Juventus – Malmö: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 18:45 Juventus Stadium
Juventus
vs
Malmö

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mai nappal befejezzük a Bajnokok Ligája csoportkörét, a tegnapi nyolcas után ma egy újabb vár ránk, ezt követően pedig kialakul a végeredmény minden csoportban. Már vannak továbbjutók, vannak biztos kiesők, de lesznek még nagy csaták, ennyit biztosan ki lehet jelenteni.

Itt van kezdésnek a Juventus – Malmö mérkőzés, ahol a hazaiak biztos továbbjutók, a vendégek biztos kiesők. Akkor mi a lényeg? Az, hogy a Juventus együttese még harcban a csoportelsőségért. Sokat nem tehetnek az ügy érdekében. Megnyerik saját meccsüket, és közben reménykednek, hogy a Zenit hazai pályán elkapja a nagy rivális Chelsea-t.

Ha mindkét csapat nyer, akkor az angolok végeznek az élen, hiszen az egymás elleni mérkőzések eredménye számít. És hiába nyert Torinóban a Juve 1-0-ra, ha a visszavágón Tuchelék négy góllal küldték őket haza…

Szóval ez Max Allegriéknek nem játszik. Manapság mondjuk már nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a csapatok annak, hogy első, vagy második helyen jutnak tovább, itt már nem arról van szó, hogy az első bombaerős, a második meg gyengébb csapat. Mindkettő bombaerős, ennyit fejlődtek azok, akiket régen kiscsapatnak hívtak a szakértők.

A Malmö közben hihetetlen körülmények között, egy rendkívül éles és izgalmas idény végén ismét megnyerte az Allsvenskant, vagyis a svéd pontvadászatot. Nem volt ez olyan sima, pontegyenlőséggel, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően végeztek az AIK Stockholm előtt.

Számukra tehát ez az utolsó meccs, mielőtt pihenőre vonulnának egy ilyen megterhelő idényt követően.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Chelsea – Juventus: 4-0

G.: Chalobah, James, Hudson-Odoi, Werner

Tippünkben szimplán annyit fogadtunk meg – és ajánlottunk nektek is -, hogy a Chelsea legyőzi majd a zebrákat. Az odds egész tűrhető volt, semmi extra, de mi láttunk benne értéket, véleményünk szerint a fogadóirodák kicsit alábecsülték a címvédőt. Csak azért, mert Torinóban a Juve nyerni tudott. Ennél nem sok simább meccs volt ezen a játéknapon, eredmény tekintetében legalábbis biztosan nem. A második félidő elején már tudtuk, hogy ezt már nem bukhatjuk el.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Silva, Rüdiger – James, Kante, Jorginho, Chilwell – Zijes, Pulisic, Hudson-Odoi

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Rabiot, Locatelli, Bentancur, McKennie – Chiesa, Morata

Azért is volt ez egy viszonylag könnyű tipp, mert az angoloknak csak a győzelem számított elfogadható eredménynek, így biztosak lehettünk benne, hogy az elejétől kezdve megpróbálják majd az öreg hölgyet a saját kapuja elé szegezni. És ez így is lett. Reece James szabadrúgásánál Wojciech Szczesny még hárítani tudott, ám a 25. percben már a lengyel is tehetetlen volt. Egy balról elvégzett szöglet Antonio Rüdiger testéről vágódott Trevoh Chalobah elé, a Bajnokok Ligájában most debütáló védő pedig félfordulatból a hálóba lőtt. A Juve portása amúgy bele tudott kapni a lövésbe, de az kevésnek bizonyult.

Tegyük hozzá egyébiránt, hogy a gólt sokáig vizsgálta a VAR, hiszen Rüdiger kezére pattant a labda, amit a német védő a mellkasához szorított. Végül megadták a találatot, úgy ítélték meg, hogy máshova nem tudta volna tenni a testrészt. Kérdés, hogy akkor Vécsei Bálint Bayer Leverkusen ellen rúgott gólja miért volt szabálytalan? Egy újabb kétes ügy, amelyben nem született konszenzus, így a bírókra van bízva, hogy mikor épp mit ítélnek…

A Juventusnak egy nagyon komoly helyzete volt az első félidőben, egy kiugratás után Álvaro Morata emelte át a kapujából kifutó Edouard Mendyt, gól is született volna az akcióból, ha nincs Thiago Silva. A brazil saját testi épségét sem kímélve, a gólvonal elől vágta ki a labdát, majd a hálóba zúgott. Ápolni is kellett, végül azonban tudta folytatni a játékot.

Az első félidőben Reece James – aki megvált hajkoronájától – még egy nagy bombával tette próbára a vendég kapust, Szczesny tolta ki az erős lövést.

Aztán a második félidőben hasonló szituációban már a szélső nyert, az 55. percben alakult 2-0-ra a mérkőzés. És a második gólt egy gyors harmadik követte: A Juventus csak nyomozta a labdát a saját tizenhatosán belül, míg végül megtalálták. Ott volt a hálóban, Callum Hudson-Odoi jóvoltából.

A vendégeknek az első félidőben is egy helyzete volt, és a másodikban is. Weston McKennie lövését kellett kiszednie a léc alól Edouard Mendynek.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor beállították a végeredményt, Timo Werner közelről passzolta be Hakim Zijes centerezését.

Kiütés volt ez a javából, a Chelsea a finálé előtt jobb helyzetben van, hiszen pontegyenlőség esetén ennek a sikernek köszönhetően az élen maradnak.

Előző meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
malmö
0:3
juventus
Bajnokok Ligája
2014.11.26.Bajnokok Ligája
malmö
0:2
juventus
Bajnokok Ligája
2014.09.16.Bajnokok Ligája
juventus
2:0
malmö
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Malmö – Zenit: 1-1

G.: Rieks ill. Rakitsky

Csalódás, amit a Zenittől láttunk, de tény és való, a céljukat elérték az oroszok. Egy pont is biztos Európa-ligát jelentett a vendégeknek, és ezt végül, ha nehezen is, de hozták Dzyubáék. A Malmö annak örülhet, hogy végre nem üres kézzel hagyták el a pályát. Ellentétben velünk, akik nem voltak a pályán, de üres kézzel távoztak…

A kezdők:

Malmö:

Dahlin – Larsson, Ahmedhodzic, Brorsson, Moisander – Pena, Innocent, Lewicki, Rieks – Birmancevic, Colak

Zenit:

Kerzhakov – Chistyakov, Lovren, Rakitsky, Santos – Wendel – Karavaev, Malcom, Claudinho, Barrios – Dzyuba

Az odavágóhoz képest ez egy jóval eseménytelenebb mérkőzés volt, alig volt kaput eltaláló lövés a 90 perc alatt. A hazaiaknak konkrétan csak egy, de abból gól született. A 28. percben Birmancevic és Soren Rieks kényszerítőzött az orosz tizenhatosnál, utóbbi kapta a labdát, és a bal alsóba lőtt.

Különleges gól volt ez a svédek számára, hiszen az első négy fordulóban egyszer sem sikerült betalálniuk, 0-13-as gólaránnyal kullogtak az utolsó helyen. Nem sok ez, de a Malmö számára bizony sokat ért.

Ezzel az első félidő érdekesebb jelenetein túl is vagyunk, ugorjunk a második játékrészre, ott azért több minden történt. Például egy megítélt tizenegyes…

Az 50. percben Dzyuba vezette a labdát a svéd térfélen, a mellette lendületben érkező Wendelt ugratta ki, a brazil eltolta a labdát a kifutó Dahlin mellett, ám ütköztek. Kis fáziskéséssel a bíró büntetőt ítélt, a vétkes pedig sárga lapot kapott. Amivel nem igazán értett egyet, bár azt nem nagyon tudjuk, hogy miért…

Artem Dzyuba állt a labda mögé, és a középre tett labdába még Dahlin pont azzal a lábával védett, amivel a szabálytalanságot is elkövette. Átok és áldás egyben…

Maradt tehát az 1-0 és a hajrára a vendégek még nehezebb helyzetbe kerültek, Dmitri Chistyakov ugyanis a 86. percben megkapta második sárga lapját, a védő butasága miatt 10 emberrel maradtak szűk tíz percre az oroszok. De ez inkább feltüzelte őket, és a hosszabbításban Treimanis, a lett játékvezető újabb tizenegyest fújt nekik. Most épp Larsson (aki a Juve ellen már csinált egy tizit) könyökölte le Dzyubát, amit először nem vett észre a bíró, később a VAR segítségét kérte.

A labdához most nem Dzyuba, hanem Yaroslav Rakitsky állt, és a védő a bal alsóba bombázott, 1-1. Nagyon ki lett ez centizve orosz részről, de ez az egy pont egy biztos, nyugodt hatodik fordulót, és egy Európa-liga folytatást hozott számukra.

Összefoglalás

Szinte borítékolható a hazai győzelem ezen a találkozón, a Malmö már a háta közepére sem kívánja ezt az egészet, a játékosok már pihennének, de közben biztosan ott motoszkál bennük az, hogy még utoljára illene valami szépet mutatni a szurkolóiknak. Meglátjuk, nagyon hamar ki fog derülni, hogy az angyal nyert a vállukon, vagy a kisördög.

A Juventus számára tehát van tét, mégpedig az első hely. Ők – ahogy a bevezetőben is mondtam – annyit tudnak tenni, hogy megnyerik a meccsüket, a többit pedig a sorsra bízzák.

A csapatban nem szerepelhet majd Mattia De Sciglio, Danilo, Aaron Ramsey, Weston McKennie és – ami a legfájóbb – Federico Chiesa sérülés miatt, míg Mattia Perin koronavírus-tesztje hozott pozitív eredményt.

A Malmönél csak a három, régóta maródi játékos nevét tudom ide biggyeszteni: Jonas Knudsen, Ola Toivonen és Felix Beijmo hagyja majd ki az összecsapást.

A svédek otthonában a Juve rendkívül könnyedén győzött, egy félidő alatt elrendezték az ellenfelüket. Most is valami hasonlót várunk, részünkről a hendikepes győzelem is pakliban van, a bajnokságra sem kell annyira tartalékolni, hiszen a Veneziához utaznak hétvégén. Bár, égette már meg magát az öreg hölgy kisebb csapatok ellen is idén…

Azon gondolkozunk még, reális-e az, hogy mindkét együttes betalál. Igazából ezt egy élő keretein belül jobban meg tudnám ítélni, véleményem szerint nem. Ha most kell erről nyilatkoznom. De azért kukkantsatok rá majd a meccsre, mert abból nagyon sok dolog ki fog derülni. A hazai (hendikepes) győzelem mellett tehát azt fogadjuk még meg, hogy a találkozón csak a Juventus szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső