Átigazolási Hírek és Pletykák: Premier League – 2023.06.30.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 30.

Egy újabb hét telt el, és a csapatok – főleg a Premier League-ben – egyre aktívabbak átigazolások szempontjából. Röpködnek a milliók, pedig még mindig relatíve nyugi van. Mi lesz később ebben a bajnokságban?

A mai napon a legtöbb információt a PL-ről tudtuk hozni. Tele vagyunk kész tényekkel, és közben minőségi híresztelésekről is hallani. Többek között arról, hogy Eszterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik ügynöke Liverpoolban tárgyal. Lehet, hogy mire ez a cikk kimegy, Fabrizio Romano már közli is velünk, hogy a magyar játékos Mo Szalah és Alexis Mac Allister csapattársa lett.

Nézzük meg először az elmúlt hét történéseit, a fix tényeket, utána pedig szokásunkhoz híven a legérdekesebb átigazolási pletykák következnek!

Tények

A hét híre mindenképp az, hogy megszületett a megállapodás a Chelsea és az Arsenal között, Kai Havertz csatlakozik Mikel Arteta együtteséhez. A támadó középpályásért (aki tud mélységben is játszani, valamint ékként) 70 millió eurót fizetnek, ezzel ő lesz a klub második legdrágább játékosa Nicolas Pépé után.

Nem Havertz az egyetlen távozó a Chelsea-nél. Ahogy azt már belengettük a múlt héten, valóban Szaúd-Arábiába távozott Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy és N’Golo Kanté, míg Mateo Kovacicot a Manchester City vásárolta meg.

Ha már Manchester City: Pep Guardiola új csapatkapitány után nézhet, ugyanis Ilkay Gündogan több év után a távozás mellett döntött. A német középpályás mindent megnyert a Cityvel, amit lehetett, most még egy nagy dobást szeretett volna véghez vinni. Nem, nem a szaúdiaknál, a Barcelona játékosa lett.

Még egy nagyszerű játékost bekebelezett Szaúd-Arábia, mindössze 26 évesen döntött úgy Rúben Neves, hogy inkább az Al-Hilal játékosa lesz. Az ő döntése egy kicsit csalódás, hiszen remek karriert futhatott volna be, anno több nagycsapat is hívta.

Pörögtek az események a White Hart Lane-en is, két játékos érkezését is bejelentették: Az egyikük James Maddison, a Leicester támadója, a másik pedig Guglielmo Vicario, aki az Empolitól érkezett és Hugo Llorist fogja pótolni.

Pletykák

A Premier League eddigi átigazolásai

CSAPAT Távozók Érkezők
Pablo Marí (Monza), Ainsley Maitland-Niles (-) Kai Havertz (Chelsea)
Ashley Young (-), Jed Steer (-) Youri Tielemans (Leicester)
Tiemoué Bakayoko (-), N’Golo Kanté (Al-Ittihad), Kai Havertz (Arsenal), Mateo Kovacic (Manchester City), Kalidou Koulibaly (Al-Hilal), Edouard Mendy (Al-Ahli) Christopher Nkunku (RB Leipzig), Levi Colwill, Lewis Hall (mindkettő Chelsea U21)
Andros Townsend (-), Yerry Mina (-), Asmir Begovic (-), Niels Nkoulou (St. Etienne), Moise Kean (Juventus), Tom Davies (-)
Paulo Gazzaniga (Girona), Shane Duffy (Norwich), Joe Bryan (-), Steven Sessegnon (-)
Naby Keita (Werder Bremen), James Milner (Brighton), Calvin Ramsay (Preston, kölcsönben), Roberto Firmino (-), Alex Oxlade-Chamberlain (-), Rhys Williams (Aberdeen, kölcsönben) Alexis Mac Allister (Brighton)
Ilkay Gündogan (FC Barcelona), Benjamin Mendy (-) Mateo Kovacic (Chelsea)
Axel Tuanzebe (-), Phil Jones (-), Zidane Iqbal (Utrecht)
Ciaran Clark (-), Matty Longstaff (-), Chris Wood (Nottingham Forest), Yankuba Minteh (Feyenoord, kölcsönben) Yankuba Minteh (Odense)
Lucas Moura (-) Pedro Porro (Sporting CP), Dejan Kulusevski (Juventus), Guglielmo Vicario (Empoli), James Maddison (Leicester)
Arthur Masuaku (Besiktas), Manuel Lanzini (-)
Ashley Barnes (Norwich), Will Norris (Portsmouth), Matthew Lowton (-) Jordan Beyer (Borussia Mönchengladbach), Michael Obafemi (Swansea), Lawrence Vigouroux (Leyton Orient), Dara O’Shea (WBA)
Jack Butland (Rangers), Luka Milivojevic (-), James McArthur (-) Jefferson Lerma (Bournemouth)
Jack O’Connell (-), Enda Stevens (-), Billy Sharp (-), Kyron Gordon (-)
Jefferson Lerma (Crystal Palace), Jordan Zemura (Udinese), Jack Stacey (Norwich), Christian Saydee (Portsmouth), Junior Stanislas (-), Will Dennis (Kilmarnock, kölcsönben) Hamed Junior Traoré (Sassuolo), Ben Greenwood (Bournemouth U21), Justin Kluivert (AS Roma)
Alexis Mac Allister (Liverpool), Haydon Roberts (Bristol City), Taylor Richards (QPR), Abdallah Sima (Rangers, kölcsönben) Joao Pedro (Watford), James Milner (Liverpool), Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund)
Sonny Bradley (-), Harry Isted (-), Henri Lansbury (-) Chiedozie Ogbene (Rotherham)
Jesse Lingard (-), André Ayew (-), Jack Colback (-), Cafú (-), Lyle Taylor (-), Jordan Smith (-), Adnan Kanuric (-) Chris Wood (Newcastle United)
Pontus Jansson (Malmö), Saman Ghoddos (-), Tariqe Fosu (-), Joel Valencia (-) Mark Flekken, Kevin Schade (mindketten SC Freiburg), Yegor Yarmolyuk, Ryan Trevitt (mindkettő Brentford B)
Joao Moutinho (-), Diego Costa (-), Adama Traoré (-), Rúben Neves (Al-Hilal) Boubacar Traoré (Metz)
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső