Szlovákia – Ausztria: Fogadási Tippek és Barátságos Mérkőzés Előzetes – 2024.03.23.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 22.
Szlovákia
Teljesítmény:
N N N V N
  • Tehelné pole
  • Március 23. 18:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Ausztria
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Érdekes heteken van túl a szlovák válogatott. Nem is ők, inkább a szövetségi kapitányuk, akit felkértek, hogy irányítja a Napoli együttesét, de közben nem engedte el a nemzeti tizenegy kezét sem. Így most ő állította össze a keretet Ausztria ellen, Francesco Calzona elvileg csak az idény végéig igazgatja az olasz címvédőt, majd visszatér főállásban Szlovákiába. Kell is a mester tudása, ugyanis Szlovákia kivívta az indulás jogát a nyári EB-re, pedig az olaszt anno csak tűzoltónak hozták a rengeteg kudarcot követően. Most már Marek Hamsik segíti a munkáját, szóval egyfajta dream team állt össze a kispadon.

Az ellenfélnél egy kisebb botrány övezte az elmúlt heteket, Ralf Rangnick három játékosát tette ki a keretből, miután az Rapid Wien játékosai a szurkolókkal együtt énekeltek homofób rigmusokat egy bajnoki mérkőzést követően.

Ilyen előélettel fogják megrendezni a Szlovákia – Ausztria mérkőzést.

Szlovákia

Volt egy kifejezetten gyengébb időszaka a szlovák futballnak, amikor a szurkolók levették a kezüket a csapatról. Akkortájt nagyon mélyen jártak, Stefan Tarkovicnak ez az állásába is került. Jött Francesco Calzona, de a kezdet vele sem volt egyszerű. Egymást érték a kínosabbnál kínosabb meccsek (például a kazahok és az azeriek elleni vereség a Nemzetek Ligájában), de aztán most úgy tűnik, minden a helyére került. Lehet, ahhoz is van köze, hogy Marek Hamsik a válogatott szolgálatába állt, lehet, hogy Calzona találta meg a közös hangot a játékosaival, az mindenesetre biztos, hogy az együttes a selejtezőn nagyon erős teljesítményt nyújtva a második helyet szerezte meg. Minden meccsüket megnyerték, kivéve a Portugália ellenieket, de őket is sikerült megszorongatniuk.

A mostani keretben akad pár meglepő név, elsősorban a két újoncra, Tomáš Rigora és Tomáš Nemčíkre gondolok. Calzona róluk azt mondta, mindketten aktívan futballoznak klubcsapatukban, és már régóta figyelik őket, most jött el az idő, hogy behívják őket a keretbe.

Két olyan játékos van, aki kimaradt, pedig helye lenne a nemzeti csapatban: Az egyikük Milan Skriniar, a másik Matus Bero. Mindketten sérülés miatt fognak hiányozni.

Még valakit meg kell említenem: Aleksandar Cavric éveken át a szlovák bajnokságban játszott, de egyébként szerb származású. A csatár idén váltott, Japánba igazolt, de mindeközben elintézték, hogy megkapja a szlovák állampolgárságot, így nincs már annak akadálya, hogy a válogatottban szerepeljen. Vele pedig egy gólerős csatárt kapott Calzona.

A teljes keret:

Kapusok: Martin Dúbravka, Marek Rodák, Henrich Ravas

Védők: Norbert Gyömbér, Dávid Hancko, Matúš Kmeť, Denis Vavro, Peter Pekarík, Michal Tomič, Vernon De Marco, Ľubomír Šatka, Tomáš Nemčík, Adam Obert

Középpályások: Dominik Hollý, Juraj Kucka, Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Ondrej Duda, László Bénes, Tomáš Rigo, Tomáš Suslov, Róbert Mak

Támadók: Leo Sauer, Róbert Polievka, Róbert Boženík, Aleksandar Čavrič, Ivan Schranz, Lukáš Haraslín, Dávid Ďuriš, Ľubomír Tupta

A várható kezdőcsapat:

Dubravka – Pekarik, Satka, Gyömbér, Hancko – Duda, Lobotka, Bénes – Suslov, Čavrič, Haraslín

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2021.06.06.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
2016.11.15.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
2011.08.10.Barátságos Mérkőzés
ausztria
1:2
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
2004.03.31.Barátságos Mérkőzés
szlovákia
1:1
ausztria
Barátságos Mérkőzés
2002.03.27.Barátságos Mérkőzés
ausztria
2:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ausztria

Fent már említettem a botrányt, de akkor most nevesítsük a szereplőket. Történt, hogy az Austria Wien ellen 3-0-ra megnyert bajnoki mérkőzést követően a trió – Guido Burgstaller, Niklas Hedl és Marco Grüll – a szurkolókhoz csatlakozva a riválist szidalmazó rigmusokba kezdett. És beleszaladtak pár homofób nótába, ami miatt Rangnick kitette őket a keretből, mondván, szembemennek mindazokkal az értékekkel, amit a válogatott képvisel.

A csapat még inkább megihatja a levét ennek a botránynak, az egyik szponzor már ki is farolt a csapat mögül.

De térjünk rá a válogatottra, melyet Rangnick helyre pofozott. Több nagy hiányzó is lesz, hiszen nincs itt az említett trió, valamint a szezon egészére kieső David Alaba sem.

Persze így is vannak Európában meghatározó játékosok, mint Marcel Sabitzer, Michael Gregoritsch vagy Christoph Baumgartner, ám ezúttal egy fokkal gyengébbnek tűnik a csapat, mint általában.

Ausztria egyébként ott lesz a nyári EB-n, miután Belgiumtól egy pontra lemaradva végeztek a második helyen. Hat győzelmet arattak, egyszer kaptak ki és egyszer ikszeltek a belga csapat ellen.

A teljes keret:

Kapusok: Tobias Lawal, Patrick Pentz, Alexander Schlager

Védők: Kevin Danso, Philipp Lienhart, Maximilian Wöber, Flavius Daniliuc, Leopold Querfeld, Stefan Posch, Stefan Lainer, Philipp Mwene

Középpályások: Florian Grillitsch, Xaver Schlager, Konrad Laimer, Nicolas Seiwald, Marcel Sabitzer, Alexander Prass, Christoph Baumgartner, Romano Schmid, Muhammed Cham, Matthias Seidl, Andreas Weimann

Támadók: Maximilian Entrup, Michael Gregoritsch, Christoph Lang, Patrick Wimmer

A várható kezdőcsapat:

A. Schlager – Posch, Lienhart, Danso, Wöber – X. Schlager, Seiwald, Laimer – Sabitzer, Baumgartner – Gregoritsch

Tippelde

Eléggé megfogta a közvéleményt, és bizonyára magát a csapatot is a kialakult botrány Ausztriában, szóval nem lenne meglepetés, ha a csapat kicsit fásultabb lenne. Vannak hiányzók, akik nélkül ez a csapat nem annyira erős (Alaba elsősorban, de említhetnénk Marko Arnautovicot is), Szlovákia így megfoghatja a sógorainkat.

Fő tippek:

1.: Döntetlen

2.: Mindkét fél szerez majd gólt

Az unalmas döntetlenekkel is lehet nyerni! A Casombie oldalán, amennyiben egy meccs 0:0 lesz, és a fogadásod veszít, visszakapod a téted!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső