonban, labda helyett a babát találta el, és mivel már volt egy sárga lapja, mehetett zuhanyozni. Mondjuk egyből pirosat kapott, tehát az első félidei szabálytalanságát itt nem is vették figyelembe. Jogosan, utolsó emberként szabálytalankodott, habár ő bőszen mutatta a labdát. Ahhoz viszont köze nem volt.

Volt bő huszonöt perce a HJK-nak, hogy az emberelőnyt kihasználja. El is kezdtek nyomni a kék-fehérek, és bár Lucas Lingman lövését a hazai kapus, Larsen még védte, a 80. percben David Browne távoli kísérletét nem. Ebben nincs semmi meglepő, úgy eltalálta a labdát a pápua új guinea-i, hogy azt senki nem tudta volna hárítani.

Browne később még adott egy gólpasszt is, beadását Bojan Radulovic fejelte be, de a partjelző ismét emelte a zászlaját, úgy, mint az első félidőben a túloldalon álló asszisztens. Így maradt az 1-0, egy jó meccsen, ahol a kiállításig teljesen egyenlő volt a két együttes.

Silkeborg

A mai csapataink között ritka, ha valamelyik a hétvégi bajnokiját is lejátszotta, de a Silkeborg ezen csapatok közé tartozik. Az egygólos vereséget tudták kijavítani a hétvégén, és a Nordsjaelland pályáján 2-0-ra nyertek Tonni Adamsen két góljával. Teljesen kicserélődött a kezdőcsapat a HJK ellenihez képest, ami nem meglepetés. Ha már le kell játszani a bajnokit, azért a kezdőcsapat tagjai hadd töltődjenek fel.

Hat forduló elteltével a Silkeborg 13 ponttal egyébként vezeti a dán bajnokságot. Durva látni, de olyan csapatok vannak az alsóházban, mint a Midtjylland, a Bröndby, az Aalborg vagy az Odense, míg a Silkeborg – Aarhus – Nordsjaelland hármas meg a dobogón áll.

Az idény elején egy alapemberüket adták el, Rasmus Carstensen a Genkbe igazolt. Érkezett Lukas Engel és Tonni Adamsen. A 27 éves csatár a két találatának köszönhetően bejátszhatja magát a kezdőbe, főleg, hogy hamarosan állítólag Nicklas Helenius távozik a Bröndbybe.

Gustav Dahl mellett Oscar Fuglsangra, Alexander Lindre és Robert Gojanira nem számíthat a dánok edzője sérülés miatt, míg a múltkor kiállított André Calisir szintén nem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

Larsen – Sonne, Salquist, Felix, Engel – Thordarson, Brink, Klynge – Vallys – Adamsen, Helenius

Előző meccs eredménye
2022.08.18.Európa-liga
hjk
1:0
silkeborg
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

HJK

Szintén nem tudott pihenni a HJK együttese sem, a skandinávok nem szeretik a szüneteket, akármilyen fontos meccse is legyen az adott együttesnek. Szóval nekik is pályára kellett lépniük, és a Haka együttesét három, az első félidőben szerzett góllal sikerült is maguk alá gyűrni. Betalált Olusanya, Radulovic és Halme, és ez egy fontos győzelem volt, mivel a KuPS kikapott, ezzel pedig a HJK beérte őket a tabella élén.

Jó formába kerültek, sorra nyerik a meccseiket, és bár néha becsúszik egy döntetlen, elég régóta nem tudták őket legyőzni, utolsó vereségüket a Plzen intézte, még a BL selejtezőjében.

Merthogy a HJK onnan indult, de már a második fordulóban búcsúztak. Az EL-ben aztán a Maribort oda-vissza megverték, és most itt vannak. Az EKL már zsebben, de Koskeláék már többre vágynak.

A hétvégén pályára lépett az új igazolás, a Schalke csapatától kölcsönkapott Nassim Boujellab, ám nem valószínű, hogy játszani fog csütörtökön is. A kezdőben legalábbis nem lesz ott szerintünk.

A HJK marad a 3-5-2-nél, viszont ezúttal Browne és Murilo, a két szélső több védekező feladatot fognak kapni. Fontos, hogy a Silkeborg ne rúgjon gólt az első félórában, vagy akár tovább sem, mert minél inkább elkezdenek kinyílni, annál könnyebb lesz majd kontrázni.

Bojan Radulovic a bajnokságban jól játszik, a hétközi meccseken viszont folyton csak csereként lép pályára. Azt el tudjuk képzelni, hogy Vaananen helyett kezdjen, de nem valószínű.

Még mindig sérült Manuel Martic, Valtteri Moren és Roope Riski.

A várható kezdőcsapat:

Hazard – Tenho, Hoskonen, Raitala – Browne, Tanaka, Vaananen, Lingman, Murilo – Hostikka, Abubakari

Tippelde

Az első meccset döntően befolyásolta a kiállítás, de a Silkeborg addig sem tudott megfelelő minőségű gólhelyzetet kialakítani. A visszavágón több kell ennél, és úgy hisszük, hogy egy támadóbb együttes fog pályára lépni, akár két csatárral.

Ennek megfelelően több helyzetük lesz, de ha a HJK úgy védekezik, ahogy az odavágón, lehet esélyük. Mindenesetre mi a hazaiak győzelmét várjuk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.60 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.58 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.58 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső