PSG – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 21:00 Parc des Princes
PSG
vs
Leipzig

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Általában a kistestvértől érkezők jól szoktak elsülni Lipcsében, ám Jesse Marsch, az új vezetőedző még nem győzte meg a szurkolókat, hogy méltó utódja lehetne Julian Nagelsmannak. Az RB Leipzig nem csak a Bajnokok Ligájában, de a bajnokságban is beragadt, egyre nagyobb a feszültség a csapaton belül, illetve a szurkolók között is. A Bajnokok Ligája eddig lejátszott két mérkőzésén nem tudtak pontot szerezni, a Manchester Citytől elszenvedett 6-3-as zakó után hazai pályán kaptak ki az esélytelenebbnek gondolt Club Brugge-től.

A PSG magabiztosan vezeti a Ligue 1 küzdelmeit, miközben élen áll a BL-ben is, ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a belgák. Nagy rangadót nyertek legutóbb, így a németek sem jelenthetnek gondot. Kivéve, ha mégis…

Mert láttuk már szenvedni a franciákat, az első fordulóban ikszeltek a bátor futballt bemutató Clement-csapattal, a bajnokságban a Rennes együttese győzte le őket… Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bár baromi erősnek gondolom a PSG-t, attól még nem legyőzhetetlenek.

A németek bízhatnak abban, hogy a tavalyi bajnokságban sikerült legyőzni mostani ellenfelüket. Igaz, akkor otthon, saját pályájukon nyertek.

A nap utolsó előtti mérkőzése, a PSG – RB Leipzig következik.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Paris Saint-Germain – Manchester City: 2-0

G.: Gueye, Messi

A játéknap leginkább várt összecsapása, egy idejekorán lejátszott finálé, ilyen és ehhez hasonló dolgokat emlegettek a szurkolók, szakírók. Mi is meg voltunk róla győződve, hogy a végső sikerre is esélyes két csapat mérkőzik meg. A színvonallal nem volt gond, a manchesteri helyzetkihasználással annál inkább…

A kezdők:

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Neymar

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Grealish, Sterling

Ismét összeállt a PSG álomtriója, egyszerre volt a pályán Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar Jr., és most először mutatták talán meg, hogy valójában mit is tudnak. Az első gól viszont nem az ő nevükhöz fűződik, bár főszerepet vállalt benne Kylian Mbappé is, ő végül az asszisztért volt felelős. Az alapvonalról adott középre laposan a meccs nyolcadik percében. Neymar elvétette a labdát, ahogy Rúben Dias és Aymeric Laporte is, így tökéletessé vált Idrissa Gueye számára, aki nem finomkodott, a bal felső sarkot pókhálózta ki hatalmas erővel.

A következő lehetőség Gigio Donnarumma kapuja előtt adódott, nem is volt ez kicsi helyzet. Sőt… Nem is egy helyzetről beszélünk, mégis megúszta kapott gól nélkül a francia csapat. A 26. percben láthattuk, hogy a belgák kiválósága, Kevin De Bruyne beível egy labdát középre, Raheem Sterling pedig kapura is tudott fejelni. Donnarumma nem érte el a fejest, a kapufáról lecsorgó labdát pedig Bernardo Silva kotorhatta volna be, ám ez nem sikerült a portugálnak, ő is a kapufát találta el. Igaz, állítása szerint bántották, és tizenegyest kellett volna kapnia a Citynek, de az igazság az, hogy Bernardo Silva egész egyszerűen elrontotta a ziccert.

Ugrunk ismét egy kicsit, a 38. percre térünk rá, amikor Ander Herrara belsővel küldte kapura Kylian Mbappé passzát. Akár veszélyes lövés is lehetett volna, ha nem középre tart, így viszont Ederson simán ki tudta ütni.

A fordulás utáni időszak sem volt unalmas – mi legalábbis nem unatkoztunk -. ráadásul láthattunk egy gyönyörű gólt is, melynek szerzője Lionel Messi volt. Az argentin a Barcelonában megismert arcát mutatta ezúttal, a felezővonalon kapott egy labdát, amellyel megindult előre, akit kellett, azt kicselezte, kényszerítőzött Neymarral, majd a bal felsőbe helyezett. Tökéletes gól volt, amolyan Messis.

A Manchester City ezúttal nem tudta tavalyi önmagát idézni, vereségük miatt nem szólhatnak egy szót sem, ezúttal a franciák voltak a jobbak…

Előző meccs eredménye
2020.11.24.Bajnokok Ligája
psg
1:0
leipzig
Bajnokok Ligája
2020.11.04.Bajnokok Ligája
leipzig
2:1
psg
Bajnokok Ligája
2020.08.18.Bajnokok Ligája
leipzig
0:3
psg
Bajnokok Ligája
2014.07.18.Barátságos Mérkőzés
leipzig
4:2
psg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Club Brugge: 1-2

G.: Nkunku ill. Vanaken, Rits

A Lipcse csapatának idén nem úgy megy a Bajnokok Ligájában, ahogy tavaly. Akkor is kiesőnek jósolták, de az oddsokkal szembe mentek és végül a Manchester United együttesét meg tudták előzni. Most, két forduló elteltével azt mondjuk, örülhetnek, ha az Európa-liga összejön…

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan – Mukiele, Laimer, Kampl, Szoboszlai – Nkunku, Poulsen, Forsberg

Club Brugge:

Mignolet – Clinton Mata, Balanta, Hendry, Nsoki, Sobol – Sowah, Rits, Vanaken, Lang – de Ketelaere

A belga együttes az első fordulóban mindenkit meglepett azzal, hogy 1-1-es döntetlenre végeztek a rendkívül erős PSG-vel szemben, most pedig újból sikerült mindenki állát leejteniük, hiszen 2-1-re diadalmaskodtak a Bundesliga tavalyi ezüstérmese ellen. Akik egyelőre nem igazán találják a helyüket, sem a BL-ben, sem a bajnokságban.

Itt jól kezdtek speciel, mert már három perc elteltével gólt ünnepelhettek: Szoboszlai Dominik passzával Emil Forsberg lépett ki, a svéd Christopher Nkunkut játszotta meg, aki bár rosszul vette át a labdát, becsúszva, spiccel még kapura tudott lőni. A labda Simon Mignolet érintésével került a hálóba.

Azonban a folytatás nem úgy alakult, ahogy azt a hazai szurkolók remélték. Gulácsi Péternek többször is akadt dolga, előbb Vanaken, majd Sowah tette őt próbára, végül a magyar kapus közreműködésével csak sikerült egyenlítenie a vendégeknek. Egy rosszul kivitelezett passzal Charles de Ketelaere húzott el, egészen az alapvonalig cipelte a labdát, középre passzolt, ahol Hans Vanaken érkezett, ő meg a – lényegében – üres kapuba passzolt.

Itt még nem volt vége a lipcsei rémálomnak, mert a 44. percben Mats Rits is betalált. Vanaken ezúttal a gólpasszt adta, Clinton Mata beadását lőtte kapásból középre, Gulácsi erről a gólról nem tehetett, annál inkább a védők, akik hagyták, hogy Rits egyedül sétafikáljon a tizenhatoson belül.

A második félidő komolyabb lipcsei helyzetet nem hozott, Simon Mignolet kapusnak háromszor kellett játékba avatkoznia, gól azonban nem született. Szabályos gól, mert Noa Lang még egyszer bevette a német kaput, viszont mindezt lesről tette, így maradt a 2-1-es vendégsiker. Csalódás egyelőre a Leipzig…

Összefoglalás

A PSG dél-amerikai játékosai sem szerepelhettek csapatuk hétvégi bajnokiján (amelyet amúgy a PSG 2-1-re nyert az Angers ellen), viszont itt már szerepelhetnek. Egyébként Marquinhosról, Neymarról, Lionel Messiről és Leandro Paredesről beszélünk. Ángel Di Mariáról nem, ő még mindig az eltiltását fogja tölteni.

A két egykori Real Madrid kedvenc, Sergio Ramos és Keylor Navas nem játszhat egyedül sérülés miatt, de a BL-ben amúgy is Gigio Donnarumma szokta őrizni a párizsi kaput.

A másik oldalon Dani Olmo és Marcel Halstenberg esett ki sérülés miatt, viszont Angelino újra pályán lehet (lesz is) eltiltása után.

Egyik kezdőben sem várható nagy meglepetés, a PSG ugyanazt a csapatot nevezheti, amelyik legyőzte a Manchester Cityt – győztes csapaton ne változtass -, míg a Lipcsénél Angelino visszajövetelén kívül nem számítunk másra a Brugge elleni mérkőzéshez képest. Sanszos, hogy a spanyol baloldali középpályás kezdetése Szoboszlai padoztatását jelenti majd.

A párizsiak győzelme viszonylag jó oddsért megy, ezt így semmiképp nem hagynánk ki. És kiindulva az eddigi meccsekből, a franciák támadóiból akár egy könnyebb győzelem is lehet ennek a vége, az over 2,5-et sem hagyjuk ki.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső