Napoli – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 06.
2022. szeptember 07. szerda, 21:00 Diego Armando Maradona
Napoli
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az előző tippben mondtam, hogy az Inter meg a Bayern München összecsapása lehet a nap rangadója, de mi nem mondanánk le erről a meccsről sem. A Napoli – Liverpool találkozó a forduló egyik fénypontja lehet, ahol akár még meglepetés is születhet.

Jürgen Klopp csapata a bajnokságban nem igazán kapta el a rajtot, ami nem csoda, folyamatos sérülések gyötrik a keretet, ami miatt a német még egyszer sem tudta a legjobb összeállításban pályára küldeni a srácokat. És most sem fogja tudni, megint van egy halom sérült a keretben…

Akadozik tehát a gépezet, de Klopp évek óta irányítja őket, szóval meg fogja találni ebből a helyzetből is a kiutat.

A Napoli közben lassan, de biztosan fejlődik. Mióta Luciano Spalletti átvette az irányítást, az olaszok feljebb léptek a Serie A-ban, és idén már bajnokesélyesként lehet őket emlegetni, most is épp vezetik a bajnokságot. A BL-ben eddig sokat nem tudtak letenni az asztalra, de ezzel a kerettel talán ezt is meg tudják tenni.

A mérkőzés esélyese a tippmesterek szerint a Pool, de látható, hogy nem számítanak sima találkozóra a bukik sem, ugyanis kétszeres pénzt fizetnének a vendégek győzelméért. A Napoli-sikert, valamint a döntetlent is 3.60 környéki pénzzel jutalmaznák.

Napoli

Ha most kellene megtippelni, hogy ki lesz harcban a scudettoért a szezon végén, én rávágnám azt, hogy a Napoli. Többek között persze. Luciano Spalletti remek munkát végez, és azután sem esett vissza az együttes, hogy két meghatározó játékosuk távozott. Lorenzo Insignére és Dries Mertensre gondolok.

Jött helyettük valaki, aki hamar belopta magát a szurkolók szívébe, ő pedig nem más, mint Khvacha Kvaratskhelia, külön hálás vagyok, hogy ilyen jó focista, mert gyakran leírhatom majd a nevét. Szóval a grúz srác jött, látott és győzött, gólokat szerez, gólpasszokat ad, és minden meccsén remekel.

Ahogy a Napoli is. Bár volt az idényben már két botlásuk, előbb a Fiorentinával, majd a Leccével ikszeltek, de a többi mérkőzésüket megnyerték. Simán verték a Veronát és a Monzát, és a hétvégén a Lazio ellen is győzni tudtak. A gólokat Kvaratskhelia és Kim Min-jae, egy másik új igazolás szerezték.

A tavalyi BL-ről lemaradtak, de most azon vannak, hogy legalább a legjobb 16-ot vagy a negyeddöntőt elérjék. Erre minden esélyük megvan, ebből a csoportból tovább lehet jutni.

Mivel Victor Osimhen és Hirving Lozano is sérült, így a kezdőbe Matteo Politano és Giacomo Raspadori kerülhet, persze Kvaratskheliával karöltve. A középpályáról távozott Fabián Ruiz, de ott van Anguissa, Lobotka és Zielinski, Diego Demme viszont sérült.

A hátsó négyes megint adott, más hiányzóval pedig nem kell számolnia a mesternek.

A várható kezdőcsapat:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui – Zielinski, Lobotka, Anguissa – Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Egymás elleni meccsek:

2019-ben találkoztak utoljára, és azt hihetnénk, hogy a bombaerős Liverpoolnak nem okozott gondot az olasz csapat, akik akkor még csak feltörekvőben voltak, a valóság az, hogy a csoportkör első meccsét a Napoli 2-0-ra megnyerte, majd a visszavágón az Anfielden 1-1-es döntetlen született.

Akkor a csoportot végül a Pool nyerte, mert a többi négy meccsét megnyerte, a Napoli másodikként jutott tovább. Aztán mindketten már a legjobb tizenhat között kiestek…

Előtte egy évvel is találkoztak, ugyanígy a BL-ben, akkor hazai pályán a Napoli nyert, ahogy a Pool is, ez is csoportmeccs volt, és a Pool a második lett, a Napoli meg csak harmadik…

Szóval akik azt gondolnák, hogy Núnezék simán nyernek, azoknak mondanám, hogy a múlt alapján ez nem várható…

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.27.Bajnokok Ligája
liverpool
1:1
napoli
Bajnokok Ligája
2019.09.17.Bajnokok Ligája
napoli
2:0
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.07.28.Barátságos Mérkőzés
liverpool
0:3
napoli
Barátságos Mérkőzés
2018.12.11.Bajnokok Ligája
liverpool
1:0
napoli
Bajnokok Ligája
2018.10.03.Bajnokok Ligája
napoli
1:0
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Ez az idény kicsit hasonlít a két vagy három évvel ezelőttihez, amikor van Dijk súlyosan megsérült, és aztán az egész csapat elkezdett kidőlni. Amikor valaki felépült, tuti, hogy más megsérült. Most is hasonól sérüléssorozat söpör végig a csapaton, és ez az eredményekre is kihat.

A Liverpool az első három bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, döntetlent játszottak a Fulhammel és a Crystal Palace-szal, majd kikaptak a Manchester United együttesétől.

A következő két meccs valamelyest megnyugtatta a kedélyeket, 9-0-val küldték haza a Bournemouth csapatát, és egy utolsó pillanatos góllal 2-1-re verték a Newcastle együttesét, de a városi derbyjükön gól nélküli döntetlenre futotta csak az Everton ellen.

Ezúttal is komoly problémáik vannak, mivel több kulcsjátékosuk hiányozni fog. A védelemben Ibrahima Konaté, aki a BL-ben rendszerint kezdő volt tavaly, nem lesz ott Jordan Henderson és Calvin Ramsay, Naby Keita és Alex Oxlade Chamberlain, míg Fábio Carvalho, Curtis Jones, Caoimhin Kelleher és Thiago Alcantara játékára van némi esély.

Így lehet esélye Arthur Melonak a kezdőcsapatba kerülni, őt a Juventustól vették kölcsön az átigazolási időszak utolsó napján. Joel Matip szintén felépült, ami azért nagy könnyebbség Kloppnak.

Darwin Núnez és Bobby Firmino harcolnak a kezdő tagságért, az eddigi teljesítmény alapján mi a brazilt helyeznénk előtérbe, aki lőtte a gólokat, amíg Núnez eltiltott volt.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, Thiago – Szalah, Firmino, Diaz

Tippelde

Nagy rangadó várható, és kemény foci. A két együttes sosem finomkodott egymással, és bár még csak az első fordulóról beszélünk, a csoportelsőség szempontjából fontos meccs jön. A Napolit otthon nehéz megfogni, bár nem lehetetlen. Ennek a Liverpoolnak talán az, viszont könnyen lehet, hogy a hazaiak két csatára sem tudja vállalni a játékot, ami segítség lehet, ennek a kissé gyengélkedő Liverpoolnak.

Benne van a mérkőzésben a döntetlen, és ezúttal mi most emellett döntöttünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső