Arsenal – Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is Kiszemelt Lehet?

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 09.

A minap jelent meg egy külföldi portálon egy véleménycikk, amely azt taglalja, Mikel Artetának hogyan kell/kellene megerősíteni a keretét annak érdekében, hogy jövőre még közelebb zárkózzanak a Manchester Cityhez. Idén is nagyon közel álltak a bajnoki cím megszerzéséhez, de egyetlen kisebb gödör elegendő volt, hogy Pep Guardioláék reménytelen helyzetből előzzenek.

Ennek a cikknek a rövid leiratát olvashatjátok most, mégpedig azért, mert van magyar vonatkozás is. Nem is egy, hanem kettő…

Új igazolások

Állítólag Mikel Arteta és Edu Gaspar igazgató öt új játékost szeretnének a klubhoz hozni a nyár folyamán. Korábban rengeteg pénzt költött az Arsenal, de igazi áttörést csak idén tudtak elérni, így létfontosságú, hogy a következő átigazolási szezon is legalább olyan jól sikerüljön, mint a legutóbbi.

Az Arsenal minden bizonnyal nagyon aktív lesz a piacon, de a kiszemeltek egy részéről már lecsúsztak, egy másik részük pedig dúskálnak az ajánlatokban, így nem biztos, hogy őket fogják választani. Előbbiek táborába tartozik Jude Bellingham és Alexis Mac Allister (az angolt a Real Madrid igazolta le, az argentint a Liverpool), utóbbiak közé pedig Declan Rice és Moises Caicedo. A West Ham friss EKL-győztese nem zárja ki a távozás lehetőségét, de azt sem, hogy marad a klubjában. Mindenesetre, ha megy, az Arsenalnak a Bayern Münchent kellene megvernie.

Caicedo talán könnyebben mozdítható, ő már a télen is menni akart, de körülötte sürögnek-forognak a nagyobbnál nagyobb csapatok.

A védelemben is szükség volna erősítésre, főleg balbekk poszton. Oleksandr Zinchenko nagy fogás volt, de helyettese, Kieran Tierney várhatóan távozik a nyáron, így őt pótolni kell.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szoboszlai és Kerkez az Arsenalban?

Bár konkrétumról nem hallani, így lehet, hogy ez nem több, mint a cikkíró szüleménye, de tény és való, van abban ráció, amit mond. Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos lehet az a két játékos, akik magukra ölthetik az Arsenal mezét. Mikel Arteta szeret és tud is bánni a fiatal, feltörekvő játékosokkal, és mindkét játékos mozdítható jelenlegi klubjából.

Szoboszlai Dominik

A magyar válogatott csapatkapitánya idén abszolút meghatározó tagja volt az RB Leipzig csapatának, a Német Kupa döntőjében góllal segítette csapatát a trófea megszerzéséhez. Az idei szezonban tíz gólig jutott, hatot ebből a Bundesligában szerzett. Neki jött jól leginkább Domenico Tedesco távozása, hiszen hárman is előtte álltak a rangsorban. Ezt maga Szoboszlai mondta el egy interjúban.

Marco Rose azonban ismerte, és egyből bizalmat szavazott neki.

Nem biztos, hogy egyszerű lesz megszerezni a magyar támadó középpályást, hiszen a Liverpool és a Newcastle United is érdeklődött iránta. A vörösök azóta megszerezték Alexis Mac Allistert, kétséges, hogy van még szükségük erősítésre a középpályán. Viszont a Newcastle kitartó, és ki is fizetnék Szoboszlai kivásárlási árát, ami 70 millió euró. Főleg akkor válhat reálissá az üzlet, ha Bruno Guimaraes tényleg távozik.

Kerkez Milos

Kerkez a semmiből robbant be Európában, bár mi, magyarok tudtuk jól, milyen fényes csillag is ő valójában. A Szerbiában született védő a győri akadémián nevelkedett, majd Paolo Maldini közbenjárásával az AC Milan utánpótlásába került. Ott azonban nem igazán kapta meg a neki járó lehetőséget, hamar váltott is, az AZ Alkmaar játékosa lett.

Eleinte volt egy komoly posztriválisa, de végül stabil kezdő lett csapatában, és nagyszerű idényt futott a holland élvonalban. Az EKL-ben elődöntőig menetelt az Alkmaar, ez is segíthetett abban, hogy még többen felfedezzék maguknak a válogatott balbekkjét.

A Benfica érdeklődéséról lehetett leginkább hallani, a távozó Alex Grimaldot pótolták volna vele, de napokkal ezelőtt eldőlt, a két csapat nem tudott megegyezni egymással, a Benfica sokallta azt a húszmillió eurót, amit a holland együttes kért érte.

Vele kapcsolatban kiemelik, hogy legalább olyan veszélyes a támadójátékot tekintve, mint Zinchenko, talán még jobb is ebből a szempontból. Gyorsaságát, fizikai adottságait és eltökéltségét szintén dicsérik.

Egyelőre tehát itt tartunk, nem is annyira konkrét érdeklődésről van szó, mindenesetre jó eljátszani a gondolattal, hogy két magyar válogatott játékos is egy PL-élcsapatban találhatja magát…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső