Chelsea – Juventus: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Juventus

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Valami őrületes csodának kéne ahhoz történnie, hogy ne a Chelsea – Juventus páros jusson tovább a Bajnokok Ligája H csoportjából. A zebrák hibátlan mérleggel, négy győzelemmel várják a címvédő elleni második összecsapást, amely a csoportelsőség szempontjából lesz fontos.

Aki esetleg nem tudná, a torinói első mérkőzést a Juventus szűken, 1-0-ra megnyerte, emiatt Thomas Tuchel együttese a második helyen áll, de mivel a Zenit és a Malmö nincs egy súlycsoportban az élen állókkal, így a továbbjutás kérdése szinte már félidőnél eldőlt. Ez is volt a papírforma, de a Zenittel azért megszenvednek/megszenvedtek.

Mindkét csapat formája kielégítő, mindketten egy idegenbeli rangadó megnyerésével készültek a holnap esti csatára, a Juve a Lazio otthonából hozta el a három pontot, míg a Chelsea Leicesterben nyert.

A csoportelsőség szempontjából fontos meccs jön, bár mostanság ez sokszor már csak presztízs, a gárdáknak, a mestereknek majdnem mindegy, hogy első, vagy második helyen jutnak tovább. De azért a Bajnokok Ligája címvédőjétől elvárnánk, hogy bárkit legyőzzenek, nem igaz?

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Malmö – Chelsea: 0-1

G.: Zijes

Csak félig-meddig mondható sikernek az, ami a Malmö – Chelsea meccsen történt. Elvártuk volna, hogy még így, legjobb támadója/támadói nélkül is elverjék a svédeket, mint szódás a lovát, másrészt nem gondoltuk, hogy Jon Dahl Tomasson együttese be tud találni Edouard Mendy kapujába.

A kezdők:

Malmö:

Dahlin – Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson, Rieks – Berget, Innocent, Rakip, Pena – Nánási, Colak

Chelesa:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Hudson-Odoi, Havertz, Zijes

A vendégeknél továbbra sem volt bevethető Timo Werner és Romelu Lukaku, a két támadót így helyettesíteni kellett. A Malmönél az okozott némi szemöldökráncolást, hogy Antonio Mirko Colak mellett nem Veljko Birmancevic, hanem Sebastian Nánási kedzett. A szerbnek csak öt perc jutott, pedig alapembere a csapatnak…

A londoniak ezen 90 perc alatt nem játszottak feltétlenül jól, viszont egy gólt azért csak sikerült begyötörni. Ami egyébként jubileumi gól volt, Hakim Zijes találata volt az ötszázadik találat, amit a nemzetközi sorozatokban szerzett a Chelsea.

De előre szaladtam, egyelőre maradjunk az első félidőnél, ahol gól nem született, és helyzet sem olyan sok.

Az ékként játszó Kai Havertz került először helyzetbe, a támadó Ruben Loftus-Cheek passzával robogott a kapu felé, Dahlin kapus azonban jól zárta a szöget, a svédek pedig fel tudtak szabadítani aztán.

Meglepetésre a Malmö is veszélyeztett, Antonio Mirko Colak egy felívelt labdát lőtt kapásból el, nem is volt ez egy rossz kísérlet, alig ment el a baloldali kapufa mellett.

Az első félidőben több lehetőség nem nagyon született, Lukakuval azért bizonyára más lett volna a helyzet…

A fordulás után, tíz perccel a kezdő sípszó után született meg a már említett kerek gól, amelyet Hakim Zijes szerzett. Nem volt nehéz dolga, Callum Hudson-Odoi remek centerezését passzolta a gólvonal mögé.

A 68. percben volt egy újabb lehetőség az angolok előtt, egy balról beívelt szögletet Thiago Silva húzott a kapura, Dahlintól gól is lehetett volna, de Anel Ahmedhodzic a gólvonalon állva kifejelte a labdát.

Az utolsó helyzetet Kai Havertz hagyta ki, ismét Loftus-Cheektől kapott forintos labdát, de ezt a ziccert is sikerült Dahlinba rúgnia.

Nem volt egy egetrengetően jó meccs, de a Chelsea végül hozta a kötelezőt…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
juventus
1:0
chelsea
Bajnokok Ligája
2012.11.20.Bajnokok Ligája
juventus
3:0
chelsea
Bajnokok Ligája
2012.09.19.Bajnokok Ligája
chelsea
2:2
juventus
Bajnokok Ligája
2009.03.10.Bajnokok Ligája
juventus
2:2
chelsea
Bajnokok Ligája
2009.02.25.Bajnokok Ligája
chelsea
1:0
juventus
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Zenit: 4-2

G.: Dybala (2), Morata, Chiesa ill. Bonucci (ög), Azmoun

Szentpéterváron alaposan megszenvedtek a zebrák a Zenit ellen, akik fel tudták venni a versenyt a nagyokkal, de pontot vagy pontokat szerezni már nem sikerült ellenük. Bíztunk abban, hogy itt is megnehezítik az oroszok a Juve dolgát, mint mondjuk a Stamford Bridge-en a Chelsea-ét, de Max Allegri fiai – nagy szomorúságunkra – lehengerlőn játszottak…

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Chiesa, McKennie, Locatelli, Bernardeschi – Morata, Dybala

Zenit:

Kritsyuk – Karavaev, Lovren, Chistyakov, Rakitsky – Sutormin, Barrios, Wendel, Mostovoy – Azmoun, Claudinho

A bajnokságban annyira nem megy jól a szekér, a Bajnokok Ligájában azonban hibátlan az öreg hölgy mérlege, négyből négyet nyertek. A Zenit elleni második mérkőzésen is sikerült nyerniük, a továbbjutás így már megvan, a kérdés csak az, hogy első vagy második helyen mennek tovább aztán.

Az első lövést a nyolcadik percből jegyezhettük fel, Álvaro Morata vezette rá a kékmezesekre a labdát, kereste a lövőhelyzetet, de nem találta, így inkább Paulo Dybalának passzolt. Az argentin megnézte a jobb alsót, majd el is engedett egy lövést, ami a kapufáról jött ki. Egy darabig az oroszok még nem tudtak felszabadítani, végül Wendel unta meg a totojázást, és kibikázta labdát az oldalvonalon túlra.

Pár perccel az esetet követően Dybala ismét próbálkozhatott, egy szöglet után az égbe fejelt labdát lőtte el kapásból, ami össze-vissza pattogott, végül a kapuban kötött ki, 1-0.

Nagyon ment a Juve, Dybala tarthatatlan volt, egy betörés után a 18. percben Moratát szolgálta ki tökéletesen, a spanyol viszont 11 méterről a jobb felső fölé csavart.

Várták a szurkolók a második gólt, helyette jött a feketeleves, a 26. percben Leonardo Bonucci egy szerencsétlen öngólt szerzett, az állás 1-1-re módosult.

Aggodalomra azonban semmi ok, mert a zebráknak volt egy Paulo Dybalája. A támadó a második félidő elején is villant, a 49. percben centikkel lőtt a jobb kapufa mellé, de tíz perccel később már ismét gólt ünnepelhetett. Federico Chiesa két védő között tört be a tizenhatoson belülre, azonban a szélsőt szabálytalanul megállították, tizenegyes.

A csapatkapitányi karszalagot is viselő játékos nekifutott a labdának, majd mellé lőtt. Döbbenet egy tizedmásodpercig, de a játékvezető megmentette a hazaiakat. Az orosz játékosok idő előtt léptek be a büntetőterületre, emiatt pedig meg kellett ismételni a lövést. Másodszor már nem volt kecmec, 2-1-re vezetett a Juve.

A hajrába belépve még biztosabbá vált a hazai siker, Federico Chiesa és Federico Bernardeschi összjátékának végén előbbi talált a hálóba, ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

Az utolsó tíz percre még két találat jutott, egyrészt Álvaro Morata mattolta Krivtsyukot, majd a legvégén az iráni Sardar Azmoun a hosszabbításban tudott szépíteni.

A Zenitnek meglesz az Európa-liga, a Juventus pedig készülhet az egyenes kieséses szakaszra a Bajnokok Ligájában…

Összefoglalás

A Chelseanek két hiányzója lesz holnap este. Mateo Kovacic biztosan nem léphet pályára, illetve Romelu Lukaku visszatérése sem biztos. Inkább az a valószínű, hogy nem játszik a belga, de lehetséges, hogy a kispadra leülhet. Ahogy Timo Werner is, aki már a hétvégi bajnokin, a Leicester ellen már ott volt a csapattal. Jorginho miatt aggódhattak még a londoniak, akit a rókák elleni meccs 13. percében kellett lecserélni. Elvileg az olasz görcsöt kapott, így szerepelhet majd a Juventus ellen.

A másik oldalon sokkal több a hiányzó. Sokkal-sokkal több. Több védőjére sem számíthat Massimiliano Allegri. Például Giorgio Chiellinire, Mattia De Scigliora, valamint Danilora. A középpályán és a támadók között is lesz hiányzó, Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, valamint Paulo Dybala.

Komoly névsor, ezen játékosok jó része a kezdőben szerepelne alapesetben. A védelem gyenge lábakon áll, minden bizonnyal ismét Juan Cuadradonak kell jobbhátvédet játszania, középen Bonucci mellett de Ligt, baloldalon pedig Alex Sandro szerepel majd.

A középpálya a megszokottnak mondható, Bentancurral, Chiesával, Locatellivel és Rabiot-val, elől pedig Kulusevski és Morata rohamozhat majd.

A múltkori csoportmeccsüket a Chelsea finoman szólva elrontotta, most ezt kellene javítani.

Számunkra egyértelmű, hogy a kialakult helyzet miatt a Chelsea esélyesebb. A Juventusnak bőven elegendő egy döntetlen is, azzal már meglesz a csoportelsőség, így hazai rohamokat, és egy védekező felfogású, kontrára játszó vendégcsapatot láthatunk majd.

Magunk részéről azt gondoljuk, hogy 90 percen át nem lehet feltartóztatni ezt a védelmet. Ezért mi a hazaiak győzelmére fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső