A Téli Átigazolási Szezon Legdrágább Játékosai

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 február 02.

Hétfőn éjfélkor hivatalosan is lezárult a téli átigazolási szezon a legtöbb országban. Magyarországon a piac majd csak február 14-én zár, ergo az NB1-es és NB2-es csapatoknak van ideje, viszont a topbajnokságoknál már elfogyott az idő. Volt, amikor csak egy percen múlt egy átigazolás, volt, ami hosszas huzavona után jött létre. Alapvetően elmondható, hogy a koronavírus egy kicsit átszabta az átigazolási piacot, jóval megfontoltabbak lettek a csapatok, hiszen gazdaságilag nincs klub, akit ne érintett volna érzékenyen a dolog. Most viszont, mintha semmi sem történt volna, úgy szórták a pénzt a csapatok, mintha muszáj lenne. És néhol muszáj is volt.

Az alábbi tíz fős listán nem feltétlenül azok a játékosok szerepelnek, akikkel a legjobb üzletet kötötték, hanem azok, akikért a legtöbb pénzt áldozták.

#10 – Julián Álvarez (River Plate – Manchester City)

Az argentin futball egyik nagy tehetségéről van szó, akit Európában még kevesek ismernek, ám ez a jövőben fordulhat. A River Plate támadója idén robbant be Argentínában, és egyből olyan csapatok érdeklődését keltette fel, mint a Bayern München, az FC Barcelona, vagy a Manchester City. Akik végül megszerezték a játékost 19 millió euróért cserébe. Régóta nem volt a Citynek kifejezett befejező csatára, Sergio Agüero távozása óta keresi a megfelelő embert Pep Guardiola. Egy ideig úgy tűnt, hogy Harry Kane lesz az, aztán Erling Haaland is még terítéken van, Julián Álvarez egyértelműen a jövő játékosa. Guardiola hagyja még a fiút fejlődni A Rivernél, a hátralévő fél évet régi csapatánál tölti a támadó.

#9 – Rodrigo Bentancur (Juventus – Tottenham)

Lehetett sejteni, hogy a Spurs a középpályára akar majd valakit, hiszen biztosra vehető volt, hogy Tanguy Ndombele távozni fog. Azt még nem tudták, hova, de hogy távozik, az biztos. Végül egyébként az Olympique Lyon lett a nyertes. Bentancur távozását is pedzegették, itt is több kérő volt talonban. A Tottenham csapott le végül, 19 millióért vihették, és még van a szerződésnek egy opciója, ami, ha élesedik, akkor a Juve további hatmilliót kap. A Spurs amúgy nem csak őt, hanem Dejan Kulusevskit is vitte, egyelőre őt csak kölcsönbe, majd a szezon végén 35 millióért megvásárolhatják.

#8 – Yuri Alberto (Internacional – Zenit)

Ismét egy olyan játékos, akiről mi nem igazán hallhattunk, a Zenit vezetői viszont egy ideje már figyelték az Internacional együttesében játszó támadót. Yuri Albertoval a csapat jó üzletet kötött, 2020. augusztusában alig több mint kétmillió euróért vették a Santostól, most pedig 20 millióért adták tovább Oroszországba. A tavalyi idényben 16 gólig és három asszisztig jutott a 20 éves támadó, emellett elég agresszív, hét sárgát is összegyűjtött, ami csatárok között ritkának számít.

A csatár feladata lesz pótolni Sardar Azmount, aki a Bayer Leverkusen csapatába igazolt.

#7 – Vitaliy Mykolenko (Dinamo Kijev – Everton)

Ezt az üzletet anno még Rafael Benitez hozta tető alá, de minden bizonnyal Frank Lampard sem bánja, hogy az ukrán futball egyik legtehetségesebb játékosát megkapta. Történt, hogy Benitez és a kezdő balbekk, Lucas Digne kapcsolata megromlott, és a francia játékos kis idővel később el is igazolt az Aston Villába, így az Everton lényegében balhátvéd nélkül maradt. Az eladásából befolyt összeget költötték – nagyjából – Mykolenkora, a 22 éves bekk 23 és félmillió euróba került. Jó üzlet keletről igazolni, Mykolenko pedig már be is játszotta magát a kékek kezdőjébe.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

#6 – Lucas Digne (Everton – Aston Villa)

Emlegetett szamár. Nagyon mást nem is tudunk elmondani, mint amit feljebb elmondtunk. Az összeveszés után egy-két héttel már megvolt Digne legújabb állomáshelye. Bár először nem értettük, hogy miért keresnek a birminghamiek balbekket, hiszen ott van Matt Targett, aki stabilan kezdő volt. Már csak volt, sőt már nem is tartozik a Villa kötelékeibe, mert a francia érkezése után kölcsönadták a Newcastle-nek. Egyébként Digne ára 30 millió euró volt.

#5 – Chris Wood (Burnley – Newcastle United)

Aki kicsit is ismeri, mi történik a futballban, az pontosan tudja, hogy a szarkák nemrégiben tulajdonosváltáson estek át, és nagy eséllyel emiatt fognak bent maradni a Premier League-ben. Persze, előre nem kell inni a medve bőrére, de a féltávnál kiesőhelyen levő együttes alaposan belehúzott. A szaúdi tulajok egyáltalán nem sajnálták a pénzt, és olyanokra is egy vagyont költöttek, akik alapjáraton nem érnek ennyit. Ezzel nem megbántani akartam Chris Woodot, de bizony őt erősen túlárazva vásárolták meg a szarkák, mert mindenhol falba ütköztek, bárhol is próbáltak csatárt igazolni. Az új-zélandi támadó ára 30 millió euró volt, pedig a Burnley-ben nem szórta a gólokat, és egyelőre a szarkáknál sem.

#4 – Bruno Guimaraes (Lyon – Newcastle United)

A brazil már annál jobban megérte az árát, legalábbis szerintünk. A Franciaországban játszó középpályást 42 millióért vásárolták meg, kell egy ilyen típusú játékos a Newcastle-be, ugyanis a középpályájuk kis túlzással átjáróház. A brazil alapvetően védekező középpályás, de akkor sem jön zavarba, ha a támadásokat kell követni. Egyértelműen jó igazolásnak gondoljuk, persze, nem minden brazilnak ízlik az angol foci…

#3 – Luis Diaz (FC Porto – Liverpool)

A kolumbiai szélsőt már a szezon eleje óta összeboronálták több nagycsapattal, a NUFC tulajváltása után pedig az a hír járta, hogy ő lesz a szarkák első nagy sztárja. Még az sem érdekelte a tulajokat, hogy valószínűleg 70 millió eurót le kell tenni érte az asztalra. Valamiért ez a transzfer mégsem jött össze, talán igazak sem voltak a pletykák. Az viszont már tény, hogy Diaz 45 millió euróért a Liverpool játékosa lett. Fiatal, jól cselez, nagyon gyors, és a kapu előtt is feltalálja magát. Már csak az a kérdés, hogy ezzel a döntéssel melyik támadónak járt le az ideje az Anfield Roadon? Mert ennyi dudás egy csárdában nem fog megférni…

#2 – Ferrán Torres (Manchester City – FC Barcelona)

Nagy reményekkel érkezett anno a Valenciától Ferrán Torres, 20 milliót tettek le a Turia-parti csapatnak, most meg 55 millióért tovább értékesítették. Pep Guardiola csapatába szerintünk beleillett, voltak nagyszerű meccsei, állandó kezdő státuszt viszont nem tudott magának kiharcolni, túl sok volt a jó támadó, akik a vetélytársai voltak. Xavi csapatában viszont egyértelmű vezér lehet, és ezt a lehetőséget meg is ragadta.

Érdekes, hogy a téli átigazolási lista második legdrágább játékosa egy olyan csapatba igazolt, amely ismert a nem túl jó anyagi helyzetéről, a katalánok majdnem egymilliárd euróval tartoznak ide-oda, valahogy mégis kigazdálkodták a spanyol foci egyik nagy reménységének árát.

#1 – Dusan Vlahovic (Fiorentina – Juventus)

Nem csak most télen, már nyáron is mondogatták, hogy Dusan Vlahovic el fog igazolni. Akkor még maradt, majd miután 17 gólt szerzett ősszel minden létező nagycsapat figyelmét felhívta magára. Tervben volt a Real Madridnál, bár nem volt olyan komoly az érdeklődés, nagyon akarta őt az Arsenal, akik a távozó Pierre-Emerick Aubameyang helyére kerestek csatárt, és akarta őt a Juventus. Méghozzá nagyon akarta őt. A magas, jól fejelő, de remek rúgótechnikával megáldott támadó végük 81 millió euró fejében költözhetett át Torinóba. A Fiorentina ugyan elveszítette legjobbját, viszont nagyszerű üzletet csinált, évekkel korábban kétmillióért vették őt Belgrádból.

Ez lett volna a tíz legdrágább játékos listája, még lehetne listákat csinálni, ahol a remek kölcsönöket nézzük meg, de olyat is, ahol a legértékesebb ingyenes igazolásokat nézzük meg…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső