Átigazolási Hírek és Pletykák: Premier League – 2023.06.23.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 23.

A múlt héten kezdtük meg heti sorozatunkat, amelyben nyomon fogjuk követni a legfrissebb átigazolási híreket, pletykákat, és mindent, ami érdekes lehet. Egyelőre az átigazolási ablak még zárva, július 1-jén fog kinyitni, a nagyobb aktivitás akkor várható a csapatok részéről.

A múlt héthez képest újítottunk egy kicsit: Ettől a héttől fogva már elérhető lesz egy táblázat minden cikk alján, ahol láthatjátok, milyen transzferek mentek már végbe. Tehát itt a pletykák nem kapnak szerepet, csak és kizárólag a kész, leütött, kifizetett, aláírt szerződések.

Megkezdődött a nagy tisztogatás a Chelsea csapatánál: Immáron hivatalos, hogy Mateo Kovacic a Manchester Cityben folytatja, ahogy az is, hogy N’Golo Kanté Szaúd-Arábiában folytatja.

Az is egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Edouard Mendy létszámfelettivé vált, így ő is szabadon távozhat. A szaúdiak alaposan bevásárolnának a Stamford Bridge-ről, Mendy mellett Kalidou Koulibalyt és Hakim Ziyecht is vinnék.

Szintén a távozás küszöbén Kai Havertz, akit Mikel Arteta szeretne mindenáron megszerezni. Az Arsenal úgy tűnik, két játékos megszerzése terén vesztésre áll, Ilkay Gündogan a Barcelonát, Declan Rice a Bayern Münchent választhatja.

Beszéljünk egy kicsit a Manchester United csapatáról is: Erik ten Hag mindenképp akar egy kapust, akár a csapatnál marad David de Gea, akár nem. Épp a mai napon említettük, hogy érdeklődnek Bart Verbruggen felől, de nem ő a fő kiszemelt, hanem André Onana.

Mellette továbbra is terítéken Kim Min-jae, valamint egy fiatal gambiai támadó, Adama Bojang, aki várhatóan a második csapatban kapna szerepet, esetleg kölcsönadnák.

Ami tény, Zidane Iqbal távozott, az Utrecht vásárolta meg.

Végül említsük meg, hogy Fabrizio Romano egy komoly részletet osztott meg Szoboszlai Dominik szerződéséről: A magyar válogatott támadó középpályásáért június 30-ig lehet hivatalos ajánlatot tenni, abban az esetben érvényes a 70 millió eurós kivásárlási ár. Ha valaki ezután tesz ajánlatot, az már csak a téli igazolási szezonra lesz érvényes. Hogy ezt miért a Premier League összefoglalóban említem meg? Mert a Newcastle – James Maddison és Harvey Barnes mellett – még mindig a Lipcse játékosát szánja a középpályára.

A Premier League eddigi átigazolásai

CSAPAT Távozók Érkezők
Pablo Marí (Monza), Ainsley Maitland-Niles (-)
Ashley Young (-), Jed Steer (-) Youri Tielemans (Leicester)
Tiemoué Bakayoko (-), N’Golo Kanté (Al-Ittihad) Christopher Nkunku (RB Leipzig), Levi Colwill, Lewis Hall (mindkettő Chelsea U21)
Andros Townsend (-), Yerry Mina (-), Asmir Begovic (-), Niels Nkoulou (St. Etienne), Moise Kean (Juventus), Tom Davies (-)
Paulo Gazzaniga (Girona), Shane Duffy (Norwich), Joe Bryan (-), Steven Sessegnon (-)
Naby Keita (Werder Bremen), James Milner (Brighton), Calvin Ramsay (Preston, kölcsönben), Roberto Firmino (-), Alex Oxlade-Chamberlain (-) Alexis Mac Allister (Brighton)
Benjamin Mendy (-)
Axel Tuanzebe (-), Phil Jones (-), Zidane Iqbal (Utrecht)
Ciaran Clark (-), Matty Longstaff (-), Chris Wood (Nottingham Forest), Yankuba Minteh (Feyenoord, kölcsönben) Yankuba Minteh (Odense)
Lucas Moura (-) Pedro Porro (Sporting CP), Dejan Kulusevski (Juventus)
Arthur Masuaku (Besiktas), Manuel Lanzini (-)
Ashley Barnes (Norwich), Will Norris (Portsmouth), Matthew Lowton (-) Jordan Beyer (Borussia Mönchengladbach), Michael Obafemi (Swansea)
Jack Butland (Rangers), Luka Milivojevic (-), James McArthur (-) Jefferson Lerma (Bournemouth)
Jack O’Connell (-), Enda Stevens (-), Billy Sharp (-), Kyron Gordon (-)
Jefferson Lerma (Crystal Palace), Jordan Zemura (Udinese), Jack Stacey (Norwich), Christian Saydee (Portsmouth), Junior Stanislas (-), Will Dennis (Kilmarnock, kölcsönben) Hamed Junior Traoré (Sassuolo), Ben Greenwood (Bournemouth U21)
Alexis Mac Allister (Liverpool), Haydon Roberts (Bristol City), Taylor Richards (QPR) Joao Pedro (Watford), James Milner (Liverpool), Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund)
Sonny Bradley (-), Harry Isted (-), Henri Lansbury (-)
Jesse Lingard (-), André Ayew (-), Jack Colback (-), Cafú (-), Lyle Taylor (-), Jordan Smith (-), Adnan Kanuric (-) Chris Wood (Newcastle United)
Pontus Jansson (Malmö), Saman Ghoddos (-), Tariqe Fosu (-), Joel Valencia (-) Mark Flekken, Kevin Schade (mindketten SC Freiburg), Yegor Yarmolyuk, Ryan Trevitt (mindkettő Brentford B)
Joao Moutinho (-), Diego Costa (-), Adama Traoré (-) Boubacar Traoré (Metz)
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső