Bajnokok Ligája 2022/2023: Esélylatolgatás – C csoport

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 03.

A csoportok negyedén vagyunk túl, harmadiknak következik ismét egy olyan kvartett, ami kemény csatákat hozhat, de tovább is megyek, azt mondom, ez a BL legkeményebb csoportja. És megint szegény Plzen… Ők mindig belenyúlnak… Azt hiszem, a csoport negyedik helyezettje már megvan, viszont a többi három hely még nyitott, és egyáltalán nem mindegy, hogy ki, hol végez.

A C csoporttal folytatjuk.

C csoport

Mint mondtam, ez a legkeményebb az összes négyes közül. A Viktoria Plzen mellett itt van az Inter Milan, az FC Barcelona, valamint a Bayern München is.

Viktoria Plzen

Tényleg nagyon sajnálom szegény cseheket. Amikor legutóbb beverekedték magukat a legjobb 32-be, akkor is kőkemény csoportba kerültek, 2018/19-ben a Real Madriddal, az AS Romával és a CSZKA Moszkvával játszottak, és meglepetésre kétszer is győzelmet tudtak aratni, megcsíphették az Európa-ligát, az oroszok estek ki.

Anno 2013-ban is megelőzték őket a csoportban, ami hasonlított a mostanihoz: Akkor is játszaniuk kellett a Bayern Münchennel, meg ott volt a Manchester City is…

Hát, most ennél sokkal több és nagyobb bravúr fog kelleni. Bár láttuk a Plzent a selejtezőben, több alkalommal is, mégis, ezen a szinten azért nincsenek, ahol az ellenfelek. A második körben csatlakoztak be, először a HJK együttesét verték 7-1-es összesítéssel, majd követte a finneket a moldáv bajnok, a tavaly még a csoportkörig jutó Sheriff Tiraspol. Ha nehezebben is, de őket is maguk mögé utasították, és a playoff-körben a Fradit kiejtő Qarabaggal mérkőztek meg. Nem gondolnám, hogy ők voltak az esélyesek, de ezekre az esélyekre fittyet hányva az azerieket is megverték, és négy év után ismét a legjobb 32-be kerültek.

Michal Bilek, a mester a nyáron rengeteg új játékost igazolt, mi most csak néhányat sorolunk fel közülük: A DAC-ból szerződtették Martin Jedlickát, Jan Sykora a Lech Poznanból érkezett, Cadu a Pardubicéból, Jan Kliment pedig a Wisla Krakkóból. Érdekesség, hogy a Fradi támadója, Fortune Bassey is itt van, kölcsönadták őt a zöld-fehérek.

A csapat a bajnokságban veretlen a cikk írásakor, ma lépnek pályára legközelebb. Eddig négy győzelmet gyűjtöttek, egyszer ikszeltek.

A Viktoria Plzen legerősebb összeállítása:

Stanek – Pernica, Jemelka, Hejda – Kopic, Sykora, Kalvach, Bucha, Mosquera – Kliment, Chory

Az esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 125

Bayern München

Egy állandó szereplő jön, a német rekordbajnok nélkül nem is BL a BL, Julian Nagelsmann együttese, mivel már zsinórban tizenegy alkalommal volt bajnok, mindig itt van, de az előtte levő években is láthattuk a bajorokat minden esztendőben. És általában a végső esélyesek között kell őket említeni. Idén is így van ez.

Tavaly meglepetésre az egyenes kieséses párharcok korai szakaszában búcsúztak, saját közönségük előtt a Villarreal verte őket, ott sokan csalódtak a csapatban, és megkérdőjelezték Julian Nagelsmann kinevezésének helyességét…

A nyár folyamán a legnagyobb hír velük kapcsolatban az volt, hogy Robert Lewandowski távozott, az FC Barcelona játékosa lett, tehát hamarosan újra Münchenbe utazik, és találkozik régi csapattársaival. Nagelsmann igyekezett klasszissal pótolni a lengyel játékost, Sadio Mané lett az utódja, akit áron alul hoztak el a Liverpool csapatából.

A Bayern München nem csak a szenegálit igazolta le, hanem Matthijs de Ligtet, a holland védő nagyon sok pénzbe került, és egyébként Torinóban nem is tudott kiteljesedni, kissé kockázatos vásárlás volt, de úgy gondolom, Nagelsmann jobban ért hozzá…

Megvásárolták még az Ajax két tehetségét, Ryan Gravenberchet és Noussair Mazraouit, valamint egy fiatal franciát, Mathys Telt, aki még csak 17, idén nem igazán látjuk majd a pályán.

Sokan aggódtak, mi lesz Lewandowski nélkül, de a csapat igyekszik nyugtatni a kedélyeket. 5-3-as győzelmet arattak a Leipzig ellen a Szuperkupa döntőjében, majd a bajnokságot is címvédőhöz méltó módon, egy 6-1-es győzelemmel kezdték. Utána is nyertek 2-0-ra, a Bochumot 7-0-ra ütötték ki, viszont a Borussia Mönchengladbach ellen hibáztak, csak döntetlent játszottak.

A Bayern egyben van, évek óta ugyanaz a csapat magja, és általában csak apróbb foltozásokra kerül sor. Rendkívül erősek, és nem csak a csoportjuk nagy favoritjai, hanem valóban az egész kupának.

A Bayern München legerősebb összeállítása:

Neuer – Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Mané

Az esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 1.61

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Inter

Az Internek nem igazán megy a Bajnokok Ligájában. Emlékszem, két évvel ezelőtt már a csoportkörben búcsúztak, negyedikek lettek, akkor sokak kacagtak a csapaton. Pár hónappal később már nem, az azúr-feketék ugyanis megnyerték a Serie A-t. Tavaly már jobban ment nekik, a Real Madrid mögött továbbjutottak a csoportból, és végül a Liverpool állította meg őket. Emelt fővel búcsúztak a sorozattól, és bíznak benne, hogy idén még tovább juthatnak.

Nem megszokott mostanság, hogy a csapat drága pénzért igazolna, és most sem vitték túlzásba. Anno Conte pont amiatt távozott, mert a kínai tulajdonos szorosabbra húzta a nadrágszíjat, Inzaghinak viszont ezzel nincs gondja, a Lazionál már hozzászokhatott ehhez…

Visszatért a csapathoz Romelu Lukaku, aki anno szórta a gólokat kék-feketében, mígnem a Chelsea megvásárolta. Ott mintha elfelejtett volna focizni, nyílt titok volt, hogy szeretne ismét Olaszországba szerződni. Most kölcsönben van itt.

Leigazolták Joaquin Correát, valamint André Onanát, Henrikh Mkhitaryant és az átigazolási időszak végén Francesco Acerbit is. Aki nem az Inter-szurkolók kedvence, a Lazio korábbi védője tavaly hatalmas hibát vétett az AC Milan elleni meccsen, aminek köszönhető volt egyebek mellett a rivális bajnoki címe.

Ó, és érkezett még Raoul Bellanova és Kristjan Asllani, két „kisebb” név.

Az Inter jól játszik a bajnokságban, egy kivételtől eltekintve, mivel a Lazio ellen 3-1-re kikaptak.

A csapat védekezése nagyszerű, marad Skriniar, pedig nagyon akarta őt a Párizs, itt van de Vrij és Bastoni is. A középpálya is nagyszerű, és a csatársorban Dzeko, Correa, Lukaku és Martínez is bevethető.

A fogadóirodák szerint a második helyért küzdhet az Inter a Barcával, és részben egyetértünk velük, a Bayern München még ennél az Internél is erősebb. De a Barca erősebb, mint a Bayern?

Az Inter legerősebb összeállítása:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco – Martínez, Lukaku

Az es a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 7.78

FC Barcelona

A nyár egyik legaktívabb résztvevője az FC Barcelona volt, amely jó ideje kiesett az elitcsapatok közül. Európában nagyon régóta nem tudnak nagyot alkotni, tavaly például kiestek a csoportból. Az egy nagyon kemény év volt, tele csalódásokkal, problémákkal, házon belüli balhékkal. Xavi és Joan Laporta most megpróbálja visszatenni a katalánokat a futballtérképre, és szerintem sikerrel is fognak járni. Minőségi igazolásokat hajtottak végre, és a múltban történtek miatt néhányan még nem veszik komolyan, hogy a Barca megint felérhet Európa csúcsára, mi hajlunk afelé, hogy ezt elhiggyük.

Még az átigazolási határidő napján is nagyon aktívak voltak, szereztek egy jobbhátvédet Hector Bellerín személyében. Nem ő volt az első számú választás, de őt el lehetett mozdítani a csapatából. Érkezett még az utolsó nap Marcos Alonso is, korábban pedig Franck Kessié, Jules Koundé, Andreas Christensen, Raphinha és Robert Lewandowski.

Minden hiányposztra érkezett valaki, és nem is akárkik. Hatalmas szüksége van a sikerre a csapatnak az elmúlt szezonokban mutatott trófeamentes időszak miatt, no meg azért is, mert még mindig nem állnak jól pénzügyileg. És minél sikeresebbek, annál több pénz kerül a zsebükbe.

Xavi munkája már most látszik, néha egészen zseniálisan játszik a csapat. És akik attól féltek, hogy Lewandowski majd elveszve érzi magát, tévedtek. A lengyel szórja a gólokat, és láthatóan nagyon élvezi a helyzetét.

Véleményem szerint a Barcának a csoportelsőségre is van esélye, és mentálisan is szükségük volna erre, mert ez azt jelentené, hogy megelőzték a Bayern Münchent, akik nem is olyan régen megalázták az akkor még Lionel Messivel felálló spanyolokat, 8-2-re kaptak ki…

Az FC Barcelona legerősebb összeállítása:

Ter Stegen – Bellerín, Koundé, Christensen, M. Alonso – Gavi, Busuqets, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé

Az esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 2.75

Hamarosan jövünk a D csoporttal!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső