Slovan Bratislava – Young Boys: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 20.
2021. július 21. szerda, 20:30 Národný futbalový štadión
Slovan Bratislava
vs
Young Boys

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kínszenvedős első körön van túl a Holman Dávidot is foglalkoztató Slovan Bratislava, pedig első ellenfelükre lehetetlenség azt mondani, hogy erős gárda volnának. Mégis, az ír Shamrock Rovers ellen csak 3-2-es összesítéssel tudtak tovább menni.

Ha az írek ellen megszenvedtek, akkor mi lesz a Young Boys ellen? A svájciak sokkal magasabb nívót képviselnek, egyelőre elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ne ők örüljenek majd a párharc végén.

Nekik ez lesz majd az első mérkőzésük, az első körben nem kellett részt venniük. Lejjebb ki fogjuk bontani, milyen változások álltak be a csapatnál, hiszen edzőjüket a nyár folyamán elveszítették, Gerardo Seoane aláírt a Bayer Leverkusen együtteséhez.

A fogadóirodák elkötelezettek a Young Boysszal szemben, számukra egyértelműnek tűnik, hogy ők nyerik ezt a mérkőzést, és végül ők is örülhetnek a továbbjutásnak, ám azt is előre vetítik, hogy a Slovan nem fogja könnyen adni a bőrét.

Maximálisan egyetértünk velük. Holnap este fél kilenctől Slovan Bratislava – Young Boys találkozót rendeznek a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Mi történt az első körben?

Kicsit bővebben kibontjuk, hogy csapataink milyen eredményekkel jutottak túl első ellenfelükön.

Slovan Bratislava

Kezdjük azzal, hogy Holman Dávidot ezen a találkozón sajnos nem fogjuk látni. Meg még sok-sok találkozón, a válogatottban is megfordult középpályás ugyanis az előszezon során rendkívül súlyos sérülést szenvedett – elszakadt az elülső keresztszalagja -, Vladimir Weiss, az együttes legendás szakvezetője nem is rejtette véka alá csalódottságát, úgy nyilatkozott, hogy ez a csapat számára felér egy kisebb tragédiával, teljesen át kell dolgozni a taktikát, amiben Holmannak főszerep jutott.

Az írek elleni első, hazai összecsapáson jobb volt a Slovan, több veszélyes bombát eresztett el a Shamrock kapuja felé, de Mannus jó darabig állta a sarat. Mégis, egy potyaszagú találat lenullázta az addigi teljesítményt, Ratao, a szlovákok brazil támadója a 28. percben fejjel szerzett vezetést. Azért volt potya, mert a labda középre tartott, Mannus pedig simán elütött mellette…

A második félidő elején a brazil ismét lecsapott – ezt a gólt meg a védelem hozta össze -, majd az egyre inkább kitámadó Shamrock kaphatott volna legalább két gólt, az ifjabb Vladimir Weiss még egy tizenegyest is kihagyott.

A visszavágón ezekre a könnyelműségekre majdnem ráfázott a Slovan. De legalább Weiss tudott javítani, 2-0-s ír vezetésnél talált a hálóba, ami végül így továbbjutást ért számukra.

Le a kalappal egyébként a Rovers előtt, akik 64 perc alatt ledolgozták a kétgólos hátrányukat, reális esélyük volt arra, hogy végül most róluk írjunk, de Weiss jött, látott és betalált.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Young Boys

A svájci Szuperligát zsinórban negyedszer nyerte meg tavaly a Young Boys, akik egyértelműen a kis ország legjobb csapatává váltak. Ez nagyban köszönhető Gerardo Seoane munkájának, akivel három bajnokságot nyertek, most azonban a mester új kihívások után nézett.

Meg kellett találni az utódot, és nem is tétlenkedett a Young Boys vezetősége sokáig, július elseje óta David Wagner irányítja a sárga-feketéket. Ismerős Wagner neve? Nem csodálkozunk. Az amerikai-német kettős állampolgár anno a Schalke 04 csapatát irányította, csúnyán kifejezve ő volt az az edző, akivel megindult a lejtőn a gelsenkircheni együttes.

Sokáig kitartottak mellette, de a sokadik győzelem nélküli mérkőzés után nem volt mit tenni, meg kellett, hogy váljanak tőle. Azóta tudjuk, hogy a Schalke együttesével mi történt.

Botorság lenne azt mondani, hogy Wagner miatt indultak el lefelé, és ezzel azt sugallni, hogy ő egy rossz edző. Dehogy az. A Schalke nem volt Bundesliga-szintű együttes. Remélem, ezzel nem sértettem meg senkit.

A YB egyébként a bajnokság végeztével egyben maradt, Jan Kronig, Gianluca Gaudino és Joschua Neuenschwander távozott az együttestől, három olyan srác, akik amúgy sem igazán szerepeltek Seoane-nál.

Három játékost igazoltak: Jordan Siebatcheu a Rennes együttesétől érkezett, Wilfried Kanga Törökországból, a Kayserisportól, míg Alexandre Jankewitz a Southampton utánpótlásából.

Rendkívül fiatal csapatról beszélünk, a felnőtt keretben mindössze három olyan játékost találunk, aki már elmúlt harminc éves. Ez azért nem semmi…

Sikerre éhesek, összeszokottak, a Slovannak pedig nagyon oda kell figyelni Jean-Pierre Nsame játékára, aki egyértelműen a YB legjobb játékosa. Annyira mégsem kell majd figyelni a játékosra, ugyanis sérült…

Ami a felkészülést illeti: A gárda svájci, osztrák, holland és francia csapatok ellen mérkőzött meg, az eredmény pedig nem minden esetben volt meggyőző. Az Altach (osztrák) ellen 1-0-ra kikaptak, a Strasbourggal ikszeltek, a Xamax – Kriens – Feyenoord elleni meccseket viszont nyerték.

Összefoglalás

Nem Jean-Pierre Nsame az egyedüli sérült a Young Boys keretében. Fabian Lustenberger szintén nem bevethető, ez pedig óriási problémát jelent David Wagner számára, akinek ez lesz az első tétmérkőzése a csapat élén. Csúnya ilyet mondani, de Nsame hiánya megnyithatja a kapukat az új igazolás, Siebatcheu előtt, aki így bejátszhatja magát a kezdőbe.

Utolsó felkészülési meccsén egyébként gólt szerzett a támadó, ahogy Mambimbi is, akivel párban játszott.

Nem ez lesz az első mérkőzésük egyébként a feleknek, 2014-ben már egyszer összecsaptak, akkor mindkét meccset a svájciak nyerték. Nem is kicsit, a Magyarországon jól ismert „nyócegyezést” vállalt be a Slovan: Az első meccsen a YB 5-0-ra ütötte ki a szlovákokat, majd a visszavágón megelégedtek 3 lőtt góllal.

Ha az eddigi információinkhoz ezt is hozzáadjuk, akkor azért már kirajzolódik, hogy mire számíthatunk szerdán este:

Részünkről egyértelmű, hogy a svájci egy jobb csapat. Holman nélkül borult Weiss taktikája, egyelőre nem is nagyon találja, hogyan lehetne a magyar fiút pótolni. Az írek ellen egyáltalán nem ilyen játékra számítottunk, örülhetnek, hogy végül sikerült egyáltalán a következő körbe jutni.

Nem túl masszív a védelmük, gyakorlatilag biztosak vagyunk abban, hogy a Young Boys be fog találni. Méghozzá nem is egyszer.

De! Fontos megjegyezni, hogy a támadások építése a Bratislavának is ment, csak a befejezésekkel volt probléma. Amennyiben jobban tudnak sáfárkodni a helyzeteikkel, úgy összejöhet a gól vagy a gólok.

Ebből pedig az is fakad, hogy láthatunk pár találatot majd a találkozón.

Röviden és tömören: Azt várjuk, hogy a Young Boys győzelemmel távozzon északi szomszédainktól, szerintünk mindkét együttes képes lesz kapuba találni, emiatt pedig egy gólokban gazdag meccset láthatunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső