Bayer Leverkusen – Club Brugge: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 31.
2022. november 01. kedd, 18:45 BayArena
Bayer Leverkusen
vs
Club Brugge

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem sokon múlt, hogy a Bayer Leverkusen sorsa öt forduló után eldőljön. Hatalmas dráma volt Madridban, melyből a németek jól jöttek ki, így az utolsó meccsüknek is lesz tétje. Elérhetik a harmadik helyet, tehát maradhatnak az európai kupák egyikében. Nem a BL-ben, hanem az EL-ben, de erre nagy szüksége lenne a csapatnak, amely nagyon rosszul indított, és azóta már edzőt is váltott.

Ellenfelük az a Club Brugge lesz, amely mindenkit meglepve lépett tovább egy nem túl gyenge csoportból. Négy fordulón keresztül gólt sem kaptak, igaz, az utolsó meccsükön ezt pótolták.

Nem tét nélküli a vendégek számára sem a meccs, bár a legfőbb célt már elérték, és valószínűleg mindegy, hogy az első vagy a második helyen végeznek, erősebb csapatot kapnak mindenképpen…

Nekik közben a bajnokságra is oda kellene figyelni, egyre nagyobb a hátrányuk az élen állókkal szemben, szóval lehet, Hoefkens elengedi ezt a meccset.

A Leverkusen számára sokkal nagyobb a tét, tőlük támadó futballt várunk. És nem csak mi, a bukik is. A hazai győzelem szorzója nagyon alacsony, 1.60 most, a döntetlen 4.50 környékén van, míg a vendégsikert 5.20-ért adják több helyen.

Jöjjön a Bayer Leverkusen – Club Brugge találkozó!

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Az első félidőben már látszott, a Porto győzni jött Brugge-be, háromszor annyi lehetőséget értek el, mint ellenfelük. És gólt is ők szereztek. A Brugge egyébként a továbbjutás ellenére teljes csapattal állt fel, gondolom én, szerették volna bebiztosítani a csoportelsőségüket.

Gól csak egy volt, melyet Mehdi Taremi, a vendégek játékosa szerzett 32 perc után. Szép labdát kapott Otáviotól, majd a kapuig gyalogolt, és okosan lőtt Mignolet mellett a hálóba.

Rögtön a második félidő elején jöhetett volna az egyenlítés. Egy szöglet után Carmo rúgta meg Mechele-t, a bíró végül tizenegyest ítélt, amelyet Diogo Costa hárított. Hans Vanaken lövését védte ki a kapus, de a bíró megismételtette a tizit, mondván, a kapus elmozdult a gólvonalról. Noa Lang lépett oda másodszor, ő meg a kapufát találta el.

Ettől vérszemet kaptak a vendégek, és gyorsan le is zárták a mérkőzést. Az 57. és a 60. percben is kapuba találtak, előbb Evanilson, majd Stephen Eustaquio talált be, mindkét gól nagy szerencse kellett, míg eddig a Brugge volt több esetben szerencsés, most az ellenfelük.

A meccs végén még Mehdi Taremi duplázott, a Porto győzelmének – meg az Atletico döntetlenjének – köszönhetően 16 között van. Pedig nem így indult ez a BL-idény…

A Bayer igazából az eddigi meccsek alatt csak az Atletico Madrid ellen játszott jól. Nem csak az odavágót uralták, hanem a mostani mérkőzés elejét is, és a 9. percben gólt szereztek. Az egész szezonban – magához képest – gyenge Moussa Diaby villant, és mutatta meg, hogy nem felejtett el focizni, a francia szélső Hlozek kiugratását követően csavart a jobb felsőbe. A hazaiak nagyon reklamáltak, mivel szerintük Antoine Griezmannt szabálytalanul szerelték a gól előtt. A bíró viszont nem látott semmit, a VAR sem szólt a fülére…

Az Atleti kapcsolt, és a 22. percben egyenlítettek is, Yannick Carrasco a jobb alsóba lőtte Griezmann lekészítését. Érett a gól, korábban Kossounou és a többiek szerencsétlenkedését már majdnem kihasználta a spanyol csapat, de akkor még Lukas Hrádecky hárított. Itt már ő sem tudott.

Hét percig bizakodhattak a spanyolok, aztán megint sikerült összehozniuk egy gólt… az ellenfélnek. Nem tudták kihozni saját térfelükről a labdát, most Amiri szerzett labdát, Callum Hudson-Odoi felé passzolt, aki ziccerben nem hibázott, 1-2.

A félidőben kettőt is cserélt Simeone, hiszen tudta, hogy győzelem nélkül biztosan kiesnek (gondolom, követte a csoport másik meccsét is), Rodrigo de Paul behozatala pedig jó döntésnek bizonyult. Négy perce volt a pályán a középpályás, amikor Carrasco passzát előbb átvette, majd jobbal csavart a kapuba. Szép gól, de sietni kellett, mert a döntetlen is kevés volt az Atletinek.

A maradék időben mindkét csapat komoly erőket mozgósított a győzelem elérése érdekében, az egyik oldalon Carrasco állt közel a gólhoz, a másikon Diaby.

Aztán a hosszabbítás ötödik percében szögletet végezhetett el a házigazda, majd abból nem történt semmi, a bíró pedig lefújta a mérkőzést. Őrült reklamálás kezdődött hazai részről, mivel szerintük szabálytalanság történt, később pedig a VAR is szólt, hogy itt aztán történt valami nem túl szabályos. A bíró – a nagy rutinnal megáldott francia játékvezető, Clément Turpin – megnézte az esetet, és észrevette, hogy Piero Hincapié kezezett, így időn túli tizenegyeshez jutottak a matracosok.

Az egész meccsen remekül játszó Yannick Carrasco állt a labda mögé, lövését azonban kivédte a vendégek finn kapusa. A kipattanót az érkező Saúl Niguez a felsőlécre fejelte, majd a colchonerok harmadszor is próbálkozhattak, Reinildo Mandava lövése Carrasco lábáról vágódott a kapu fölé. Hihetetlen jelenetek, amik a madridiak kiesését eredményezték…

Bayer Leverkusen

Nem, még mindig nem megy a Leverkusen együttesének. Xabi Alonso lehet, hogy belebukik ebbe a kirándulásba, hiszen nem tudta felpörgetni a csapatát. De ha meglesz a harmadik hely, egészen máshogy fognak nézni majd rá.

A szezont még Gerardo Seoane irányításával kezdte meg az együttes, de a gyenge eredmények miatt hamar elküldték. A helyére érkező Alonso mérlege egyelőre változatos, de inkább rossz, mint jó. A meccsei közül csak a Schalke ellenit nyerte meg, kikapott a Portotól, a Frankfurttól és a Leipzigtől, ikszelt a Leverkusennel és az Atletico Madriddal.

Fásult csapat, látszik, hogy a kulcsemberek (Diaby, Schick) repítették őket előre, és ha nekik nem megy, a csapatnak sem.

A hétvégi, Leipzig elleni mérkőzést simán bukták, 2-0 lett az eredmény, Szoboszlai Dominik egyébként gólpasszt adott.

Az utolsó fordulóban győzelem esetén sem biztos, hogy meglesz az EL, hiszen, ha nyer az Atletico, akkor mindegy, milyen eredménnyel zár a Leverkusen.

Hazai pályán van azért sikerélmény, az elmúlt időszak győzelmeit itt érték el. Viszont problémák is bőven vannak, méghozzá a kieső játékosok miatt. Ugyan Exequiel Palacios, Kerem Demirbay és Patrik Schick visszatért, de még mindig nem játszhat Florian Wirtz, Karim Bellarabi, Sardar Azmoun és Charles Aránguiz. Ráadásul most Piero Hincapié is kiesett eltiltás miatt, így Jonathan Tah kerülhet vissza a kezdőcsapatba.

Némiképp tartalékolt láthatóan a hétvégi bajnokin Alonso, Tah mellett Bakkert, Schicket, Frimpongot és Hudson-Odoit is a kezdőbe várom.

A várható kezdőcsapat:

Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Andrich, Amiri, Bakker – Diaby, Schick, Hudson-Odoi

Egymás elleni meccsek:

Az első fordulóban még nem sejtettük, hogy a Brugge ilyen jó lesz, győzelmük valóságos meglepetés volt. Érdekesség, hogy a Leverkusen még soha nem nyert meccset a Brugge ellen, az őszi találkozójukat megelőzően egy barátságos meccsen is a belgák nyertek, előtte az Európa-ligában meg ikszeltek.

Előző meccs eredménye
2022.09.07.Bajnokok Ligája
club brugge
1:0
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2011.07.17.Barátságos Mérkőzés
club brugge
2:1
bayer leverkusen
Barátságos Mérkőzés
2006.10.19.UEFA Kupa
club brugge
1:1
bayer leverkusen
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Club Brugge

A hétközi csúnya vereséget sikerült átvészelni, a Brugge a hétvégén már győzelemmel készült az Oostende ellen. 4-2-re nyertek a szomszéd csapat ellen, de nem volt sima. Hans Vanaken és Ferrán Jutglá góljaival az első félidőben megléptek, de a másodikban az ellenfél kiegyenlített. És közben a Brugge két tizenegyest kihagyott… Megint. Ezúttal Jutglá és Nielsen hibáztak.

Azért a középpályás javított, ő lőtte a harmadikat, aztán még volt egy öngól.

Mint mondtam, a Brugge-nek a bajnokságra is figyelnie kell, mert csak harmadik helyen vannak. innen még lehet nyerni, de ahhoz közeledni kell a többiekhez már most.

Az utolsó öt meccséből kettőt nyert meg a csapat, kétszer ikszelt és egyszer kikapott, amikor idegenben játszottak.

A sérülések és eltiltások miatt maradhat a 3-5-2-es felállás. Eltiltott Denis Odoi, a jobbhátvéd, Raphael Onyedika, a belső középpályás, és Abakar Sylla a belső védő. Sérült továbbá Clinton Mata, Mats Rits és Andreas Skov Olsen. Utóbbit majd Noa Lang válthatja.

Jó hír, hogy visszatér eltiltása után Kamal Sowah.

A várható kezdőcsapat:

Mignolet, Buchanan, Mechele, Boyata, Meijer – Nielsen, Balanta, Vanaken – Lang, Jutglá, Sowah

Tippelde

Öt meccse nyeretlen a Leverkusen, de a Brugge számára nem sietős a meccs. Mostanában nehezükre esik gólt szerezni a hazaiaknak, ezért a kevés gól mellett tesszük le a voksunkat.

Ami a meccs kimenetelét illeti, azt most inkább kihagynánk, maradjunk a két és fél gól alatti találatszámnál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső