Bajnokok Ligája 2022/2023: Esélylatolgatás – B csoport

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 03.

A BL-ben az A csoport egy kissé erősre sikeredett, ott nagy csata várható majd a továbbjutó helyekért, a B-ben viszont sokkal nehezebb dolga lesz azoknak, akik a meccsekre fogadnak, és szeretnék kitalálni, hogy melyik kettő megy tovább, kié lesz az EL-indulás, és ki esik ki. Ez a négyes ugyanis sokkal kiegyensúlyozottabb, nincs akkora különbség az együttesek között.

Kezdjük is!

B csoport

A B csoportban található a spanyol negyedik helyezett, a német bronzérmes, valamint a belga és a portugál bajnok.

Club Brugge

Vannak, akik hajlamosak a Club Brugge együttesét lebecsülni, ám az sok mindent elárul, hogy sorozatban ötödik alkalommal jutottak el a csoportkörig. Igen, itt már azért nem tudnak nagy meglepetéseket okozni, de például 2020/2021-ben közel jártak ahhoz, hogy legalább a harmadik helyet megcsípjék egy elképesztően erős csoportban. A belga csapatot sokáig Philippe Clement irányította, aki aztán a Monaco edzője lett, érkezett Alfred Schreuder, aki meg az Ajaxért hagyta el az együttest. Nyáron nevezték ki Carl Hoefkenst, aki három éven át volt segédedző az együttesnél, most pedig megkapta a lehetőséget az első csapatot irányítani.

Több fontos igazolást is végrehajtott a nyáron, megvásárolta Dedryck Boyatát a Herthából, Ferrán Jutglát a Barcából, Raphael Onyedikát a Midtjyllandtól, jött még Casper Nielsen az Unionból, Joel Ordónez az Independientétől és Cyle Larin a Besiktastól. A legnagyobb fogást a végére tettem, Roman Yaremchukot is megvásárolták, az ukrán csatár Benficában töltött ideje nem úgy sült el, sosem tudta beverekedni magát a kezdőbe, megunta a padozást, és olyan helyre akart menni, ahol első számú csatár lehet. A Brugge pont ilyen…

Azért távozók is voltak, bár erre lehetett számítani. Charles De Ketelaere már régóta szerepelt a nagy klubok kívánságlistáján, az irányító az AC Milant választotta. Eladták még Michael Krmenciket, David Okerekét, Lois Opendát és Stanley Nsokit, hogy a nagyobb neveket mondjam…

A Szuperkupa győzelmével indult a szezon a csapat számára, azóta pedig a bajnoki meccseken is hasítanak Hoefkens legényei, kétszer botlottak meg, de a meccseik többségét azért hozzák.

Eddig is nagyjából megállták a helyüket a csoportkörben, most egy relatíve gyengébb csoportba kerültek, ami azért még így is nagyon kemény. A bukik azt gondolják, hogy a belgáknak nincs esélye továbbjutni, sőt őket gondolják a négyes leggyengébb tagjának.

A Club Brugge legerősebb összeállítása:

Mignolet – Clinton Mata, Mechele, Boyata – Skov Olsen, Nielsen, Odoi, Vanaken, Meijer – Jutgla, Yaremchuk

Esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 16.30

Bayer Leverkusen

Zűrzavaros volt a tavalyi idény a Bundesligában, amit a Bayer Leverkusen ki is tudott használni. Gerardo Seoane együttese végig dobogó közelében tartózkodott, végül aztán a harmadik helyig vitték, tehát kivívták, hogy indulhassanak a Bajnokok Ligájában. A német csapatok nem selejteznek, egyből a csoportkörbe kerülnek, ami a Leverkusennek 2019/2020-ban sikerült utoljára. Nem jutottak túl a csoportjukon, kétszer nyertek, négyszer kikaptak, ami a harmadik helyhez volt elég.

A Leverkusen szörnyen indította a bajnokságot – meg a kupát is. A Pokalban egy alacsonyabb ligás ellenféltől szenvedtek vereséget, míg a bajnoki szereplésük három vereséggel kezdődött. A múlt hét végén aztán megszerezte a gárda az első diadalt, ma pedig a Freiburggal játszanak rangadót.

Az együttes legjobbjai maradtak, Seoane viszont nem nagyon tudott erősíteni. A legnagyobb név Callum Hudson-Odoi, aki kölcsönbe érkezett a Chelseaből. Igen, Adam Hlozek is nagy név, de ő még nagyon fiatal, nem tudni, mennyire tud gyorsan beilleszkedni, és húzóembere lenni a csapatnak.

Távozott a nagyobb nevek közül Lucas Alario, Joel Pohjanpalo és Julian Baumgartlinger. Az együttes ezúttal jó eséllyel megint a harmadik helyért küzdhet, hiszen a Porto és az Atletico Madrid erősebb csapat. A bukmékerek is úgy gondolják, hogy az a reális, ha a Leverkusen az EL-ben folytatja.

A Bayer Leverkusen legerősebb összeállítása:

Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker – Andrich, Aranguiz – Diaby, Wirtz, Hlozek – Schick

Az esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 4.02

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atletico Madrid

Épp a minap beszélgettünk az Atletico Madrid csapatáról, a matracosok hamarosan rangadót játszanak a La Ligában, a Real Sociedad vendégeként lépnek fel. Diego Simeone csapata több alkalommal is ott volt egy karnyújtásnyira a Bajnokok Ligája serlegétől, ám nem jött össze egyik döntőben sem a győzelem, ami külön fájó a matracosoknak, hogy mindkétszer a Real Madrid, tehát az ősi nemezisük ellen szenvedtek vereséget.

Mint a La Liga győztesei, tavaly is itt voltak, akkor is a B csoportba sorsolták őket. Onnan még továbbjutottak második helyen, de aztán a Manchester City megállította őket egy nagyon balhés csatában.

Kissé megfáradtnak tűnik az együttes, mintha túl lennének a legjobb napjaikon, de ez lehet, csak egy félreértelmezett szituáció. Simeone csapata mentálisan most is nagyon erős, ám hiányzik valami belőlük. Talán egy vezéregyéniség. Joao Félix még mindig nem mutatta meg, mit is tud ténylegesen, a középpályán Rodrigo De Paul beleszürkül a mezőnybe, Antoine Griezmann pedig lehet, hogy anno kulcsember, és vezéregyéniség volt, de ez mára megváltozott.

Az együttes két győzelemmel és egy vereséggel nyitott, valamint – mint mondtam – ma lesz a Sociedad elleni meccsük, ahol már fél szemmel a BL-t is figyelni kell.

Nem sokan érkeztek: Nahuel Molina az Udinese együtteséből, Samuel Lino Portugáliából, Axel Witsel a Dortmundból, Sergio Reguilón pedig a Tottenhamből.

Távozott Renán Lodi, Sime Vrsaljko, Nehuén Pérez és Daniel Wass is.

Az Atletico Madrid legerősebb összeállítása:

Oblak – Mandava, Felipe, Giménez – Molina, Llorente, de Paul, Koke, Reguilón – Joao Félix, Morata

Az esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 1.85

FC Porto

Egy kétszeres győztes van még a négyesben, az FC Porto, amely gyakori résztvevője a sorozatnak, de igazán nagyot utoljára majdnem húsz évvel ezelőtt alkottak, amikor hatalmas meglepetésre győzni tudtak. Sergio Conceicao együttese a mögöttünk hagyott idényben a csoportkörben esett ki, mentségükre legyen mondva, hogy egy olyan kvartettben voltak, ami az egyik legerősebb volt. Itt volt a Liverpool, az AC Milan, és akkor is ellenfelük volt az Atletico Madrid. Végül a harmadik helyen végeztek, már az is meglepetésnek hatott, megelőzték az AC Milant, akik abban a szezonban megnyerték a Serie A-t.

Uralják a portugál bajnokságot, tavaly meg is nyerték azt a Sporting CP és a Benfica előtt. Az idei szezonban négy meccset játszottak a ligában, hármat megnyertek és egyet elveszítettek. Már van egy serlegük, a Szuperkupát 3-0-ra nyerték meg a Tondela ellen.

Conceicao évek óta jól irányítja a csapatot, ez már a hatodik szezonja lesz. A nyáron megvásárolták Marko Grujicot, aki kölcsönjátéka alatt nyerte magának meg a mestert, érkezett még David Carmo, a Braga védője, Stephen Eustaquio, Samuel, André Franco, illetve Gabriel Veron.

Gyengültek is, mivel Vitinha, Fábio Vieira, Sérgio Oliveira, valamint Agustín Marchesin és Francisco Conceicao is távozott.

A tavalyi Portora azt mondtam volna, simán csoportgyőztes is lehet. Ez a mostani talán kicsit kevésbé esélyes, de még meglephetnek minket.

Az FC Porto legerősebb összeállítása:

Diogo Costa – Joao Mario, Pepe, Carmo, Zaidu – Otávio, Bruno Costa, Uribe, Pepé – Evanilson, Taremi

Az esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 4.01

Hamarosan folytatjuk a C csoporttal!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső