A spanyol bajnokság győztese a Real Madrid

Olvasd el 12 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 23.

A mostani egészségügyi helyzetben az önkéntes karantén, az otthonlét sokaknak nehézséget jelent. Persze, sokan tudják/tudjuk, hogy ez mindenki érdeke, mégis nehéz átállni egy olyan életre, amikor nem hagyhatjuk el a lakásunkat. A vírus miatt minden megállt, köztük a futball bajnokságok is, de az emberek, csapatok, cégek sorra tesznek olyan dolgokat, hoznak olyan döntéseket, amik megkönnyítik számunkra az otthonmaradást. Mindenki azt szeretné, hogy ez a helyzet minél hamarabb a múlté legyen, így mi is arra kérünk, maradj otthon, vigyázz a környezetedben élőkre és persze magadra is!

A nagy futballóriások közül másodikként a spanyol La Liga küzdelmeit függesztették fel, de két rivális csapat játékosai úgy gondolták, elmaradt bajnoki meccsüket le tudják rendezni máshogy is. Borja Iglesias és Sergio Reguilón Sevilla városának csapatait erősítik. Egyikük a Real Betis, másikuk a Sevilla csapatát. Aki ismeri a két csapatot az tudja, hogy óriási rangadókat játszanak évről évre, rendre telt ház előtt.

Mondhatjuk, hogy ez az évi (minimum) két mérkőzés Sevilla városának fénypontja, egyben egyik legfeszültebb és mégis legszórakoztatóbb estéje. Szóval a két futballista úgy döntött, megmérkőznek egymással, természetesen saját csapatukat irányítva. A meccset Borja Iglesias Betise nyerte, nagy csatában 6-5-re múlta felül a madridi nevelésű balbekket. Borja Iglesias a győztes gólt saját magával szerezte, így ő duplán örülhetett a meccs végén. No, de nem ez a legérdekesebb, hanem az, hogy ezt a meccset 60.000 ember megnézte élőben a neten.

Kapva kaptak a lehetőség után játékosok, szurkolók és kommentátor egyaránt, már csütörtökön este lezajlott a sorsolás, minden La Liga csapat delegált egy játékost, aki képviseli őket. A Real Madridnál egy mini-tornát is lejátszottak emiatt, ugyanis Marco Asensio, Thibaut Courtois és Dani Carvajal is szerette volna képviselni a Királyiakat. Heroikus küzdelemben az ifjú mallorcai eltángálta csapattársait.

Később derült ki, hogy két csapat nem vehet részt a tornán: A Mallorca és a Barcelona. Mindkét csapat esetében a FIFA legfőbb riválisával, a Pro Evolution Soccerrel állnak szponzori kapcsolatban, így a Mallorca nem is delegált játékost, a Barcelonánál pedig szegény Sergi Roberto maradt ki a mókából.

A játékosok:
Csapat
Játékos
Alavés
Lucas Pérez
Athletic Bilbao
Gorka Guruzeta
Atletico Madrid
Marcos Llorrente
Barcelona
Nem vehet részt a tornán
Betis
Borja Iglesias
Csapat
Játékos
Celta Vigo
Kevin Vázquez
Eibar
Edu Exposito
Espanyol
Adri Embarba
Getafe
Jason
Granada
José Martinez
Csapat
Játékos
Leganes
Aitor Ruibal
Levante
Carlos Clerc
Mallorca
Nem vehet részt a tornán
Osasuna
Rubén Garcia
Real Madrid
Marco Asensio
Csapat
Játékos
Real Sociedad
Adnan Januzaj
Sevilla
Sergio Reguilón
Valencia
Carlos Soler
Valladolid
Pedro Porro
Villarreal
Manu Morlanes

Selejtezőkkel kezdődött a torna péntek este, ekkor három összecsapást játszottak. Az igazi bajnokság utolsó hat helyezettje játszott egy meccset a legjobb 16 közé kerülésért. Mivel a Mallorca nem tudott játékost küldeni a tornára, ezért az Alavésnek is selejtezőt kellett játszania. A három mérkőzés gólgazdagra sikeredett, összesen 23 gólt szereztek a csapatok. A legjobban Lucas Péreznek ment a játék, aki saját karakterével négy gólt szerzett a Celta Vigo ellen. Továbbjutott még a legjobb 16 közé az Alavés (Pedro Porrot intézte el 5-3-ra Aitor Ruibal) és az Eibar (az este legjobb meccsén 6-3-ra múlta felül az Espanyolt irányító Adri Embarbát).

Pénteki eredmények
Előző meccs eredménye
2020.03.20.Virtual La Liga
leganes
5:3
real valladolid
Virtual La Liga
2020.03.20.Virtual La Liga
alaves
5:1
celta vigo
Virtual La Liga
2020.03.20.Virtual La Liga
espanyol
3:6
eibar
Virtual La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A torna szombaton folytatódott és ekkor kapcsolódott be minden csapat. És hogy mekkora sikere volt a nyolcaddöntőknek? Több mint fél millió ember volt kíváncsi ezekre a meccsekre!

Aitor Ruibal ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta, 2-0-ra intézte el az Osasuna „trénerét”, Rubén Garciát. Meglepetésre a torna egyik szellemi atyja máris kiesett a sorozatból, Sergio Reguilón Sevillája ugyanis nem bírt Gorka Guruzeta Bilbaojával, a baszk csatár 2-1-re verte a fiatal bekket.

A játéknap egyik legjobb meccsét Carlos Clerc és Lucas Pérez játszották. Az Alavés kapitánya a pénteki selejtezőn nagyon magabiztosan nyert a Celtás Kevin Vazquéz ellen, de itt egy félidő után úgy tűnt, véget ér a móka, Clerc ugyanis már 2-0-ra vezetett. A második félidő legelején Pérez szépíteni tudott, innentől pedig Clerc összeomlott, jött az egyenlítés, majd megfordította a találkozót az Alavés csatára.

Gólzáporos csatát hozott a Real Sociedad és az Atletico Madrid meccse. Adnan Januzaj ellenfele az a Marcos Llorrente volt, aki szinte egymaga ejtette ki a címvédő Liverpoolt a Bajnokok Ligájából. Szórakoztató összecsapásnak lehettek szemtanúi azok, akik Twitchen vagy a La Liga hivatalos oldalán keresztül követték az eseményeket. Januzaj szerzett vezetést az első félidőben, de Llorrente hamar észbe kapott és a félidőre megfordította a meccset, 3-1 volt az Atleti javára. A második félidőben próbált zárkózni a belga középpályás, de amint gólt szerzett, Llorrente egyből válaszolt. 4-3-as állásnál aztán a csereként beszálló Vitolo góljával eldőlt a meccs, a vége 5-3 lett.

Szombati eredmények I.
Előző meccs eredménye
2020.03.21.Virtual La Liga
osasuna
0:2
leganes
Virtual La Liga
2020.03.21.Virtual La Liga
sevilla
1:2
athletic bilbao
Virtual La Liga
2020.03.21.Virtual La Liga
levante
2:3
alaves
Virtual La Liga
2020.03.21.Virtual La Liga
real sociedad
3:5
atletico madrid
Virtual La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A torna másik kitalálója is pályára lépett, méghozzá a Getafe játékosa, Jason ellen. Borja Iglesias igen meggyőző teljesítményt nyújtott, leiskolázta madridi ellenfelét. Pedig a vezetést még Jason Remeseiro szerezte meg, de utána beindult a Real Betis csatára és hét gólig meg sem állt, ezzel az este legnagyobb arányú győzelmét érte el.

A Sárga Tengeralattjáró a Turia-partiakkal meccselt, a csapatokat Morlanes és Carlos Soler képviselték. A meccsen Morlanes végig magabiztosan futballozott, vezetett már 2-0-ra is, de Soler még tudott szépíteni két alkalommal is (2-0; 3-1), azonban az egyenlítésre nem futotta már erejéből. Helyette egy kontrából Morlanes lépett meg a meccs utolsó tíz percében és eldöntötte a találkozót, 4-2.

Az est utolsó mérkőzésén a Granada és a Real Madrid csapott össze. Előbbieket José Martinez, míg a Királyiakat Marco Asensio Willemsen irányította. Asensionak nem ez élete szezonja, hiszen az előszezon során súlyos sérülést szenvedett, mely által tétmérkőzésen nem is léphetett pályára, rehabilitációja viszont jól halad, így van rá esély, hogy ha folytatódik a La Liga, pályára léphet. Ezúttal viszont egy másik pályán bizonyíthatott és bizonyított is. Könnyedén, végig uralva a meccset gyűrte le José Martinezt és csapatát. Eden Harard szerzett vezetést, majd természetesen Asensio saját magával is rúgatott egy gólt, ezzel kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Szombati eredmények II.
Előző meccs eredménye
2020.03.21.Virtual La Liga
getafe
1:7
real betis
Virtual La Liga
2020.03.21.
villarreal
4:2
valencia
2020.03.21.Virtual La Liga
granada
0:2
real madrid
Virtual La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Vasárnap utolsó szakaszába fordultak a La Liga küzdelmei, a hátralévő meccseket már egy napon játszották. Kezdve az negyeddöntőkkel, ahol történtek nagy meglepetések, az eddigi teljesítményeket látva.

A meccsek sora Aitor Ruibal és Gorka Guruzeta meccsével kezdődött, ahol a Reguilónt kiejtő baszknak esélye sem volt a selejtezőből érkező Ruibal Leganesével szemben, a vége 7-3 lett. Ruibal győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Következett az első nagyobb csillaghullás: Marcos Llorrentenek kisebb meglepetésre nem sikerült felülkerekedni Lucas Pérezen (ő szintúgy a pénteki selejtezőben már részt vett), szoros meccsen 2-1-re diadalmaskodott az Alavés csatára.

Kiesett az eddig magabiztosan játszó Betises Borja Iglesias is. A sevillai már szájában érezhette a győzelem ízét, de Expósito nem adta fel, és 2-1-es állásnál előbb a 87. percben egyenlített, majd a 94. percben a győztes gólt is megszerezte. Ezzel a torna másik kitalálója is elvérzett. Gyorsan tegyük hozzá: A harmadik selejtezős csapat került az elődöntőbe.

A végére maradt két ifjú játékos párharca. Manu Morlanes és Marco Asensio összecsapása a vártnál sokkal simább volt. Elnézve Morlanes Soler elleni meccsét, nem számítottam ilyen sima Real Madrid sikerre. Asensio kiütéses győzelmet aratva jutott az elődöntőbe, a végeredmény 5-1 lett.

A negyeddöntők eredményei
Előző meccs eredménye
2020.03.22.Virtual La Liga
leganes
7:3
athletic bilbao
Virtual La Liga
2020.03.22.Virtual La Liga
alaves
2:1
atletico madrid
Virtual La Liga
2020.03.22.Virtual La Liga
eibar
3:2
real betis
Virtual La Liga
2020.03.22.Virtual La Liga
villarreal
3:5
real madrid
Virtual La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Az elődöntőben a fogadóirodák favoritjai egyértelműen Aitor Ruibal és Marco Asensio voltak. A bukik pedig jól következtettek, ugyanis ez a két játékos tudott diadalmaskodni a legjobb négy között.

Előbb Ruibal verte Lucas Perezt, szoros mérkőzésen 3-2-re. Igazság szerint Perez nagyon jól játszott a háromnapos torna során, de Ruibal ellen a meccs elejét elengedte, onnan pedig már csak az sikerült, hogy szorossá tegye a meccset.

A másik elődöntőben kérdés sem volt: Asensio kivégezte Edu Expósito csapatát és megmutatta Ruibalnak, hogy mire számíthat a döntőben. A fiatal Real Madrid támadó 7-0-val döngölte a földbe kollégáját, ezzel pedig ki is alakult a döntő párharc.

Az elődöntők eredményei
Előző meccs eredménye
2020.03.22.Virtual La Liga
leganes
3:2
alaves
Virtual La Liga
2020.03.22.Virtual La Liga
eibar
0:7
real madrid
Virtual La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A döntő – Aitor Ruibal vs. Marco Asensio

Mikor elkezdődött ez a kis bajnokság, Asensio részvételére számítani lehetett, de az igazán megsüvegelendő, hogy a selejtező körből indulva döntőig menetelt a Leganés 20 éves csatára. És nem is kezdte rosszul a meccset Ruibal, több nagy helyzete is akadt, a vezetést mégis Asensio szerezte meg, majd a félidő legvége előtt kettőre növelte előnyét.

Elnézve a két játékos eddigi meccseit, szoros csata volt várható, de Asensio nagyon jól sáfárkodott a helyzeteivel, Ruibalnál viszont minden kimaradt. Már három volt a különbség, amikor Aitor Ruibal szépíteni tudott, de a Real csillag azonnal megrázta magát és visszaállította a három gólos különbséget. A lefújás előtt még született egy Leganés gól, ezzel pedig kialakult a meccs végeredménye: 4-2-re nyert a Real Madrid támadója, ezzel pedig megnyerte a La Liga Santander Challenge hétvégéjét.

A mérkőzéseket átlagosan 130.000 ember figyelte, közben pedig egy gyűjtést is szervezet: az Unicef részére lehetett adományozni a koronavírus elleni küzdelemhez. A cél 100.000€ volt, de a döntő alatt már bőven meghaladták ezt a kitűzött célt.

Jó mulatság volt, nem csak a játékosoknak, de az őket követőknek is, kicsit ki tudtak szakadni a hétköznapokból, melyeket mostanság Spanyolországban és a világ számos pontján élnek át az emberek. És bár élvezhető torna volt, örülnék, ha hamarosan már inkább a pályán találkoznának a játékosok, mert az azt jelentené, hogy visszatérhettünk a normál kerékvágásba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső