Borussia Dortmund – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2024.05.01.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 április 29.
2024. május 01. szerda, 21:00 Signal Iduna Park
Borussia Dortmund
vs
PSG

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megszokhattátok a napi öt mérkőzést itt az oldalon, ezt pedig most is hozzuk, csak hát nincs túl sok mérkőzés, amiről beszélhetnénk. Így érkezünk meg a Bajnokok Ligája második elődöntőjéhez. Nehogy félreértse bárki, szívesen készülök a Borussia Dortmund – PSG találkozóra, csak egy kis bemelegítés nem ártott volna előtte. De mindegy is…

Ez a párharc idén nem először lesz megrendezve, a két együttes ugyanis a csoportkörben is találkozott már egymással. Értelemszerűen ők ketten tudtak továbbjutni egy kőkemény négyesből, és most is két mérkőzésen kell eldönteniük, melyikük a jobb.

Egy kicsit Edin Terzicék kilógnak, de aki itt van, az nem érdemtelenül van itt, szóval ne vegyük el a kreditet az észak-rajna—vesztfáliaiaktól…

Borussia Dortmund

Alaposan felsült Edin Terzic csapata a hétvégén, és szinte minden esélyüket elbukták arra, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában legyenek. Illetve nem mindet. A sárga-fekete együttes öt pontra van a Leipzigtől – akiktől a hétvégén kaptak hatalmas ütést, hamarosan kifejtem -, ha három kör alatt megelőzik őket, akkor indulhatnak a legjobbak között. A másik opció az, hogy meg kell nyerniük a Bajnokok Ligáját… Erre van kisebb esély.

Mert bármennyire is azt hajtogatom, hogy mindenki esélyes, aki a legjobb négy között van, a Dortmund mégis kilóg ebből a négy csapatból. Olyan együttesek búcsúztak már, mint a Barca, az Arsenal vagy épp a címvédő City, erre fel a Dortmund még itt van.

A sorsolásuk szerencsésnek mondható, hiszen nem a legerősebbekkel kerültek össze, nyilván ezzel is lehet vitatkozni. Jó csapat a PSV Eindhoven és az Atletico Madrid is, de a végső győzelemre egyiküknek sem volt sok esélye.

De most vissza a hétvégi mérkőzésre: A Lipcse elleni rangadó nagyon fontos volt a vendégeknek, nem tehették meg, hogy a BL-meccs miatt tartalékoljanak.

Lehet, hogy fejben tartalékoltak, mert 4-1-re kaptak ki, egyetlen góljukat Jadon Sancho szerezte. Az angol góljával még ők vezettek, ezután estek szét. Kétségtelen, hogy otthon jobbak, de ennyire gyenge eredményt régen értek el idegenben, ez nem magyarázható azzal, hogy nem saját közönségük előtt léptek pályára.

Ha már itt tartunk: A Dortmund tényleg kifejezetten erős hazai környezetben, de nem hibátlan. Nemrég a Hoffenheim és a Stuttgart is győzelemmel távozott, pontot szerzett a Leverkusen, de még a Mainz is.

Az ősz folyamán a BL-csoportkörben 1-1-es döntetlen született a két csapat között.

Sérültek: Donyell Malen, Sebastien Haller, Ramy Bensebaini. Kisebb sérüléssel küzd Mats Hummels és Ian Maatsen, de mindketten tudják majd vállalni a játékot szerdán.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Sancho, Brandt, Bynoe-Gittens – Füllkrug

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.12.13.Bajnokok Ligája
dortmund
1:1
psg
Bajnokok Ligája
2023.09.19.Bajnokok Ligája
psg
2:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2020.03.11.Bajnokok Ligája
psg
2:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2020.02.18.Bajnokok Ligája
psg
2:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2010.11.04.Európa-liga
psg
0:0
dortmund
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

PSG

Bár Nego Loicék mindent megtettek azért, hogy késleltessék a PSG bajnoki címét, a párizsiak végül mégis ünnepelhettek a hétvégén. Saját meccsükön győzni kellett volna, de 3-3-ra tudtak csak menteni hazai pályán a Le Havre ellen. Gólt szerzett Bradley Barcola, Achraf Hakimi és Goncalo Ramos. A döntetlen azt jelentette, hogy a bajnoki címhez az üldöző Monaconak buknia kellett, és ezt a szívességet a Lyon meg is tette, megverték a hercegségbelieket, most már behozhatatlan Luis Enrique csapatának előnye.

Sosem a Ligue 1 volt a fő prioritás a PSG-nek, sem tavaly, sem azelőtt. Ők mindig is a BL-t tűzték ki célul, de eddig egy döntőnél többre nem futotta. Akkor a Bayern München múlta felül őket.

Az idény elején azt gondolták, ez lesz az a szezon, amikor a PSG-nek esélye sincs megnyerni a BL-t, új edző, számtalan új játékos, becsődölt tervek stb. Mégis itt vannak.

A párizsiak néhol döcögve jutottak el idáig, de az előző körben jól kitömték a Barcelona csapatát. Mondjuk ahhoz kellett egy kiállítás is, máskülönben valószínűleg már nem lennének itt…

Idegenben egészen kiváló teljesítményt hoztak tető alá, mostanában főleg, az utolsó tíz meccsükből kilencet nyertek meg.

Sérültjeik: Presnel Kimpembe, Sergio Rico, Layvin Kurzawa.

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nunes – Vitinha, Zaire-Emery – Dembele, Asensio, Mbappé – Ramos

Tippelde

Ezek után bármi lehet, de az esélyek alapján itt a PSG-nek áll jobban a szénája. Könnyebb a sorsolásuk, mint a túloldalnak, szóval ennél könnyebb lehetőségük fináléba kerülni nem biztos, hogy lesz.

Fő tippek:

1.: PSG győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

Tombolázz és nyerj! A Rabona 5.000 Ft után egy tombolaszelvényt ad, a fődíj pedig 820.000 Ft

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső