Köln – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes – 2024.03.15.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 14.
Köln
Teljesítmény:
D V D V D
  • RheinEnergieSTADION
  • Március 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Rabona
RB Leipzig
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az európai kupameccsek lecsengtek – pontosabban ma még este lesznek, de ezekről már nem írunk -, úgyhogy tereljük a témát a hétvégi nagy bajnokságokra. A német élvonallal kezdünk, nem egy, hanem rögtön két meccset választottunk. Az elsőt pénteken este rendezik, a Köln – RB Leipzig találkozóról van szó.

A Lipcse számára a Bajnokok Ligája véget ért, Marco Rose már csak a bajnokságban bízhat. És ez nyilván bosszantó és fájó – főleg, ahogy kiestek, de bizonyos szempontból jó is lehet. Hiszen most már csak a bajnokságra kell koncentrálni, ott pedig van feladat bőven. A Lipcsének meg kéne tartania a negyedik helyét, jobb esetben törekedniük kell a harmadik helyen álló együttes megelőzésére.

Ellenfelük az a Köln, mely még anno Steffen Baumgart irányításával felsőházi csapatnak is elmondhatta magát. Most pedig szinte bizonyosan ki fog esni/osztályozót fog játszani.

Köln

Január eleje óta irányítja Timo Schulz a Köln együttesét, ám a bakkecskék nem léptek előre, sőt. A gárda, mely a tavalyi szezonban a 11. helyen végzett, most a kiesés elkerüléséért küzd. Emlékeim szerint nemrégiben beszéltünk már a Kölnről, akkor kifejtettem, mi történik, ha ott végeznek, mint most. A 16. helyezés osztályozót jelent, a másodosztály bronzérmesével egy kétmeccses párbajon döntik el, ki megy, ki marad.

Erre van most a legnagyobb sansz, és legyünk őszinték, a Kölnnek azt kell megcéloznia, hogy leaglább ezt a helyet megtartsa. Mert van arra is esély, hogy a mögöttük levő Mainz előz, de még a Darmstadt is megteheti mindezt. Előbbivel szemben három, utóbbival hat pont az előny.

Jó ideje nem nyert meccset a csapat, ám mégsem tudom feltétlenül hibáztatni őket. Olyan ellenfeleik voltak, mint a Hoffenheim, a Stuttgart vagy a Leverkusen, a hétvégén pedig a Mönchengladbach ellen ikszeltek. Az eredmény 3-3 lett, kifejezetten jó találkozó volt, és növeli a pont értékét, hogy idegenben érték el. Góljaikat Faride Alidou (2) és Damion Downs szerezték.

Utolsó hazai győzelmükre egy hónapja került sor, és egyébként mindössze az a második volt. Ha a hazai tabella számítana csak, a Köln kiesőhelyen állna. Mérlegük 2-3-7.

Hiányzók: Timo Hübers, Jan Thielmann (eltiltás); Justin Diehl, Luca Waldschmidt, Mark Uth (sérülés).

A várható kezdőcsapat:

Schwabe – Carstensen, Kilian, Chabot, Finkgrafe – Martel, Huseinbasic – Alidou, Kainz, Maina – Adamyan

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.10.28.Bundesliga
leipzig
6:0
köln
Bundesliga
2023.02.04.Bundesliga
köln
0:0
leipzig
Bundesliga
2022.08.13.Bundesliga
leipzig
2:2
köln
Bundesliga
2022.02.11.Bundesliga
leipzig
3:1
köln
Bundesliga
2021.09.18.Bundesliga
köln
1:1
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

RB Leipzig

Megizzasztották keményen a Real Madridot az odavágón, aztán a spanyolországi visszavágón is, mégis egy góllal a királyi gárda volt jobb. Magyar szempontból fontos hír, hogy a lipcseiek gólját Willi Orbán szerezte.

Mint már mondtam, a BL véget ért, ahogy korábban a kupaszereplés is, így Marco Rose már csak a bajnokságra kell, hogy figyeljen. A mester számára a tét a dobogó legalsó foka, de szerintem elégedett lenne azzal is, ha meg tudná előzni a Dortmundot.

Ehhez tettek egy lépést ismét, a hétvégén a Darmstadt ellen győztek egy Isherwood öngóllal, valamint Christoph Baumgartner találatával.

Az észak-rajna—vesztfáliai csapat mögött vannak egy ponttal, a Stuttgart pedig hét pontra van tőlük. Hátra van még kilenc forduló, tehát a meló nem lehetetlen. Csak nehéz.

Főleg, ha olyan hektikus eredményeket produkálnak, mint a közelmúltban tették. Példának okáért kikaptak a Stuttgarttól, a Frankfurttól, a Bayern Münchentől és a Leverkusentől, tehát fontos rangadókat buktak el.

Idegenben egy meccset nyertek a legutolsó ötből: Iksz az Augsburg és a Real Madrid ellen, vereség a Stuttgarttól és a Bayern Münchentől, győzelem a VfL Bochum ellen.

Ezúttal is rövid a sérültlista, Mohamed Simakan mellett Lukas Klostermann szerepel ott.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Henrichs, Lukeba, Orbán, Raum – Schlager, Haidara – D. Olmo, Simons – Openda, Poulsen

Tippelde

Ha a lépést tartani szeretnék a Dortmunddal, nyerniük kell. Terzicék a hatodik helyen levő Frankfurttal fognak játszani, tehát egy esetleges pontvesztés is pakliban van. Az őszi meccs alapján még egy kiütés is lehet ezen a mérkőzésen…

Fő tippek:

1.: RB Leipzig győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Egyéb tippek:

1.: Mindkét fél szerez majd gólt

2.: Lois Openda bármikor gólt szerez

Játssz, tippelj és nyerj: A Greatwin játékán 5.200.000 Ft a fődíj

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső