Borussia Dortmund – Besiktas: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 06.
2021. december 07. kedd, 21:00 BVB Stadion Dortmund
Borussia Dortmund
vs
Beşiktaş

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy olyan mérkőzéssel zárunk, aminek nincs tétje, két csalódott együttes összecsapása lesz látható. A két kiesőé. A Borussia Dortmund – Besiktas találkozó igazából csak nyűg mindkét csapat számára, mivel előrébb lépni már egyikük sem tud, a kártyákat leosztották. A török csapatnak véget ért a móka, a németek pedig az Európa-ligában folytathatják.

A Süper Lig tavalyi idényének nyertese egy dolgot akarhat: Pontot szerezni… Vagy pontokat. Mert jelen állás szerint ők az egyetlen gárda a teljes mezőnyben, akik nulla ponttal állnak, még a Malmönek, meg a Shakhtarnak is sikerült legalább egyszer ikszelnie.

A Dortmund közben egy nagy csalódáson van túl a bajnokságban is, megint nem sikerült megverni a Bayern Münchent, az utóbbi hetek, hónapok egyik legjobb találkozóját bonyolították le a Bundesligában, mégis 3-2-es vereséget szenvedtek, korábbi labdarúgójuk, Robert Lewandowski vágta be a bajorok győztes gólját. Az egypontos hátrány így néggyé nőtt, megint nem sikerült átvenni a vezetést…

Kell ez a meccs a Dortmund számára? Maximum azért, hogy a közönségüket valamennyire kárpótolják, és szépen búcsúzzanak idén a Bajnokok Ligájától…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sporting CP – Borussia Dortmund: 3-1

G.: Pedro Goncalves (2), Pedro Porro ill. Malen

Jól sejtettük, hogy a tartalékos, sérülésektől megtizedelt Borussia Dortmund nem fog tudni mit kezdeni az egyre jobb formába kerülő Amorim-csapattal. És így is lett, a Sporting nagyon magabiztos játékkal, remek első félidővel kerekedett a németek fölé. Azt is tudták a csapatok, hogy kétgólos portugál siker esetén nincs tétje az utolsó fordulónak. Ezt pedig a Sporting vette komolyabban…

A kezdők:

Sporting CP:

Adán – Feddal, Coates, Inacio – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Paulinho, Pedro Goncalves

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Pongracic, Schultz – Bellingham, Witsel, Reinier – Reus – Malen, Brandt

Olyan játékosok is szerephez jutottak Marco Rose kezdőjében, akik amúgy leginkább csak csereként – vagy még úgy sem – jutnak szóhoz, a Sporting közben legerősebb összeállításában léphetett pályára.

Fél órán át csak kóstolgatták egymást a felek, aztán egy egyéni hiba miatt a házigazda került előnybe. A 30. percben Sebastian Coates előre vágott labdájára két dortmundi igyekezett, meg egy lisszaboni. Nico Schulznak esélye volt megakadályozni a támadást, de a labda mellé rúgott, ezzel gyakorlatilag gólhelyzetbe hozta Pedro Goncalvest, aki higgadtan lőtt Kobel lábai között a kapuba, 1-0.

Hamarosan újra gólnak örülhettek a José Alvalade Stadionban, egy rövid felszabadításra ismét Pedro Goncalves érkezett, és a forduló egyik legszebb gólját ragasztotta a német kapuba, 2-0.

A második félidőben egyre jobban elharapództak az indulatok, a játékvezető nem győzte felmutatni a sárga lapot. No meg a pirosat… A 74. percben a játékosok kis híján egymásnak estek, amikor a félidőben pályára lépő Emre Can a földön fekvő ellenfelét rúgta, majd rángatta meg. A dühkitörés a 2-0-s hátránynak szólt, a frusztráció tört elő a védőként és középpályásként is bevethető játékosból. Természetesen minden portugál megrohanta Cant, ahogyan a játékvezető is, nem sokat késlekedett, kiállította a magáról megfeledkező csereembert, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a csapatát. Mert igen, két góllal mentek a hazaiak, de mégiscsak a Dortmundról volt szó, még Haaland nélkül is volt esély egy gólt találni. Egy pontrúgás, egy hazai hiba… Bármi benne van ilyenkor egy meccsben.

A kiállítás után aztán Manuel Akanji is nagyot hibázott, a tizenhatoson belül rúgott fel egy portugált, ami miatt járt a tizengyes. Pedro Goncalves állt a labda mögé, a kapu bal oldalát vette célba, de odaugrott Kobel és kiütötte a lövést. Szerencsétlenségére az elalvó védők nem figyeltek arra, hogy Pedro Porro rástartol a kipattanóra, és fejjel megszerezte a Sporting harmadik gólját.

Hiába az emberhátrány, a Dortmund a 93. percben Donyell Malen révén szépített, és így 3-1-re kapott ki. Viszont megmaradt a két gólos difi, magyarán mondva teljesen mindegy, mit játszanak a csapatok az utolsó fordulóban, a Borussia Dortmund nem lesz ott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között.

Előző meccs eredménye
2021.09.15.Bajnokok Ligája
beşiktaş
1:2
dortmund
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Besiktas – Ajax: 1-2

G.: Ghezzal ill. Haller (2)

Az Ajax úgy léphetett pályára Törökországban, hogy tudta: Már továbbjutott. Ennek megfelelően Erik Ten Hag változtatott egy keveset a csapaton. Nem is annyira keveset, több mint a fele kezdőt kicserélte, többek között pályára lépett André Onana is, aki egyéves eltiltása után játszhatott ismét. A hollandok kezdője így is erős volt, így reméltük azt, hogy gólt szereznek. És azt is, hogy az utolsó hazai meccsén pályára lépő Besiktas is betalál. Szerencsére bejött a tippünk…

A kezdők:

Besiktas:

Günok – Rosier, Vida, Montero, Meras – Pjanic, Topal – Ghezzal, Teixeira, N’Koudou – Larin

Ajax:

Onana – Mazraoui, Martinez, Schuurs, Tagliafico – Gravenberch, Berghuis, Klaassen – Neres, Tadic, Daramy

A találkozó elején a törökök jobban akartak, Valentin Rosier, a jobbhátvéd egy sistergős lövéssel jelezte a hollandok számára, hogy nem elégednek meg egy ponttal, nekik a háromra fáj a foguk. Az erős csavarás az oldalhálót végigsimítva ment kapu mellé, remek kis próbálkozás volt.

Aztán a 22. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit a bosnyák játékvezető kezezés miatt ítélt meg. A nyáron a csapathoz csábított Rachid Ghezzal félmagasan bombázott a kapu bal oldalába, hiába repült arra Onana is, nem érhette el azt.

A szünetben Ten Hag mester csere mellett döntött a Köbenhavn FC-től igazolt Mo Daramy elhagyta a pályát, és jött az a Sebastien Haller, aki egymaga döntött el meccseket a csoportkörben. Most is így tett az elefántcsontparti, fél óra alatt bevágott két gólt a török kapuba.

Mindkét alkalommal a Nicolás Tagliafico – Lisandro Martinez kettős segítette őt gólhoz. Az 54. percben a belső védő szenzációs labdával indította az argentint, aki becsúszva – Günokot megelőzve – középre passzolt, Haller pedig az üres kapuba passzolta a játékszert.

A 69. percben jött az újabba találat a támadótól (a kilencedik ebben az idényben), Tagliafico középre ívelt szabadrúgását Martinez lőtte kapura, ám az ötösnél sertepertélő támadó ebbe is beletette a lábát, 1-2.

A maradék húsz percre nem tudott megújulni a Besiktas, így ötödik Bajnokok Ligája mérkőzésén az ötödik vereségét szenvedte. Az Ajax pedig ötödik meccsén az ötödik győzelmét aratta…

Összefoglalás

Rotációt inkább a németeknél tudunk elképzelni, nekik aztán tényleg oly mindegy, milyen eredmény születik ezen a meccsen. Viszont, ha mondjuk Erling Braut Haaland megsérülne, akkor kapna a fejére mindenhonnan Marco Rose.

A csapatból Emre Can eltiltás miatt fog hiányozni, és akad még mindig jó pár sérültje a csapatnak: Youssoufa Moukoko, Julian Brandt, Marcel Schmelzer, Mateu Morey, Roman Bürki.

Arra már van esély, hogy Thordan Hazard és Gio Reyna pályára lépjen (az amerikainak ez lenne idén az első meccse augusztus óta), de ismét csak azt tudom mondani: Marco Rose feleslegesen nem fog kockáztatni, és esetleg idő előtt pályára küldeni éppen felépülő játékosait.

A törökök keretében Alex Teixeira, Gökhan Töre és Ajdin Hasic fognak hiányozni. A lehető legjobb, legtámadóbb kezdőjét fogja a pályára küldeni Sergen Yalcin, akinek ez lehet a hattyúdala. A csapata borzalmas formában van, sorra veszítik el a meccseiket, már lassan nem is tudják, milyen érzés győzni. A Gireunspor elleni 4-0-s fiaskó után meg is pendítették, hogy a mestert kirúgják, de ez egyelőre nem történt meg. Azonban javulás azóta sem látható, a Besiktas a hétvégén csak 1-1-et játszott a Kasimpasa ellen…

A rotáció ellenére egy nagyon sima hazai győzelmet várunk a sárga-feketéktől, ezúttal nem gondolnánk, hogy a Besiktas akár csak meg tudja szorongatni ellenfelét. Ergo szerintünk nem tudnak majd kapuba találni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső