Írország – Belgium: Fogadási Tippek és Barátságos Mérkőzés Előzetes – 2024.03.23.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 március 22.
Írország
Teljesítmény:
D V N V V
  • Aviva Stadium
  • Március 23. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Belgium
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hét utolsó napjára maradt pár érdekesnek tűnő válogatott barátságos meccsünk, ezeket vesszük most szemügyre. Az Írország – Belgium találkozóval indítunk, majd jön egy Szlovákia – Ausztria, egy sokak által izginek tartott Anglia – Brazília, és végül egy Dánia – Svájc összecsapás.

Az ír válogatott keretét tekintve nagyon erős játékosokból áll, válogatott szinten mégsem tudnak nagyot alkotni. Ezúttal sem jött össze a kijutás egy világeseményre, a szurkolók pedig kezdenek lemondani arról, hogy ez valaha is összejön még. Ezzel szemben a belga nemzeti csapat ott lesz nyáron, számukra ez felfogható egy főpróbának, de még a torna kezdete előtt is lesz pár összecsapásuk.

Az biztos, hogy ezen a mérkőzésen inkább a vendégeknek áll a zászló, de Írország egy döntetlenre jó lehet, ha mindent kiadnak magukból.

Írország

Magyar szempontból fontos döntést hozott az ír szövetségi kapitány, John O’Shea, aki egyelőre ideiglenesen foglalta el a kispadot, miután elődjét, Stephen Kennyt menesztették. Az egykori remek védő meghívta a keretébe Sammie Szmodicsot, aki jelen pillanatban az angol másodosztály gólkirálya, egy gyenge Blackburnből tud kiemelkedni a magyar felmenőkkel rendelkező játékos. Ő maga mindig is az ír nemzeti tizenegyet preferálta, de meghívót sosem kapott. Most igen, és könnyen lehet, hogy ezáltal Marco Rossi már nem tudja őt meggyőzni a csatlakozásról.

Kell az erősítés az ír csapatba, mert Robbie Keane óta nem igazán van igazi gólvágójuk, persze a mostani keretben igazán kiemelkedő csatárok vannak, mint Evan Ferguson vagy Adam Idah.

A válogatott a legutóbbi selejtezőn is mondjuk ki, leszerepelt, Kenny elküldése tehát jogos volt. Az ötcsapatos csoport negyedik helyét tudták megszerezni, Gibraltár előtt végeztek, de Görögország, Hollandia és Franciaország is több pontot szerzett.

Az, hogy egy ilyen csoportban nem sikerült megszerezni az első két hely valamelyikét még nem gond, az, hogy összesen hat pontot gyűjtöttek, és még a görögöktől is hét ponttal lemaradva végeztek, már igen.

Térjünk vissza a kerethez: Nem Sammie Szmodics az egyetlen új arc a csapatösszetartáson, Jake O’Brien és Finn Azaz is először húzhatja magára a nemzeti csapat mezét.

Érdekesség, hogy a hazai bajnokságból egy játékos sem tudott bekerülni a 26 fős keretbe, mindenki idegenlégiós, a legtöbben Anglia első és második vonalából érkeztek.

A teljes keret:

Kapusok: Gavin Bazunu, Caoimhin Kelleher, Mark Travers

Védők: Seamus Coleman, Matt Doherty, Nathan Collins, Andrew Omobamidele, Dara O’Shea, Liam Scales, Jake O’Brien, Robbie Brady, Festy Ebosele

Középpályások: Josh Cullen, Jason Knight, Will Smallbone, Jamie McGrath, Callum O’Dowda, Mark Sykes, Finn Azaz, Mikey Johnston

Támadók: Evan Ferguson, Adam Idah, Michael Obafemi, Sammie Szmodics, Chiedozie Ogbene, Troy Parrott

A várható kezdőcsapat:

Bazunu – Collins, O’Shea, O’Brien – Doherty, Smallbone, Cullen, Knight, Ebosele – Ferguson, Szmodics

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.26.Barátságos Mérkőzés
írország
2:2
belgium
Barátságos Mérkőzés
2016.06.18.Európa-bajnokság 2016
belgium
3:0
írország
Európa-bajnokság 2016
1997.11.15.Vb-selejtező 1998
belgium
2:1
írország
Vb-selejtező 1998
1997.10.29.Vb-selejtező 1998
írország
1:1
belgium
Vb-selejtező 1998
1987.04.29.Eb-selejtező 1988
írország
0:0
belgium
Eb-selejtező 1988
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium

A belga csapat és Roberto Martínez neve összenőtt egymással, de a katari VB-n nyújtottak után a spanyol lelépett. A szerződését nem hosszabbította meg, úgy gondolta, új lendületre van szüksége az együttesnek. Meg talán neki is. Azóta ő már Portugália szövetségi kapitányi pozícióját birtokolja, utódja pedig Domenico Tedesco lett. Nem kis kockázat volt az ő kinevezése, hiszen relatíve tapasztalatlan, illetve utolsó állomáshelyén, Lipcsében, megbukott.

Ennek ellenére gond nélkül vezette ki a csapatot a következő kontinenstornára, hat győzelmet és két döntetlent értek el, így Ausztriát és Svédországot megelőzve lettek csoportelsők.

Belgium mindig is titkos favorit az összes nagyobb tornán, nem lesz ez másképp most sem. Az, hogy végül kit visz magával, függ attól is, ezek a mérkőzések hogyan sikerülnek.

Van pár meglepő név a mostani keretben, és persze vannak nagy hiányzók is.

Úgy tűnt, hogy Thibaut Courtois közel van a visszatéréshez, de pár nappal ezelőtt jött a hír, hogy most a másik térdében érzett fájdalmat edzés közben, a hírek szerint a meniszkusza elszakadt, tehát nem lesz ott az EB-n sem.

A mostani keretből kimaradt Kevin De Bruyne is, a karmester sérülése viszont nem olyan komoly.

A teljes keret:

Kapusok: Arnaud Bodart, Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels

Védők: Jan Vertonghen, Timothy Castagne, Koni De Winter, Zeno Debast, Wout Faes, Thomas Meunier, Arthur Theate

Középpályások: Olivier Deman, Dodi Lukebakio, Orel Mangala, Amadou Onana, Youri Tielemans, Arthur Vermeeren, Aster Vranckx, Jeremy Doku

Támadók: Johan Bakayoko, Michy Batshuayi, Charles De Ketelaere, Romelu Lukaku, Loïs Openda, Leandro Trossard

A várható kezdőcsapat:

Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – Vranckx, Mangala – Trossard – Bakayoko, Lukaku, Doku

Tippelde

Nekem azért vannak kétségeim a belga együttessel szemben, bár erősek, azért favoritnak nem mondanám őket. Csupa fiatal és tehetséges játékos, ne értsetek félre, csak azt mondom, vannak náluk erősebbek.

Szombaton azonban ők lesznek a jobbak, hacsak Tedesco és O’Shea nem a próbálgatást helyezi előtérbe.

Fő tippek:

1.: Belga győzelem

2.: Mindkét fél szerez majd gólt: Nem

3.: Két és fél gól alatti eredmény

Heti Reload bónusz a Spinanga oldalán! A bónusz mértéke 50%, legfeljebb 150.000 Ft-ig

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső