Inter – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 18:45 Stadio San Siro
Inter
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az ember már félve ül le egy Inter – Shakhtar Donetsk mérkőzés elé, zsinórban harmadik találkozójuk is 0-0-s döntetlenre végződött, és bár léteznek olyan gólnélküli meccsek, amik így is tudnak izgalmat és élményt adni, azért a focinak a lényege, a sava-borsa mégiscsak a gól, nem?

Az Inter tavaly is összecsapott az ukránokkal, lényegében miattuk estek ki a kék-feketék. Az akkor még Antonio Conte által irányított milánóiak Ukrajnában is ikszeltek, aztán Milánóban, közel 100 percen át rohamozták a kaput, sikertelenül. Az a 0-0 akkor azt jelentette, hogy a Real Madrid és a Borussia Mönchengladbach jutott az egyenes kieséses szakaszba, a Shakhtar átment az Európa-ligába, az Inter meg hoppon maradt.

Ezt most Simone Inzaghi mindenképp elkerülné. Jó eséllyel el is fogja, mert ez a Shakhtar meg sem közelíti a tavalyit. Legalábbis ami a BL-szereplést illeti. Gyengék, ötlettelenek, lyukasak és még sorolhatnám, számomra hatalmas csalódás, már csak azért is, mert egy olyan edző ült le a kispadjukra, akit kifejezetten jó edzőnek tartok. Roberto De Zerbi szeretett volna mindenképp nemzetközi porondon szerepelni. Megkapta az esélyt, de élni nem tudott vele. Ebből még Európa-liga sem lesz, hacsak valami nagy változás be nem áll.

Amennyiben a vendégek nem nyernek, úgy biztosan búcsúznak, még az EL-re sem lesz esélyük. Ha viszont elhozzák a San Siroból a három pontot… Na az lesz egy igazán érdekes szitu, akkor az utolsó forduló teljes mértékben nyitott lesz.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sheriff Tiraspol – Inter: 1-3

G.: Traoré ill. Brozovic, Skriniar, A. Sánchez

Volt miért izgulni, a játékosok tettek róla, hogy az utolsó perc is izgalmas legyen. No nem a meccs szempontjából, az Inter hozta a kötelezőt, és a visszavágón is hármat vágott a moldávoknak. Viszont nekünk akadt még izgalom a harmadik olasz gól után is, mivel arra fogadtunk, hogy nem csak az Inter, de a Sheriff Tiraspol is betalál. Adama Traoré, köszönjük szépen!

A kezdők:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – Traoré, Kolovos, Castaneda – Jakhshibaev

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Vidal, Dimarco – Dzeko, Martinez

A Sheriff Tiraspol együttese jó pár szurkolónak megmelengette a szívét, tipikus Dávid és Góliát történet, ami a futballt szerető embereknek mindig kedves. Bátran futballoztak a Shakhtar Donetsk ellen, bátrak voltak – ám megfontoltak – a Real Madrid ellen, és az Inter ellen is próbálták ugyanazt a játékot hozni.

A hazai visszavágón viszont mintha picit meg lettek volna szeppenve. Vagy csak az Inter tudta rájuk erőltetni az akaratukat? Egy kicsit mindkettő talán.

Fél órán át nem igazán láthattunk helyzetet, csak meddő milánói mezőnyfölényt, az utolsó negyedórára aztán kicsit összekapták magukat Simone Inzaghi legényei. A 31. percben Matteo Darmian csavarása szállt mellé, majd később Lautaro Martinez tekert a baloldali kapufára. A szünetre 0-0-val vonulhattak a felek.

Vannak mérkőzések, amik csak az első gólig mondhatók nehéznek, itt is ez volt a helyzet. Az 54. percben a Sheriff megint bemutatott pár szerencsétlen mozdulatot (két védő startolt rá egy labdára, összecsúsztak, így a nevető harmadik, fehérmezes milánói hozta el a játékszert), majd Marcelo Brozovic egy csel után kilőtte a jobb alsót, Georgios Athanasiadis hiába nagyon jó kapus, nem védhetett.

Tíz perccel később jött az újabb Inter-gól, melynek szerzője Milan Skriniar volt. A szlovák védő egy szöglet után fejelhetett, fejesét – sőt első ismétlését is – védte Athanasiadis, harmadszor azonban már sikerült eljuttatni a labdát a hálóba.

A harmadik gól ismét egy Sheriff hiba után született. A 82. percben Lautaro Martinezt Alexis Sánchez váltotta, aki első labdaérintéséből gólt szerzett, mivel Gustavo Dulanto a saját tizenhatosán belül veszítette el a játékszert.

A találkozó hosszabbításában a Sheriff rajtunk is megkönyörült, Adama Traoré a 92. percben Sebastién Thill beadását csúsztatta a hosszúba.

Az első meccs is 3-1 lett az Internek, és a második is. Nincs miért szégyenkeznie a moldávoknak…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:0
inter
Bajnokok Ligája
2020.12.09.Bajnokok Ligája
inter
0:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2020.10.27.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:0
inter
Bajnokok Ligája
2020.08.17.Európa-liga
inter
5:0
shakhtar donetsk
Európa-liga
2005.08.24.Bajnokok Ligája
inter
1:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Real Madrid – Shakhtar Donetsk: 2-1

G.: Benzema (2) ill. Fernando

Mégsem olyan tartalékos felállásban léptek pályára a királyiak, mint ahogy azt a mérkőzés előtt sejteni lehetett. Óvatosak voltunk, nagyon óvatosak, szimplán a blancók győzelmére fogadtunk. Nem ez volt életünk nyereménye, szó se róla, de ismeritek a mondást: Ki a kicsit nem becsüli… Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy a Shakhtar Donetsk a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé nem kerül, de még az Európa-liga is neccessé vált…

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – L. Vazquez, Benzema, Vinicius Jr.

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily – Stepanenko – Tete, Maycon, Alan Patrick, Mudryk – Fernando

A Real Madrid az élről, magabiztosan várhatta a Shakhtar elleni visszavágót, emlékezetes meccsen nyertek korábban, 5-0-ra ütötték ki De Zerbiéket. Most a góleső elmaradt, a három pont azonban nem. A találkozót megelőzően azt lehetett olvasni, hogy a királyi gárda több kulcsjátékosa sem tudja vállalni a játékot, aztán a hivatalos kezdők bejelentésekor jött a koppanás, szinte mindenki ott volt Carlo Ancelotti csapatában.

Az első lövésre nem kellett sokat várni, az ötödik percben Lucas Vazquez és Luka Modric játszottak össze, végül a horvát zseni 6-7 méterről, estében lőtt kapura, Trubin reflexmozdulattal tisztázott szögletre.

A 10. percben Alan Patrick is megkínálta egy lövéssel a túloldalon Thibaut Courtois-t, a belga ebbe a lövésbe nem tudott beleérni, viszont a kapufa megmentette a kapust.

Kár érte, ugyanis pár perccel később, egészen pontosan a 14. percben Trubin, és a Shakhtar védelme összehozott egy madridi gólt. Eder Militao indítása nem volt jó Benzemának, Dodo hátra passzolt Trubinhoz, a kapus meg Marlont játszotta meg. A Sassuolo egykori védője könnyelmű volt és lassú, Vinicius Jr. elcsente tőle a labdát, középre adta azt Karim Benzemának, ő meg az üres kapuba gurított. Hatalmas hiba volt ez az ukránok részéről, viszont különleges gól a Real Madrid szempontjából. Ez volt ugyanis a XX. század legjobb csapatának ezredik BEK/BL gólja. Elképesztő, ezt a mérföldkövet rajtuk kívül még senki más nem érte el. Az pedig igazán stílusos, hogy a szurkolók egyik kedvence, a csapatkapitány, Karim Benzema írta be magát a halhatatlanok közé…

A 39. percre ugrunk, ekkor láthattuk a Shakhtar Donetsk egyenlítő gólját. Egy felívelést Alan Patrick bravúrosan, mellel továbbított, Fernando üresen érkezett és nagy erővel lőtt a léc alá, 1-1.

A Real Madrid nem hagyta ezt annyiban, a második félidőben még egyszer kapuba találtak. Brazilok között brazilok mutattak be brazilos játékot, Vinicius és Casemiro kényszerítőzött (utóbbi sarokkal tette vissza a labdát), az ifjú szélső középen ismét Benzemát választotta, akinek kapáslövése eldöntötte a mérkőzést.

Mérföldekkel jobban játszott a Shakhtar, mint az első meccsen, itt akár többet is érdemeltek volna. Főleg, hogy az első félidőben még volt egy elég tizenegyes-gyanús szituáció, amire a játékvezető továbbot intett…

Összefoglalás

Sokan még mindig megmosolyogják a Sheriffet, pedig teljesen faarccal mondhatom, hogy hatalmas csata várható a moldávok és az Inter között a továbbjutásért. Épp ezért százszázalékos koncentrációval fognak belevágni a mérkőzésbe a taljánok, nem fogják hagyni, hogy a Shakhtar akárcsak egy percig is veszélyeztesse második helyüket. A kék-feketéktől Stefan de Vrij és Alexis Sánchez fog hiányozni, utóbbi peremember, játékára nagy esély nem volt, előbbit majd Andrea Ranocchia pótolja.

Van egy-két kérdés milánói oldalon: Perisic vagy Dimarco? Dumfries vagy Darmian? Vidal vagy Calhanoglu? Minden más tiszta…

Az ukránoknál Yevgen Konoplyanka és Lassina Traoré sérültek, ez meg is látszik egyébként, a burkina fasói remekül kezdett az ukránoknál, hiányzik a játéka.

Roberto De Zerbi fejében csak a győzelem gondolata járhat, csak ekkor van esélye csapatának tavasszal is európai kupában részt venni. Az Intert töviről-hegyire ismeri, hiszen korábban évekig dolgozott a Sassuolo élén.

Zsinórban három gólnélküli döntetlen után most azt gondoljuk, hogy kiszakad a gólzsák. Mindkét félnek nagyon kell a három pont, ebből kisülhet egy szórakoztató találkozó. Nem feltétlenül ez a legbiztosabb fogadás, de nekünk ez tetszik a legjobban: Két és fél feletti gólszámot várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső