FC Barcelona – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 21:00 Camp Nou
Barcelona
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Izgalmas napok, hetek vannak a Barca mögött, Ronald Koeman távozása után végre kinevezték Xavit, akiről már évek óta beszéltek, hogy egyszer átveszi majd a blaugrana irányítását. Ez most megtörtént, nem a Barca legjobb évében, nem a legkönnyebb helyzetben, amikor a csapat dúskál az anyagi javakban, amikor a csapatot elképesztően minőségi játékosok alkotják.

Az egykori fantasztikus középpályásnak így kell csodát csinálnia. Az első csapás szombaton megérkezett, még egy játékosát veszítette el a Barca, de ezúttal nem egy olyan sérülésről van szó, amely egyszer majd helyrejön. Sergio Agüero nem olyan régen cserét kért a Deportivo Alavés elleni mérkőzés első félidejében, mint kiderült, mellkasi fájdalmai voltak. Ezt követően diagnosztizáltak nála szívritmuszavart. Eleinte pár hét kihagyásról volt szó, majd jött a teljes sokk: Az argentin támadó visszavonul a profi futballtól.

Xavi merítési lehetőségei ismét fogytak, de tegyük hozzá: Nincs szükség még egy olyan esetre a futballpályán, mint Christian Eriksené a nyári EB-n. Az egészség mindenekelőtt, keserédes, hogy Kun visszavonul. Örülök, mert így teljes életet élhet, szomorú, mert nem láthatjuk többet a pályán…

A Bajnokok Ligája csoportkörének talán legfontosabb mérkőzése következik, az ellenfél ugyanis a Benfica. Akik eddig a szezonig sosem tudták legyőzni a Barcát, viszont az első meccsen nagyon simán, 3-0-ra nyertek Lisszabonban úgy, hogy közben a vendégek a kaput sem találták el egyszer sem.

A portugálok két Bayern München elleni mérkőzésen vannak túl, ami alaposan lelombozhatta őket, a két meccsen összesen 9 gólt kaptak. Viszont az erőt adhat számukra, hogy ők voltak az első csapat, amely be tudta venni Manuel Neuer kapuját.

Nagyon várjuk az FC Barcelona – Benfica találkozót, talán ez a leginkább várt mérkőzése a keddi játéknapnak.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Dinamo Kijev – FC Barcelona: 0-1

G.: A. Fati

Reméltük, hogy az ukrán csapat képes lesz meglepni a Barcát, akik a szezon kezdete óta szenvednek, mint disznó a jégen. Illetve abban is bíztunk, hogy két és fél gólnál több nem fog születni a találkozón. Utóbbi bejött, az előbbi csak majdnem. Ami azt jelenti, hogy az nem jött be, a Dinamo nem tudott pontot szerezni.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Karavaev – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Garmash

FC Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, E. Garcia, Lenglet, J. Alba – F. de Jong, Busquets, Nico – Gavi, Depay, A. Fati

Sajnos egy kifejezetten gyenge színvonalú találkozót láthattak azok, akik úgy döntöttek, hogy kilátogatnak a stadionba, esetleg tévén keresztül megnézik az összecsapást.

Huszonöt percig kellett várni az első igazán komoly helyzetre, ekkor egy jobboldali szögletet röviden vágtak ki a Barca játékosai, a labda pedig Carlos de Pena elé került. Nem teketóriázott a szélső, kapásból lőtt, ter Stegen már elvetődött, de lábbal még hárítani tudott.

Ezen kívül sok mást az első félidőből nem lehetett kiemelni, a Barca ugyan próbálkozott, de a támadóharmadban valahogy elfogyott a tudomány. Vagy a blaugrana rontott az utolsó pillanatban, vagy a kijevi védők mentettek. Mindenesetre jött a lefújás, és a csapatok pihenni mentek.

A második félidőben a Barca majdnem kapott egy tizenegyest, Tomasz Kedziora megmozdulása után harsant a síp a román játékvezető szájában, de végül kiderült, hogy semmiféle szabálytalanság nem történt.

Bő tíz perccel később egy labdaszerzés után Ousmane Dembele indult meg az ukrán kapu felé, és bár ő is hibázott, a labda végül maradt a Barcánál. Memphis Depay kitette a jobbszélre az érkező Minguezának, aki egyből, félmagasan ívelt középre. Egy ukrán védő megpróbált felszabadítani, a laszti irányt változtatott a spiccén, és így Ansu Fati számára tökéletes lövőhelyzet termett. Nem is késlekedett Leo Messi mezének örököse, hatalmas erővel bikázott a Bushchan szeme közé. A kapusnak annyi ideje sem volt, hogy felemelje a kezét.

Sergi megtette, amit kellett, életben tartotta a Barca továbbjutási reményeit, de kétlem, hogy van olyan fanatikus Barca-drukker a világon, aki még egyszer le tudna ülni ezen meccs elé…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
benfica
3:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2021.05.26.Európa-liga
barcelona
0:0
benfica
Európa-liga
2008.11.25.Bajnokok Ligája
benfica
0:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2008.09.17.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
benfica
Bajnokok Ligája
2006.03.28.Bajnokok Ligája
benfica
0:0
barcelona
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Benfica: 5-2

G.: Lewandowski (3), Gnabry, Sané ill. Morato, Nunez

Megint hatalmasat ment a Bayern München, ezúttal is a Benfica esett Julian Nagelmann csapatának áldozatául. A mester a felépülése után újra a kispadon lehetett, a srácok pedig egy megnyugtató győzelmet szolgáltak tálcán a vezetőedzőjüknek. Szerencsére a játékosok minket sem hagytak cserben, a BTTS gyönyörűen, már az első félidőben jött, onnantól kezdve csak élveznünk kellett a találkozót.

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Nianzou, Upamecano, Davies – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Sané, Coman – Lewandowski

Benfica:

Vlachodimos – Gilberto, Lucas Verissimo, Vertonghen, Morato – J. Mario, Meite, Grimaldo – Pizzi, Yaremchuk, Everton

Kingsley Coman ördöngős cseleivel indult a mérkőzés, a hatodik percben a sérülékeny francia bolondított meg mindenkit a jobboldalon, bepasszolt labdáját Leon Goretzka tűzte kapura. Odysseas Vlachodimos védeni tudott, de a görög nem nyugodhatott meg, mert a védők nem tudtak felszabadítani, Robert Lewandowski pedig mint keselyű csapott le majdnem a labdára, így a Benfica portásának ismét játékba kellett avatkoznia.

A 26. percben ismét Coman cseleit figyelhettük, ezúttal is sikerült Grimaldot becsapnia, most a hosszú sarkot vette célba, ahol gólra éhesen várt Lewandowski. A lengyel csatár fejére tökéletes volt a beívelés, másfél méterről nem okozott gondot gólt fejelnie.

Hamarosan már kettővel ment a hazai csapat, Lewa ezúttal gólpasszt jegyzett, passzát Serge Gnabry sarokkal értékesítette.

Beindult a gólgyár, és ennek mi nagyon örültünk, a 38. percben a Benfica szépíteni tudott. Joao Mario végzett el egy szabadrúgást, kipasszolta a labdát a szélre, Alex Grimaldo beadott, ahol Morato emelkedett a legmagasabbra, Neuer tehetetlen volt. Ez volt egyébként az első gól, amit a bajorok az idei BL-ben kaptak.

Maradt még érdekes esemény az első játékrészben, egy tizenegyes, amit azért kaptak a hazaiak, mert Goretzka lövésébe Lucas Verissimo kézzel ért bele. Robert Lewandowski karrierje leggyengébb büntetőjét végezte el, szinte hazaadta a labdát Odysseas Vlachodimosnak.

Játékban egyértelműen a portugálok fölé nőtt a Bayern, támadásban megállíthatatlanok voltak, a szünet után pedig egyből növelték az előnyüket. A 49. percben Alphonso Davies fejjel készített le lövésre, Leroy Sané meg kilőtte a bal alsót, 3-1.

A meccsben még két Lewandowski villanás volt, a támadó mindkétszer Vlachodimos felett pörgette/belsőzte át a labdát, mindkettő gól élményszámba ment.

A kettő között pedig Darwin Nunez tudott eredményes lenni, így egy hétgólos mérkőzést hozott a hideg müncheni este.

Összefoglalás

Kun Agüerot tehát többé nem láthatjuk a pályán, maximum valamiféle jótékonysági meccsen. Elképesztő pechszériában a Barca, az argentin mellett még egy rakás hiányzójuk van. Martin Braithwaite, Ousmane Dembele, Pedri, Ansu Fati, Sergino Dest, illetve Dani Alves szolgálataira majd csak januártól számíthatnak.

A Benficánál Rodrigo Pinho, valamint Lucas Verissimo sérült, utóbbi hiányzása nagy érvágás Jorge Jesusnak. Nicolás Otamendi pótolhatja majd. A legutóbbi kezdőhöz képest annyi változást tudunk elképzelni, hogy Rafa Silva visszakerül a kezdőbe, Darwin Nunezzel és Roman Yaremchukkal támadhatja majd ter Stegent.

A Barca a hétvégén 1-0-ra nyert az Espanyol ellen, a kezdőben pedig Gavi és Nico mellett feltűnt még két fiatal: Ilias Akhomach és Abdessamad Ezzalzouli. Xavi tehát bátran nyúl a fiatalokhoz, meglátjuk, hogy melyikük tudja beverekedni magát a kezdőbe.

A korábbi meccsük nagyon sima volt, ott, akkor a Benfica szabályosan lejátszotta a pályáról a Barcát, most azért ilyen könnyű találkozóra nem számítunk. Xavi érkezése segítség, de nagyon sokat kell még a csapatnak, illetve a csapattal dolgozni.

Lehetséges, hogy rengeteg kudarc vár a csapatra, de egy döntetlen számukra nem elég, az utolsó fordulóban utaznak Münchenbe, a Benfica meg a már kiesett Dinamo Kijevet fogadja. Tehát valószínűleg csak akkor juthatnak tovább a gránátvörös-kékek, ha nyernek. És szerintünk nem fognak, könnyedén zavarba hozható a védelem, Nunezék ezt ki fogják tudni használni. Egy döntetlen ebben bizony benne van…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső