RB Leipzig – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes – 2024.04.27.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 április 24.
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N N D N
  • Red Bull Arena
  • április 27. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
D N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ugyan a német élvonal legfontosabb kérdésére már tudjuk a választ, vannak olyan dolgok, amikre még nem. Ilyen például az, mely csapatok indulhatnak – a bajnok Bayer Leverkusen mellett – a Bajnokok Ligájában.

A Bayern szereplését talán nem veszélyezteti semmi, viszont a Stuttgart – Leipzig – Dortmund hármas közül egy el fog bukni, ez szinte tuti.

És most jön egy RB Leipzig – Borussia Dortmund rangadó, amely hatalmas befolyással lesz a végeredményre. Egyelőre a Lipcse áll jobban, ám Terzicék egyetlen győzelemmel előznének. És még a bajnok ellen pályára lépő Stuttgart sincs olyan messze…

RB Leipzig

Nagy csata folyik a negyedik, Bajnokok Ligáját érő helyért a német bajnokságban. A Lipcse egyelőre jobban áll, pontosabban a hétvégén érték el, hogy jobban álljanak. Míg a Dortmund – egy utolsó percben kapott gól miatt – csak ikszelt a Leverkusennel, addig Orbán Williék hozták, amit hozni kell. Mondjuk jó pár csapatnak beletört a bicskája az újonc Heidenheimbe, de ezúttal a Leipzig győzni tudott idegenben. A meccs 2-1 lett, góljaikat Benjamin Sesko és Lois Openda szerezték.

A Bundesligából már csak négy forduló van hátra, ez idő alatt 12 pont szerezhető meg. Amennyiben a Leipzig nem hibázik, az övék lesz a BL-t érő negyedik hely. Sőt még a dobogó legalsó fokát is megkaparinthatják, ami azért lenne szó, mert Marco Rose több kulcsjátékosától megvált az idény elején, és lényegében a magot újra fel kellett építeni.

Voltak nehezebb időszakok ezúttal is, ezért a bajnoki versenyfutásból jó hamar kiszállt a csapat. De az első szezonban (idézőjelesen) egy ilyen teljesítményt produkálni nem kis szó.

A gárda 18-5-7-es mérleggel rendelkezik, ami 59 pontot jelent, hazai pályán ebből 33-at szereztek, ami 10-3-2-et jelent. Az utolsó öt meccsükből négyet megnyertek, egyszer ikszeltek, saját pályájukon januárban kaptak ki a Leverkusentől utoljára.

Ketten biztosan nem tudnak majd ott lenni, hogy segítsenek, Christopher Lenz és Yussuf Poulsen sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Henrichs, Orbán, Lukeba, Raum – D. Olmo, Haidara, Schlager, Simons – Sesko, Openda

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2023.12.09.Bundesliga
dortmund
2:3
leipzig
Bundesliga
2023.04.05.Német Kupa
leipzig
2:0
dortmund
Német Kupa
2023.03.03.Bundesliga
dortmund
2:1
leipzig
Bundesliga
2022.09.10.Bundesliga
leipzig
3:0
dortmund
Bundesliga
2022.04.02.Bundesliga
dortmund
1:4
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Borussia Dortmund

A hosszabbításban gólt kapni mindig kellemetlen, hát még akkor, ha ezen múlik a győzelem. A Borussia Dortmund olyat tett majdnem, amire ebben az idényben még senki nem volt képes, a lefújás előtti percig vezettek a Bayer Leverkusen ellen. Hiába bajnokok már Alonsoék, a fair play szellemében ezúttal is az utolsó pillanatokig küzdöttek, és megint eredményre vezetett ez az akarás. A döntetlen – ahol egyébként a hazai gólt Niclas Füllkrug szerezte – a vendégeknek nem számít, a hazaiak viszont nem jártak jól vele, nyert ugyanis a Lipcse.

A Dortmund most csak ötödik, holott a BL-ben bent vannak a legjobb négyben, az Atletico Madrid elleni párharcot tudták megfordítani, 4-2-re győzték le otthon a spanyolokat. Az elődöntőben majd a PSG lesz az ellenfelük, akikkel már megmérkőztek a csoportkörben.

De most vissza a bajnokságra. Jó kis csapat idegenben a Dortmund, egyszer kaptak csak ki, hatszor ikszeltek és nyolc alkalommal nyertek, ami azt jelenti, hogy övék a második legtöbb szerzett pont.

Az előző meccsen Ian Maatsen és Emre Can is megkapták ötödik sárga lapjukat, ami miatt eltiltásukat le kell tölteniük. Hiányozni fog sérülés miatt Donyell Malen, Sebastien Haller és Ramy Bensebaini.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Wolf, Hummels, Schlotterbeck, Ryerson – Özcan – Sancho, Sabitzer, Brandt, Adeyemi – Füllkrug

Tippelde

Ha a meccsük olyan gólgazdag lesz, mint ősszel, a semleges drukkerek elégedettek lesznek már. Kétségtelen, csak a győzelem elfogadható mindkét csapatnak, ők amúgy sem az a fajta, akik megelégednek az egy ponttal.

Fő tippek:

1.: Két és fél gól feletti eredmény

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

Versenyezz más Ivibet játékosokkal és szerezz ingyenes fogadásokat! Több mint 2.400.000 Ft összdíjazás!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső