Besiktas – Ajax: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 18:45 Beşiktaş Park
Beşiktaş
vs
Ajax

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megkezdjük hivatalosan is a szerdai napot, ahogy tegnap, úgy ma is időrendi sorrendben érkeznek majd a Bajnokok Ligája következő játéknapjának tippjei. A Besiktas – Ajax mérkőzéssel indítunk, ahol a csoport első helyezettje látogat a csoport utolsójához. A törökök tavaly bajnokságot nyertek, és reménykedtek egy jó Bajnokok Ligája szereplésben, a valóság azonban beköszönt és adott Sergen Yelcinéknek egy irdatlan nagy pofont. Négy mérkőzésen 12 gólt kaptak – hármas átlag -, és csak kettőt rúgtak.

Az Ajax viszont szárnyal, Erik Ten Hag együttese mind a négy mérkőzését behúzta, annyi gólt kaptak, amennyit a Besiktas rúgott ez alatt a négy mérkőzés alatt… Haosnlít ez az Ajax arra, amelyik a Tottenham elleni drámai mérkőzésen esett ki az elődöntőben. Nagyon jó érzékkel igazolnak, nagyon jól meglátják a tehetségeket, utánpótlás-bázisuk a mai napig párját ritkítja…

Nem lennénk meglepődve, ha ismét sokáig menetelnének. A mérkőzésnek tétje már nincs, a Besiktas mindenképp utolsó helyen végez, az Ajax pedig mindenképp csoportelsőként. Majd a Sporting CP – Borussia Dortmund mérkőzés lesz a továbbjutás szempontjából nagyon izgalmas. De arról a találkozóról majd később…

Most kezdjünk neki a holland – török ütközetnek!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sporting CP – Besiktas: 4-0

G.: Pedro Goncalves (2), Paulinho, Sarabia

A találkozóra két tippel készültünk. Egyrészt egyértelműnek találtuk, hogy a portugálok veszik az akadályokat, és legyőzik Yelcin együttesét, másrészt úgy sejtettük, hogy Alex Teixeiráék nem fognak tudni betalálni Adán kapujába. Gyönyörűen jött mindkét tipp, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel.

A kezdők:

Sporting CP:

Adán – Feddal, Coates, Inácio – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Paulinho, Pedro Goncalves

Besiktas:

Destanoglu – Uysal, Welinton, Montero, Yilmaz – Topal, Josef – Ghezzal, Hutchinson, Larin – Karaman

Mind a bajnokságban, mind a BL-ben szenved a Besiktas, a Sporting valósággal átgázolt rajtuk, ahogy azt a végeredmény is mutatja. Már a nyolcadik percben megzörrenhetett volna a törökök kapuja, Pablo Sarabia passzát Paulinho lőtte a felsőlécre. Két perccel később ugyanez volt a forgatókönyv, most viszont Destanoglu hárított, nem a kapufa.

A kezdeti hatalmas fölény később sem csillapodott, de gólra csak a 29. percben került sor. Ekkor Pedro Goncalves szaladt be a tizenhatoson belülre, hátulról Ridvan Yilmaz lökte őt fel, tizenegyes. A sértett jobbra lőtt, Destanoglu balra ment, 1-0.

A szélső a mérkőzésen még egyszer lecsapott, gólját követően szinte azonnal. A 38. percben Matheus ugratta ki Goncalvest, aki szépen tekert a rövidbe. A Besiktas védelme megint sehol sem volt…

És még mindig nem volt vége, a 41. percben Paulinho jó 23 méteres, lapos lövése is Destanoglu háta mögé került, egy félidő alatt kiütötték a törököket.

A második félidőből két Pablo Sarabia lehetőséget emeltünk ki, a 48. percben egy lecsúszott beadás jött ki a felsőkapufáról, majd az 56. percben egy kipattanót lőtt be a spanyol, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

Kíváncsian várjuk, ilyen teljesítménnyel meddig bírja a csapat élén Serder Yelcin…

Előző meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
ajax
2:0
beşiktaş
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Ajax: 1-3

G.: Reus ill. Tadic, Haller, Klaassen

Nem sikerült visszavágni az Amszterdamban elszenvedett 4-0-s vereség miatt, a Dortmund ezúttal is kénytelen volt fejet hajtani az Ajaxszal szemben. Ezzel a hollandok továbbjutottak, ráadásul már biztosan csoportelsők, hiszen pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít, abban meg sokkal jobbak Tadicék. Egyébként a tippünk sajnos nem jött, bár a hajráig bízhattunk abban, hogy 2,5 gól alatti eredmény születik. De ez ellen az Ajax ellen nehéz kibírni 90 percet gól nélkül, pláne, ha az egész meccset emberhátrányban kell lejátszania az ellenfélnek…

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji – Wolf, Witsel, Bellingham, Hazard – Reus, Brandt – Tigges

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Egy bombaerős Ajax lépett pályára a Signal Iduna Parkban, szemben egy tartalékos Dortmunddal. Marco Rose nem volt könnyű helyzetben, a fél csapat a lelátón foglalt helyet ilyen-olyan sérülések miatt, így az U21-es csapat csatára, Steffen Tigges például a kezdőben kapott helyet. Érdekesség, hogy a hátrány ellenére a csodatini, Youssoufa Moukoko pályára sem lépett, Rose nem nagy rajongója az utánpótlás-válogatott rekordernek…

Először a Borussia Dortmund került helyzetbe, méghozzá Martinez hibája miatt. A védő mellé fejelt egy labdának, ezáltal helyzetbe hozta Thorgan Hazard-t. Ott még Pasveer belenyúlt a labdába, így az első támadást sikerrel hárították a hollandok. A labda viszont a belgánál maradt, aki középre ívelt, pontosan Jude Bellingham fejére. A kapu üres volt, mégsem találta el az angol tinédszer.

A mérkőzés fordulópontja a 29. percben volt. Antony egy pazar csellel etette meg emberét, majd ugyanezt próbálta tenni Mats Hummelsszel is. A rutinos védő rácsúszott a brazilra, aki lent maradt a földön, ő meg piros lapot kapott. Tény és való, hogy nem volt szép látvány, de igazából szándékosságról szó sem lehetett, ráadásul nem is találta el annyira Antonyt, a kiállítás talán túlzás volt. De csak talán…

Az emberhátrány ellenére a sárga-feketék később összehoztak egy tizenegyest, Mazraoui koccantotta össze Bellingham lábait. Először a bíró – aki nem nagyon volt a helyzet magaslatán – továbbot intett, a VAR segített be neki. A büntetőt Marco Reus rúgta a kapuba.

Az Ajax sokáig nem tudott mit kezdeni azzal, hogy eggyel többen vannak a pályán, a második félidő hajrájában jutottak el legközelebb Kobel kapujáig. A 71. percben Antony jobboldali beadásába belecsúsztattak, a hosszún érkezett Dusan Tadic, és úgy szerzett gólt, hogy rácsúszott a kapufára. Úgy, hogy minden férfi társam felszisszent, nem lehetett kellemes élmény…

A Dortmund igyekezett tartani a döntetlent, az Ajax viszont megéhezett a győzelemre, sorra jöttek a helyzetek. A 83. percben pedig már az előny a vendégeknél volt, ismét Antony adott be jobbról, Sebastién Haller csúsztatása Kobel mellett a hálóba került.

Volt még egy gól a vendégekben, Antony osztotta ki második (két és feledik) gólpasszát, ezúttal Davy Klaassent szolgálta ki, 1-3.

A piros lap eldöntötte a mérkőzést, mert bár sokáig jól bírta a Dortmund, de várható volt, hogy előbb vagy utóbb kifáradnak… A csoportelsőség így eldőlt, a Dortmund pedig hatalmas csatát fog vívni majd a Sportinggal…

Összefoglalás

Csapataink számára a mérkőzés téttel már nem bír, fentebb az indokokat elmondtam már. Egyikük sem végezhet máshol, mint ahol most áll.

Ettől függetlenül a Besiktas nem valószínű, hogy félvállról veszi majd a meccset, hajtani fognak azért, hogy ne pont nélkül zúgjanak ki. Két játékosukra nem számíthatnak, a Chelsea kölcsönjátékosa, Michy Batshuayi és Josef nem szerepelhet, előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt, hiszen a Sporting ellen kiállították.

A Besiktas formája borzalmas. A török bajnokságban hibát hibára halmoznak, most hétvégén például az Alanyaspor ellen kaptak ki 2-0-ra, emiatt már csak a 9. helyen állnak. Nem tudni, meddig tart ki a türelem Yelcin irányában…

Sokatmondó, hogy Miralem Pjanic és Atiba Hutchinson is félidőben elhagyta a pályát, nem azt nyújtják, ami valóban bennük van…

Összességében nézve tíz meccsükből hetet elveszítettek, és csak hármat nyertek meg.

Az Ajaxnál volt a hétvégén egy nagy visszatérő, André Onana, a nagyreményű kapus ülhetett le a kispadra újra, miután letelt az egyéves eltiltása, amit azért kapott, mert valamilyen tiltott szert használt.

Maarten Stekelenburg sérült, így Ten Hag dönthet úgy, hogy az egyre jobban védő Pasveert játszatja tovább, vagy Onana visszakerül.

A veterán kapus mellett még Sean Klaiber és Mohammed Kudus sérült, Edson Álvareznek pedig összegyűltek a sárga lapjai.

Az Ajax meggyőző játékkal nyert a hétvégén 5-0-ra verték el idegenben a Waalwijk csapatát. Timber mellett Sebastién Haller és Steven Berghuis duplázott, az amszterdamiak pedig továbbra is szárnyalnak, vezetik az Eredivisie-t.

Nagyobb kaliberű rotálásra majd az utolsó körben kerülhet sor, most még a stabil kezdőjükre számítunk.

Emiatt pedig örömjátékot várunk, a Besiktas nagyon fog hajtani a győzelemért, ezt pedig a vendégek csúnyán ki fogják használni. Szerintünk a többgólos vendégsiker sem kizárt, ezért azt mindenképp megfogadjuk. Emellett azt, hogy mindkét csapat betalál majd, a hollandok eddig mindkét idegenbeli meccsükön kaptak egy-egy gólt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső