CFR Cluj – Borac Banja Luka: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 02.
2021. július 06. kedd, 19:00 Dr. Constantin Rădulescu
CFR Cluj
vs
Borac

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem a Fradi az egyedüli csapat, akik az elmúlt időszakban megmutatták magukat komolyabban is az európai porondon, pályára kell lépnie többek között a Dinamo Zagrebnek, a Slovan Bratislavának, a Legia Varsónak, a Malmönek és a Kolozsvárnak is.

A CFR Cluj egy bosnyák csapatot kapott ellenfelének, a Borac Banja Luka együttesét.

Egyértelmű mérkőzés? Igen, szerintünk az. Itt nem is a találkozó vagy épp a párharc kimenetelével fogunk foglalkozni.

Akkora különbség van a két csapat között, mintha a Manchester City az MK Donsszal játszana. Nem lebecsülve őket, hiszen láttunk már korábban is meglepetéseket, de két mérkőzésen kiejteni a Clujt egyenlő a lehetetlennel.

Azért bizonyára megpróbálják a srácok, ezért vannak itt, de sok esélyt nem tudunk adni nekik. És ez az esély egyelőre konvergál a nullához…

Mai utolsó mérkőzésünk következik, a CFR Cluj – Borac Banja Luka találkozó.

A csapatokról

A kolozsváriakat valamennyire már megismertük az évek során, de a bosnyák kiscsapat abszolút nem ismerős Magyarországon. De majd most ezen változtatunk egy keveset…

CFR Cluj

Zajlott az élet a román bajnokcsapatnál. A gárdát bajnoki címig vezető Edward Iordanescu mester nem hosszabbította meg a szerződését az idény végén, ugyanis szeretett volna radikális változásokat eszközölni a csapatnál, konkrétan egy kis vérfrissítést csempészni Kolozsvárra, ám a vezetőség ebbe nem egyezett bele, így a sikeredző lelépett.

A helyére egy Magyarországon is ismerős arc ült, a Debrecen egykori csatára, a nem higgadt vérmérsékletéről híres Marius Sumudica. Sumudica igazi vándormadár, aki alig bír ott maradni egy-egy kispadon, eddig összesen 18 együttest edzett. Pikáns volt az egész történet, hiszen a második helyen álló Bukaresttel is tárgyalásban állt, majd hipp-hopp aláírt a riválishoz.

Pihenésre nincs sok idő, felkészülni meg pláne nincs. Május végén ért véget a román bajnokság, amit nagyon biztosan nyert meg a Cluj, 9 pontos előnyt sikerült összehozni a rájátszásban rendkívül gyengén muzsikáló FCSB-vel szemben.

A Kolozsvár öt felkészülési mérkőzést játszott júniusban, abból kettőt magyar csapat ellen. Játszott a Puskás Akadémiával (kikaptak 1-0-ra, a gólt Plsek szerezte) valamint az Újpesttel (1-1-es döntetlen lett a vége, a gólokat Debeljuh és Croizet szerezték).

Emellett volt még egy döntetlenjük és két győzelmük.

A csapat kissé átalakult, a dél-amerikai kontingens nagy része távozott, így Luis Aurelio, William Soares és Paulo Vinicius sincs már a csapattal, Michael Pereira Törökországba igazolt, míg Catalin Golofca a Sepsiben folytatja.

Érkezett viszont pár ígéretes játékos: A Waalwijkből Anas Tahiri, a Sepsiből Rachid Bouhenna, a Botosaniból Jonathan Rodriguez, a Guingampból Guessouma Fofana, a Hermannstadtból pedig Cristiano Figueiredo.

Legnagyobb értékeiket is meg tudták tartani, így jelen pillanatban azt kell mondanunk, esélyes, hogy zsinórban az ötödik bajnoki címre is sor kerülhet idén.

Ami a nemzetközi kupaszereplést illeti. Tavaly a második körben búcsúztatta őket a Dinamo Zagreb. Ha ott tovább tudtak volna menni, akkor a Fradi várt volna rájuk… Ezt csak úgy megemlítjük, jelentősége nem igazán van.

Idén az első körben igazán könnyű ellenfelet kaptak, nézzük is meg, kik ők!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Borac Banja Luka

A Prishtina esetén sem volt könnyű dolgunk, de a bosnyák Premier League szintén nem egy könnyű dió. A Borac Banja Luka a tavalyi szezonban egy nagyon kiélezett szezon végén tudta begyűjteni a bajnoki címet a Sarajevo és a Velez Mostar előtt. Ezzel második bajnoki címüket szerezték meg, mióta Bosznia-Hercegovina független, előtte a Jugoszláv kupát nyerték meg 1988-ban.

Első bajnoki címük után 10 évvel tehát ismét az élre törtek, de már tavaly is kiléphettek a nemzetközi kupaporondra, az Európa-ligában két körig jutottak. A montenegrói Sutjeska Niksic együttesét még legyőzték, ám a portugál Rio Ave ellen 2-0-ra elvéreztek.

A klub edzője az a Marko Maksimovic, aki még mindig csak 37 éves, korábban maga is megfordult játékosként a csapatban, igazából innen vonult vissza meglepően fiatalon, mindössze 28 éves korában.

2020 decemberében vette át a stafétát Vlado Jagovictól, és csodát művelt, tíz év után bajnoki címre vezette Banja Luka városának csapatát.

Ami az igazolásokat illeti: Hatan érkeztek, ketten távoztak. A két távozó nem töltött be fontos szerepet a csapatnál, az érkezők viszont még betölthetnek. Ante Zivkovic neve talán számotokra is ismerős lehet, a horvát támadó Törökországból igazolt Boszniába. Itt van még Amar Begic, Milan Vusurovic, Nikola Cetkovic, David Cavic és Enver Kulasin is.

Összefoglalás

Rövidek leszünk és tömörek: Egyértelműen a Cluj győzelmét várjuk. Az erdélyi együttes nem gyengült, inkább erősödött, név alapján sikerült a távozókat megfelelően pótolni, és bár Sumudicát és az új stílust még szokni kell – ez látszott a felkészülési meccseken is – szerintünk nem lesz gond.

A Borac – ami egyébként harcost jelent – a tisztes helytállásban bízhat, bár, ha nevükhöz méltón játszanak, akkor megnehezíthetik a még nem igazán összeszokott románok dolgát.

Nem tudunk nem a Kolozsvár győzelmére fogadni. A játékerőben látott különbségek miatt még a hendikep is megfordult a fejünkben, de talán az sem rossz megoldás, hogy csak az egyik együttes talál a hálóba…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső