Átigazolási Hírek és Pletykák: Premier League – 2023.07.09.

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 július 09.

Elnézést, péntekre ígértem, de vasárnap lett belőle. Folytatjuk a heti sorozatunkat az átigazolási hírekkel és pletykákkal kapcsolatban. Elindult hivatalosan is a transzferidőszak, és ahogy láthatjátok lent, a táblázatban, a csapatok is belehúztak. Vannak persze, akik még mindig nem igazoltak egyetlen játékost sem, de ami késik, nem múlik. És attól, hogy vannak ilyen csapatok, a többség nem ezt az utat követi. Ezért tudunk minden egyes héten megtölteni négy ilyen cikket.

Lássuk a legfrissebb híreket!

Tények

Az angol élcsapatok közül nekünk a szívünkhöz közel álló ténnyel kezdeném: Szoboszlai Dominikot leigazolta a Liverpool. A magyar támadó középpályásért 70 millió eurót fizettek, ergo nem egy sokadik középpályásnak gondolja őt Jürgen Klopp, ahogy ő fogalmazott, ő a Pool jelene és jövője is.

Szintén nagyot húzott a Newcastle együttese, amely Sandro Tonalival erősített. Az AC Milan védekező középpályása szintén 70 millióba került, Bruno Guimaraessel félelmetes párost alkothatnak majd a jövőben.

Régi vágya teljesült Erik ten Hagnak, hosszú próbálkozás után végre sikerült megállapodni a Chelsea együttesével. Mason Mount csatlakozott a Manchester United együtteséhez. Ő sem volt olcsó, 64 millió eurót kellett érte kipengetni.

Ha már Manchester United: Eldőlt, hogy David de Gea elhagyja a csapatot. Eleinte úgy tűnt, lejáró szerződése ellenére megtartják, újat kínálnak neki. Ten Hag azt mondta, nem biztos, hogy első számú kapusként számol vele, de szüksége van rá. Nos, úgy tűnik, hogy a tárgyalások valahol félrementek, mert hivatalosan is bejelentették, hogy de Gea máshol folytatja.

És ha már Chelsea: Folytatódik a nagytakarítás, miközben a keretet is igyekeznek optimalizálni. Unai Emery, a Villa főnöke biztosan mérges, ugyanis ő már az érkezése óta szerette volna megvásárolni Nicolas Jacksont korábbi együtteséből, a Villarrealból. Ez azonban most a Chelsea-nek sikerült, 37 millió euró átutalása után a fiatal támadó már kékben pózolt.

Még három érdekesebb átigazolás volt a múlt héten:

Két védőjét is eladta a Wolverhampton, Conor Coady a másodosztályba zuhant Leicesterhez csatlakozott, míg Nathan Collins a Brentford játékosa lett.

A Brightonnál nagyon úgy néz ki, hogy Robert Sánchez sorsa eldőlt. A kapusnak megromlott a viszonya Roberto De Zerbivel, az olasz pedig most egy olyan vetélytársat hozott neki, ami után a kapus távozása szinte biztosra vehető. Az Anderlecht fiatal kapuvédője, a holland futball egyik legnagyobb reménysége, Bart Verbruggen igazolt a sirályokhoz, akik folyton jó érzékkel vásárolnak fiatal, tehetséges játékosokat.

Pletykák

Mivel elindult az átigazolási időszak, folyton jönnek az érdekesebb hírek, azonban igyekszünk ezeket megszűrni, mert némelyik köszönőviszonyban sincs a valósággal. Íme az érdekesebb pletykák:

Declan Rice átigazolása az Arsenalhoz szinte már biztos. A védekező középpályás lesz a legdrágább angol labdarúgó, még Jack Grealish átigazolási díjánál is többet fognak fizetni érte. A hírek szerint ez 127 millió eurót jelent.

Amennyiben megszerzik a WHU játékosának játékjogát, biztosan nem érkezik Romeo Lavia. Ebben az esetben rá a Liverpool csaphat le.

Akik még mindig nem állnak le, most úgy néz ki, Harry Kane került a célkeresztjükbe. De nem ez lenne az egyedüli szuperigazolás, állítólag készek kifizetni 200 millió eurót Kylian Mbappé játékjogáért, de ezzel a hírrel kapcsolatosan azért vannak fenntartásaim.

Két Chelsea-játékos távozása is biztosra vehető: Romelu Lukaku visszatérhet Olaszországba, ám ezúttal nem az Interbe, hanem a Juventusba. Christian Pulisic a másik valószínűsíthető távozó, őt pedig az AC Milan hívja. Lehet, hogy mire ez a cikk kimegy, már biztossá válik a transzfer.

André Onana egyre közelebb van a Manchester United csapatához. Ha nem lenne, nem engedték volna el ennyire könnyen David de Geát.

Az Arsenal nem csak a középpályáját, de a védelmét is megerősítené, Jurrien Timberre vetettek szemet.

A Premier League eddigi átigazolásai

CSAPAT Távozók Érkezők
Pablo Marí, Ainsley Maitland-Niles, Granit Xhaka Kai Havertz
Ashley Young, Jed Steer Youri Tielemans
Tiemoué Bakayoko, N’Golo Kanté, Kai Havertz, Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Mason Mount, Ruben Loftus-Cheek, César Azpilicueta Christopher Nkunku, Levi Colwill, Lewis Hall, Nicolas Jackson, Diego Moreira
Andros Townsend, Yerry Mina, Asmir Begovic, Niels Nkoulou, Moise Kean, Tom Davies
Paulo Gazzaniga, Shane Duffy, Joe Bryan, Steven Sessegnon
Naby Keita, James Milner, Calvin Ramsay, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, Rhys Williams, Fabio Carvalho Alexis Mac Allister, Szoboszlai Dominik
Benjamin Mendy, Ilkay Gündogan Mateo Kovacic
Axel Tuanzebe, Phil Jones, Zidane Iqbal, Phil Jones, David de Gea Mason Mount
Ciaran Clark, Matty Longstaff, Chris Wood, Yankuba Minteh Yankuba Minteh, Sandro Tonali
Lucas Moura, Harry Winks Pedro Porro, Dejan Kulusevski, Guglielmo Vicario, James Maddison
Arthur Masuaku, Manuel Lanzini
Ashley Barnes, Will Norris, Matthew Lowton Jordan Beyer, Michael Obafemi, Lawrence Vigouroux, Dara O’Shea
Jack Butland, Luka Milivojevic, James McArthur, Wilfried Zaha Jefferson Lerma
Jack O’Connell, Enda Stevens, Billy Sharp, Kyron Gordon, Jake Eastwood
Jefferson Lerma, Jordan Zemura, Jack Stacey, Christian Saydee, Junior Stanislas, Will Dennis Hamed Junior Traoré, Ben Greenwood, Justin Kluivert
Alexis Mac Allister, Haydon Roberts, Taylor Richards, Abdallah Sima, Kjell Scherpen Joao Pedro, James Milner, Mahmoud Dahoud, Bart Verbruggen, Andy Moran, Carl Rushworth, Ed Turns, Reda Khadra, Marc Leonard
Sonny Bradley, Harry Isted, Henri Lansbury Chiedozie Ogbene, Mads Andersen
Jesse Lingard, André Ayew, Jack Colback, Cafú, Lyle Taylor, Jordan Smith, Adnan Kanuric Chris Wood
Pontus Jansson, Saman Ghoddos, Tariqe Fosu, Joel Valencia, Fin Stevens Mark Flekken, Kevin Schade, Yegor Yarmolyuk, Ryan Trevitt, Nathan Collins
Joao Moutinho, Diego Costa, Adama Traoré, Rúben Neves, Nathan Collins, Conor Coady Boubacar Traoré, Tom King, Dion Sanderson, Ryan Giles
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső